PDA

View Full Version : ab9 / 6300 / kingmax 667 / moarte curata..



Banana
13-10-2006, 02:36
din diferite motive pe care eu nu le cunosc ori placa de baza e dusa rau (busita din fabrica sau cine mai stie ce motiv) ori pur si simplu nu se pupa combinatia...

mai precis : sirtec 410 + abit ab9 (rev 1) + e6300 cu stock cooling + kingmax 667 (testat si 2x 512 si 1x 1024) .. pornesc instalarea windowsului iar dupa ce isi incarca driverele si apare scris jos setup is starting windows (ca sa inceapa instalarea propriu-zisa) computerul moare , apare blue screen cu eroare standard 00000007b (sau cati de 0 sunt ei acolo...) .

am incercat fara hdd (wd 250gb sata) legat, aceeasi eroare.
am incercat cu alta placa video (7300gt in loc de 7900gs) , aceeasi eroare.
am incercat de pe un dvd-rw , aceeasi eroare.
am incercat alt cablu pentru cdrom, aceeasi eroare.
am incercat cum am zis alt ram (tot kingmax 667 din pacate), aceeasi eroare.
am incercat alta sursa (noname 450w), aceeasi eroare.


placa e cumparata de la intend.ro (si procesorul si ramul si ... tot) ... pana la urma va fi trimisa placa in service daca alte idei nu sunt... (nu as face update la bios caci... cine stie ce pot spune cei de la service daca tot nu va merge)
sunt blocat, sistemul nu e al meu dar fiind sugerat de mine, parca mi-ar parea rau sa nu mearga. nu eu am ales kingmaxul dar nah, nu vad de ce sa nu se "pupe" kingmax cu abit..



idei ?:(

Dragos Saraolu
13-10-2006, 03:01
Cand incepe instalarea Windows-ului apasa F6 si incarca driverele de pe discheta placii de baza, probabil totul va merge bine atunci. Dupa aceea poti incerca update de bios la 019 beta si OC.

DjLeco
13-10-2006, 03:09
Dupa cum zice mai sus, baga discheta pt drivere s-ata, daca nu ai, da din bios sa booteze pe Cd-rom, baga cd-ul placii de baza, si (posibil), trebuie, sa ai optiunea de a creea o discheta cu driverele DOS ale interfetei S-Ata.
P.S. incearca, preferabil sa folosesti o discheta nou noutza, pt a NU avea surprize...
Bafta!

Micutzu
13-10-2006, 08:38
Controllerul IDE e 3rd party (JMicron) si are nevoie de drivere, altfel nu poti instala Windows de pe CD-ROM IDE. Baga driverele JMicron la inceputul instalarii si totul o sa fie OK ;).

Banana
13-10-2006, 11:30
stai stai stai... nu ar trebui sa mearga cu cd cu service pack 2 ? nu e prima data cand incerc sa instalez pe un hdd sata iar ideea e alta: chiar daca NU conectez hddul tot apare bluescreenul. adica nici nu ajunge sa verifice hdd sau alte prostii ca tot apare bluescreenul.

dar voi incerca.....

Micutzu
13-10-2006, 11:45
Stai ca poate nu se vede:


... altfel nu poti instala Windows de pe CD-ROM IDE.

Banana
13-10-2006, 11:48
tare. scuze, ma luase entuziasmu ca nu ar trebui trimisa placa in service.
:D

hulubei
13-10-2006, 12:35
Un update de BIOS eventual. Mai ales că sunt mari şanse să nu strice oricum chit nu-ţi e de folos la problema ta. :)

Dragos Saraolu
13-10-2006, 13:04
tare. scuze, ma luase entuziasmu ca nu ar trebui trimisa placa in service.
:D
Pai nu trebuie trimisa la service, pur si simplu instaleaza driverele de pe discheta cum ti-am spus, asa functioneaza placa, nu este nimic defect, driverele JMicron sunt mai noi daca vrei si Windowsul nu le stie si nici nu se potrivesc cu alea standard.

Banana
13-10-2006, 13:13
eh... pana la urma am facut update la bios si a mers instalarea fara discheta. biosul "vechi" nu avea 1000 optiuni printre care si raidul acum sunt toate si merge cum trebuie..
multumesc de idei.

the end cica.