PDA

View Full Version : Problema Boot NF7 v2.0



V0rt3x
10-04-2006, 12:56
Am placa din titlu...
azi am patit ceva cam nasol..
am dat un test cu un gf4 ti4200 dupa care am dat placa jos sa ii pun radiatoare pe memorii..
le-am pus.. pun placa inapoi.. primesc 1 beep lung -2scurte (eroare placa video)..
o scot,o pun iar.. la fel..
pun 9500le meu.. aceeasi chestie...

ce poate sa fie?
sigur radiatoarele nu ating piese aiurea si oricum sunt izolate (sunt vopsite)
nu am putut baga placa rau in agp sa il stric
habar nu am ce poate sa fie...

pls help me.... i'm deep crap!

h3x0r
10-04-2006, 15:22
Banuiesc ca the usual shit ai incercat ,nu?
Resetat de BIOS si alte chestii...!Incearca si inspecteaza atent slotul AGP si vezi dc toti pinii din el sunt la locul lor!A mai patit POE de pe XPC ceva asem cu un slot de ram!Altceva....poate ceva termoconductor scapat in slot...niste AS5 poate?!:D
Si de asemenea banuiesc ca stii sa instalezi o placa video pe un slot AGP cu mecanism de retentie ca la cel de pe NF7,nu?

V0rt3x
10-04-2006, 20:07
prietene... ma cam jignesti.. sincer. am stat destul cu nasul in calculatoare....
am incercat chiar si cu alt bios.... adica alt chip de bios....
agpul arata impecabil, in jurul lui nu e nici o piesa care sa arate suspect.
placa nu pare moarta... pt ca daca ii scot ramul, primesc eroare pt ram...
placa video.... (oricare as incerca) pare inexistenta...
pur si simplu e ca si cand slotul e gol.

any (good) ideeas? :(

blue_led
10-04-2006, 21:05
verifica totusi mai atent pini de la soclul video ( cu o lupa puternica ) rindul de pini de jos
am patit si eu ceva de genul asta ( s-a remediat prin SCHIMBAREA soclului agp in cazul meu )

V0rt3x
10-04-2006, 22:00
m-am uitat si pare perfect...
am si un agp de schimb.. ca am un nf7-s pe care a "modat-o cineva".
mi se pare o munca prea grea..
si miram-as sa fie numai slotul agp..
poate e vreo componenta..
as vrea sa dea si micutzu pe aici
poate stie el ceva

ThEDaMn3d
10-04-2006, 23:21
Ar trebui sa incerci cu o placa video pe PCI ca sa fi sigur ca AGP-ul nu e de vina. ;)

h3x0r
11-04-2006, 08:32
Scuze de jigniri vortex!Am mai fost la un tartan sa testez o sursa si asta cauta mufe de conectat ca nu-i pornea calc..si cand colo nu pornise sursa de la switch !Si facea omul OC lejer...dar nu stia sa-si porneasca calc!
Incearca varianta lui the damned si dc porneste placa...baga-te la schimbat de slot !!

V0rt3x
11-04-2006, 15:57
o sa incerc cu placa video pe pci..
soltul agp nu prea l-as schimba... pt ca arata bine..
poate altceva de pe langa el e dus..
oricum.. o sa ma apuc si o sa leg in paralel slotul agp de pe mobo-ul defect pin by pin :).. sa vedem daca merge :))
daca da.. atunci ma bag la schimbat

h3x0r
13-04-2006, 22:51
Vezi sa nu faci vreo prostie cu legarea aia in paralel !!
NUs dc s-a mai facut asa ceva....:)

scorpion_amd13
14-04-2006, 15:30
Vezi sa nu fie ceva mult mai simplu, cum ar fi praf depus pe pinii slotului AGP, chestie mai mult decat plauzibila. Pana sa te apuci sa forjezi ceva p-acolo, da-i cu un aspirator si o pensula ceva. Bafta.

V0rt3x
14-04-2006, 17:18
l-am curatat si degeaba
am mai zis si inainte:
slotul arata impecabil.. si nici piesele de langa nu par defecte.
placa porneste cu placa video pe pci :(

scorpion_amd13
15-04-2006, 15:13
hmm, sigur totul e in ordine? nici un contact slab, nimic? asa din senin nu putea sa se strice. ai scos-o din carcasa sa te uiti si pe partea din spate banuiesc...

V0rt3x
15-04-2006, 19:10
nici nu era in carcasa
azi am dat-o cu spary de contacte aproape peste tot..
la fel..
se pare ca a murit agp-ul

mittone2002
27-05-2006, 16:51
yo ti-am zis dar nu m-ai crezut...ai uitat sa opresti sursa si cand ai scos placa ai produs un mic "scurt" am patzit faza asta si la memorii si la AGP si la un PCI- d atunci nu mai fac nimic la calc fara sa opresc sursa...ai incercat cu palca p pci?

Dragos Saraolu
27-05-2006, 19:17
Singurul sfat care pot sa ti-l dau este sa masori tensiunile pe placa video, sa vezi daca se mai alimenteaza (masoara pe condensatori), oricum s-a ars slotul AGP, daca nu ai alimmentare atunci se mai poate face ceva la meseriasi gen Para sau blue_led, daca e mai rau nu prea mai merita. Ca sa vezi ce tensiuni ai in mod normal evident ca pui placa video intr-un calculator care functioneaza.

V0rt3x
31-05-2006, 00:26
multumesc pt idee :)
joi merg acasa si o sa vad ce rezolv..
am si o placa video pe pci care merge sigur.. si vreau sa vad daca pe pci pot pune placa video...
in caz afirmativ... voi tine placa numai pt superpi si imi iau alta pt daily use

blue_led
31-05-2006, 00:31
daca a scos placa agp cu sursa conectata eventual si monitorul conectat la placa video mari sanse sa se prajasca ceva pe agp
placa pci va merge sigur

V0rt3x
01-06-2006, 17:00
am probat... si merge cu placa video pe PCI :D
de aici rezulta ca placa asta de baza va ramane pt pure porn... saraca nu stie ce o asteapta :evil:

totusi.. in superpi imi scoate cam cu 0.1 / 0.08 sec mai slab decat cu palca pe AGP.... stie cineva de ce? :confused:

anywayz.... o sa aiba o soarta grea.... si pt daily use... cred ca optez pt un lanparty nf2 ultra

korby
01-06-2006, 17:03
De ce nu aceiasi placa? De ce nu AN7? Din cate stiu ABIT-urile cu NF2 sunt mai bune decat DFI LP. :shrug:

V0rt3x
03-06-2006, 19:42
si-a luat un prieten si o sa vad cum merge dfi :D
anyway... nustiu din ce cauza nu mai depasesc 240 FSB cu abitul.... poate e caldura la proc..
am nevoie de unul deblocat ca sa aflu.
si inca ceva...
de cate ori dau shut down din win sau apas pe buton, in loc de shut down isi da restart :)... si led-ul pt activitate HDD nu mai merge .
e ametita rau placa