Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 42

Thread: Daca tine sursa...

  1. #1

    Default Daca tine sursa...

    Am q9550 oc la 3.6 cu 1.28 v,4X1gb ddr2 1066,un hdd,o carcasa ieftina.Vreeau sa-mi pun un 4870 gainward golden sample 1 gb.Chestia e ca nu stiu daca tine sursa.Adica asta: http://www.dc-shop.ro/prod-13805-SURSA% ... %20PFC.htm. Slabe sperante,nu?

  2. #2
    Puisor Tile's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Valenii de Munte (home, Case Fusion workshop, work)
    Posts
    1,601

    Default

    In primul rand link-ul dat de tine e invalid .
    Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
    Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.

  3. #3
    Member gaby91's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Curtea de Arges
    Posts
    334

    Default

    Cred ca te referi la asta,nu ?
    http://www.dc-shop.ro/prod-13805-SURSA20PFC.htm

  4. #4

    Default

    da,aia e sursa.

  5. #5
    Puisor Tile's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Valenii de Munte (home, Case Fusion workshop, work)
    Posts
    1,601

    Default

    Tine fara probleme HD 4870-ul pe care vrei sa-l instalezi in sistem.
    Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
    Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.

  6. #6

    Default

    nu o sa tina! iti trebuie o sursa certificata care poate livra cel putin 75W pe o linie cu 2 conectori PCIE cu 6 pini. specificatiile AMD Radeon 4000 + lista cu surse certificate (gasesti si Thermaltake acolo). ++ uitate la amperajul pe linia de 12v, sunt ~30A adica suficienti pentru un radeon X1900 dar nu pentru X4000. pentru comparatie uitate la modelul Toughpower QFan 500 W0151RU (500W)
    Last edited by himself; 01-01-2009 at 12:55.

  7. #7
    Member gaby91's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Curtea de Arges
    Posts
    334

    Default

    pai din ce stiu eu HD 4870 are nevoie de 2 conectori de 6 pini,sursa are doar 1 http://ati.amd.com/certifiedPSU/index.html
    ) aproape in acelasi timp.

  8. #8
    Puisor Tile's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Valenii de Munte (home, Case Fusion workshop, work)
    Posts
    1,601

    Default

    Tine fara probleme deoarece linia secundara de 12V poste furniza 180W placii video.
    Exista adaptori molex-PCI Express.
    Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
    Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.

  9. #9
    義勇仁礼誠誉忠智 HymuraX's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Constanta
    Posts
    517

    Default

    O sa iti tina fara probleme stai linistit. Numai ca s-ar putea sa se incalzeasca un pic... Nu ar tine numai in cazul in care ai face Cross din 2 bucati de 4870


  10. #10

    Default

    Hotarati-va!Daca fac un poll nu rezolv nimic...

  11. #11
    Puisor Tile's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Valenii de Munte (home, Case Fusion workshop, work)
    Posts
    1,601

    Default

    Slow down, live longer. Sursa actuala te tine fara probleme si dupa cum am mentionat un adaptor molex-PCI Express rezolva problema celui de-al doilea conector PCI Express al placii video.
    Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
    Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.

  12. #12
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    De ţinut ţine, vorba e pentru cât timp. Sistemele actuale solicită foarte mult linia de +12V, nu mai e ca acum câţiva ani când cea mai solicitată linie era cea de +5V. Iar eu nu cred că acel Tt poate susţine un consum total de 20A pe cele două linii de +12V însumate (aiurea, fizic e o singură sursă de +12V înăuntru) cu ce mai are pe-acolo. Îi dau vreo două luni cu sursa actuală în compania unui HD4870.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  13. #13

    Default

    Pai cu un adaptor molex si un conector pci-express nu rezista ca lumea?

  14. #14
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    Omule, ce nu pricepi? HD4870 trece bine de 100W în load (asta înseamnă vreo 10A traşi din linia de +12V), la care se adaugă încă vreo 10-12A la CPU (pentru că e şi oc), plus restul de componente care toate trag din acelaşi rail de +12V (HDD-uri, optic, ventilatoare). Dacă faci socoteala ai să vezi că linia aia e ruptă-n patru, sursa o să se încingă de-o s-o ia dracii, o să urle şi ventilatorul pentru că va fi turat automat în funcţie de temperatura internă a sursei, iar toate astea se vor termina destul de repede cu decesul sursei. Poate ai noroc şi nu mai ia şi altceva după ea ...
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  15. #15
    Puisor Tile's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Valenii de Munte (home, Case Fusion workshop, work)
    Posts
    1,601

    Default

    Darkzone se referea la cat va rezista sursa in conditiile in care are de furnizat curent preponderent pe liniile de 12 V. Consumul sistemului tau calculat cu utilitarul celor de la Extreme Outervision (scenariu teoretic - toate componentele lucrand la maximum) este de 347 W.
    Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
    Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.

  16. #16

    Default

    Eu nu ma pricep si d-aia intreb...Tile,deci tu zici ca merge?

  17. #17
    Puisor Tile's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Valenii de Munte (home, Case Fusion workshop, work)
    Posts
    1,601

    Default

    De mers va merge dar pe viitor e bine sa iti iei o sursa care furnizeaza mai multi amperi pe linia sau liniile de 12 V.
    Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
    Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.

  18. #18
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    Nu te uita numai la numărul de W înscrişi pe etichetă, nu ăla contează cu adevărat, ai mai sus motivele.
    Teoretic, sursa ta poate furniza suficientă putere pentru a susţine acel sistem. Problema e că acea putere e împărţită pe cele trei linii principale (+12V, +5V şi +3.3V) nu e oferită brut pe o singură linie. Pe sursele mai deştepte există circuite de compensare care comută pe una din liniile mai puţin solicitate pentru a suplini necesarul de putere pe linia cea mai solicitată. În trecut era vorba de linia de +5V pentru care circuitele respective "împrumutau" curent de la linia de +12V, acum e invers. Dar acel Tt nu face parte din acea categorie de surse din câte ştiu, iar linia de +12V nu e suplinită de nimic. Acu' sper că ai înţeles cum stă treaba şi cu W ăştia.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  19. #19

    Default

    Ok.Nu ma risc.E de ajuns sa zica unu' ca nu ma tine sursa.Sunt patit.Astept oferte sa-mi iau gtx 260 216 cores.Mtm tuturor!

  20. #20
    > Super NooB < triplu_z's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Undeva Departe
    Posts
    954

    Default

    Poti sa te risti linistit.Am sursa in sistem de aproximativ 1 an de zile si tot mi-a tinut sistemul din semnatura fara nici o greatza.Nu se incalzeste mai deloc iar fanul nu a vazut turatia maxima nici in niciuna din serile de benching in care mi-a fost alaturi.Tragand linie,poti sa ti sursa linistit ... daca insa nu esti foarte conviins,te asigur ca iti poate furniza timpul necesar obtinerii unui buget pt o sursa cu adevarat buna
    E8600 "T3h Champ"@Cooler Master Hyper Z-600 w/ Scythe Slip-Stream @1600RPM//Biostar I45 rev. A3"The Queen"\\2gb Crucial BallistiX 16FD5\\nVidia GTX260 (216sp)//2X Seagate 500Gb ES.2+WD 320AAKS\\PCP&C Silencer 610W\\Modded Cooler Master Stacker//RAZER Copperhead SK edition(Tempest Blue)@ExactMAT//Samsung 2233BW

  21. #21

    Default

    Da man,dar tu ai 9800 gtx...

  22. #22
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    ... şi "doar" E8400 (faţă de Q9550 e o diferenţă destul de mare, cel puţin 4A), numai 2GB de RAM în configuraţie 2x1024 (faţă de 4x1024 iar sunt vreo 2A în minus), 9800GTX e cam tot pe-acolo cu HD4870 la consum, poate sunt 1-2A mai puţin pe nVidia. Oricum, deşi sursa e bună, nu e foarte potrivită pentru un quad oc plus HD4870.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  23. #23

    Default

    Darkzone,gtx 260 216 cores e potrivita pt sursa?

  24. #24
    OC'ing since '99 victor.p's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    179

    Default

    Uite aici un calculator de consum destul de bun: >>click<<
    I:*Intel i7 920*Mugen2 /w Slip Stream-12SH 110cfm*CSXO-CEC3-1600-3GB-CL9*Gigabyte X58-DS4 F5G*640GB WD*BFG GTX260*Antec Sonata III /w EA500D+Fortron Booster x3*Horizon 2206WB
    II: Athlonx2 4000+@2.6GHz*Asrock NF6G*2x2G DDR2 800 Corsair*8800GT*WD 400GB*Samsung 959NF
    III: HP Compaq 6510b - Seagate 160GB*2x512DDR2 400*15.4" TFT*Intel C2D T8100*DVDRW Matsushita UJ-861H*Intel 965 onboard VGA*

  25. #25

    Default

    Am vazut si eu ca sistemul meu cu 4870 ar consuma in jur de 300 W,dar am inteles ca nu conteaza asa de mult...PLM...

  26. #26

    Default

    1. Schimba sursa in timp caci acel tt este destul de slab: pfc pasiv, eficienta 70% si nu face parte din categoria surselor 500W reali.
    TR2 Standard W0093RU

    2. O completare la:
    Quote Originally Posted by darkzone View Post
    ... şi "doar" E8400 (faţă de Q9550 e o diferenţă destul de mare, cel puţin 4A)
    Diferenta de curent intre E8400 si Q9550 la frecvente stoc in full load este de ~25A.

  27. #27
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    Diferenta de 25Ax12V=300W ? Numai diferenta de consum dintre procesoare? Damn wrong colega, editeaza acolo 2.5A

    ok then, inca un lucru despre care trebuie sa ma documentez
    Retired from activity for a undetermined period of time.
    Maci betar bo$$ HymuraX ! Hev marsi !

  28. #28
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    Nu, e bine, doar că el s-a referit la curentul la ieşirea din MOSFET-i unde tensiunea e de circa 1.2V, iar eu la curentul tras din linia de +12V înainte de CPU VRM. În final, puterea consumată e aceeaşi.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  29. #29
    &gt; Super NooB &lt; triplu_z's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Undeva Departe
    Posts
    954

    Default

    off off ..daca tot va place sa calculati .. luati acia ...
    E8600 @ 4800 mhz / 2048 ddr2 @1180 mhz / 9800GTX @ 840/1300 2X seagate 500gb +1 seagate 250gb + Pompa de la watercooling ... si alte acarete de mai sunt bagate p-acolo
    Facem pariu ca sistemul meu consuma mai mult ?
    E8600 "T3h Champ"@Cooler Master Hyper Z-600 w/ Scythe Slip-Stream @1600RPM//Biostar I45 rev. A3"The Queen"\\2gb Crucial BallistiX 16FD5\\nVidia GTX260 (216sp)//2X Seagate 500Gb ES.2+WD 320AAKS\\PCP&C Silencer 610W\\Modded Cooler Master Stacker//RAZER Copperhead SK edition(Tempest Blue)@ExactMAT//Samsung 2233BW

  30. #30

    Default

    triplu_z daca vrei o cifra cat mai exacta a consumului tau in full load, da urmatoarele detalii:

    -vcore procesor pentru 4800Mhz;
    -tensiune memorii;
    -frecventele default ale placii video si daca ai facut "voltmod";
    -cat consuma pompa de la watercooling(trebuie sa scrie pe ea);

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 111
    Last Post: 12-08-2007, 21:28
  2. Replies: 7
    Last Post: 10-07-2007, 07:18
  3. Replies: 19
    Last Post: 20-02-2007, 23:40
  4. 2 mini reviews: FSP 400W GreenPower si carcasa FoxConn TS-01
    By DyJohnnY in forum Carcase si Surse
    Replies: 0
    Last Post: 28-06-2006, 16:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •