PDA

View Full Version : Probleme de temperatură Prescott 3GHz şi Abit IC7



DaBotta
10-09-2006, 01:55
calculatorul meu chiar este crazypc
Deci nu mai stiu ce sa fac am incercat atatea solutii incat nu mai stiu ce sa fac.

Deci am urmatoarea configuratie:
In ultima saptamana am schimbat pe ele , am sa va expun prima configuratie:

MB: ABIT IC7-G
PROC: CELERON D 2.53 GHZ socket 478
VIDEO: ATI RADEON 9550 128 MB
MEMROII: 2x512 SAMSUNG

Configuratia noua

MB: ABIT IC7-G
PROC: PENTIUM 4 PRESCOT 3.0Ghz 1mb cache socket 478
VIDE: GeForce 7300GT 256 MB
MEMORII: 2x512 SAMSUNG

adica am schimbat procesorul si placa video. Problema mea este urmatoarea procesorul se incalzeste in ultimul hal , si CELERONUL si PRESCOTUL se incalzeste de numa numa.

Am schimbat pasta am pus ARCTIC COOLING si la fel. Cand am pus placa video noua am dat drumul la mostwanted sa vad cum se comporta placa video , pot sa zic ca in mai putin de 2 minute , am ajuns la temperaturi f f f mari : PROCESOR : 79 grade , video: 63 grade , banuiesc ca la placa video este ceva normal, ramii si ei sunt foarte calzi . ce pot sa fac sa scap de aceste temperaturi astronomice. Ziceti un cooler ptr 478 bun nu mai stiu ce sa fac sunt disperat. pana la cate grade merge procesorul ? astept un raspuns de la dvs.:icon_wall :icon_wall

Neo
10-09-2006, 02:02
Depinde mult de carcasa, airflow, de coolerul de la procesor. Ai uitat să spui ce cooler ai momentan.
De asemenea, atentie la aplicarea pastei termoconductoare, ajunge sa pui cāt un bob de orez pe mijlocul IHSului, apoi să aplici coolerul, se īntinde ea singură. Dacă pui prea multă, şi asta poate fi o cauză a supraīncălzirii.
De asemenea, īncearcă să aplici Arctic Ceramique sau Arctic Silver 5 īn locul pastei de la Arctic Cooling (presupun că este Arctic Cooling M1, care este de consistenţă ridicată).

De asemenea, vezi că Abit IC7 indică cu ~10 grade Celsius mai mult pentru temperatura procesorului. La 73 grade indicate, dacă pui māna pe coolerul de la procesor, cāte secunde poţi menţine contactul?

Ţi-am editat titlul threadului, citeşte regulamentul :)

DaBotta
10-09-2006, 02:18
pasta pe care am folosit-o este Arctoc Coolgin MX-1 , am aplicat o portiune f mica pe procesor dupa care am intins-o pe tot procesorul exact cum arata si pe siteul de la zalman. Coolerul pe care il folosesc este un COOLER MASTER , care am impresia ca va fi schimbat in curand. Am pus acum mana pe radiator si pot sa tin mana oricat pe el ca nu este exagerat de cald.
@ de ce arata IC7`ele cu 10 grade mai mult ?
@ 65 grade is bune pentru un INNO3D GeForce 7300GT in mostwanted la rezolotuie de 1024x768 cu detaliile la maxim.
@ plus nu inteleg de ce se incalzesc in halu asta ramii.

DaBotta
10-09-2006, 02:32
Pun o poza cu cable managementul din calculator , idei in caz ca si asta ar putea afecta

mache
10-09-2006, 12:05
1. coolermasterul e ~= coolerul boxed deci temperaturi sub 60 de grade in full nu cred sa reusesti
2. Abit-ul intr-adevar raporteaza cu ~10 grade celsius mai mult ... nu stiu de ce dar asa e "reglat" senzorul (mie la P4 2.4C Northwood imi arata ~53-55 de grade in idle cu TR SLK948U la un moment dat :eek: )
3. temperatura la video e ok (sub 75-80 de grade n-ar trebui sa-ti faci nici o grija)
4. ramii Samsung (depinde ce model sunt) de obicei se incing si de la factorii externi (lipsa unei raciri eficiente in carcasa) dar de obicei daca "tragi" de latente si de frecventa au tendinta sa se incalzeasca mai mult decat alte chip-uri...

sfaturi :
1. schimba coolerul (ia cel putin un Arctic Freezer 4)
2. fa un airflow cat de cat eficient in carcasa
3. daca nu te multumeste coolerul vga schimba-l cu ceva mai bun (nvSilencer, Zalman VF700, Pentagram, etc..)
4. pentru rami nu trebuie decat sa ai un firicel de aer sa bata in ei si deja se simte o diferenta la stabilitate/capacitate de overclocking...

MMMMM
10-09-2006, 12:19
DaBotta ce temperaturi ai pe harduri ? sunt cam "intime" si nu se vede vreo racire

Neo
10-09-2006, 12:41
pasta pe care am folosit-o este Arctoc Coolgin MX-1 , am aplicat o portiune f mica pe procesor dupa care am intins-o pe tot procesorul exact cum arata si pe siteul de la zalman. Coolerul pe care il folosesc este un COOLER MASTER , care am impresia ca va fi schimbat in curand. Am pus acum mana pe radiator si pot sa tin mana oricat pe el ca nu este exagerat de cald.
@ de ce arata IC7`ele cu 10 grade mai mult ?
@ 65 grade is bune pentru un INNO3D GeForce 7300GT in mostwanted la rezolotuie de 1024x768 cu detaliile la maxim.
@ plus nu inteleg de ce se incalzesc in halu asta ramii.

E clar. Pānă şi cea mai penală vaselină siliconică e mai bună, MX-1 nu se īntinde bine, deci nu transferă mai nimic, dovadă că la 63 grade (adică 73-10) nu simti decāt că e călduţ.
PRIMUL PAS este să schimbi pasta termoconductoare cu Arctic Ceramique sau Arctic Silver 5, pe care să le aplici după indicaţiile lor (cantitate cāt un bob de orez īn mijlocul IHSului), apoi aplicat coolerul.

E Abit, se ştie că aşa fac :)

Temperatura la placa video e chiar decentă.

Peste RAMi poţi prinde cu gume de borcan un fan de 80-92mm pus la 7V.

DaBotta
10-09-2006, 13:14
DaBotta ce temperaturi ai pe harduri ? sunt cam "intime" si nu se vede vreo racire
zimi un soft sa vad temperatura la HDD , in curand hardurile cele 2 vor disparaea si in locul lor va sta singurel un HDD MAXTOR 320 GB SATA2 16MB.

@cat despre coolerul de pe procesor cred ca in curand imi voi aduce din Ungaria un ZALMAN CNPS9500 LED. Am observat si eu cand am aplicat pasta pe procesor ca se intindea f f f greu. Cu placa video sunt multumit pentru ca la cat ma joc eu este mai mult decat OK , eu am skimbat-o pentru ca am avut ocazie foarte buna. Sa dau 9550`u care era chiar penala rau si cu o mika diferenta de bani.

MMMMM
10-09-2006, 13:15
Peste RAMi poţi prinde cu gume de borcan un fan de 80-92mm pus la 7V.
Gumele de borcan imbatranesc si pot ceda - cade ventilatorul
Pt temp HDD - HDD life, HDD Thermometer, HDD Temp, HDD Health etc
Un sfat: nu lua Maxtor - prietenii stiu de ce .... WD sau Seagate si nu numai, dar Maxtor NU

Neo
10-09-2006, 13:26
Eu am avut BH-5 la 3.5V ţinute 24/7 cu fan peste ele şi nu au cedat gumele alea. Acuma nu le prinde pentru 5 ani, doh...
De acord cu MMMMM la faza cu Maxtor, deşi eu unul am un Maxtor de 120GB care mă tot duce īn cārcă de 3 ani cu uptime zilnic de cel puţin 16-18 ore. Evident, e răcit şi activ şi pasiv :D

MMMMM
10-09-2006, 13:38
Si eu cunosc persoane care au Maxtor de ani de zile si inca merg OK, dar la altii le pica pe capete. Sunt mult mai sensibile la socuri si temperaturi ridicate, altminteri nu se comporta rau.
Sunt pline forumurile de Maxtor-uri cu probleme. Evident ca nici o marca nu este 100% sigura, dar cei care reclama probleme la Maxtor sunt in covarsitoare majoritate.

DaBotta
10-09-2006, 16:53
pfiu chiar asa rau stau maxtorurile ? io am unu de 160 GB ata de un an si ceva aproape 2 si inca nu am avut probleme cu el , adevarul este ca se incalzesc f f tare . nu stiu ce sa fac , de SAMSUNG ce parere aveti ?

ThEDaMn3d
10-09-2006, 17:56
Eu am avut timp de 2 ani un Maxtor 6Y120P0 (da, īncă mai funcţionează perfect la actualul proprietar :)) şi n-am avut nici o problemă cu el, mai am īn alt calculator un 6Y080P0, iarăşi īn stare perfectă de peste 1 an şi īncă un Maxtor de 40GB, iarăşi fără probleme de peste 2 ani. Toate fără răcire activă sau pasivă. Īmi dau seama că am fost foarte norocos. :D

Comparat cu un Samsung HD080HJ, Maxtor 6Y120P0 era un pic mai rece, dar comparat cu WD2500KS, era călduţ, avea cam 38 grade C īn idle, WD-ul stă bine mersi īn 31-32 grade C. Samsung sunt OK, cu excepţia faptului că destul de multe modele vibrează īn draci, lucru care mă enervează la culme.

DaBotta
12-09-2006, 01:47
a mai aparut o problema :P

Am sursa stock de 400 W , am pe ea in felul urmator Placa IC7 , 1 HDD 10GB , 1 HDD 160 GB , 1 DVD-RW LG , 1 CD-RW TEAC , 2x512 DDR , si 7300GT , cand pornesc windows`ul scrie in felul urmator:

To protect your hardware from potential damage or causing a potential system lockup, the graphics processor has lowered its performance to a level that allows continued safe operations.

fara a schimba sursa nu am ce sa fac ? ptr ca momentan nu dispun de resurse ptr sursa

acuma am verificat cu CPU-Z , la ce voltaj ar trebuii sa stea procesorul normal ?

mie imi sta la : 1.344 V

nimeni nimic ?

DarkSun
12-09-2006, 10:54
Chestia cu warning-ul o da cand nu ai conectat molexu la placa video.Voltajul e ok.

DaBotta
12-09-2006, 19:15
DarkSun cu mai multe cabluri am incercat si la fel imi da aceasi eroare, alte idei ?

DarkSun
12-09-2006, 22:01
Insemana ca e praf sursa.Schimb-o pana nu crapa ceva.

DaBotta
12-09-2006, 22:52
asta o sa urmeze , acuma si-o luat un prieten un THERMALTAKE de 500 cu cablurile modate tot tot la 2.000.000 si am mai gasit asta

http://www.dcshop.ro/produs-W0053RE-01-thermaltake-power-supply-430w-single-fan-w---pfc-atx-12v-11868-60.htm#

is curios daca ii buna de ceva.

DaBotta
19-09-2006, 14:49
pentru problemele ce le-am enumerat mai sus , ar face fata un arctic cooling freezer 4 ?

http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=170
sau
akasa evo120
http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=182

ii mare diferenta intre cele doua ? se merita diferenta de pret ? mersi mult si astept parerile voastre. QD sper ca poti sa le aduci in cazul in care am nevoie de ele . ms mult

jeehard
19-09-2006, 16:57
Mergi pe Arctic Cooling. Se misca bine. Am vazut la un prieten pe un procesor tot la 3Ghz Prescott si se misca foarte bine.

DaBotta
19-09-2006, 20:41
alte pareri ? :)

DaBotta
19-09-2006, 22:37
pfuai deci nu va imaginati acuma in ce dilema sunt:

Deci Freezer`u 4 vine cu pasta MX-1 care ziceati ca este foarte proasta , dar ca si pret ii chiar foarte rentabil

Akasa EVO12 nu o zis nimeni nimic de el , iar ZALMAN 9500 LED nu stiu cat de repede pot sa fac rost de el . dati-mi si mie niste idei va rog frumos ca nu mai stiu ce sa fac !