View Full Version : La ce e necesara cutia de metal a sursei?
Am o intrebare aparent tampitica: la ce e necesara cutia de metal cu care e invelita sursa? Ma pot gandi la
1. o racire mai buna (airflow-ul e ceva mai "ghidat")
2. ecranare
3. usor de prins in carcasa.
Ma intereseaza cum si in ce fel se schimba 1 si 2 daca ii inlatur cutia.
DyJohnnY
29-07-2005, 13:26
ecranarea - o poti verifica foarte usor, scoti panourile vezi cum merge radio-ul telefonul si televizorul.
1. cred ca e unul din motive.
3. iar un alt motiv
4. arata mai bine decat chestii intinse pe masa.
5. praf!!!!!!!
Varzmaster
29-07-2005, 13:32
ăăăă... ca sa nu te curentezi cand surubaresti prin computer cu el bagat in priză... :bulb:
te curentezi si cu carcasa metalica...dar e un alt curent...nu d-ala care te lasa intins pe covor si cu fum iesind din par :rotf:
DyJohnnY
29-07-2005, 13:46
uitasem de asta :D
ideea de baza e ca am un mic proiect personal: "the non-laptop laptop"... adica vreau sa inghesui cat mai strans piesele unui calculator. mi se rupe de influenta sursei asupra radioului si tv-ului (Radio nu ascult, tv-ul are cam de multisor paianjani pe el), dar nu mi se rupe de influenta ei asupra calculatorului insisi.
so, are vreuna dac-o las cum a facut-o ma-sa? doar cu circuitele, ventilatorul si-atat?
daca nu ai idee de electronica si nu esti in general prudent cu ceea ce faci las-o balta.
daca vei avea treaba in pc in timp ce e bagat in priza el o sa fie un fel de zona off-limits..asa ca renunta la ideea asta...nu de alta dar poate ai parinti care inca tin la tine...
DyJohnnY
31-07-2005, 21:38
++++ nush ce mare spatiu castigi tu daca renunti la carcasa sursei...sursa mea are inghesuiala mare de componente.
plus daca habar n-ai ce e in sursa aia do not touches it, ca vorba aia poate ne devii simpatic si faci ca dorel...chhhhhhhhhhhhhh
eu zic sa cauti o sursa miniatx, e mai sigur. Micsorānd carcasa sursei ii reduci ventilatie, de unde ai poate ajunge la supra-ioncalzire si,.... buum. Fum, scurtcircuit, sarit de sigurante si daca ai un pic de "noroc" iti prajesti si restul calculatorului :confused: