PDA

View Full Version : Alegere placa de baza socket AM2



Dragos Saraolu
09-08-2008, 13:18
gabirec93 are de ales o placa de baza socket AM2, buget 6 mil. User nou si nu poate deschide un thread, i-am facut eu unul, ajutati-l cu sfaturi.

Buna! Am nevoie de putin ajutor si nu pot sa-l cer pe forum deoarece nu ma lasa sa postez si sa deschid threaduri noi. Sa zicem ca as dispune de suma de 600 ron si vreau sa-mi cumpar o placa de baza noua, m-am uitat deja la doua modele, una de la Asus m3a32 mvp deluxe fara wi-fi si LANPARTY UT 790FX-M2R, la DFI nu am vazut pretul nici unde, dar sper sa nu fie mai mult de 600 ron. Poate puteti sa-mi propuneti o alta placa. Dupa ce cumpar placa si strang niste ban vreau sa cumpar si un AMD Phenom Black Edithion, pt. ca toate astea nu le pot cumpara deodata vreau sa stiu care ar merge si cu AMD Athlon 64 3200+ pe care il am momentan. Mai vreau sa stiu daca la DFI pot sa pun placa Nvidia ca nu am vazut nimica despre Nvidia la LANPARTY UT 790FX-M2R, numai crosfier si alte chestii ATI.
Mutumesc anticipat si va rog sa imi dati dreptul sa postez pe forum!

Dragos Saraolu
09-08-2008, 13:19
DFI-ul ala il gasesti aici (http://www3.e-tc.ro/articol/25/11900/dfi_mb_am2_rd790_dfi_lp_ut_790fx_m2r_ddr2_1066_2_p ciex16_3way_crossfire_2_gblan_sata_ii_raid5_1394_8 ch_bernstein.html) pe stoc si costa aproape 6 mil. dupa cum vezi.

Solutia Crossfire se refera doar la faptul ca poti lega mai multe placi video ATI ca sa lucreze in paralel, orice placa video Nvidia PCI-E iti va merge pe acea placa de baza, nu poti sa pui mai multe placi video Nvidia sa lucreze in paralel decat cu niste drivere modate si ceva sansa, destul de complicat.

Citeste regulamentul si o sa vezi de ce nu poti deschide threaduri inca.

dreamer
09-08-2008, 16:31
Nu stiu daca are rost sa te arunci la o placa AM2+ de 600 RON, as zice ca un MSI K9A2 Platinum v2 (http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/msi/k9a2-platinum-v2/) isi va face treaba cu brio si economisesti destul de mult, cat sa pui 4 GB de RAM in loc de 2, daca n-ai deja. Plus ca, din cate am citit, placa se descurca onorabil si la O/C, unde se stie, Phenom-urile cu TDP mare, de 125W, pun multe probleme placilor de baza.

Caligula
15-08-2008, 14:01
Ma, am baut eu gaz sau voi vorbiti de AM2 pe Intel ?