PDA

View Full Version : Ghid - A64 IHS removal



Neo
19-02-2006, 21:24
Cum spune si titlul, pozele vorbesc :D
Acum daca as gasi un locsor unde sa uploadez filmul de 75Mb cu toata operatiunea...:what:

alinthebest
19-02-2006, 21:31
Good work.:yepp: E bine de stiut!

pentru uploadarea filmuletului incearca www.filehost.ro .(Limita la upload: 100MB / fisier)

Predator
19-02-2006, 21:36
Pt Intel nu se poate ? :D

Neo
19-02-2006, 21:38
Ba se poate, dar mai bine ii dai cu lapping - ceteste ghidul lui Dios ;) Sau, cand vii in Bucale, treci pe la mine si in 15-20 min ti-l fac luna :D

Alin, thanks, insa will do cand ajung in Bucuresti sau maine-poimaine (cica imi trag tzava si acasa :bulb: ). Vedem. Oricum, filmuletul e mama lor, esplica aproximativ tot :owned:

M3kk
19-02-2006, 21:39
Mai ajunge si un cuter , si e si mai usor cu ala..

http://www.crazypc.ro/forum/showthread.php?t=1521&highlight=ihs

Neo
19-02-2006, 21:43
Dude, cutter cu lama subtire gasesti destul de greu. Lame - peste tot. Oricum, threadul tau contine o intrebare, nu procedeul. Saptamana asta uploadez filmul si ghidul e gata :D

Predator
19-02-2006, 21:44
ti-l fac luna :D

Si ce vrea sa insemne "luna" asta ? :D

Pai bun, sa zicem ca il si scarpin (aka lapping) mai scade putin temperatura.
Apoi scot IHS schimb pasta si remontez IHS-ul. (nu va mai scadea temperatura ? )

Se poate lipi IHS-ul la loc dupa ce a dat jos, ca nu vreau sa stea fara :(

PISU670
19-02-2006, 21:47
Tre sa scot si io capacu la opty asta ca promite mult.:yepp:
Neo...hai la treaba!:D

M3kk
19-02-2006, 21:55
Dude, cutter cu lama subtire gasesti destul de greu. Lame - peste tot. Oricum, threadul tau contine o intrebare, nu procedeul. Saptamana asta uploadez filmul si ghidul e gata :D

Ce cu lama subtire? Eu mi-am luat un cuter normal din magzin atunci , si pac.. am scos capacu cam din 10 proace :)

Predator .. ai grija cu P4 si cu scoaterea IHSului , e posibil ca o sa-ti ramana jumatatea din pastila pe IHS :D

Neo : Cat timp ti-a luat sa scoti?


Se poate lipi IHS-ul la loc dupa ce a dat jos, ca nu vreau sa stea fara :(

La A64 se poate.. la P4 nu stiu..

Varzmaster
19-02-2006, 21:56
Pt Intel nu se poate ? :DPe LGA-uri din cate stiu nu se poate fara sa il distrugi.

AsAsIn8eR
19-02-2006, 22:06
S-a mai facut un tutorial.Eu de acolo m-am inspirat.Cu lama taiata in doua iese foarte usor.In 3min e jos.Trebuie sa ti bine de lama si sa il bagi putin pe sub siliconul acela ca astfel e cam greu.Dupa acea doar tragi de lama si la colturi rotesti lama si la sfarsit ridici cu lama putin IHS si POP!..a iesit :P

matose
19-02-2006, 22:09
La Intel tot ce e Prescott si chiar unele AEP-uri sunt lipite cu Epoxy -> breloc:D!

M3kk
19-02-2006, 22:16
S-a mai facut un tutorial.Eu de acolo m-am inspirat.Cu lama taiata in doua iese foarte usor.In 3min e jos.

Cu cuteru , pana tu indoi lama eu am scos capacu :D

Predator
19-02-2006, 22:59
La Intel tot ce e Prescott si chiar unele AEP-uri sunt lipite cu Epoxy -> breloc:D!

Am cautat.La toate e cu Epoxy.
Am gasit si un link (http://www.madshrimps.be/?action=gethowto&howtoID=39) unde explica "ce" si "cum".

After removing the IHS, the gain is "4C to 8C drops in temps, while there's a 50% - 75% reduction in your chip's life afterwards."

Deci nu mai scot nici un IHS, chiar daca il pun la loc. Ma rezum doar la Lapping. Multumesc tuturor pt sfaturi ;)
Felicitari Neo. La mai mare, tuturor :woot:

Alice
20-02-2006, 01:16
omg... cum poti crede ca se scurteaza viata daca scade temperatura?
"[...]In fact if the chip is handled carefully then common sense says that any few centigrade reductions in overall operating temps would actually lengthen the life of the chip, and by a significant amount."

Predator
20-02-2006, 09:44
"This was solely based on a mechanical mishap, like cracking the core under the pressure of the heatsink. What I should have said is there's greater chance say 50% if handled improperly the chip could be cracked at the core, through mishandling. Or under the pressure of a heavy heatsink."

Este totusi un risc, mai ales cand unii dintre noi avem ditamai magaoaiele prin calculator. :D

AsAsIn8eR
20-02-2006, 10:43
La coolerul pe care il ai nici nu e recomandat fara IHS.

Neo
24-02-2006, 20:08
Aici (http://www.filehost.ro/98012/IHS_removal_neo_crazypc_ro_avi/)
gasiti filmuletul. Enjoy :)

P.S.: bagati feedback urjent, l-a luat ciudat de repede pentru conexiune home by cable... :what:

Predator
24-02-2006, 20:18
si asta ce inseamna ? :

Nu sunteti logat(a). Creati Cont

Pentru a putea downloada va rugam sa va autentificati:

Tile
24-02-2006, 20:24
Trebuie sa iti creezi cont (damn it)

M3kk
24-02-2006, 20:38
Puneti mai bine pe serveru unde este si Crazypc si gata..

Tile
24-02-2006, 21:02
Am descarcat filmuletul. Per total este bine realizat (pe viitor trebuie lucrat la claritatea filmarii)

Neo
24-02-2006, 21:17
Pe viitor need camera dijitala cu autofocus. Cica si asta stie...io nu prea am observat...si avand in vedere ca era pe "auto"...adica ea filma singura pe trepied...e destul de clar :P

AsAsIn8eR
25-02-2006, 22:26
No offense dar te-ai cam complicat.Era mult mai usor daca rupeai lama in 2 buc.Eu asa am facut.Nu a trebuit sa trec decat de 2 ori peste el.Asa aveai un control mai bun.Oricum tu macar l-ai filmat si le-ai aratat la alti ca se poate.Am vrut sa mentionez doar ca e mult mai usor daca e rupt in 2 buc.Respekt!

Alice
26-02-2006, 00:59
Sa spun si eu, din experienta:
- atentie mare CAT bagati lama. eu am reusit sa sparg o rezistenta. am avut noroc ca a mers in continuare
- majoritatea coolerelor care folosesc frame-ul de plastic, de la placa de baza, s-ar putea sa nu se mai potriveasca. cel box sigur nu merge.
solutii:
- frame-ul are pe partea de sus (unde vine montat cooler-ul) 4 picioruse mici (~1mm). alea se 'distrug'. also se ia la pila/smirghel partea de jos (care vine in contact cu blaca de baza) inca ~ 2mm. mai bine mai mult decat mai putin :)

mare atentie la montarea cooler-ului, oricare ar fi el.

mie un 3000+, dus in 2500@1.67v (parca) imi statea in ~ 30-32 in idle. ce-i drept, c'n'q active.

AsAsIn8eR
26-02-2006, 08:08
Se recomanda coolere cu prindere prin surub acelea cu clipsuri nu sunt recomandate,deoarece apasa inegal pe procesor si se poate sparge pastila.Eu momentan l-am pus la loc doar am schimbat pasta si diferenta este vizibila.

OCboy
26-02-2006, 12:00
NU as vrea sa stric nota generala a threadului dar cred ca cineva ar trebui sa spuna ca asta s-ar merita face daor ptr un bench extrem , si ptr un proc deosebit.Daca nu va aflati in situatiile mai sus mentionate doar 3 lucuri sunt sigure:
- nu mai pupati garantie de la DC pana la orice prieten cu mici pile :P de pe aici
- creste posibilitatea de a busi procul de la 0,5% la 50%
- e posibil ca dif de temperatura sa nu fie cea asteptata.
In rest .... taiati-le capul:D

AsAsIn8eR
26-02-2006, 12:02
Da nu ar strica un Disclaimer.:D

OCboy
26-02-2006, 12:18
Nu dar sunt si destui vizitatori pe aici sau membrii ce nu posteaza si doar citesc.Si vor face ce s-a scris aici , si....e posibil sa se intample o chestie nefericita.

Predator
26-02-2006, 12:22
Pai, daca ii mananca :D
Sunt multi, care se cred in putere sa faca ceva (mai dangerous) si la sfarsit iese altceva :yepp:

Si chiar ar fi bine sa fie si un Disclaimer :D

Neo
26-02-2006, 13:53
Ergh...este cam logic ca o faci pe pielea ta si ca ce iese te priveste...Oricum, cine vrea sa ma dea in judecata ca si-a ciobit procul pentru ca a dat IHSul jos, good luck finding me :D

M3kk
02-03-2006, 20:19
~30s

3700+ ; Procesorul , care maine pleaca spre StanSatan :) Cand scot de pe al meu vreau sa fac si un filmulet..

Neo
02-03-2006, 20:46
Marfa. Baga mare :)

LE: de unde e ITE ala? Vreunul nou? :bulb:

Neo
23-03-2006, 20:41
Un nou "mirror" (http://rapidshare.de/files/16228004/IHS_removal_neo_crazypc.ro.avi.html). Asta (cica) nu cere inregistrare :)

blue_led
23-03-2006, 21:47
epoxi se inmoaie la 80C
cine are maini rezistente poate incalzi procu si are 2 variante
1 il incalzeste (daca are tupeu ) pina cade tabla
2 il incalzeste si taie epoxiul mai usor

Varzmaster
23-03-2006, 21:51
Word of advice... ca abia acum am vazut filmul: Procesoarele cu pini se curata bagate in socket. :P

Oricum, vad ca ti-a luat foarte mult timp. Cu un cutter termini treaba in 30 de secunde. :)

M3kk
23-03-2006, 22:48
Cu un cutter termini treaba in 30 de secunde. :)

Subscriu :)

Neo
23-03-2006, 23:19
Stiti si voi cum e cu prima oara...:D

Neo
23-06-2006, 03:35
Aici (http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1524692#post1524692) gasiti metoda pentru eliminarea IHSurilor lipite cu epoxy de core (Prescott/Gallatin). Enjoy :D

moru
19-07-2006, 09:36
Am dezbracat si eu Opteronul. Totul a decurs perfect, iar pentru o mai mare siguranta i-am lipit 4 picioruse de burete de la un AMD Duron 1200. Acum merge stabil in prime la 2,8GHz (fata de 2,75).:bravo:

atom_bv
25-07-2006, 01:35
vazusi si eu topicul asta de-abia acum..
Am un Opty 170 si cu un Ninja proaspat cumparat am "reusit" niste temperaturi mai mari decat cu culeru BOX. Si sa nu amintesc de chinurile prin care a trecut procu la montarea Ninjalaului!

E recomandabil sa scot IHS sau sa mai incerc pana imi iese bine instalarea (aka. montare fara stricarea stratului de AS5) ?

PISU670
25-07-2006, 01:44
Mai bine lasi IHS`u la locul lui si mai incerci montarea heatsinkului.Nu e recomandat sa ai sub Ninja un proc fara IHS.

atom_bv
25-07-2006, 09:26
ok boss! :yepp:

bloody raptor
18-08-2006, 17:00
Problema mare !
Neo, PISU670, care mai aveti experienta in scos de IHS...vreau sa-l scot si eu, lasati-mi si mie un nr. de tel. sa va intreb direct cate ceva...eventual fac cinste celui care se baga sa-l scoata...

Iata ce s-a intamplat...am un Venice 3200+ de un an si ceva...l-am overclockat la greu...a mers Prime si la 2850 MHz (1,6 V), pe aer (XP90), il tin in mod uzual la 2600 MHz (1,34 V)...
Pana acum 2 zile, cand m-am gandit eu ca poate pun pasta mai bine si mai scade temp. macar cu 1-2*C (de la 37/50, idle/full)...numai ca, am avut o mare surpriza...acum sta in 40/70, poate si mai mult, ca la 70 se opreste automat...
Am pus si cooler-ul box de vreo 2 ori si XP90 de vreo 3 ori...la fel... Nu va zic cat AS5 am consumat...
Evident ca nu mai merge nici overclockat la fel...acum merge maxim 2400 cu voltaj default...
Singura explicatie, dupa n-spe montari de coolere este ca ceva s-a intamplat cu contactul dintre pastila si IHS...asadar am ajuns la concluzia ca singura solutie este scoaterea acestuia din urma...
Am incercat cu un cutter, dar m-am lasat pagubas dupa vreo ora de chin, in care m-am taiat la mana de 2 ori si am rupt vreo 3 varfuri de cutter...

Placa de baza este un DFI Ultra-D.
So, ma puteti ajuta careva ?

Neo
18-08-2006, 17:03
Păi bre, pune māna pe mouse şi priveşte filmuleţul, eu zic că explică tot. Eu unul nu am timp īn perioada asta :(

catalanu
18-08-2006, 18:20
M-as baga si eu sa fac chestia asta.Pierd garantia la proc?:D

Neo
18-08-2006, 18:21
Dacă ai mānuţă să lipeşti la loc IHSul ca şi cum nu ar fi fost dar se povesteşte, nu o pierzi :D

catalanu
18-08-2006, 18:54
Si cam ce si cat castig daca dau jos ihs-u?

bausto
18-08-2006, 19:01
Probabil cateva grade. Dar ai in vedere ca fara IHS nici contactul dintre baza coolerului si pastila nu o sa fie atat de bun (probabil ca nici nu o sa doresti sa cresti presiunea pentru asta).

catalanu
18-08-2006, 19:11
Atunci il las cu ihs.

Neo
18-08-2006, 19:16
Si cam ce si cat castig daca dau jos ihs-u?
Nu mai pune īntrebări de genul ăsta, e jenant. Jenant e şi răspunsul, cāştigul este de ~10 grade Celsius, mai ales īn full load. Contactul e perfect dacă pui shimuri. Uitaţi-vă la filmuleţ cu atenţie.

bausto
18-08-2006, 19:34
Neo, nu era vorba de asezarea piezis a coolerului, ci de faptul ca, daca ai cooler cu cleme, acestea nu vor mai sta la fel de tensionate ca atunci cand exista IHS-ul si daca ai cooler prins cu back-plate o sa strangi cu mare grija suruburile alea si tot nu o sa fie la fel ca atunci cand ai IHS.
Oricum, daca nu ai de gand sa overclockezi procesorul pana iese untul din el, nu prea are rost sa il dai jos. Castigi vreo 50MHz.

pasatoiutd
18-08-2006, 19:35
Si cam ce si cat castig daca dau jos ihs-u?

Cum a zis si Neo ~ 10 grade. Dar, daca vrei sa faci si overclocking, vei castiga ceva de genul 50 - 150 MHz, in functie de procesor, voltaj si racire.

LE: Vad ca Bausto a raspuns in acelasi timp cu mine.

catalanu
18-08-2006, 19:50
Pei racirea va fi(cand ma intorc din concediu) un TT Sonic Tower cu un fan de 120 mm.Procul este la 2700(prime 7 ore si memtest o ora stabil) dailiy use si maxim am reusit 2820(prime nu i-am dat si in memtest dadea erori).Deci cu ihs-u scos l-as duce cam la 2900:what: .Mai ma gandesc.

Neo
18-08-2006, 20:00
La mine a dus 3GHz :D Bine, cu IHS. PI stable. Dar īn 3D am cāştigat ~100MHz, am dat la 2950MHz 3DM2001SE ;)

bloody raptor
19-08-2006, 02:40
Hai ca eu l-am rezolvat pana la urma...a mers cu lama perfect...
Nu recomand sa folositi cutter-ul.
Acum am 48*C in full (Prime la 2850 MHz, 1,63 V).
O sa incerc si un 2900 maine...

Asa da !
Parerea mea ca merita...
Cine si de ce ar avea nevoie de garantie la procesor ?

moru
19-08-2006, 06:33
Merita, dar unele coolere fac probleme la prindere fara IHS din cate stiu eu. Eu am castigat 50MHz de stabilitate si temperatura a scazut cu vreo 5 grade.

Neo
19-08-2006, 08:44
Parerea mea ca merita...
Cine si de ce ar avea nevoie de garantie la procesor ?
Dacă ciobeşti pastila, o să ai nevoie (Doamne Fereşte! :)). Sper că ai pus shimuri. Ce temperaturi aveai īnainte? Pentru că e posibil ca shimurile să fie prea īnalte şi să mai poţi scădea din temp. Şi din ce sunt confecţionate shimurile?

bloody raptor
19-08-2006, 09:56
Dacă ciobeşti pastila, o să ai nevoie (Doamne Fereşte! :)). Sper că ai pus shimuri. Ce temperaturi aveai īnainte? Pentru că e posibil ca shimurile să fie prea īnalte şi să mai poţi scădea din temp. Şi din ce sunt confecţionate shimurile?

Am pus bureteii de la un XP 1600+ decedat...asadar, sunt originale...am vazut ca pastilele au cam aceeasi inaltime...
Daca apas pe cooler, mai scade cu vreo 2*C, dar cred ca daca pun ceva mai putin inalt, creste si riscul, mai ales ca XP90 nu se prinde chiar simplu...
Inainte de a avea probleme, aveam 60*C in full (cand s-a miscat IHS-ul aveam 70*C, am povestit mai sus...).
Se poate si mai putin de 50*C (in Prime 2850 MHz), pe placa asta si la 1,65 V ?

PISU670
19-08-2006, 19:09
Pastila rezista la o forta mare.Conditia este ca acea forta sa fie distribuita uniform pe pastila.
Da, se poate, cu racire mai buna.

moru
19-08-2006, 19:35
Eu am cu ThermalTake Beetle dual fan @ 2000rpm, la Giurgiu pe un procesor fara IHS in jur de 46 grade full load (1,7v / 2,75GHz).

moru
28-08-2006, 09:30
Asa arata Opteronul meu fara IHS.

sabinus
28-08-2006, 09:51
Cam tot 46 are si al meu cu IHS ... la 1.57V @ 2,9 Ghz tot la Giurgiu cu Ninja insa :D

moru
28-08-2006, 09:53
Voltajul mult mai mic la tine. Eu ma joc cu 1,7v:flamesmil

gt40_gearhead
28-08-2006, 12:48
scuzati <oftopicul>

giurgiu fratilor, pe unde mai exact, poate punem de o berica :D

PISU670
28-08-2006, 13:01
Voltajul mult mai mic la tine. Eu ma joc cu 1,7v:flamesmil
Nu te mai juca tu atat cu 1,7v ca nu e bine.:mischeif:
Pana una alta, tot fara IHS

moru
28-08-2006, 18:38
@gt40_gearhead, eu stau pe langa Petrom. Anytime la o bere :) (lasa-mi id tau de messenger pe pm daca ai, sa mai vorbim;))
@PISU670, ii dau 1,7 cat cere, pana n-o mai cere :D. Am si droop mare pe Gigabyte, si sunt nevoit sa dau cu 1,7v. Daca se va arde.. RIP, ca i-am mai zis odata RIP cand nu era cazul :).

pasatoiutd
30-08-2006, 19:20
A64/Opteron IHS Removal Guide:

http://www.overclockersclub.com/guides/a64-ihs-removal.php

klau1st
12-04-2007, 16:35
pot da jos ihs-ul la un sempron am2 ?e la fel ca la athlon 939 ?

M3kk
12-04-2007, 16:43
Da :).

klau1st
12-04-2007, 16:46
gracias:evil::evil::evil:

un link, ceva ,daca exista ?

M3kk
12-04-2007, 17:27
Link cu ce? :D

http://www.crazypc.ro/forum/showthread.php?t=1521&highlight=ihs
http://www.crazypc.ro/forum/showpost.php?p=24570&postcount=10

klau1st
12-04-2007, 22:22
Un link catre vreun site sau forum unde sa vad un procesor am2 fara ihs shi siliconul de rigoare bineinteles.am gasit destule informatii pentru 939 ,am2 nu stiu nimic sigur ,mai sap pe forumuri daca e cazul sa fiu 100% daca este lipit cu silicon sau ceva dezlipibil:evil:

daca tu sti ca e la fel si la am2 atunci nu mai caut nimic,sambata il operez:rotf: ,hasta la vista ihs,in caz de ceva ma aleg macar cu brelocul:rotf:

Monstru
13-04-2007, 14:15
Eu nu prea inteleg de ce vrei sa faci asta, dar ma rog...treaba ta.....

klau1st
13-04-2007, 15:06
cam din acelasi motiv pentru care am facut si vmod la placa video:insane: ,la max oc. nu cred ca ma ajuta ,acolo cred ca ma tine in loc ramul ,dar poate castig stabilitate in 3dmark cu procesorul la frecventa un pic mai mare:D(daca nu macar de dragul artei,castig experienta ,ma pregatesc pentru cand i-a veni vremea E4300-ului:rotf: )

Monstru
13-04-2007, 15:26
Man...e un Sempron :rotf:...Cat crezi ca scoti din el??? Intrebarea mai importanta este ce cooler ai.

klau1st
13-04-2007, 15:57
20284 special:rotf:,cam atat cat tine daca as scoate:D (glumesc) m-as declara multumit,asa pe la vreun voltaj micut pe care mi-l permite placa 1,85 v:evil: ,k mai jos nu-i speranta,ar fi WR pentru sempron 2800 am2

L.E:stau sa mor ca nu am bani de racire mai buna(phase c.):eek: :(

Monstru
13-04-2007, 16:02
Foarte tare frate! Water cooling pe semporn....In cazul asta, rupe-i glanda daca asta vrei :D

klau1st
14-04-2007, 12:16
well...l-am decapitat:rotf:
20313
smecheria e sa tai prima data toate colturile ,unde e si spatiu berechet ,poti baga lama adinc .dupa aceea e mai mica presiunea pe laturi ,aluneca lama ca-n branza:D ,totusi trebuie atentie mare:insane: .
203142031520316
2031720318
Pe mijlocul core-ului pasta era inexistenta,nu stiu daca se vede in poze ,ca sunt calitate telefonica.Acuma ramane de testat sa vedem ce am castigat/pierdut,eu sper ca prima varianta.

Cisco Kid
14-04-2007, 12:29
Felicitari pentru reusita:D . Sunt chiar curios sa vad care e diferenta. Tine-ne la curent;)

klau1st
17-04-2007, 15:37
well,hello again
diferenta aproape inexistenta:( ,cred ca asta e limita cipului(meu),ihs no ihs ,destul de normal tinand cont ca nu mai suferea de supraincalzire de cand am trecut la racirea pe apa ,diferentele de temperatura sunt nesemnificative in cazul meu .Adevarul e ca nici nu am avut o pasta termala buna ,si nici nu sunt prea bun la aplicarea acesteia ,s'ar putea sa iau un tub de as5 si sa incerc si asa ,iar waterblock-ul meu e de toata jena in sensul ca pastreaza bracket-ul original pt coolerul stock si se fixeaza strangand doar un singur surub pozitionat central,mi-e destul de frica sa aplic prea multa presiune pe core fiind acum fara ihs.Am reusit sa urc ceva mai sus dar doar dupa ce am mai imbunatatit racirea si mai mult:insane: a.i. am reusit sa trec de bariera psihologica de :bulb: 2.9 GHz:rotf:

Rezultatul cel mai palpabil pe care mi l-a adus pana acum modificarea :
20620

Monstru
17-04-2007, 15:42
:rotf: Super tare cu brelocul....

Pune o pasta buna man si vezi atunci ce se intampla ;)