View Full Version : IRQL not Less or Equal
ElComandante
21-12-2004, 10:02
deci am o mare problema am o placa video fx 5200 de la Leadtek iar in joace imi face figuri imi da eroarea irql nor less or equal si desigur ecran albastru sau mai rau intru in joace si imi da restart la pc sau .... efectiv mi se blocheaza imaginea si sunteul in joace si nu mai pot sa fac nimik nci alt tab sau at F4 tre sa restartez ce e de facut eu zic cai de la proc grafic da ... nu stiu sigur
1. Ce componente ai (toate)
2. Ce sistem de operare, ce alte programe.
3. Drivere?
------------------------
Cel mai sigur e sa faci urmatoarele lucruri, ca am impresia ca acolo e o amestecatura si-o mizerie :)
- Instalezi sistemul de operare. (cu quick format la setup, sa curete tot drive-ul C:)
- Instalezi ultimele drivere pentru toate componentele. Placa video, retea, sunet, Intel INF drivers etc.
- Faci TOATE Critical Updates de la Windows Update (http://windowsupdate.microsoft.com/).
- Bagi si ultima versiune de DirectX.
- Bagi un antivirus, caruia ii updatezi definitiile.
Astfel ai siguranta ca totul merge bine si excluzi partea software din ecuatie. Daca tot face fite, inseamna ca e ceva hardware si atunci trebuie sa le iei prin excludere. Dar mai intai fa tot ce tine de tine.
ElComandante
22-12-2004, 18:19
[quote=diosrl,Dec 21 2004, 10:47 AM]
3. Drivere?
------------------------
componeneta : placa de basus Asus x series , proc amd xp 2000+ , memorie 512 pc 3200/400 placa video leadtek fx5200
2 sistem de operare : win 2000 professional cu sp4
3 drivere : cele de pe cd mai putin la placa video care am un driver luat de pe net
tks 4 the answer
ElComandante
22-12-2004, 18:21
[quote=ElComandante,Dec 22 2004, 06:19 PM]
[quote=diosrl,Dec 21 2004, 10:47 AM]
3. Drivere?
------------------------
componeneta : placa de basus Asus x series , proc amd xp 2000+ , memorie 512 pc 3200/400 placa video leadtek fx5200 ,hdd wd 80 GB cu 8 m buffer
2 sistem de operare : win 2000 professional cu sp4
3 drivere : cele de pe cd mai putin la placa video care am un driver luat de pe net
tks 4 the answer
In cazul acesta eu zic ca problema ta cea mare este sistemul de operare, care, din cate stiu eu nu se prea impaca cu jocurile, si este facut special pentru retea.
Eu iti recomand Windows XP.
Nu e chiar facut pentru retea, dar XP e intr-adevar mai gamer-friendly.
Originally posted by C3rE@Dec 22 2004, 06:27 PM
Nu e chiar facut pentru retea, dar XP e intr-adevar mai gamer-friendly.
4157
Pt. retea sau nu, eu am avut o gramada de probleme la jocuri cu el si as putea zice ca este 'gamers' worst nightmare' :dammit: :crash:
ElComandante
23-12-2004, 03:33
Ma gandisem si eu la un moment dat sa fac schimbarea asta dar ma intriga faptul ca inainte nu imi facea asa atunci o sa bag XP sa vedem cum se comporta tks 4 help