PDA

View Full Version : Nu identific zgomotul



SeaBee
24-05-2006, 20:40
Desi tot incerc sa reduc zgomotul emis de UC nu reusesc. Ventilatoarele sunt OK, 4 sau 5 (functie de necesitati) de 120. Una buc Nexus, 1 Antec tricool (pe low) un Scythe, un AKasa amber in 10V si 1200 turatii si ventul de la sursa chieftec (nu stiu ce este ca nu vreau sa pierd garantia de la ea).
Care-i problema. In permamanenta se aude un uruit care creste in intensitate si apoi scade. Ciclul dureaza cam 3 secunde. Nu am un microfon pe acasa ca sa-l pot inregistra. Dar am oprit toate venturile si el a ramas la fel.
Ca sa completez sistemul:
Un 6600GT cu silencer-testat si asta si nu scoate nici un sunet
Schyte ninja cu al ei cooler mentionat mai sus
2xSeagate sata ncq
2x optical drive care stau nefolosite majoritatea timpului
Deci cam astea ar fi posibilele surse de poluare fonica.
Acum ziceti si voi ce sa fie ca io chelesc si albesc prematur dn cauza zgomotului asta agasant.

dios
24-05-2006, 20:54
opreste tot ce poti opri deconectand de la sursa de curent. Restul (cele de la sursa) cu un elastic sau o carpa. Pe urma porneste-le treptat, efectuand ascultari atente la fiecare dintre ventilatoare. Asta cu hardul deconectat.

SeaBee
24-05-2006, 21:23
Mersi dios. Am gasit mana criminala. Si eram asa convins ca nu este el faptasul. HDD-ul de 160 face zgomotul asta infernal. Cel de 200 pare mai potolit. Si credeam ca seagate-urile sunt printre cele mai "linistite" unitati.Sa-i fac un upgrade si sa am grija sa-l ascult in prealabil pe cel nou. As vrea tot un seagate, dar oare nu o fi bun si un samsung?

moru
25-05-2006, 06:12
Da, si eu am problema asta ;). Vibratiile de la cele 3 hdd-uri. Incearca sa-i schimbi locul in carcasa. S-ar putea sa nu mai ai probleme.

burebista
25-05-2006, 06:19
Suspendaţi-le cu încredere. ;)

SeaBee
25-05-2006, 06:44
Am un Antec SLK3000 care are niste saibe de caociuc pentru unitatile de 3.5. Si zgomotul nu este clar generat de vibratii. HDD-urile sunt montate in partea de jos tocmai ca sa nu transmita vibratiile mai departe.

C.@M.
30-05-2006, 00:25
Am si io o problema: Se aud niste vibratii usoare in carcasa, dar nu stiu sigur daca sunt de la hdd, pt. ca chiar si cand nu se aprinde ledu de la hdd ele tot se aud...

moru
30-05-2006, 06:40
Vibratiile apar de la motoarele HDD-urilor si atunci cand stau degeaba, nu neaparat atunci cand lucreaza.

maxu
19-07-2006, 09:34
La mine se intampla la fel. Din pacate nu am cum sa le suspend si am incercat decuplarea - pe cat posibil a custii HDD-urilor (http://www.chieftec.de/images/apollo/apollo003.jpg) de tabla din spate a carcasei. Am interpus ceva pentru atenuare, dar tot baraie cateodata, probabil "rezoneaza". Mi-e frica sa ma gandesc ce s-o intampla cand o sa pun si cel de-al treilea HDD.

norisss
19-07-2006, 18:15
Va recomand jucariile astea de la Nexus.Si pe mine ma inebunise zgomotul ca de aparat de sudura pe care il scoteau hardurile cateodata.

bonzo_catalin
22-07-2006, 16:08
La vreo 26Kg cat avea pc-ul cu Vapo pus nu se simtea nimic cu 3Hdd . :D

Acum cu open-case si 2Hdd ma cam seaca , mai ales ca sunt chiar in urechea mea . :(

SeaBee
04-08-2006, 08:28
Sunt nexusurile care costa 40RON? Din pacate la 3 HDD-uri cate am eu nu prea ma incanta ideea. Plus ca le am puse in zona unui fan de 120 mm.

norisss
10-08-2006, 11:32
parca 40 ron am dat pe ele...si pe mine m-a usturat putin dar cred ca merita.

KataBXP
07-10-2006, 16:47
Mersi dios. Am gasit mana criminala. Si eram asa convins ca nu este el faptasul. HDD-ul de 160 face zgomotul asta infernal. Cel de 200 pare mai potolit. Si credeam ca seagate-urile sunt printre cele mai "linistite" unitati.Sa-i fac un upgrade si sa am grija sa-l ascult in prealabil pe cel nou. As vrea tot un seagate, dar oare nu o fi bun si un samsung?
E de toata marmelada Samsungul (imi vin in service gramezi de Samsung), ia-ti un WD sau tot un Seagate. Astea sunt hdd-uri, restu-s pocnitori.

bonzo_catalin
07-10-2006, 16:58
Da' unde muncesti bre? Oricum , hardware failure , e random , nu cred ca poti eticheta un produs ca fiind varza doar pentru ca ai primit un maldar in service ; probabil era un lot cu probleme , hiba ce se intampla la toate produsele tuturor firmelor IT

PISU670
07-10-2006, 18:19
Numa samsung am de..5 ani, nu stiu cate am avut.Cert e ca nu a picat nici unu.

sh_ol
10-10-2006, 12:47
Ma gandesc ca suna aiurea dar la multe sisteme am gasit ca sursa de zgomot floapa! trebuie prinsa bine, eventual adaugat shaibe din alea de cauciuc. Acceasi metoda se poate aplica si la harduri. Cum s-a mai spus aici hdd se pot suspenda. Am atasat poza asta - e de pe un sit mentionat pe aici pe undeva, pe tema "carcase de lemn" - e destul de sugestiv modul in care poate fi suspendat un hdd. Ale mele stau langa placa de baza pe o cutie din lemn (izolate cu folie de aia care se pune la parketul laminat ;) ) - m-am saturat de vechiul monstru (carcasa hugetower de aia veche modificata cu flexu ca sa potriveasca atx in ea) si vreau sa imi fac eu o carcasa.

dios
10-10-2006, 12:51
Sursa de zgomot floapa? Solutia: ARUNC-O!

sh_ol
10-10-2006, 13:33
Bine bine, dar la urmatoare reinstalare de win pe nf2&sata o sa mergi sa o cauti la gunoi, la fel si la un update de bios.

dios
10-10-2006, 13:39
de aceea exista flash-uri pe care le poti face bootabile :( Mamă ce boală am pe floape...

sh_ol
10-10-2006, 13:48
Lasa ca e buna aia. Eu din 2001 nu am mai avut floapa in calc pana mi-am luat placa de baza cu nf2 si hdd s-ata. :) . Cu flasu e o treaba faina, dar uneori pur si simplu nu vrea - e implementat nasol pe unele placi, bios care nu stie boot de pe flash, etc. Floapa e un fel de dinozaur - o chestie veche si buna, poti rula un intreg OS de pe ea. :D