PDA

View Full Version : Problema cu pini LGA



CQSTELUSH
25-04-2009, 13:27
Inca dinainte de a monta procesorul, am avut probleme cu placa, vizibile: pini indoiti pe LGA. I-am indreptat destul de bine, zic eu, placa a functionat fara probleme o perioada (desi memoriile nu atingeau sub nicio forma performanta atinsa pe alte platforme, dar am dat vina pe ea si pe problemele intampinate de altii cu aceasta, similare oarecum). Acum insa, am schimbat iar cooler-ul si m-a mancat undeva sa scot procesorul si sa-l sterg bine. Atat a trebuit. Acum imi da ecrane albastre la boot-are, daca incerc sa-l pornesc overclock-at sau daca ii pun memoria la 1333 MHz, cu latente mai stranse. Sa pun 6 module de memorie, nici atat (nici inainte nu vroia stabil, cu toate 6, la mai mult de 1200 MHz, indiferent de voltajele setate). Acum intrebarea... sa fie vreunul din pinii cu probleme, responsabil de controller-ul memoriei si faptul ca nu face contact bine sau deloc, sa fie o problema? Poate functiona limitat, asa "castrat"? Doi dintre pini nu par a sta prea bine, e posibil nici sa nu faca contact... (inainte cred ca era doar unul asa, de aia erau probleme mai mici - de overclock-at mergea, destul de ok - 4400 MHz instabil, pentru cel mai prost batch de i7 existent, cica).

Solutii? As avea nevoie de o solutie destul de rapida, nu de alta dar am volume mari de date (grafica la rezolutii de sute de megapixeli) ce trebuiesc prelucrate si mizam pe triple channel-ul astuia.

P.S. Placa e T-POWER X58, dar nu prea are relevanta asta...

Dragos Saraolu
25-04-2009, 15:02
Cu un varf de creion cu mina de 0.5 mm poti agata acei pini si sa-i aduci in pozitia potrivita, bine ar fi sa ai si o lupa sub care sa poti lucra. Probleme de instabilitate de genul asta sunt posibile de la contacte imperfecte ale procesorului.

CQSTELUSH
26-04-2009, 15:46
Da, asta-i solutia fericita... insa din pacate, e exact ceea ce ma temeam: doi pini au varful rupt, deci cel mai probabil ca nu fac contact. Ramane solutia cu schimbatul socket-ului, dar cine face asta la noi? (garantie nu e, altfel pleca acolo de cand a sosit cu ei indoiti, de prima data)

Daca stiti un service de incredere care-mi poate schimba socket-ul... va rog, nu fiti timizi. :D

aurelian17
13-10-2009, 20:54
o intrebare, pentru ca am patit o chestie similara, se poate schimba socketul, si daca da cum? Am un prieten care e super bun electronist si a zis ca se baga, dar sa stie in principiu cum. Sau daca ai rezolvat cumva, poti sa-mi spui si mie unde, sau cum? Ms frumos

CQSTELUSH
13-10-2009, 21:07
La Mondo. Oricum, la mine problema a fost de fapt un bug de BIOS (cu greu mi-am dat seama că ecranul albastru e dat la orice urmă de overclocking e din lipsa ventilatorului de CPU, conectat la placa de bază), nu au fost de vină pinii problemă.

Cei de la Mondo ţi pot schimba pinii cu problemă, au experienţă la asta.

aurelian17
13-10-2009, 21:20
ii cunosti sau cunosti pe cineva de acolo? Placa e la un prieten de pe forum si ar putea face el operatiunea, dar nu se prinde ce trebuie sa faca pentru a-i desface.

CQSTELUSH
13-10-2009, 22:00
A lucrat un prieten. Acum nu mai cunosc pe nimeni, dar nu e nevoie să cunoşti pe cineva ca să te duci cu ea. :)

duddu
12-05-2010, 18:14
Intervin si eu cu o intrebare(mai tarzie) ..Mondo..au si ei un site ? sau din ce localitate sunt ? :)

DuBy
12-05-2010, 19:41
La acest tip am fost eu cu o placa de baza la care i-a schimbat Northbridge-ul si mi s-a parut destul de meserias baiatu, poate se pricepe si la schimbat socket-ul.
http://www.repartot.go.ro/

Bafta.

duddu
12-05-2010, 19:48
ms , am sa-i dau maine un tel .poate poate