PDA

View Full Version : Abit IS7



bandalac
01-03-2005, 20:26
Va salut, am niste probleme MARI de tot cu un Abit IS7, achizitionat in urma cu 3 luni. Din prima clipa au inceput sa apara problemele, dar nu stiu daca sunt de la placa in sine. Daca am gresit locul, va rog sa ma scuzati

Voi scrie configuratia mea: P4 3.0ghz, Therlmaright XP120, Cooler Enermax 12cm, 512 Pc3200 PQI, Abit IS7, carcasa Chieftec BX02BBSL restul cred ca nu conteaza f. mult.

Principala problema sunt temperaturile foarte mari pe care placa le raporteaza placa de baza. inca de la inceput cu, coolerul stock intel procesorul nu cobora sub 55 de grade iar NB nu cobora sub 38 de grade (dar asta este oarecum normal) apoi am cumparat, in urma reviewurilor favorabile un Thermalright Xp120. dupa montarea acestuia lucrurile au inceput sa stea si mai dramatic. temperaturile nu scad sub 60 de grade in idle. iar northbridge-ul sta in 50. Mentionez ca radiatorul Thermalright a fost montat corect si nu are zgarieturi pe soclu (care ar putea sa diminueze transferul termic), pasta siliconica este cea care a venit cu el.

Are cineva idee care ar putea fi cauza? Va rog mult mult de tot daca puteti sa ma ajutati! :((

Zyklon5
01-03-2005, 20:31
Degetometrul ce zice ? coolerul stock era mai fierbinte ca XP120 ? dar HSF-ul de pe northbridge ?

bandalac
01-03-2005, 20:37
Originally posted by Zyklon5@Mar 1 2005, 08:31 PM
Degetometrul ce zice ? coolerul stock era mai fierbinte ca XP120 ? dar HSF-ul de pe northbridge ?

8916


heatpipe-urile ard de cele mai multe ori. coolerul stock era caldut. NB e fierbinte
dar inainte cand avea coolerul stock, cand arata 60 de grade nu era f cald, nu sa zici ca are 60

matose
01-03-2005, 20:48
Placile Abit arata cu 10 grade peste temperatura reala, dar oricum ar fi e mare pentru un P4 (chiar si Prescott)....50 grade in IDLE :insane: .

bandalac
01-03-2005, 20:53
Originally posted by matose@Mar 1 2005, 08:48 PM
Placile Abit arata cu 10 grade peste temperatura reala, dar oricum ar fi e mare pentru un P4 (chiar si Prescott)....50 grade in IDLE :insane: .

8922


stiu ca este mare... are cineva idei daca se poate face ceva? in clipa asta MBM imi spune ca am 65 de grade :( si NB la 53, desi am numai opera deschis

Behemoth
01-03-2005, 22:30
Originally posted by bandalac@Mar 1 2005, 09:37 PM
heatpipe-urile ard de cele mai multe ori.

8918

Cat timp poti sa degetul pe ele?

bandalac
01-03-2005, 23:29
Originally posted by Behemoth@Mar 1 2005, 10:30 PM
Cat timp poti sa degetul pe ele?

8947


2-3 secunde maxim ard efectiv

Behemoth
01-03-2005, 23:43
Atunci ai peste 60*C! Desi nu este peste parametri, este totusi cam fierbinte pentru radiatorul pe care il ai.

bandalac
01-03-2005, 23:46
..ok.. pai stii vreo rezolvare? daca un xp120 nu a facut altceva decat sa inrautateasca situatia.. ce pot face

Behemoth
02-03-2005, 00:02
Poate este vreun heatpipe defect. Verifica daca se incinge uniform. Eu am patit lucrul asta la un radiator Zalman 80C pentru placa video.

bandalac
02-03-2005, 00:14
Originally posted by Behemoth@Mar 2 2005, 12:02 AM
Poate este vreun heatpipe defect. Verifica daca se incinge uniform. Eu am patit lucrul asta la un radiator Zalman 80C pentru placa video.

8970



Se incinge uniform. Dar mi se pare cam stupid, numai heatpipe-urile ard si restul e rece... nu prea are logica.. sau poate ma insel

Behemoth
02-03-2005, 00:20
Pai la 60*C ar trebui sa fie si finii aia destul de calzi, chiar daca sufla fan-ul in ei. Tu vrei sa spui ca sunt reci?
Eu as da radiatorul jos, as pune la fiert niste apa si cand este fierbinte as baga radiatorul cu partea de jos in apa sa vad atunci cum se incinge, daca se distribuie caldura uniform. Sau pune-l sub jet de apa fierbinte, la chiuveta. Eu asa am testat heatpiep-urile de la Zalmanul de care iti spuneam mai devreme.

Zyklon5
02-03-2005, 11:18
Cumpar XP 120 bandalac, PM me .. :D :D

bandalac
05-03-2005, 16:08
......ok.. discutia a cam deviat, ideea era ca eu am postat aici pentru ca (poate mi se pare) placa mea de baza abit are niste probleme.
acum adaug informatii noi care poate va vor ajuta sa va dati seama mai repede decat mine si din experienta Dvs, ce probleme am.

-cand pornesc computerul si ma duc direct in PC Health menu din bios, imi este raportata o temperatura de ~58-60*C. punand mana pe heatpipe-urile de la Xp-120-ul meu constat ca sunt aproape reci, implicit nu poate fi vorba de o asemenea temperatura. heatpipe-urile raman la fel de reci si dupa 10 minute de functionare cu biosul in fata care imi raporteaza 60*C. in momentul in care intru in windows, situatia se schimba, la scurta vreme acestea incep sa friga, uneori chiar sa fie imposibil de atins.
-Abit EQ, utilitarul placii imi raporteaza uneori 55-60* constant, o cadere la 25-28* de cateva minute bune, iar apoi brusc imi da alarma ca am atins 85*C. la fel se intampla cu MBM. (mentionez ca pentru a evita conflictele ce pot sa apara nu le-am rulat simultan niciodata).

Inca o data apelez la amabilitatea si timpul Dvs. in speranta ca stiti vreo solutie sau puteti sa ma indrumati in vreun anumit fel.

Va multumesc anticipat

Neo
07-03-2005, 22:20
hmmmm...daca pui mana pe placa de baza pe spate - pe locul procesorului - este calda zona? Verifica faza si "cu BIOSul in fata" si in timpul rularii Windoazei.
Cand scade la 25*C??? :bulb:
Pana la urma este Prescott sau Northwood?!

bandalac
08-03-2005, 12:20
Originally posted by Neo@Mar 7 2005, 10:20 PM
hmmmm...daca pui mana pe placa de baza pe spate - pe locul procesorului - este calda zona? Verifica faza si "cu BIOSul in fata" si in timpul rularii Windoazei.
Cand scade la 25*C??? :bulb:
Pana la urma este Prescott sau Northwood?!

9467


da, e calda.
Cum adica, cu biosul in fata in timp ce rulez windowsul

Scade la 25*C din senin, nu are un moment anume. asta imi spune placa
Este prescott.

Mr.Popper
30-05-2005, 19:58
Placile Abit arata cu 10 grade peste temperatura reala, dar oricum ar fi e mare pentru un P4 (chiar si Prescott)....50 grade in IDLE :insane: .


Vreau sa stiu daca e sigura treaba , chiar arata cu 10 grade.Am un ABIT IS7 , bine acum temperaturile raportate nu par a fi exagerate ( un P4 Northwood 2.8 @ 3.2 racire stock in iddle 40 c si in full load cu Prime 95 1h , 58 c cu o temperatura ambianta de 26 c).Inca o chestie , am un prieten cu un Prescott la 3 Ghz cu un mobo Intel Rocklake care arata un iddle de 50 grade si cand a intrebat la firma au spus ca e ok asa e Prescottu

Varzmaster
30-05-2005, 20:48
Vreau sa stiu daca e sigura treaba , chiar arata cu 10 grade.Am un ABIT IS7 , bine acum temperaturile raportate nu par a fi exagerate ( un P4 Northwood 2.8 @ 3.2 racire stock in iddle 40 c si in full load cu Prime 95 1h , 58 c cu o temperatura ambianta de 26 c)Ia sSpec#-ul procesorului tau, cauta-l pe processorfinder.intel.com si vezi care ii este temperatura maxima de functionare. Peste acea temperatura, sistemul iti face shutdown no-matter-what. Ca sa poti ajunge in jurul acelei valori poti face urmatoarele: bagi procesorul in Prime95, opresri ventilatorul si dezactivezi TM1 (cu CPUMSR), adica Thermal Throttling-ul. Constant monitorizezi temperatura raportata si noteaza temperatura la care face shutdown. Compara temperatura cu cea maxima declarata de Intel. :) Asa vezi cat de decalibrata este raportarea lui Abit. Eu am obtinut cu 3 placi cam aclasi lucru: ~10C. IC7, IC7MAX3, AI7.

Neo
02-06-2005, 20:40
AI7? Dar de asta ce zici? :bulb: Apa, apa, dar nu-i gheata :insane:

Mr.Popper
30-06-2005, 21:51
Evident ca nu mai inteleg nimic.La Albatron erau la 50-60 acum la AI7 este la 20-30 , diferente enorme :bulb: la acelasi proc , aceeasi pasta :what: .Ma icearca totusi un pic de gelozie :rolleyes:

GicaDeLaService
21-09-2005, 22:27
incearca sa bagi alta versiune de bios

http://www.abit.com.tw/page/en/download/download_bios_detail.php?pFILE_TYPE=Bios&pMAIN_TYPE=Motherboard&pTITLE_ON_SCREEN=AI7&pSOCKET_TYPE=Socket%2B478

Neo
27-09-2005, 14:39
Aaaaaaa....are ultima versiune de BIOS, Jiji. No offense, dar totusi, macar atata stim si noi...

GicaDeLaService
29-09-2005, 18:16
no offence taken, dar am vazut ca nu a zis nimeni mai nimic despre bios

MARK[cck]
30-09-2005, 04:12
nici de alta pasta nu sa zis :D
incearca cu un strat f. subtire de AS5...eu ma gandesc ca nu e coolerul pus bine.

Neo
07-10-2005, 14:34
Aaaaaaa...nu te mai gandi la cooler sau la pasta. Oricum pe-aici se foloseste AS5 in jeneral... :bulb:

dios
07-10-2005, 19:42
ma voi raspundeti din 3 in 3 luni :D?