PDA

View Full Version : Calculatorul se restarteaza singur



adi96
19-11-2004, 16:35
Am urmatoarea problema: Calculatorul se restarteaza singur, si complet aleator (cateodata nu face nici o problema toata ziua, cateodata se restarteaza si de 3-4 ori pe ora). Nu are legatura nici cu ce fac in momentul respectiv, o data mi s-a restartat in timp ce citeam un txt in notepad

Comfiguratia este urmatoarea:
MB Biostar NForce2 cu video si LAN on-board
Proc. AMD Sempron 2200+
HDD Baracuda 40G (care sigur e bun, pt. ca a mers pe alt sistem fara probleme)
Memorie 512M
Sistem de operare Win200 SP4.

Eu personal suspectez ca memoria ar avea o problema, dar sunt deschis si la alte sugestii, inainte de a ma lua la cearta cu cei de la Best.

Apropo, stie cineva daca exista, si daca da cum se numeste, vreun program de verificare a memoriei?

Behemoth
19-11-2004, 18:42
Programul se numeste Memtest86 si il gasesti aici (http://www.memtest86.com). Inainte de a-l folosi, citeste cu atentie ce scrie pe acolo ca sa intelegi rezultatele.

C3rE
20-11-2004, 01:26
Daca nu e memoria, lucru pe care il suspectez si eu, e posbilim sa fie sursa ori mai rau, placa de baza. Nu ai reusit sa gasesti un pattern pentru erori?

mimed
21-11-2004, 15:00
adi, problemele pot fi multiple: memoria, sursa, variatiile de tensiune de la priza de perete, setari agresive din BIOS, placa de baza cu probleme... sau chiar si una din PCI-urile din sistem (retea, sunet, modem...) ... sau drivere prost instalate (sau o versiune care nu se pupa cu chipsetul...); testeaza-i intai memoria, apoi mai discutam ...

Micutzu
21-11-2004, 15:13
Control Panel / System / Advanced / Startup and Recovery / debifezi "Automatically Reboot". Ar trebui ca in loc de restart sa iti dea un ecran albastru in care sa faca referire la un anumit driver sau device.

adi96
26-11-2004, 11:00
Am verificat memoria cu Memtest86, si n-a gasit nici o problema. Am dezactivat 'Automatically Reboot' si acum astept sa vad ce se mai intampla.

Behemoth
26-11-2004, 11:15
Ia verifica daca sunt bine infipte in placa de baza mufele conectorilor care pleaca din sursa.

apopnad
26-11-2004, 13:08
Cred ca sursa ta face nazuri (in afara de a se restarta singur, ti se mai si blocheaza calc.?)

mertozus
03-12-2004, 17:41
De regula, atunci cand e buba la memorie, (mai ales daca ai instalat XP-ul), chiar inainte de restartare apare pentru o fractiune de secunda o imagine albastra (da,d`alea de se zicea ca au disparut din Windows...). Daca nu iti apare screen-ul, poate fi o temperatura inalta pe placa video sau procesor. Ai program de monitorizare a temperaturii? Cum ai in BIOS setarile de blocare?

Sau, daca sistemul nu este in garantie, poti incerca sa desfaci carcasa sa verifici daca toate componentele sunt bine infipte in sloturi (cu multa grija: nu apasa preataresa nu strici PBC-ul placii de baza)... Si mai ales ancearca sa vezi daca RAM-ul este bine infipt (daca slot-ul este bine inchis). UPS ai pe calculator? pot fi si probleme de tensiune, iar in timp astea pot strica placa de baza si alte componente...

cole
07-12-2004, 01:57
salz...asta mi s-a intamplat si mie ..dar la mine a fost de la sursa.. baga prea mult curent in componente si mi se restarta calcu... :censored:

adi96
07-12-2004, 09:18
Am gasit problema: este de la placa video On-Board, care cred ca nu face corect share-ul de memorie, pentru ca alta explicatie nu vad (sau pur si simplu e defecta, dar mi-e greu sa cred). Este posibil sa fie setat prost vreun param. prin BIOS? (desi le-am lasat pe default). Oricum, cred ca o sa cumpar o alta placa pe AGP.

mertozus
09-12-2004, 16:15
Hmmm... cam greu decrezut sa fie de la placa de baza... Ca sa fii sigur, incearca sa imprumuti de la cineva o plaka pe AGP. Cred ca singura posibilitate, daca intr-adevar e de vina VGA-ul on board ar fi ca s-a stricat ceva pe PCB, vreun circuit, cine stie. Dar astase intampla destul de greu (dacanu joci fotbal cu placa de baza :)). Incearca cu o placa AGP pentru a fi sigur.

Wormboy
12-01-2005, 21:54
Si eu tind sa cred ca e de la sursa sau de la priza. Ai grija si la impamantare. Daca nu ai, leaga o sarma intre carcasa si primul calorifer care-ti iese in cale.

mimed
14-01-2005, 10:27
Originally posted by adi96@Dec 7 2004, 09:18 AM
Am gasit problema: este de la placa video On-Board

:what: si cum ti-ai dat seama de asta ??