PDA

View Full Version : Abit IS7 - probleme cu tastatura



mache
06-02-2006, 13:06
Se dau urmatoarele date:
- mobo Abit IS7-E (G - are Marvell Gigabit) v1.0 bios ?? (vad diseara exact)
- keyboard Mitsumi multimedia
- Celeron D315, 2x256MB DDR400 C2PT Corsair, FX5200, etc...

Problema:
- se monteaza toate cele in carcasa se porneste sistemul si evident ca se opreste cu mesajul new CPU sau CMOS defaults loaded
- tastatura nu functioneaza (nu se aprinde nici un led cand apas pe power on)
- tweeterul scoate un beep continuu (ca si cum ar fi apasata o tasta in continuu)
- cu reset de bios e acelasi lucru
- USB kb jumpers sunt pe default (din cate stiu ... ma uit diseara)

Precizari :
- in sistemul anterior (cu P4 si 2x512MB DDR400 PQI) cu o tastatura Packard Bell n-a avut nici o problema
- am cautat si pe forum la Abit (http://forum.abit-usa.com/showthread.php?t=98207&highlight=PS%2F2) da' n-am gasit niste raspunsuri concrete


Any ideas?

Mersi anticipat...

sindrom
06-02-2006, 13:36
fara tastaura porneste? nu e mai simplu sa incerci cu alta tastatura?
poate nu recunoaste mobo procul ca ai avut altul inainte cu alt voltaj si fsb, trebuie sa-i dai o recunoastere la proc si nu poti din cauza tastaturii...

poker_x
06-02-2006, 13:41
is7 suporta prescott? Stiam ca doar revizia 1.2 suporta.

mache
06-02-2006, 13:49
este IS7-E si da, suporta prescott si porneste fara problema din prima la FSB 133 ...
fara tastatura porneste dar nu pot face nimic pentru ca nu trece de mesajul cu CMOS defaults loaded (imi cere sa apas F1 to continue, DEL to enter setup :rolleyes: )

poker_x
06-02-2006, 15:37
incearca si cu o tastatura pe usb.

eventual incearca sa pui ultimul bios.

mache
06-02-2006, 15:39
o sa incerc diverse combinatii diseara (btw nu stiu unde sa gasesc tastatura pe USB :( - doar pentru imprumut)
cu biosul nu cred ca e problema... de ce ar functiona cu o tastatura si cu alta nu?

cer ajutorul celor care au intampinat aceasta problema si au gasit o rezolvare...


Varz - ai dat peste asa ceva prin "laboratorul" tau ? :mischeif:

mache
07-02-2006, 11:28
sa revenim ...

beepuie ca si cum ar fi o tasta apasata in continuare

1. testat cu alta tastatura - same shit
2. testat fara tastatura - same shit
3. schimbat sursa, cooler, ram (irelevant da' am zis ca n-am ce pierde) - same shit

In zona PS2-ului nu pare nimic zgariat/deranjat... ce e mai ciudat e ca a mers fara probleme in alt calculator... m-am uitat in conector d-aproape da' n-am vazut nimic suspect care sa provoace vreun scurt...

Anybody any more ideas ?

PS: stiu ca trebe sa ma duc s-o repar da' sunt curios daca nu merg metode ceva mai neortodoxe de a remedia problema :mischeif:

poker_x
07-02-2006, 12:49
Incearca si cu tast usb. Am mai vazut placi de baza cu conectorul ps2 busit. Daca e de la conector il poti schimba cu altul.

mache
07-02-2006, 13:12
Am specificat mai sus ca n-am ... si nu cred ca va fi o rezolvare din moment ce beepaie ca si cum ar fi o tasta apasata...

poker_x
07-02-2006, 15:29
cred ca e ceva in neregula cu mufa aia. eventual poti sa incerci s-o scoti si sa vezi daca mai bipaie dupa aia. daca nu bipaie o schimbi cu alta mufa.

mache
02-09-2006, 10:07
pana la urma nu era de la nici o mufa :(

Se bulise un pin al Winbond-ului care printre altele se mai "ocupa" si cu PS/2-ul :what:
s-a rezolvat prin inlocuirea chipului ...

Thread closed