PDA

View Full Version : Scheme pentru BoxeKinetik
09-06-2005, 14:45
As vrea sa imi fac niste boxe mari de 8ohmi,cam de 100 W.Mi-a promis un vecin de al meu ca imi face el incinta acustica(he is in the business :yepp: ), dar nu stiu cam cum sa le fac.Mi-a aratat el niste modele,dar nu imi prea plac.Eu as vrea dinacelea lungi.Daca puteti lasati niste linkuri sau scheme(am cautat pe google dar nu prea arata scheme,arata doar boxe :icon_wall :upset: )

Micutzu
09-06-2005, 16:10
Ce vrei tu e prea complicat de construit in regim de amator; intr-adevar incintele "lungi" sunt cel mai bun compromis intre calitate, presiune sonora si volum ocupat, insa ele necesita un calcul foarte riguros si o realizare foarte precisa a liniilor interne de rezonanta. Cea mai simpla solutie ramane incinta inchisa, dimensionata precis pentru difuzorul folosit; fara date tehnice complete ale difuzorului oricum nu faci nimic.
Poate te ajuta baietii de pe Softpedia (http://forum.softpedia.com/index.php?showforum=94), am vazut ca sunt cativa priceputi in domeniul asta pe-acolo ;).

Kinetik
09-06-2005, 17:27
Am intrat si acolo.Tin sa iti spun micutule ca tipu care imi face boxele este in domeniu. El numai asta face toata ziua.:)

killergts
09-06-2005, 20:36
nu exista scheme, se calculeaza!

Kinetik
11-06-2005, 13:51
pai nu dar caut ceva orientativ

John
11-06-2005, 20:13
Incearca pe forumul electronistilor ... Gasesti acolo multe documentatii, schite si pograme cu care poti proiecta incintele visurilor tale ... bani sa fie ...

Cel mai important lucru cand te apuci sa proiectezi incinte acustice este cunoasterea paramtrilor T/S (Thiele-Small) ai difuzorului de joase pe care il vei folosi, apoi trebuie sa alegi tipul incintei (inchisa/Bass refex/linie de transmisie/ etc ), dupa care se poate calcula volumul incintei (exista programe specializate pentru asta), nu conteaza foarte mult forma incintei atata timp cat volumul ei este cel rezultat din calcule. Daca incintele pe care vrei sa le faci sunt pe 2/3 cai atunci trebuie sa faci si filtre pentru ele (tot cu ajutorul softului poti proiecta si filtrele ).Ar mai fi multe de spus dar restul il afli din link-ul de mai jos. Ca program de calcul pt. incinte si filtre incearca cu WinISD beta (mi se pare cel mai simplu de folosit .. mai ales pentru incepatori).

http://forum.izatech.ro

Kinetik
12-06-2005, 01:08
:toast: :toast: oooo Asa da.Sa traiesti john

John
12-06-2005, 15:43
Hai ca am gasit si link-ul cu schitze de boxe facute cu difuzoare SAL. Difuzoarele se gasesc si pe plaiurile mioritice (mai precis la Telezimex.ro - acolo gasesti si lista cu distribuitorii din RO) sunt aduse din Ungaria (..produse in China) si sunt relativ ieftine.
Partea buna este ca exista brosura cu parametrii T/S pentru ele spre deosebire de alte chinezarii. Alte difuzoare care se comercializeaza in Ro ar mai fi VISATON (Germania) si P.AUDIO dar asta sunt muuuuuuult mai scumpe (sunt destinate in special pentru sonorizari profesionale).

Mai jos ai linkul catre brosura cu schitze propuse de SAL pentru difuzoarele produse de ei:

http://www.sal.hu/html/hangfalepito_sal_hu.pdf

Daca te hotarasti sa mergi pe difuzoare SAL iti recomand ca in momentul cand le cumprei sa ceri in magazin sa ti le probeze. (ca au mai fost cazuri..in care au dat rateuri)

Kinetik
12-06-2005, 16:18
ok ms :yepp: