Results 1 to 25 of 25

Thread: Gigabyte GA-EX58-UD5 - 69 error

  1. #1
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default Gigabyte GA-EX58-UD5 - 69 error

    Ok, astazi mi-a venit un modul ddr3, asamblez toate componentele in carcasa, apas butonul de Power ...si de aici incepe cosmarul :
    Led-uril de Phase raman aprinse toate ( de la verde pana la rosu ), placa de baza afiseaza eroarea nr 69 ( in manual 69h : Turn on L2 Cache ), perifericele nu primesc nici un fel de semnal(doar led-ul tastaturii care ramane mereu aprins, indiferent daca este sau nu pornit sistemul ). Am scos CPU, l-am pus la loc, la fel face, am scos ram, la fel, inlaturat video, aceasi poveste. Any ideas? Ce as mai putea sa incerc/ce detalii sa va mai dau ? Procesorul este un i7 920 cooler stock.

    LE : am scos alimentarea de 8 pini a procesorului, la fel face, am resetat bios-ul ... nimic. Am pus si un difuzor ca sa ma ajute in depistarea problemei, emite beep-uri scurte pe o perioada destul de mare de timp, ceea ce, conform manualului, se descrie ca "Power error" . Sursa este CM RealPower 620M, a mai fost folosita pe fostul meu sistem fara probleme.


    LLE : S-a rezolvat pentru moment, afiseaza pe ecran, pun iar toata hardughia in carcasa si testez. Cred ca a fost o tensiune statica in circuitele placii de baza, am scos-o din carcasa, am luat`o in brate cu susu`n jos, o mana pe calorifer intr-o zona nevopsita ( pentru masa ) si cu cealalta am atins toate contactele de pe spatele placii de baza.

    LLLE : KILL ME . Prima data pusesem modul de ram in unul dintre sloturile albastre, cand l-am scos si l-am introdus iar, tot in acelasi slot. De cand am facut faza cu caloriferul ( placebo btw ) am pus, fara sa realizez, modulul de memorie in unul dintre sloturile albe and it works. Am verificat si celalalte sloturi si se repeta povestea. Pentru a folosi si sloturile albastre ( secundare banuiesc ) trebuie 'umplute' sloturile albe ?
    Last edited by Andry; 30-12-2008 at 22:37.

  2. #2

    Default

    Trebuie sa ai un modul de memorie neaparat pe primul slot alb cel mai apropiat de procesor, altfel nu porneste. In rest le poti pune cum vrei.
    Don't worry, Catalyst 9 will fix all.

  3. #3
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    porneste cu modul pe orice slot alb

  4. #4

    Default

    Toate placile cu X58 si 6 sloturi de RAM au treaba asta, practic ordinea sloturilor este exact invers fata de cum e pe o placa LGA775 normala de exemplu. M-am ars si eu asa de cateva ori

  5. #5
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Cind am dat drumul la RE2 cu 3x1gb in sloturile albe nu a pornit (prima data am pornit-o cu 2x1gb cu alta memorie dar nu mai stiu cum le-am pus), le-am pus imediat in cele albastre si a pornit. (la ud5 vad ca sunt inversate culorile la sloturile de memorie fata de re2)
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  6. #6
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    Ca sa nu mai deschid alt thread : este normal sa se auda un tziuit in zona porturilor I/O( intens, daca nu e galagie -ex muzica pornita- se aude foarte tare ) cand deschid playerul audio (AiMP) ? Iar cand nu e pornit playerul se aude, tot in aceasi zona, un sunet asemanator cu un cd invartindu-se in unitatea optica (cu variatii de "viteza" ale cd-ului - exact ca atunci cand este accesat un fisier de pe cd, se face o pauza scurta, iar este accesat ). Pana acum nu am mai folosit placa de sunet onboard, de aceea n-am habar (desi cred ca e ceva problema, nu are de ce sa se auda atat de tare).

    Sunetul descris ca fiind asemanator cu cel al unui cd in unit optica se aude din zona NB-ului, mai exact este asemanator cu sunetul hdd-ului in seek ( se aude foarte ascutit ). Alt aspect pe care l-am observat este acela ca se aude numai in momentele in care HDD-ul lucreaza(ex copiaza fisiere ).

    Atasez si un prin in HWMonitor, temperaturile sunt ok. ( voltaje default/auto )
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	hwmonitor.PNG 
Views:	169 
Size:	34.7 KB 
ID:	36140  
    Last edited by Andry; 31-12-2008 at 15:18.

  7. #7
    OC'ing since '99 victor.p's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    179

    Default

    Ce auzi tu este procesorul probabil, incearca cu alta sursa sau cu alta placa video daca ai la indemana?

  8. #8
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    O sa incerc cu alta placa video, am si o sursa ( delux 600w ) dar e pe celalalt calculator si e destul de greu sa o dau jos, poate dupa sarbatori. De ce ar putea fi problema de la placa video?

  9. #9
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    Bun, pun o placa video ce o aveam prin casa ( x550 ) nu afisa nimic, eroare pe debug led etc. pun aceasi placa pe al doilea comp ( p35-ds3 + e2160 ) si mergea cat de cat, in sensul ca are placa ceva probleme ( circuit intrerupt la o aruncare cu privirea pe pcb-ul acesteia ), dar afisa. Pun alta placa video ( x1050 ) pe X58, afiseaza cu linii verticale rosii ( distanta ~1cm intre linii; nu am asteptat sa intre in Windows, mi-a ajuns ce am vazut in bios ). Pun x1050 pe a doua configuratie - merge excelent. Cel de la care am luat-o nu avea problema cu ea pe chipset 650i, nu pricep deloc ce treaba are x58 cu ATi-urile ce le am la indemana.

    Iar in legatura cu acel zgomot despre care am povestit cu 2 reply-uri mai sus, ce ar putea fi? Este procesorul de vina, asa cum a suspectat victor.p ? Daca vreau ca sa scap de acest zgomot, trebuie sa gasesc o combinatie perfecta intre pl video-plbaza(+proc)-sursa? In acest caz mai bine ma descotorosesc de ma` marele i7, decat sa-mi cumpar sursa si placa video dupa bunul lui plac. Zgomotul ma deranjeaza tare, este singurul care se aude - in afara de cel al hdd-ulu in seek, care este oricum sensibil mai mic decat acest zgomot cu sursa necunoscuta.

    LE : http://forums.tweaktown.com/f69/ga-e...-coming-29196/ --- am scapat de acel zgomot cu ajutorul dezactivarii C1E din bios.
    Last edited by Andry; 02-01-2009 at 02:58.
    Retired from activity for a undetermined period of time.
    Maci betar bo$$ HymuraX ! Hev marsi !

  10. #10
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    Ca sa nu mai deschid alt thread, va intreb aici : ce sunt acele componente f mici (nu am vazut altele mai mici pe pcb), de culoare neagra, cu 2 picioruse ( ca si cel marcat din poza ) : http://teamlosi.andrevas.net/pics/co...marksmall2.jpg . Am 'zburat' de pe spatele UD5-ului 2 astfel de componente si nu stiu ce as putea pune in locul acestora. Cu toata cablaria conectata sistemul porneste ~ 2sec, se inchide, iar porneste 2sec, iar se inchide etc. Daca scot alimentarea ptr CPU 8Pin ramane pornit sistemul, dar nu urneste din loc. Atasez si o poza de inalta rezolutie cu 'situatia' :
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMAG0011.JPG 
Views:	277 
Size:	155.9 KB 
ID:	36227  
    Retired from activity for a undetermined period of time.
    Maci betar bo$$ HymuraX ! Hev marsi !

  11. #11
    Crazypc Club quintus's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    712

    Default

    Baga un macro de calitate, probabil rezistente...

  12. #12

    Default

    Sunt rezistente de valoare mica din cate imi dau seama ! Garantie? Poate nu se prind !

  13. #13
    義勇仁礼誠誉忠智 HymuraX's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Constanta
    Posts
    517

    Default

    Quote Originally Posted by Monstru View Post
    Toate placile cu X58 si 6 sloturi de RAM au treaba asta, practic ordinea sloturilor este exact invers fata de cum e pe o placa LGA775 normala de exemplu. M-am ars si eu asa de cateva ori
    Mai stiu eu un caz, bah si acum ce face ca nu porneste
    ONtopic: Sunt sanse de vreo 70% sa nu se prinda baietii de la garantie, da acu cat sunt calzi si nu le vine chefu de munca . Incearca garantia, adopti "nu stiu ce s-a intamplat, aseara mergea de dimineata nu mai vroia" .


  14. #14
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    Voi incerca maine sa fac rost de o camera foto buna, poza este facuta cu telefonul. Garantia este de la KPO Computers Bucuresti () , placa am luat-o impreuna cu procesorul de pe CG, fusesera testate. Nu am avut probleme pana acum, cand am infipt foarfeca-n acele rezistente .

    O sa incerc si cu garantia, dar din cate stiu eu o sa o trimita la service-ul Gigabyte sa o verifice. Poate gasesc alte 2 rezistente pe la placile video ce le am pe acasa, placa de baza busita nu am. Daca nu ii pun ceva de umplutura acolo si o trimit
    Retired from activity for a undetermined period of time.
    Maci betar bo$$ HymuraX ! Hev marsi !

  15. #15

    Default

    Chiar daca se prind baietii, ti-o repara, deci tot se rezolva.

  16. #16
    Your Best Dj 4 Events! DjLeco's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bucuresti,Dr Taberei.
    Posts
    1,273

    Default Sfatul meu

    Sfatul meu este sa scoti tot ce ai pus pe ea(proc, rami, video, etc), scuturi presul de la intrare/placa(sa para nitel prafuita, folosita), si fugutza la garantie cu "fatza de prost" ma uitam la un film, s-a resatat, a pornit s-a resetat si nu a mai plecat.
    Nu te dai stiutor de rami sau placi video, sau hardware, cu cit esti "mai prost sau mai STUPID" cu atit ai mai multe sanse sa ti-o schimbe, odata ce "e luata" in service, inseamna ca au acceptat-o la garantie, restul NU mai conteaza.
    Se vor uita f f atent la pinii LGA-ului, sa-l duci cu capacul de protectie PUS!!!
    Succes, si sa ne zici ce si cum.

    Inca un sfat, unde ai rupt tu piese, se pare ca este "clockgen-ul" te sfatuiesc sa NU mai incerci nici un "artificiu" placa NU va mai pleca, si risti deteriorarea cpu.

    Chiar daca vor observa "lipsa" pieselor, dai din umeri,"domne eu asa am placa, asa a mers, nu ma pricep la d-astea,l-am asamblat, a mers si acum nu vrea "...
    GAMING™: Sandy Bell 2600K@4800Mhz/1,320Vcore||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||MSI GTX 680 & Nvidia 3D Vision||ASRock P67 B3 Extreme 6||4Gb G.Skill RipjawsX@2133Mhz 8.10.10.28/1T@ 1,56V||2xCorsair Force 3 S-Ata 3SSD+6TB||Creative X-Fi Platinum Fatal1ty||Corsair TX850W||BenQ XL2410T 3D LED 120Hz||Antec 1200||Win Xp Pro+Win 7 Pro Licence

  17. #17
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    La o asemenea poveste m-am gandit si eu, dar am cateva zgarieturi pe backpanel-ul din dreptul socketului, le-am facut cand am instalat Z600 bride style. O sa o fac ca noua, o trimit si daca e sa ma intrebe de zgarieturi le precizez ca mi-a pus cineva alt cooler ptr proc, dar cu ceva timp in urma si a mers perfect de atunci. Va multumesc pentru sfaturi !
    Pana la urma, ziceti sa o trimit asa, fara sa incerc a-i face nimic acelei zone ? ( pot face poze mai bune a zonei afectate peste ~ 30 min, vine un prieten pe la mine )
    Retired from activity for a undetermined period of time.
    Maci betar bo$$ HymuraX ! Hev marsi !

  18. #18
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    Maine o trimit la garantie, sper sa se rezolve. Daca nu se va schimba/repara voi reveni cu poze detaliate ( nu aka camere de tz megapixeli ale mobilelor ) si masuratori, poate reusim sa o carpim impreuna-pe forum-, eu -fizic-.

    DjLeco : cu pinii e o buba, sper sa nu observe ca un pin reflecta altfel lumina decat ceilalti, am reusit din neatentie cand am scos procesorul sa bag spaima in 15-20 pini, agatandu-i si oferindu-le o erectie de toata frumusetea. I-am asezat cu penseta pe toti la loc, aliniati in pluton, dar a ramas unul mai breaz care, se pare, s-a indoit ceva mai mult si sta cocosat(dar varful este la acelasi nivel respectiv rand/coloana cu ceilalti ).


    LE : poze cu placa de baza, 3 rezistente in picioare, celalalte 2 pauza. In ultima poza , umpic mai jos de zona cu ravagii sunt cateva zgarieturi pe PCB, dar am verificat atent si este luat doar stratul de protectie, circuitele sunt intregi ( nu am masurat, dar se vede ochiometric ca nu a fost nimic adanc.) Sper sa nu conteze -nici asta- la intrarea in service .
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	DSC001017.JPG 
Views:	238 
Size:	303.3 KB 
ID:	36242   Click image for larger version. 

Name:	DSC001007.JPG 
Views:	216 
Size:	338.5 KB 
ID:	36243   Click image for larger version. 

Name:	DSC00092.JPG 
Views:	218 
Size:	650.1 KB 
ID:	36244  
    Last edited by Andry; 05-01-2009 at 21:07.
    Retired from activity for a undetermined period of time.
    Maci betar bo$$ HymuraX ! Hev marsi !

  19. #19
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    wh00p-wh00p, placa de baza noua, o sa fiu atent cu bijuteria(pentru buzunarul meu este o bijou) de data aceasta. o sa fac ceva teste, dar fixez CM Z600 poparamiro style©.

    LE : Se poate schimba titlul threadului in Gigabyte GA-EX58-UDx thread ( sau ceva similar). Poate vor avea si alti useri nevoie de ajutor, ne mai find nevoie de deschiderea altor topicuri. Multumesc

  20. #20
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Angry Alt Gigabyte



    Am acceasi pla ade baza de prin noiembrie 2008.
    De circa 3-4 luni nu a mai vazut overclocking saraca, mergand in regim default.

    Aseara jucam warcraft3 si m-am trezit ca imi ingheata imaginea si se aude un sunet strange din unitate. Neputand sa inchid compu din power buton, am inchis UPS-ul care alimenteaza calculatorul.

    La boot se comporta astfel: porneste 1-2 sec placa - se inchide - iar porneste - iar se inchide (ma refer la faptul ca incep sa se invarta toate prostiile pe ea).
    Daca scot alimentarea de 8/4 pini porneste si sta asa fara sa booteze.

    Am incercat:
    - scos absolut tot de pe ea;
    - incercat alta sursa;
    - am incercat direct la priza fara UPS;
    - am tinut mana pe calorifer si am atins toate partile de pe spate si pe fata unde mi-a ajuns degetul.

    NIMIC.

    Alta solutie decat garantie?

    Acum din ce am vazut, sunt multi cu problema de genul asta. Alta varianta pe piata care ar fi? Asus PT6?!
    Last edited by sammurai; 09-05-2009 at 08:57.
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  21. #21
    Erou in devenire! DiaboRO's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Galati
    Posts
    331

    Default

    Quote Originally Posted by sammurai View Post
    La boot se comporta astfel: porneste 1-2 sec placa - se inchide - iar porneste - iar se inchide (ma refer la faptul ca incep sa se invarta toate prostiile pe ea).
    Am patit si eu o singura data asa ceva pe MSI-ul meu acum o saptamana. S-a rezolvat simplu cu un reset de BIOS. Am scos bateria, scurt intre pini si merge Sper ca si la tine sa aiba succes aceasta rezolvare simpla
    Apropo ... cand te fac un Warcraft 3?

  22. #22
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Am reset si eu BIOS si din jumper si cu bateria dar nu s-a rezolvat nimic

    p.s. dota
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  23. #23
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    O chestie interesanta:

    Daca pun si mufele de alimentare de 24 si de 8 placa porneste/se opreste/porneste la infinit (fara procesor pe ea). Ideea este ca intre pornit/oprit apare un sunet in sursa parca (parca ar fi ceva mecanic nu un zumzet).

    Cu sursa pornesc alta placa de baza pe care o mai am in casa fara sa se auda nimic. (Chieftec 550W)
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  24. #24

    Default

    Scoate absolut tot de pe ea, muta jumperul CMOS pe pozitia de Reset, scoate bateria si lasa-le asa 20-30min. Pune inapoi bateria, jumperul si componentele. Daca nici asa nu pleaca => garantie. Bafta !

  25. #25
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Deja ma gandesc la alte variante de MB`s, am pierdut si matricea RAID probabil. E jenant ca o placa de 1000 ron sa faca asa fara sa fie macar in regim de oc si cu UPS. N-a mai vazut o pana de curent de 3-4 luni.

    Cu p5b/dfi dadeam oc la -20 de grade in balcon si le taiam curentu din 5 in 5 minute si n-au avut nici pe naiba.
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 27
    Last Post: 02-07-2009, 19:39
  2. Review: Placa de baza Gigabyte GA-EP45-EXTREME
    By M3kk in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 36
    Last Post: 19-10-2008, 19:22
  3. TEST: Gigabyte ODIN GT 800W
    By matose in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 3
    Last Post: 09-12-2007, 21:39
  4. Vand Gigabyte K8NS Ultra 939
    By moru in forum Closed
    Replies: 1
    Last Post: 03-11-2006, 11:39
  5. Error 0xc00000e9 + altele
    By kogaion in forum Help!
    Replies: 3
    Last Post: 25-10-2006, 14:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •