PDA

View Full Version : Cel mai bun antivirus



andreicosminus
08-04-2006, 10:17
Ce antivirus recomandati? (resurse cat mai putine, eficacitate cat mai mare)?

M3kk
08-04-2006, 11:24
Nod32

Predator
08-04-2006, 11:26
Kaspersky :D
E bun cand nu ai firewall, blocheaza atacurile de pe net.
Eu am vers 5. Am inteles ca e si 6 dar in stadiul de beta. ;)

alex17 GTX
08-04-2006, 12:22
Am eu Kaspersky 6 si nu e BETA. E super belea. E mai bun decat Kaspersky 5 si in plus are o interfata mult mai atragatoare!!! Si nu consuma resurse mai deloc( Cel putin la mine cand face scan procesorul e folosit doar 1-5% max si ramul 512 e incarcat la jumatate.) In schimb dureaza mult scan-ul (la mine a durat 2.5 ore dar banuiesc ca e de la Hdd Ata133 5400rpm slim)
Nu a fost nici o situatie in care K6 sa nu faca fatza sau sa nu poata dezinfecta in conditiile in care my PC a fost atacat de hackeri, am downloadat o gramada de programe de hack printre care mai erau si virusi....

High Octane
08-04-2006, 12:42
Resurse cet mai putine - AVG.
Eficacitate cat mai mare - F-Secure.

Don Corleone
08-04-2006, 12:49
McAfee VirusScan e alegerea mea.

Sparxxx
08-04-2006, 12:56
Kaspersky sau F-Secure... am incercat si Bitdefender: e bunicel dar consuma resurse si isi lanseaza mai multe procese...

Neo
08-04-2006, 13:17
Ia puneti voi manuta si instalati NOD32...O sa aveti surprize masive ;)

Sparxxx
08-04-2006, 15:02
am avut si nod32...
pe langa ca e foarte stufos in optiuni etc. mai da si rateuri... de 4 ori mi-a detectat 2 virusi pe care nu a reusit sa ii dezinfecteze, cu kaspersky a mers brici.
eu sustin ca kaspersky e cel mai bun... mai ales versiunea 6 care este fff mult imbunatatita.

Artanis
08-04-2006, 15:37
Ca NAV2006 pute...:)

Thor
08-04-2006, 17:26
Cel mai bun antivirus este cel care corespunde cel mai bine cerintelor tale ( resurse consumate, optiuni, prormante etc.)
Niste baieti cu mult timp liber au facut aici (http://www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=72&mnu=72) niste teste. Enjoy!

Dupa ei, cel mai bun ar fi Karspersky.
NAV 2006 abia intra in top 10. :D

Sparxxx
08-04-2006, 17:50
dupa pc-world se pare ca Bitdefender ar fi cel mai bun:
http://www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,124475,00.asp

Predator
08-04-2006, 18:16
Bun pe naiba.L-am avut juma de luna, dupa care am trecut la Kaspersky.
Combinatia Bit 9 + Opera e dezastroasa.

cyfaws
08-04-2006, 18:30
Ia puneti voi manuta si instalati NOD32...O sa aveti surprize masive ;)
N-as spune ca masive dar i-au scapat cativa troiani gasiti apoi cu KAV.
Dar presupun ca nu la asta te refereai. :rotf:

Neo
09-04-2006, 11:21
Nu stiu de unde agatati voi trojenii ajtia...Dar ma rog, ideea e ca se updateaza de vreo 3 ori pe zi minim :bulb: si pana acum a detectat o gramada...Sper ca voi nu le folositi pe amandoua odata...adica NOD si altceva in acelasi timp. Scannerul realtime NOD intra in conflict cu alte scannere si e posibil sa ii scada din eficienta. Oricum, are cea mai mica incarcare a sistemului din cate am vazut pana acum ;)

EsH_148
09-04-2006, 18:37
Kaspersky. Nici o problema cu el pana acum.

CBR
09-04-2006, 19:37
Mda, am incercat sa iau sa instalez Kaspersky. Din pacate, nu ma lasa sa il instalez decat daca il las sa imi dezinstaleze ZoneAlarm-ul (care il folosesc pe post de firewall). Implicit, i-am dat delete si l-am trimis la culcare.

cyfaws
09-04-2006, 19:38
Nu le folosesc in acelasi timp. NOD nu-l mai am.

sefu
09-04-2006, 22:38
Cam de 1 an jumate folosesc Computer Asociates Etrust Amtivirus si Pestpatrol e garantat 100% si nimic nu a trecut de el, detecteaza inainte nu dupa ce a intrat ca idiotul de Nav.

korby
09-04-2006, 22:53
Pana acum am avut NOD32 (dar mi s-a busit instalerul :bulb:) si BitDefender (care mananca resurse cu kilu'). Azi mi-am pus Kaspersky 5 (am actualizat baza de date) si ca Firewall am lasat Nvidia Firewall (NForce3 :D). Nu mananca la fel de multe resurse ca BitDefender, dar nici cu mult mai putin nu o face. :(

Nici nu mai stiu care sa-l pun. :cry:

rob_debruce
09-04-2006, 23:03
BitDfender, nici o problema, atacuri la greu, resurse-nici nu simt ca am antivirus.Neo iti spun eu unde sunt troienii si alte neamuri de viermi: pe sit'urile cu ''gimnastica'':D cati vrei, de toate neamurile si vin in gasca cate 3-4 odata.:mad:

geosoft
10-04-2006, 00:05
NOD 32 + Zone Alarm de mai bine de un an si pot sa spun ca sunt foarte multumit.

MBM
10-04-2006, 13:24
Kaspersky dupa mine ...si puneti un poll

mache
10-04-2006, 15:09
Bun pe naiba.L-am avut juma de luna, dupa care am trecut la Kaspersky.
Combinatia Bit 9 + Opera e dezastroasa.

Bug fixed with new ('03.2006) updates ;) (btw problema manifestata la tine sau ai citit pe net ? :what: )

NAV = NULL (instalare/dezinstalare cat un sistem de operare aproape :insane:, consum de resurse cu caru, protectie slaba contra virusilor noi, etc...)
Kaspersky = ok, exact cat iti trebe pentru home use
NOD32 = rapid doar la suprafata (minunea consta in nr mic de semnaturi si "adancimea" scanarii - orice antivirus ar putea sa faca asta da' atunci si-ar strica imaginea ;) )
McAfee = urat ca interfata, destul de flamand ca resurse
BitDefender = problematic dpdv al compatibilitatilor, consuma resurse doar daca e lasat configurat default ca deh asa vrea publicul spectator :( sa fie configurat... (hint :try v7.2 cu updateurile la zi + Sygate pentru a fi safe 99,99% :P)



PS: incercati totusi sa folositi si niste pop-up blockere eficiente si browsere ceva mai putin vulnerabile decat IE ;) si o sa scapati repede de probleme

andreicosminus
10-04-2006, 15:44
Am eu Kaspersky 6 si nu e BETA. E super belea. E mai bun decat Kaspersky 5 si in plus are o interfata mult mai atragatoare!!! Si nu consuma resurse mai deloc( Cel putin la mine cand face scan procesorul e folosit doar 1-5% max si ramul 512 e incarcat la jumatate.) In schimb dureaza mult scan-ul (la mine a durat 2.5 ore dar banuiesc ca e de la Hdd Ata133 5400rpm slim)
Nu a fost nici o situatie in care K6 sa nu faca fatza sau sa nu poata dezinfecta in conditiile in care my PC a fost atacat de hackeri, am downloadat o gramada de programe de hack printre care mai erau si virusi....

Daca esti dragut, spune-mi si mie ce versiune de Kaspersky 6 folosesti? (pe ney am vazut 6.0.0.299) versiune care e Personal si nu pro (sau nu conteaza)?
Merita versiunea cu Pro? (desi nu am vazut sa apara inca pt. vers. 6)

andreicosminus
10-04-2006, 15:48
Pentru cei care folosesc Kaspersky (indiferent daca e versiunea 5 sau 6), mai am si eu 2 nelamuriri:
- pot sa-l folosesc cu un firewall (folosesc Kerio Personal Firewall);
- merita versiunea Pro fata de cea Personal?

MBM
10-04-2006, 17:48
Pentru cei care folosesc Kaspersky (indiferent daca e versiunea 5 sau 6), mai am si eu 2 nelamuriri:
- pot sa-l folosesc cu un firewall (folosesc Kerio Personal Firewall);
- merita versiunea Pro fata de cea Personal?


eu nu folosesc nici un fire decat cel care vine cu xp sp2 si antivirusu
merita varianta pro

korby
10-04-2006, 17:50
Pana acum am avut NOD32 (dar mi s-a busit instalerul :bulb:) si BitDefender (care mananca resurse cu kilu'). Azi mi-am pus Kaspersky 5 (am actualizat baza de date) si ca Firewall am lasat Nvidia Firewall (NForce3 :D). Nu mananca la fel de multe resurse ca BitDefender, dar nici cu mult mai putin nu o face. :(

Nici nu mai stiu care sa-l pun. :cry:
Aia. :D

Predator
10-04-2006, 19:47
mache am descoperit-o la mine, in primele zile cand a aparut bitdefender 9.Atunci am trecut la Kaspersky 5.0.0.527 fara nici un firewall (nici cel de SP2) si nu am nici o problema :D

andreicosminus
11-04-2006, 17:48
Pana la urma care e diferenta intre varianta Personal si Pro de la Kaspersky?
Si totusi merge Kaspersky cu firewall instalat (in speta Kerio Personal Firewall)?

Arwen
08-05-2006, 21:04
AVG free edition.
Interfata prietenoasa, resurse putine, update rapid si se muleaza perfect pe cerintele mele. No xxx :naughty: :P .

sabinus
09-05-2006, 00:08
Nai tiruvantel ar varyuvantel i Valar tielyanna nu vilya, Arwen ;)

Totusi am impresia ca AVG "lasa" sa treaca unele "mizerii" de tip trojan/backdoor pe care le descopera cu intarziere ...

dios
09-05-2006, 00:12
NOD32. Au avut si stand la CERF :D Numai ca la ultimul reinstall de Win am uitat sa-l pun si nu-i duc lipsa. Deloc. Nu dau jos atasamente din surse incerte si nu instalez programe câh. Asa ca sunt virus-free si bullet-proof. Imi place sa traiesc periculos, fara firewall sau antivirus :P

ps: ne bucuram nespus de faptu' ca sabinus a descoperit-o pe arwen, dar sa stii ca are nicku; asta de ceva vreme... :D btw, welcome to crazypc. Avem un nou VIP printre noi :)

sabinus
09-05-2006, 00:22
Eu m-am uitat dupa numarul de posturi.. poate cunosc persoana, poate nu .. e bine sa fiu politicos, e si dintre putinele fete de pe aici :)
NOD32 are un sistem .. neortodox de update, pe baza de cont/parola .. bani ..

God, ce usor iau fetele VIP :bow2: :bow2:

dios
09-05-2006, 00:24
Nu e orice fata, e jucatoare inveterata de CS si administrator pe un forum de gaming (RAM). Orice admin din alte parti are automat VIP :)

sabinus
09-05-2006, 00:33
Ce e RAM, forumul?

MBM
09-05-2006, 01:22
Orice admin din alte parti are automat VIP :)


lol daca sunt admin pe forumu meu se pune :naughty: :bow2: :icon_wall :icon_wall:insane: :icon_wall

korby
09-05-2006, 01:23
lol daca sunt admin pe forumu meu se pune :naughty: :bow2: :icon_wall :icon_wall:insane: :icon_wall
Si eu vreau. :rolleyes: [/jk]

Arwen
09-05-2006, 01:31
Pai... ca sa fim (macar) putin ontopic, ram-ul este un loc unde exista un soi de Kaspersky, apoi un nod32... si un AVG ca mine, care mai lasa cate un troian mititel sa scape pe-acolo... la o adica romanul este mare amator de "stirile de la ora 17" :bulb: :bulb:
Ram-ul este si forum, si clan de cs, si asociatie non-profit care organizeaza concursuri de CS (LAN-uri);) .

Si ca sa revenim: stiu pe pielea mea ca-i mai scapa una alta. Dar dupa cum am spus... inafara de bantuit pe forumuri si joaca la greu nu prea fac altceva.
In plus s-au inventat partitiile... nu am cine-stie-ce date de pierdut, poate sa ma doara eventual de tona de timp cat m-am chinuit sa strang muzica si filmele.
Softuri am de unde face rost iar sansele ca ele sa-mi aduca surprize sunt minime... in consecinta ma rezum la "suficientul" AVG. :cool:

kevin_m
09-05-2006, 13:25
acum folosesc avg,inainte am avut kasper,dar a trebuit sa renunt la el,deh,licenta,si compu de la servici e cam "expus",daca pot spune asa,sunt multumit de avg,pana acum fara probleme...hm,referitor la bitdefender,eu cred ca inca putin si se autodetecteaza ca virus:bulb: :insane: ,nush cum sunt altii dar eu nu am incredere in bitdefender nici cat negru sub unghie....kaspersky rullez....:bow2:

MBM
09-05-2006, 18:18
acum folosesc avg,inainte am avut kasper,dar a trebuit sa renunt la el,deh,licenta,si compu de la servici e cam "expus",daca pot spune asa,sunt multumit de avg,pana acum fara probleme...hm,referitor la bitdefender,eu cred ca inca putin si se autodetecteaza ca virus:bulb: :insane: ,nush cum sunt altii dar eu nu am incredere in bitdefender nici cat negru sub unghie....kaspersky rullez....:bow2:



lol eu tocmai am castiga un birdefender la cerf :PP ... un tip de acolo zicea ca nu am ce face cu el :rotf:

Fox_Bill
11-05-2006, 14:24
Dupa multe cautari eu m-am stabilit la eTrust Home Editon (free) de la CA, ca antivirus, iar ca FireWall McAfee Personal Firewall + (free). Poate mai incearca si altii aceasta solutie ? (numai lucruri bune despre avast!).

HymuraX
26-07-2006, 17:24
Bit e cam varza, chiar si versiunea noua, mai ales daca umblii pe pagini de net mai...... stiti voi ,kaspersky il folosesc de mult( 1 an si ceva) si nu am avut surprize niciodata, si-a facut treaba f bine. folosesc versiunea 5.xxxx cu versiunea am avut cateva probleme neplacute, blocari si consum mare de resurse
bafta numai bine la toti

mache
26-07-2006, 17:42
Bit e cam varza
Dezvolta ideea...

Cand navighezi pe forumuri trebuie sa-ti dai seama ca nu-s numai pagini plain text si poze ... in codul HTML exista (de obicei) si cod javascript care la randul lui este extras si scanat

Exemplu : in locul unui singur fisier showthread.php sunt scanate si referintele javascript din interiorul lui (daca un antivirus scaneaza default doar php-ul si in statistici nu exista decat 1 fisier inseamna ca nu te protejeaza de nici un fel)

Cam orice antivirus (care se respecta) poate fi configurat dupa bunul plac... daca userul nu se descurca sa configureze acel produs nu inseamna ca el este "varza"...

HymuraX
26-07-2006, 17:55
Ideea e ca setat sa isi faca update din 3 in 3, scanare full si tot a scapat "cativa" troieni prin calc ( vreo 4 mai exact )......intradevar s-au accesat pagini mai putin "ortodoxe" dar nici macar un avertisment sau sa il izoleze.... cu kaspersky nu am avut probleme. am gasit virusi la scanare cu kas, virusi pe care bit nici macar nu ii recunostea( pt el calc era in siguranta).
asta este parerea mea si imi asum responsabilitatea pt afirmatie. poate a fost bun pe la inceputuri dar acuma nu imi mai inspira incredere( plus isi fac si multa reclama si in topuri se investesc niste bani pt a fi cel mai bun.....)
bafta numai bine

Hell
26-07-2006, 18:05
Incercati avast pro 4.7 consuma putine resurse si nu am avut probleme

jeehard
26-07-2006, 18:27
Kaspersky cred ca la ora actuala este cel mai bun. Resurse consumate in mod decent, discret, update fara probleme etc....

mache
26-07-2006, 18:33
Nu este obligatoriu ca toate produsele AV sa aibe acelasi nr de semnaturi... Este la latitudinea fiecarei echipe de analiza sa determine cat de malware este un fisier sau nu ...
De exemplu pentru unii un fisier .bat cu format c: /q /s sau cu del c:\windows\*.* poate fi considerat malware... .


PS: politicile de marketing nu-si au locul in discutia de fata... in ceea ce priveste topul timpilor de reactie crede-ma ca BD chiar a fost printre primii ...

In ceea ce priveste Kaspersky, intr-adevar este super ok dar nu are facilitatile pe care le ofera BD in varianta Pro...

jeehard
26-07-2006, 18:36
Chestia foarte proasta care am obs. la BD este ca atunci cand face upgrade pe un calc mai slab nu mai poti face nimic. Pe langa faptul asta mananca si foarte multa memorie.

HymuraX
26-07-2006, 20:56
mache nu mi-o lua in nume de rau, este parerea mea bazata pe niste fapte reale, nu povesti pt ca nu imi place cum suna bitdefender....., daca nu vedeam cu ochii mei nu comentam.kaspersky nu mi-a creat probleme pana acuma si nici virusi nu am luat:D .nu consider normal ca un antivirus setat la protectie maxima sa nu identifice virusi(update din 3 in 3 ore) atata ..... poate am gresit eu sau poate erau prea "proaspeti" virusii.
De exemplu pentru unii un fisier .bat cu format c: /q /s sau cu del c:\windows\*.* poate fi considerat malware... ->erau troieni nu malware
bafta numai bine

wolferin
20-10-2006, 14:13
Mda, am incercat sa iau sa instalez Kaspersky. Din pacate, nu ma lasa sa il instalez decat daca il las sa imi dezinstaleze ZoneAlarm-ul (care il folosesc pe post de firewall). Implicit, i-am dat delete si l-am trimis la culcare.

A aparut Zone security suit cu tot cu antivirus.

C.@M.
22-10-2006, 00:11
Multi lauda Kaspersky 6 dar mie mi-a dat dureri de cap...Asa ca am trecut pe BitDeffender 10...Sunt multumit. :)

Predator
22-10-2006, 00:12
Multi lauda Kaspersky 6 dar mie mi-a dat dureri de cap...Asa ca am trecut pe BitDeffender 10...Sunt multumit. :)
Cum sta cu resursele ? Tot ca 9 ? :mda:

C.@M.
22-10-2006, 00:16
Cum sta cu resursele ? Tot ca 9 ? :mda:
Pai la mine nu prea e problema, avand 2gigi de RAM...:D

alinthebest
22-10-2006, 00:32
Folosesc combinatia Zone Alarm+Nod32:naughty: .Nici nu se simte ca am antivirus si firewall.Impreuna papa cat jumatate din Norton Antivirus.Chiar mai putin.

dreamer
22-10-2006, 00:35
Papa multicel totusi BD10... personal folosesc de circa 3 ani Symantec Corporate... discret, consuma putine resurse, e eficient... impreuna cu Windows Firewall au facut sa n-am nici o problema cu virusi, troieni sau alte astfel de magarii... ;)

coolcat
22-10-2006, 00:38
BitDefender, pe lângă Symantec Antivirus, consumă foarte multe resurse. Când spun resurse mă refer per ansamblu. Utilizarea procesorului este destul de mare şi în marea majoritate din cazuri fără rost (referire strict la BD).
Diferenţa între cele două produse este că Symantec-ul face şi treabă, bună. Este un antivirus în care pot avea încredere aproape 100%.

P.S. Să-mi descarc sufletul. Orice soluţie AV care etichetează tracking cookie-urile ca fiind viruşi, băgând spaima în utilizatorul neavizat, trebuie să dea de gândit.

mache
23-10-2006, 12:18
coolcat - 2 vorbe 3 prostii ... Utilizarea procesorului e data de scanarea tuturor fisierelor accesate... poti oricand sa limitezi tipul de fisiere scanate (safe si performant e sa lasi "scan program files")
iar resursele consumate au scazut de la v9 la v10 ...


Diferenta între cele doua produse este ca Symantec-ul face si treaba
Unde e treaba aia buna? In esecul detectarii unor troieni/spyware pe care alti antivirusi ii detecteaza fara probleme? sau in timpul imens de reactie in cazul unui virus nou ?


Orice solutie AV care eticheteaza tracking cookie-urile ca fiind virusi, bagând spaima în utilizatorul neavizat, trebuie sa dea de gândit.
Cookie-urile pot contine foarte multe detalii iar un "utilizator neavizat" nu stie ce face atunci cand accepta cookie-urile de pe site-uri nesecurizate.


PS : descarca-ti sufletul la biserica... aici mai sunt unii oameni care mai au tangenta cu subiectul...

coolcat
23-10-2006, 12:36
Are Cookies Dangerous to My Computer? (http://www.cookiecentral.com/faq/#2.4)

NO. A cookie is a simple piece of text. It is not a program, or a plug-in. It cannot be used as a virus, and it cannot access your hard drive. Your browser (not a programmer) can save cookie values to your hard disk if it needs to, but that is the limit of the effect on your system.


...aici mai sunt unii oameni care mai au tangenta cu subiectul...

You got that right! :D

atomidude
23-10-2006, 15:18
am folosit BitDefender cam o saptamana acuma doi ani. mi-a crapat computeru' de cateva ori, am contactat pe baieti, mi-au dat ceva patch... ce mai, mizerie! ma si durea sufletul ca am dat bani pe el. deh, ca sa sustin industria software romaneasca :(
dupa saptamana aia de cosmar am inceput sa folosesc Avast, versiunea free+kerio firewall. n-am avut nici o problema. adica nu vre-una de care sa stiu eu, hehehe

HARDCORE
23-10-2006, 16:54
am folosit BitDefender cam o saptamana acuma doi ani. mi-a crapat computeru' de cateva ori, am contactat pe baieti, mi-au dat ceva patch... ce mai, mizerie! ma si durea sufletul ca am dat bani pe el. deh, ca sa sustin industria software romaneasca :(
De atunci a trecut multa apa pe Dunare de la varianta 8 care era acu 2 ani, au evoluat mult de tot dar din pacate la capitolul reurse consumate tot naspa e, daca ai un PC mai slab
Eu folosesc Bitdefender de 1 an de zile am avut versiunea 9 pro si acuma mi-am luat 10 plus care sunt produse complete adica cu firewall , atispam si antispyware, nu am avut nici o problema cu el si mi-a pastrat PCul super curat , doar ca e consumator de resurse si il recomand celor care au sisteme cu dualcore si macar cu 1 gb de ram , eu am 1 gb de ram si c-am 85 de mb ii manca el , procul e dual si nici nu-l simte.
Produsul e bun si merg in continuare pe mana lui. :love:

alerim
23-10-2006, 17:28
Cel mai bun antivirus nu face fata fara un firewall (si va rog sa nu imi amintiti de cel din winXp Sp2,iar cel dinanaite e inexistent) din acest motiv cred ca acest thread si-ar avea rostul doar daca s-ar intitula cea mai buna "internet security" solutie software.Acum cred ca ar fi cazul sa imi exprim si eu admiratia si ea se indreapta catre duetul dintre Nod32 si ZoneAlarm

Caligula
24-10-2006, 23:11
Sa fiti voi sanatosi cu criteriile voastre. :) Cele obiective sunt altfel:
http://wiki.castlecops.com/AntiVirus_Comparison
http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2006_08.php -> Asta e de obicei actualizat des
http://www.clubic.com/article-37030-11-comparatif-antivirus-2006.html

Eu rulez 6 antivirusi pe serverul de mail, trec fiecare mail prin tot lantul. Nu deseori unii producatori sunt lenesi la capitolul semnaturi.

Dragos Saraolu
25-10-2006, 10:22
Aseara tocmai am incasat un Troian de pe Guru3D la care Bit Defender si Kaspersky nu fac fata, mai incerc si altele poate exista ceva care sa ma scape de el.

mache
25-10-2006, 11:15
Are Cookies Dangerous to My Computer? (http://www.cookiecentral.com/faq/#2.4)


You got that right! :D

N-am zis c-ar face cookie-ul ceva calculatorului ... mai citeste o data...

Daca tot suntem la linkuri cu documentatie ... uite aici (http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie#Cookie_theft_2) de ce sunt probleme cu cookie-urile...


Dragos - un link catre troian pe PM te rog ;)


atomi - e vorba de ~200 oameni vs 4500 si da-ti seama de ce "industria software romaneasca" merge incet...

Dragos Saraolu
25-10-2006, 14:18
mache cred ca virusul se numeste rootkit.i.trojan, lanseaza tot felul de fisiere *.exe, Bit Defenderul ma avertizeaza si sterge doar fisierele *.exe, sursa nu o depisteaza. Uite aici (http://www.geekstogo.com/forum/Win32_RootkitI_trojan-t41935.html) cam ce face virusul, am luat NOD32 sa vad daca rezolv ceva. Stiu ca e vorba de mandrie personala (daca mai lucrezi tot acolo), pana acum n-am avut probleme cu BD.

LE: NOD32 a rezolvat problema.

Raptor
29-10-2006, 03:05
Cel mai bun antivirus nu face fata fara un firewall (si va rog sa nu imi amintiti de cel din winXp Sp2,iar cel dinanaite e inexistent) din acest motiv cred ca acest thread si-ar avea rostul doar daca s-ar intitula cea mai buna "internet security" solutie software.

Nu vreau sa ma dau mare, dar n-am folosit niciodata firewall (decat pentru diverse teste scurte) si n-am avut nici o problema in cei 9 ani de cand ma dau pe net. Antivirus am instalat Kaspersky v4.5 (ala vechi!) fara modulul de monitorizare (scanare realtime). Il apelez doar uneori pentru scanarea diverselor fisiere dubioase pe care le mai iau de pe net. Ultima oara m-am infectat in '99 cu CIH de pe CD-ul revistei PC Games (?)... IMO totul depinde de tine, ca utilizator. Daca acorzi suficienta atentie micilor detalii n-ai nevoie de un program pornit care sa te "apere" de rele.

Spawn51
28-11-2006, 07:49
Normal, acum 9 ani aveai dial-up... sau poate că nu.
Dacă reţeaua e curată, stai mai liniştit cu atacurile. Dar firewall-ul (soft) mai blochează şi ieşirile... ;)
Sunt singurul utilizator de Antivir (http://www.free-av.com/) de pe-aici?... E singurul pe care l-am putut folosi decent pe un P3 şi m-am obişnuit cu el. Au fost cazuri în care a găsit fişiere infestate pe care avg sau avast (la zi...) nu le detectaseră.
Mă refer la varianta free; dezavantaje: cleaner nu prea e şi nu are suport de reţea.

Boggy
04-12-2006, 19:29
Eu am Avast! PRO 4,7. Nu am avut absolut nici o problema cu el. Ma avertizeaza cand trag de pe net, cand este cazul, ca fisierul este infectat, si opreste automat download-ul. Din luna in luna, ii dau un scan complet la HDD, si nu mai am absolut nici o problema. Se actualizeaza automat zilnic, cateodata si de 2-3 ori pe zi. Nu consuma resurse mai deloc, decat la update. Calculatorul meu este protejat de: Xoft Spy, SpyBot SD, Ad-Aware Personal, Avast! 4,7, WinXP SP2 Firewall.
Nici o problema de 2 ani

mache
04-12-2006, 21:39
Xoft Spy, SpyBot SD, Ad-Aware Personal, Avast! 4,7, WinXP SP2 Firewall.

Si mai misca ? :D

Lasand ironia la o parte nu este recomandat sa folosesti 10 produse diferite (antivirus, firewall, antispam, etc...)
D-aia toti producatorii mari au in oferta lor asa numitele "Internet Security" ... incearca o solutie care le contine pe toate si dup-aia analizeaza treaba per ansamblu...

PS: eu am AV-ul disabled non stop :)

Boggy
05-12-2006, 14:51
Stai, ca nu am zis ca le folosesc simultan. Le folosesc alternativ. Saptamanal dau scan cu softurile AntiSpy. Dar pe total, calculatorul este protejat de toate... ;)

prodygal
14-02-2007, 18:09
Imi cer scuze ca postez aici dar nu cred ca e cazul sa mai fac un thread pentru asta. De cateva zile Norton-ul ma tot avertizeaza cred ca de 20 de ori pe zi cum se vede in poze mai jos. Stie cineva ce e asta si de la ce o fii ? Multumesc.

prodygal
14-02-2007, 18:14
Vad ca nu pot sa postez pozele. Dar uitati ce scrie: Norton Internet Security has blocked an intrusion attempt. Time : 6:00 PM, Date: 2/14/2007, Intrusion : Portscan, Intruder: 192.168.0.1(3049), Risk Level: Medium, Protocol: UDP, Attacked IP: 255.255.255.255, Attacked Port: 8786.

Thor
15-02-2007, 00:23
Te scaneaza cineva din retea. Adica 192.168.0.1 (gateway-ul ??) Pe port-ul 3049 ruleaza xopen - ceva legat se standardizare in linux. Daca ai firewall-ul activat nu e nici o problema.

prodygal
15-02-2007, 11:23
Pai eu nu am linux... si chiar cand ma joc imi apare ceva de genu. am deschis calculatorul de 3 minute si deja nortonul m-a avertizat de doua ori. Si sunt mai multe gateway-uri si porturi nu doar cel de mai sus.

z3n0mal4
07-03-2007, 02:07
folosesc de ceva vreme NOD32 si sunt foarte multumit de el . Nici nu il bag in seama , se autoupdateaza rapid , numi pare a consuma resurse mult .
antivirusul e o chestie de preferinta
acum vreo 6-7 ani foloseam mcafee , apoi norton , apoi nimic :) , apoi am incercat bitdefender , norton again , si acum nod32 .