View Full Version : Asetek VapoChill care cum ce ?
Revolution
21-10-2004, 09:28
vreau sa investesc bani intro racire tare,aseteku asta mi-a furat atentia,carcasa e destul de misto,voi ce parere aveti ? eu o vrea pentru p4 :bow2:
In primu' rand nu se cheama a investi, daca nu scoti bani de pe urma acestei actiuni.
In al doilea rand, costa vreo 700 USD + TVA, pret care mi se pare mare, mai ales daca NU ai o combinatie de mobo+cpu+mem care sa rupa in OC. De ex. un P4 3.0C sa mearga 4.2-4.5GHz or smthin :) sau un 3.2 mai bine, sa stai la 275 MHz FSB si memoria 1:1 cu voltaj serios (like 3.6V) in ea. (timinguri 2-2-2-5)
In conditiile astea m-as gandi la un VapoChill, altfel e complete waste of money.
Ca sa nu mai zic ca e urita cu spume carcasa aia, si cam inghesuita.
costurile sunt foarte piperate pt un vapochill de calitate,ca un LS, sa zicem.
Sunt in lucrari la un home made din asta,dar nu il voi termina prea repede si ca design va avea de suferit. :) Oricum,perf.conteaza. Am sa bag si un guide pt cei indemanatici si cu ceva resurse sa-si poata face si ei cu ceea ce se gaseste la noi in Ro un asemenea sistem,la preturi romanesti.
Revolution
21-10-2004, 20:09
Originally posted by diosrl@Oct 21 2004, 09:01 AM
In primu' rand nu se cheama a investi, daca nu scoti bani de pe urma acestei actiuni.
In al doilea rand, costa vreo 700 USD + TVA, pret care mi se pare mare, mai ales daca NU ai o combinatie de mobo+cpu+mem care sa rupa in OC. De ex. un P4 3.0C sa mearga 4.2-4.5GHz or smthin :) sau un 3.2 mai bine, sa stai la 275 MHz FSB si memoria 1:1 cu voltaj serios (like 3.6V) in ea. (timinguri 2-2-2-5)
In conditiile astea m-as gandi la un VapoChill, altfel e complete waste of money.
1801
pai, pe mine ma intereseaza sa fac un upgrade major de sistem,ma gandeam sa trec pe EE bineinteles mobo si mem tari,dasta puneam eu intrebarea cu aseteku,mai ales ca daca investesc 1500$ numa in mobo mem si cpu vreau sa ii pot da in gusa cat poate el de mult , mai pe scurt vreau sa imi construiesc un super sistem....majoritatea le voi primi din afara(sua) dar nu pot sa primesc diftamai unitatea phase change prin curierat ca ma usuca la shipping....
sau pur si simplu a-si putea sa imi iau de pe ebay un p4 ES :banana: care daca voi gasi la momentul cand fac rost de bani sigur voi alege ES decat EE,bine aici voi mai astepta pareri si din partea voastra ca daia postez..
Pai ES inseamna Engineering Sample (multi deblocat intr-o anumita masura) si EE inseamna Extreme Edition, adica un P4 cu 2MB cache, pe core de Gallatin (xeon)
Poate sa existe si P4 EE ES foarte bine. Un d-ala mi-ar placea si mie, dar costa mai mult decat prevede legea.
Ce sistem ai acum? Niste poze ceva, la G A L E R I E ?
dio you're da pimp ... :D
Revolution echilibreaza si tu sistemul ala un pic al tau .. un ES/EE este overkill poti sa te apropii foarte mult de performantele alea 90% or so si cu ceva la jumatate din pret.
Daca nu vrei sa dobori recorduri ... :D nu prea se merita, but then again do you ?
Ca sa dobori recurduri iti tre' cascade si nu cred ca e cineva in .ro sa se priceapa la asa ceva...
Ca sa dobori recorduri din .ro nu-ti tre' cascade :)
Revolution
22-10-2004, 12:38
hahahaha :D , sistemul nu este foarte smecher,este exact cat sa ma pot juca cam orice joc la o calitate buna,cat despre galerie abia astept sa imi arunc si eu pozele, dar nu am camera digi si caut pe cineva care are,cat despre EE ES , cat de mult poate sa coste, un p4 ES nu cred ca ma va duce mai mult de 400$,oare s-o tripla suma pentru EE ES ? :what:
LOL, vrei ceva dar nici nu ai idee cit costa, asta e tare.
Cind vei afla probabil o sa iti mai reduci din pretentii ;)
Originally posted by C3rE@Oct 22 2004, 10:57 AM
Ca sa dobori recurduri iti tre' cascade si nu cred ca e cineva in .ro sa se priceapa la asa ceva...
1852
Ete na! E banal de facut o cascada. Tre' sa ai timp, bani si rabdare. Si cunostinte, pile si relatii pe la Timpuri Noi, UMF, si alte fabrici.
Io unu' n-am timp sa-mi termin "pROmeteia" mea.
Luati si niste "teaser"-e cu pROmeteia :
Nu e chiar asa banal de facut, ca altfel ar face oricine, Una performanta, care sa duca sub -100C....iti dai seama ca nu e asa de usor de facut.
Revolution
23-10-2004, 12:05
si daca iti tine procu la -50 mai conteaza ?
Tabelul cu agenti de refrigerare il gasiti aici:
http://www.cooling-masters.com/bdd_gaz.php
Problema e ca tre' sa-i oferiti agentului temperatura de condensare in radiatorul sistemului phase-change. De exemplu, R404a, care ofera -47 grade la evaporator are nevoie de 22 grade la radiator, ceea ce in casa e mai greu de obtinut.
De aceea se construiesc sistemele in cascada. Evaporatorul din faza I condenseaza refrigerantul pentru faza II.
Dificultatea cea mai mare consta in gasirea compresorului pentru faza II, intrucât e nevoie de o ungere speciala.
Caligula
01-11-2004, 23:00
La cum arata, mai bine zi-i PYROmeteia... esti sigur ca nu se intampla ceva colorat cand o bagi in priza ?
Dio are dreptate daca nu ai mobo si cpu bun poti sa ai super dual-cascade .
Si dupa mine procu ca procu il mai gasesti dar e mai greu cu placa .
De exemplu eu am schimbat vreo 5 Nf7 pina am gasit una sa tina xp la 2700mhz .
Cit despre Vapo ce sa zic, mai urita ca altele nu e . Spatioasa eu zic ca e(intra si un water in ea).
Singura chestie naspa e pozitionarea sursei.
Chestia cu dual-cascade zic ca e mai mult asa de fantezie.
De ce ?!
- chestia aia daca vrei sa o folosesti zii de zii pe post de cooler iti invirte contuarul formula 1(intr-un an platesti la Renel pretu unui Vapo);
- daca vrei sa dai un record scurt si 2-3 bench-uri mai bine mergi pe metoda Sangboy LN2 mult mai ieftina .
Un review (http://www.xtremeresources.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=25) la Asetek VapoChill XE II
Nicey :bulb: :cool:
pt 1250 parai trebuia sa scoata mai jos in sPI decat am avut eu,air cooling.Deah,zicea intr-adevar ca nu s-a atins de voltaje dar treaba asta ii da un aspect de mediocritate.
scump rau de tot si mai prost ca LS-ul.bleah..
Originally posted by diosrl@Jan 28 2005, 11:56 PM
Un review (http://www.xtremeresources.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=25) la Asetek VapoChill XE II
Nicey :bulb: :cool:
6652
Powah, intr-adevar mult. Si nici nu m-as increde prea mult in ce scrie acolo, review-ul e facut de Grace, o persoana... mai ciudata :)
Nu cred sa fie mai rau decat actualul Vapo. Plus compresorul ala Danfoss nou :bale: :bale: Si faptul ca este alimentat de la priza, in loc sa-ti puna sursa pe chituci este bun... :)
In plus, are si un nou tip de cap...arata mult mai performant, ce-i drept.
Carcasa, in schimb, e tot inghesuita dupa ce montezi sursa :plthumbsdown:
Momentan Light Speed Rullez relativ la temperatura si caldura absorbita maxima .
Avantajul totusi al unui Vapochill XE este consumul relativ redus de curent,pretul mai mititel si faptul ca mai primesti si o tabla in banii astia . Performantele sunt suficiente pt un overclocker de nota 8.5.
Taticii iau LS sau Dual cascade :bow:
am vapochill u ala si MERGE HARD CORE DE 400 ore asa ca zic E BUN!!!
Ceva poze? Cum adica "vapochill facut de mine"??
Cum ar spune cineva....vrajeala...:yepp:
Uite si tu cum scrie omul...PV....8800..
bonzo_catalin
09-05-2006, 18:57
am vapochill u ala si MERGE HARD CORE DE 400 ore asa ca zic E BUN!!!
Asteptam man:confused:
Asteptam ..sa invete mai intai alfabetul. Tu chiar crezi ca si-a "facut" vapochill daca are super memorii Kingmax 8-3-3-3 la 466 !!! :rotf: sau proc "ATHLON 64 3500+ LA 2986-3020Mhz" (circa cam in jur de vreo asa ceva):what:
OK destul cu caterinca. Omul a resurectat un thread destul de vechi, daca are informatii noi privind propriul sistem il invit sa isi faca un thread nou cu toate detaliile necesare poze, specificatii, bench-uri.