PDA

View Full Version : Sursa Enermax disecata



QD
24-09-2004, 17:59
Astazi am desfacut o sursa Enermax Coolergiant 480W ATX 2.0V. WarlockII va reveni cu poze si comentarii asupra a ceea ce am gasit acolo.
Mentionez ca si-a mai bagat nasu si Para :D
Interiorul (adica ce se gaseste acolo) e destul de impresionant, sunt componente de calitate si este foarte ingrijit lucrata.
Am mai desfacut si un Noisetaker 470W ATX 2.0 - se pare ca sursele sunt identice, aparent difera doar carcasa (aluminiu la Coolergiant) si sistemul de ventilatie.
Pentru a obtine mai multe informatii despre aceasta asemanare voi intreba la Enermax.

Gogu
24-09-2004, 21:37
De aia nu am reusit sa dau de Para deloc zilele astea, si zice ca e ocupat si mai stiu eu ce.
Eh, oricum, astept poznele.

QD
24-09-2004, 21:58
Haideti sa nu deviem de la subiect pls. Para a fost doar in trecere a lasat o sursa si a luat alta.

mimed
25-09-2004, 03:33
Originally posted by QD@Sep 24 2004, 03:59 PM
..
Am mai desfacut si un Noisetaker 470W ATX 2.0 - ..



QD,lasand deoparte micile neintelegerile dintre noi,ai putea pune poze cateva poze de rezolutie mare cu interiorul sursei ? As vrea sa localizez ceva inauntrul ei.Thanks.

mimed
25-09-2004, 11:12
Da si pe mine ma intereseaza o anumita chestie in interiorul ei...:)

Zyklon5
25-09-2004, 13:05
lol Sangboy cand imi iau si eu Noisetaker 470 si iti vin Panaflo-urile o punem de un fanswap :P ?

mimed
25-09-2004, 14:46
Originally posted by Zyklon5@Sep 25 2004, 11:05 AM
lol Sangboy cand imi iau si eu Noisetaker 470 si iti vin Panaflo-urile o punem de un fanswap :P ?

542




zyklon - pe mine nu zgomotul ma omoara.Vreau sa vad daca pot ajunge la vrm-urile din interior fara sa desfac sursa. :D

Zyklon5
27-09-2004, 10:51
trebuia sa imi inchipui ... :rolleyes:

dios
27-09-2004, 12:40
Si pozele?

QD
27-09-2004, 13:03
Vor veni azi sper.

Gogu
27-09-2004, 20:43
Nu inteleg, de ce atit de greu pozele, sunt cumva stilizate in Photoshop ;) ?

QD
27-09-2004, 23:26
Nu am reusit sa i le dau lui Mihai. Pur si simplu am uitat amandoi ca n-avem nici un cdrw la birou, pe mail nu i le pot trimite ca ii da nu stiu ce erori si etc. Acu am pus mana pe un cdrw de acas si maine seara le va pune.
Sorry for any inconvenience and thank you for yr patience! ;)

Mai jos e vorba de un COOLERGIANT 480W:

warlock
29-09-2004, 19:42
Iata si pozele cu pricina !
Nr. 1 :
Sursa in ansamblu :
- dupa cum se vede , ventilatorul care scoate este de 70 mm
- destul de bine aranjat cablajul pt a permite un airflow bun
- toate firele pleaca dintr-un singur punct al sursei
- personal mi se par cam subtiri radiatoarele alea avind in vedere ce au montate pe ele
Per total o buna aranjare in cutie !

warlock
29-09-2004, 19:51
Nr. 2 :
- dupa cum se vede , in centrul cablajului sint trafurile , destul de grele zic eu, trafuri care au prostul obicei sa faca "burta" la cablaje .
Pt. a nu face acea "burta" , care de obicei duce la deteriorarea traseelor de circuit , sa adaugat un distantier din plastic , la fel cum se folosesc la placile de baza .

warlock
29-09-2004, 20:00
Nr. 3 :
- componentele electronice sint de calitate buna , bine izolate ( unde este cazul )
- sint curios daca sa folosit pasta termica la componentele montate pe radiatoare !

warlock
29-09-2004, 20:05
Nr.4 :
- se pare ca cei de la enermax au fabrica proprie pt. componente electronice

warlock
29-09-2004, 20:14
Nr.5 :
- inca o poza de ansamblu
- se vede folia de mica sau plastic termoconductor ce foloseste la izolarea electrica a cablajului
- condensatorii de filtraj sint alesi pt. a lucra la temperaturi de 105 grade , ( asa ceva greu se gaseste la magazinele de specialitate - eu si acum caut pt. un mobo cu cond paraditi )
- radiatorele mi se par totusi cam mici pt. ce au pe ele

warlock
29-09-2004, 20:19
Nr. 6:
- o piesa de "rezistenta" facuta se pare de Hitachi daca nu ma insel , ce lucreaza la 85 de grade

warlock
29-09-2004, 20:24
Nr. 7 :
- iata si "micutul" suflator ce scoate aerul de sub sursa

Cam astea ar fi pozele pt. moment .
Asteptam intrebari si sugestii !

dios
29-09-2004, 22:37
Exact impresia ca radiatoarele alea sunt subtirele am avut-o si eu cand am citit mai demult pe net despre Enermax. Oricum, bune pozele si la obiect ;)

Gogu
29-09-2004, 23:01
Nu ca vreau sa fiu circo, dar pare cam subtireanu sursa pe interior, adica goala, fata de un TruePower sau un Enhance de exemplu.

mimed
29-09-2004, 23:24
Oricum ar fi, Enermaxul meu cantareste mai mult decat fostul Antec TP de 430W. Antecul avea 1.8 kg, iar enermaxul are 2.5kg. Ceva trebuie sa aiba in plus Enermaxul, ca doar nu o avea plumb in ea...:D

Si daca are radiatoarele mai mici decat la Antec, nu v-ati gandit ca poate nu are nevoie de unele mai mari? A mea se incalzeste mai putin ca fostul Antec si asta in conditiile in care eu tin fanurile din ea pe low....;) Antecul era fierbinte mai tot timpul, mai ales dupa cateva ore de joaca, in timp ce fanurile se invarteau pe la 1700rpm. So...

QD
29-09-2004, 23:48
Nu stiu dc va tot asteptati voi la radiatoare gigant? Din moment ce sursa are eficienta f mare e normal sa degaje mult mai putina caldura, nu? Faptul ca e grea, si nu din cauza radiatoareleor sau a carcasei (care e din aluminiu) spune destul de multe, zic eu, despre componentele folosite inauntru. Ca de altfel si marcile scrise pe ele: Toshiba, Hitachi, etc.

mimed
29-09-2004, 23:58
Just for the record, eu am Noisetaker, care are invelisul din fier, ca si la Antec. Poate unii nu stiau ce am (desi ma indoiesc ca ati scapat, lol...:))

QD
30-09-2004, 00:02
Noiseteker si Coolergiant sunt cam identice la interior. Difera carcasele si fanurile folosite si cei 10W in plus la seria Coolergiant fata de Noisetaker. A, si Noisetakeru are vopsea d'aia de masina pe ea ;).

dios
30-09-2004, 00:16
Originally posted by Dead Ghost@Sep 29 2004, 11:24 PM
Oricum ar fi, Enermaxul meu cantareste mai mult decat fostul Antec TP de 430W. Antecul avea 1.8 kg, iar enermaxul are 2.5kg. Ceva trebuie sa aiba in plus Enermaxul, ca doar nu o avea plumb in ea...:D

Si daca are radiatoarele mai mici decat la Antec, nu v-ati gandit ca poate nu are nevoie de unele mai mari? A mea se incalzeste mai putin ca fostul Antec si asta in conditiile in care eu tin fanurile din ea pe low....;) Antecul era fierbinte mai tot timpul, mai ales dupa cateva ore de joaca, in timp ce fanurile se invarteau pe la 1700rpm. So...

795


Iti aduc aminte ca Antec 430 TruePower are 2,3kg, cu doar 200g mai usoara decat Enermax. :owned:

Dar nu e locul sa compari aceste surse si nu vad de ce ai face-o.

Gogu
30-09-2004, 00:19
Tot nu inteleg de ce e mai grea desi e mai goala. Numele de pe componenete cintaresc doar la figurat, nu la propriu ;) Trebuie sa fie ceva acolo, dar inca nu ma prind ce.

mimed
30-09-2004, 00:23
Vopsea de masina sau nu, la mine a venit sursa putin zgariata in partea de sus..:P

dios
30-09-2004, 00:26
Pana una alta, ati testat vreo sursa din aia in LOAD puternic si cu un multimetru bine calibrat?

Eu am pus pe un 2.4C@3.5GHz (1.65V) cu 2x256 BH-5 (2-2-2-5, 3.3V), 6800 GT 435/1150 (vreo 1.8V in AGP), 2xPrime95 si 3DMark. Nu misca +12V si +5V cu mai mult de 0.01V. Antec 550W TruePower si 430W. Zgomotul nu intra in discutie, dar stabilitatea da. N-ar strica un test asemanator nici cu CoolerGiant sau Noisetaker. Nu o spun cu scopul de a le compara, ci doar ca ar fi bine de facut si asa ceva. :prod:

mimed
30-09-2004, 00:46
Dio:

Ciudat, eu am cantarit-o pe a mea acum vreo 3 saptamani, inainte de a o vinde si parca avea 1.8kg. S-ar putea sa nu mai tin eu minte exact, nu am o memorie prea buna cand vine vorba de numere..:( Ce stiu sigur 100% e ca enermaxul e mai grea. Daca Antecul zici ca are 2.3kg, at. e f. posibil ca enermaxul sa aiba 2,8 kg. Mi-a ramas cifra 8 implantata in creier, legat de chestia asta...:D

Comparatia am facut-o pt ca Alexandrus compara interiorul de la Enermax cu cele de la Antec, TP...

Load i-am dat (prime cu torture test), dar pc-ul meu nu se compara cu exemplul dat de tine. Plus ca n-am avut multimetru sa masor. Ce iti pot spune in schimb, este ca in Speedfan (sau MBM), valorile alea (care am stabilit cu ceva timp in urma ca mobo-ul meu nu le citeste bine, poate ati citit pe CG, printr-un thread), raman stabile, batute in cuie. Altceva ar mai fi ca turatia fanurilor nu a depasit 1100-1200rpm (vb de fanul de 80mm, pt ca el este monitorizat).

mimed
30-09-2004, 05:32
Originally posted by diosrl@Sep 29 2004, 10:26 PM
Pana una alta, ati testat vreo sursa din aia in LOAD puternic si cu un multimetru bine calibrat?

Eu am pus pe un 2.4C@3.5GHz (1.65V) cu 2x256 BH-5 (2-2-2-5, 3.3V), 6800 GT 435/1150 (vreo 1.8V in AGP), 2xPrime95 si 3DMark. Nu misca +12V si +5V cu mai mult de 0.01V. Antec 550W TruePower si 430W. Zgomotul nu intra in discutie, dar stabilitatea da. N-ar strica un test asemanator nici cu CoolerGiant sau Noisetaker. Nu o spun cu scopul de a le compara, ci doar ca ar fi bine de facut si asa ceva. :prod:

807


Damn,nu vad nici un semireglabil in poze.A facut expre.. :D j/k
Oricum,am s-o bag eu la munca serioasa curand.Pe A64 ~3GHz.Daca nu va scade sub 11.80 railul de 12,ma declar satisfacut si vin cu bere multa la QD. :).Dar daca nu.... :smackbum:
Intrebare: sursa asta avand 2 railuri independente de 12v,ma intreb daca stie ceva de smart compensation sau cam asa ceva in cazul in care consumatorul alimentat dintr-un singur rail are nevoie de amperaj mai mare decat e in stare sa furnizeze 1 singur rail de 12v.
Sincer m-as mira sa compenseze din celalalt fir de 12v,dar nu se stie niciodata.

Gogu
30-09-2004, 12:53
As fi curios sa vad si eu pe viu o sursa din asta, un Noisetaker.
Are conectori SATA, iar conectorul ATX nu este fix de 24pini, ci sunt 20+4 ? Cel putin asa arata la Enermax pe site.

Caligula
05-10-2004, 23:09
Originally posted by diosrl@Sep 29 2004, 10:26 PM
Pana una alta, ati testat vreo sursa din aia in LOAD puternic si cu un multimetru bine calibrat?

Eu am pus pe un 2.4C@3.5GHz (1.65V) cu 2x256 BH-5 (2-2-2-5, 3.3V), 6800 GT 435/1150 (vreo 1.8V in AGP), 2xPrime95 si 3DMark. Nu misca +12V si +5V cu mai mult de 0.01V. Antec 550W TruePower si 430W. Zgomotul nu intra in discutie, dar stabilitatea da. N-ar strica un test asemanator nici cu CoolerGiant sau Noisetaker. Nu o spun cu scopul de a le compara, ci doar ca ar fi bine de facut si asa ceva. :prod:

807


Ce-mi place faza cu 1.8V in AGP bolduit. Placa video nu se bucura de ei, NB-ul de pe 4PCA3+ nu se bucura nici el de ei. Studiasi sursa de alimentare de pe placa sa vezi daca ti-i scoate din railul de 12V sau 5V ?

dios
05-10-2004, 23:41
Am bolduit toate voltajele, ca sa fie mai simplu de observat. vAGP-ul ala e frectie la picior de lemn, dar era corect sa-l mentionez. Oricum nici 3.3V nu varia prea mult, dar nu am facut decat sa-l observ din USDM.

musashii
15-05-2005, 12:23
Noiseteker si Coolergiant sunt cam identice la interior. Difera carcasele si fanurile folosite si cei 10W in plus la seria Coolergiant fata de Noisetaker. A, si Noisetakeru are vopsea d'aia de masina pe ea ;).

Am o sursa CoolerGiant de 600w. Are 2 saptamani de cand am achizitionat-o de la best. Abia ieri am bagat-o in PC, intrucat ieri am finalizat sistemul.
"Problema" e ca este mai zgomotoasa decat seria NOISETEAKER (stiu pt. ca are un prieten). Si acum nu stiu ce sa fac: sa incerc sa o schimb la best cu un noiseteaker + o diferenta, sau sa-i schimb ventilatoarele? (ceea ce duce la pierderea garantiei) ...lucru care nu m-ar deranja f.mult, intrucat am incredere in brandul Enermax
daca cineva a vazut o sursa disecata, live, m-ar interesa sa-mi raspunda la o intrebare: Fanurile sunt cuplate la sursa cu conectori? sau firele sunt lipite cu fludor?? si o ultima intrebare: ambele fanuri sunt de 80? si ce fanuri mi-ati recomanda, si de unde as putea sa le achizitionez. Multumesc anticipat

Para
15-05-2005, 13:26
Unul din fanuri e de 70, celalalt de 80. Plus dracia aia axiala care suge aer de deasupra porcului.
Mie imi place cum suna sursa. Nu-i vājj-ul normal, e mai mult un humm :)

Si oricum, la mine e OTES-ul care acopera tot ca volum... tre' sa gasesc un mod de a scapa de jucariile alea mici la 5000 rpm.

musashii
16-05-2005, 00:06
pai sursa mea nu are blower ca celelalte. Enermax a renuntat la blower pentru modelul de 600w.
Cat despre otetsuri, am si eu; numai ca ale mele pornesc doar cand temperatura la mosfeti ajunge la 50 grade. (sau la cat setez din uGuru-bios)
tu de ce nu setezi asa? ia incearca... sau nu ai optiunea asta in bios?
Cat despre fanuri, ambele sunt de 80. asa cred :)

Adi B.
18-05-2005, 12:29
Nu vă apucaţi să schimbaţi ventilatoare că e posibil să nu-şi facă treaba şi să se īncingă sursa pīnă la stricare. Eu m-am bucurat la ventilatoare cu termistor (turaţia variază cu temp aerului ce trece prin ventilator) că aveau turaţie mai mică şi erau pe rulmenţi nu ca cele originale şi s-a ars din cauza căldurii o diodă dublă ce redresează 5v.

musashii
19-05-2005, 22:07
man! am o sursa enermax care are atat control manual al turatiei, cat si automat. Chiar daca setez turatia la minim, daca se incinde sursa, creste automat turatia, chiar daca vreau, chiar dasca nu. CEEA CE VREAU EU SA FAC< ESTE SA SCHIMB VENTILATOARELE CU UNELE MAI SILENTIOASE> (gen PANAFLO sau PAPST) Asa ca nu vad cum o sa se arda sursa.

faraonu
20-05-2005, 07:33
Nr. 6:
- o piesa de "rezistenta" facuta se pare de Hitachi daca nu ma insel , ce lucreaza la 85 de grade
nu te supara te rog dar nu ma pot abtine..nu lucreaza la 85 de grade ca s-ar "scurge" plasticul de pe el...la 85 de grade face buf de la caldura..aia e cu totul alta poveste...
in legatura cu sursa..arata binisor..putin cam inghesuita dar e de inteles...ca nivel de zgomot e sesizabil sau trece neobservat?

ps: peste 2 saptamani cred ca introduc si eu niste poze cu a mea (antec truepower-380w-cu un singur ventilator) si o sa vezi acolo radiatoare:D

lucian2pinro
29-07-2005, 16:15
Linistiti-va si intrebati-l mai bine pe QD parerea lui finala el este THE CHOSEN ONE aici. Poate desface si un Coolergiant de 600 :)

DjLeco
14-02-2006, 03:18
Nu vă apucaţi să schimbaţi ventilatoare că e posibil să nu-şi facă treaba şi să se īncingă sursa pīnă la stricare. Eu m-am bucurat la ventilatoare cu termistor (turaţia variază cu temp aerului ce trece prin ventilator) că aveau turaţie mai mică şi erau pe rulmenţi nu ca cele originale şi s-a ars din cauza căldurii o diodă dublă ce redresează 5v.

Man, dubla dioda care ti-a crapat tie, rezista la 200 Grade celsius, daca a crapat, sigur a crapat ca nu a fost strinsa bine pe acel radiator.Iti spun asta in cunostiinta de cauza, sint electronist de 25 ani, si crede-ma ca stiu despre ce vb.

Warlord(mihai), acel izolator gri, este din cauciuc siliconic, special facut pt izolare electrica si conductie termica,deci daca s-au folosit in acea sursa, putin probabil sa mai fie dat si cu vaselina siliconica,ar fi useless,desi parca pe acel tranzistor, vad o "amprenta" cu degetel murdar de vaselina siliconica:prod: ...
Mie, un singur lucru NU-mi place in acea sursa!
Si anume acel condensator electrolitic de 330 Microfarazi, care este practic filtrajul principal dupa redresarea 220V,este cam mica capacitatea...
Am vazut surse care aveau 2x1200 Microfarazi la 200 volti, pt a simula un 600 microfarazi la 400 Volti cc.
Asa ceva are si Gainward-ul din semnatura-mi,iar cu P4 830 dus la 4,3 Ghz si toate angaralele din circa,in full load(2x Prime) scade de la 12,24 volti la 12,23 volti,deci tensiunea variaza cu 10 MILIVOLTI din IDLE in FULL!:naughty: :drool: :yepp:
In schimb ce-mi place mult in sursa este ca am vazut un cristal de quartz, oare oscilatorul sursei sa fie stabilizat cu quartz?
Desi acolo parca vad un circuit de protectie,ca sint si 2 optocuploare prin zona...

blue_led
17-03-2006, 00:48
In schimb ce-mi place mult in sursa este ca am vazut un cristal de quartz, oare oscilatorul sursei sa fie stabilizat cu quartz?

este doar un microcontroller
quiz: ce te faci daca au scris prost asm-ul?

Pentru incheiera tuturor discutiilor despre ventilatoarele de surse si radiatoare o sa water cooling si sursa
Proiectul pentru procesor in derulare (la servici 12 pc etanse in rack termen 4 aprilie promit poze ) pazea Para daca nu dai semn de viata!