Results 1 to 23 of 23

Thread: Q6600 overclock

  1. #1
    Registered User ciorty11's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    15

    Default Q6600 overclock

    Ok deci am asa Q6600 G0 vid 1.2500 , placa de baza asus p5q pro , si memorii corsair dominator 2x2gb 1066 cl5 , si un cm hyper 212 cu 2 venturi scythe slipstream la 1600rpm si 88 cfm plus mx 2 pe el ..
    Treaba sa in felul urmator , incerc sa-l duc la 3825 mhz , ei bine am incercat toate posibilitatile la voltaje , posibile si imposibile de al stabiliza , dar nu reusesc, setarile care le-am folosit si am obtinut cel mai mare nivel de stabilitate (4minute in prime 95) au fost:
    Vcore: 1.52v
    PLL:1.60
    FSB:1.40 sau 1.50 numai tin minte exact
    NB:1.40
    si mai aveam setarile acelea de dupa voltaje , cpu spectrum si pci e spectrum pe disable si de asemenea aveam loadline calibration pe enable.
    Memoriile erau la viteza stock 1066 mhz cu cl5 si 2.10v
    Am zis sa incerc capacitatea placii de baza de oc al fsb-ului ca am zis ca o fii de la placa de baza sa nu poata sa duca mai mult de 400 mhz fsb , si am dus 500mhz fsb x multiplicator 6 (3000mhz) , vcore stock , FSB la 1.50 si nb la 1.46 , perfect stabil in prime 95 , deci placa de baza si procesorul pot fsb-uri mari , dar se pare ca la frecventa propiu zisa nu poate , dar am obsevat ca la vcore 1.52 cand am reusit cel mai mare nivel de stabilitate temperaturile crescusera la 80+ grade si exact atunci a cedat.
    Sa schimb coolerul , si sa pastrez pasta termoconductoare si fan-urile ? Sa astept mugen 2 , sau vreun transport nou de TRUE ?

  2. #2
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Pentru daily foloseste un 3500-3600 mhz la un vcore maxim de ~1.45 (pentru Q6600 3500-3600mhz este sweetspotul pentru voltaj si caldura generata cu aircooling, adica la ~3500mhz ai nevoie de un vcore destul de mic si prin urmare si caldura generata este in limite acceptabile). Q-ul meu face 3500 @ 1.31v si asa l-am tinut in daily, bineinteles in cazul tau vei stabili sweetsotul prin incercari iar pentru 3800mhz+ aveam nevoie de ~1.55v cu racire puternica.
    Pentru bench de exemplu ai nevoie de un cooler puternic (TRUE de exemplu, si de un CFM cit mai mare) si pentru a obtine 4000 mhz ai nevoie de 1.60+ vcore (asta depinde si de exemplar dar sa ai grija ca daca maresti mult voltajul mai ales fara racire foarte buna o faci pe riscul tau)
    Daca ai facut prime cu quadul la fsb 500 (FSB la 1.50 si nb la 1.46) ai un setup foarte reusit. Quadurile nu prea ating fsb 500 stabil, iar cele care ating sunt exceptii, si oricum nu ai nevoie de 500 fsb la Q6600 daca il racesti cu aer pentru ca limita pe aer a lui Q6600 este ~4200mhz (cu ajutorul frigului)
    Este ok si mugen 2 dar eu recomand TRUE + minim 1x 3000 rpm, mx-2 e ok.
    Spor la teste
    Last edited by poparamiro; 13-03-2009 at 22:13.
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  3. #3
    Registered User ciorty11's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    15

    Default

    Daily oricum foloseam 3.6 ghz , dar vroiam sa incerc daca puteam sa tin si un 3.8 , dar se pare ca nu , in ce ma sfatuiesti sa bag banii ? intr-un cooler nou , sau in orice altceva ?

  4. #4
    Performance Fan Boggy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Pe ecranul monitorului tau
    Posts
    676

    Default

    3,4-3,5 se poate atinge si cu cooler-ul stock? Sa stiu daca merita sa-mi schimb placa de baza.
    Boggy doesn't have a computer. Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

    Q6600 G0@ 2,8GHz, P5N32-E SLI Plus, A-Data Extreme Vitesta 2x1GB 4-4-4-8 @833Mhz, Sapphire HD4850 Dual Slot @ 700/2240, WD1600JB 160GB IDE + WD6400AAKS 640GB SATAII, Sirtec 500W... Aaa, era sa uit: Neon rosu in carcasa

  5. #5
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Quote Originally Posted by ciorty11 View Post
    Daily oricum foloseam 3.6 ghz , dar vroiam sa incerc daca puteam sa tin si un 3.8 , dar se pare ca nu , in ce ma sfatuiesti sa bag banii ? intr-un cooler nou , sau in orice altceva ?
    Deci domnule, daca prioritatea ta este dai bench sau sa faci oc cit mai mare pe aer trebuie sa cumperi un TRUE si cel putin un ventilator de minim 3000rpm

    @ Boggy - probabil ca poti atinge ~3.5ghz cu coolerul stock dar nu o sa ai temperaturi prea bune si prime sigur nu tine stock-ul mai ales in carcasa inchisa si cu ceva caldura in camera, daca vrei oc la quad neaparat schimbi coolerul stock.
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  6. #6
    Registered User ciorty11's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    15

    Default

    Si cum un TRUE nu se mai gaseste nicaieri prin tara cred ca o sa o las balta si o sa ma multumesc cu 450x8 stabil daily use.
    @Boggy , 3000mhz merge si cu coolerul stock , dar eu cred ca ai putea sa duci la 3.2 macar cu placa de baza, nu pare atat de slaba, incearca , cel mai probabil vei avea nevoie de voltaje mai mari.
    Last edited by ciorty11; 13-03-2009 at 21:47.

  7. #7
    Performance Fan Boggy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Pe ecranul monitorului tau
    Posts
    676

    Default

    Quote Originally Posted by ciorty11 View Post
    Si cum un TRUE nu se mai gaseste nicaieri prin tara cred ca o sa o las balta si o sa ma multumesc cu 450x8 stabil daily use.
    @Boggy , 3000mhz merge si cu coolerul stock , dar eu cred ca ai putea sa duci la 3.2 macar cu placa de baza, nu pare atat de slaba, incearca , cel mai probabil vei avea nevoie de voltaje mai mari.
    P5N32-E Sli Plus are problema hardware in ceea ce priveste OC de Quad-uri. Cu C2D merge fara probleme, dar la quad-uri, peste 1250 FSB, baga BSOD.
    Boggy doesn't have a computer. Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

    Q6600 G0@ 2,8GHz, P5N32-E SLI Plus, A-Data Extreme Vitesta 2x1GB 4-4-4-8 @833Mhz, Sapphire HD4850 Dual Slot @ 700/2240, WD1600JB 160GB IDE + WD6400AAKS 640GB SATAII, Sirtec 500W... Aaa, era sa uit: Neon rosu in carcasa

  8. #8
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Quote Originally Posted by ciorty11 View Post
    Si cum un TRUE nu se mai gaseste nicaieri prin tara cred ca o sa o las balta si o sa ma multumesc cu 450x8 stabil daily use.
    @Boggy , 3000mhz merge si cu coolerul stock , dar eu cred ca ai putea sa duci la 3.2 macar cu placa de baza, nu pare atat de slaba, incearca , cel mai probabil vei avea nevoie de voltaje mai mari.
    Asa este domnule, situatia este foarte proasta de multa vreme cu produsele Thermalright, dar mai ai citeva alternative bune: Noctua care este foarte bun dar din pacate este si foarte scump si Mugen 2 care este foarte aproape de True, nu este scump dar nu stiu daca mai gasesti la noi (la Itdirect este stoc 0)
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  9. #9
    Registered User ciorty11's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    15

    Default

    Si tu spui ca daca imi iau un TRUE sau un Mugen 2 si ii bag fan-urile mele actuale plus mx-2 voi reusii 3.8 stabil cu 1.52 sa zicem ?

  10. #10
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Nu pot sa-ti garantez asa ceva dar cu True sau Mugen 2 vei avea temperaturi mai bune (cu ventilator de turatie mare mult mai bune) deci creste potentialul de overclocking, daca mai adaugi la asta ceva frig (deschizi un geam) ai sanse si mai mari sa obtii un overclocking bun.
    1.52v oricum nu este un voltaj pentru daily, chiar daca nu obtii 3800 mhz cu 1.52v mai maresti putin voltajul si faci incercari, dar trebuie sa intelegi ca pentru un overclocking bun la quad (si nu numai) trebuie sa ai racire foarte buna.

    L.E.
    @ciorty11
    Daca te grabesti poti da un anunt de cumparare pe forum poate gasesti
    Last edited by poparamiro; 14-03-2009 at 00:48.
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  11. #11
    Registered User ciorty11's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    15

    Default

    OK! Atunci voi pastra banii si voi astepta sa intre in ro unul dintre cele 2 coolere.
    Q6600 G0 @ 3.6ghz||Asus P5Q PRO||2x2GB Corsair Dominator 1066 CL5||Leadtek PX9800GX2||Cooler Master Hyper 212 +2x Scythe Slip Stream 1600rpm 88cfm + mx-2||Cooler Master Silent Pro M 500W||WD2500KS+Samsung HD252HJ||Creative Audigy SE||Antec Three Hundred

  12. #12
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Craiova
    Posts
    296

    Default

    Quote Originally Posted by ciorty11 View Post
    OK! Atunci voi pastra banii si voi astepta sa intre in ro unul dintre cele 2 coolere.
    o sa trec eu in curand pe i7 si daca nu gasesc in cateva saptamani adaptor pt TRUE o sa-l vand si-mi iau Mugen 2.Apropo,al meu e semilapuit(am avut rabdare doar aprox o jum de ora ca sa-l frec) si mi-a scazut temperatura la procesor cu inca 7-8 gr fata de coolerul cu talpa lui normala,adica concava si si santuri mici in ea

  13. #13
    Registered User ciorty11's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    15

    Default

    In sfarsit am gasit combinatia castigatoare pt 3.8 ghz stabil ! Vcore:1.52 , PLL 1.60 , FSB Term 1.30 , NB 1.30 ! cpu si pci e spectrum pusi pe disable si load line calibration pe enable ! tot ce trebuie sa fac este sa tin temperaturile sub 82-83 de grade si este 100% stabil. Va urma un Z600(+scythe-urile actuale)(sau daca nu un true de la cosmin :-S) saptamana viitoare pt a tine temperaturile definitiv sub 82 de grade
    Q6600 G0 @ 3.6ghz||Asus P5Q PRO||2x2GB Corsair Dominator 1066 CL5||Leadtek PX9800GX2||Cooler Master Hyper 212 +2x Scythe Slip Stream 1600rpm 88cfm + mx-2||Cooler Master Silent Pro M 500W||WD2500KS+Samsung HD252HJ||Creative Audigy SE||Antec Three Hundred

  14. #14
    Member kpy_here's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Sebes-Alba
    Posts
    48

    Default

    Eu am Q6600-le la 3,4 cu 1,45V si 1,40 pe NB.
    E ok pt daily use ?
    Q6600 @3,4 Ghz Hyper 212| MSI P35 NEO2-FR | Real Power M620 | A-DATA VItesta extreme 4x1 GB + Corsair Dominator Fan | EVGA GTX280 SSC | 2xWD1600AAJS in RAID 0 | 1xWD6400AAKS | Antec Nine Hundred II | Logitech Z-5500 | Logitech G5 | Logitech Mx Revolution |

  15. #15
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Craiova
    Posts
    296

    Default

    Quote Originally Posted by kpy_here View Post
    Eu am Q6600-le la 3,4 cu 1,45V si 1,40 pe NB.
    E ok pt daily use ?
    e cam mult 1.45 la vcore daily use.Eu il tin la 3.6ghz cu 1.34v si maxim vreo 60gr in full load.incearca sa faci update de bios la placa ta de baza.Am un prieten care avea mobo tau si cu biosul 1.6 i se misca de kkt,abia dupa ce a bagat 1.8 sau 1.9 a trecut de 4ghz si i-au mai scazut voltajele necesare mentinerii unor frecvente mari.

  16. #16
    Member kpy_here's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Sebes-Alba
    Posts
    48

    Default

    La mine e ultima versiune, 1.10...
    Q6600 @3,4 Ghz Hyper 212| MSI P35 NEO2-FR | Real Power M620 | A-DATA VItesta extreme 4x1 GB + Corsair Dominator Fan | EVGA GTX280 SSC | 2xWD1600AAJS in RAID 0 | 1xWD6400AAKS | Antec Nine Hundred II | Logitech Z-5500 | Logitech G5 | Logitech Mx Revolution |

  17. #17
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Quote Originally Posted by ciorty11 View Post
    In sfarsit am gasit combinatia castigatoare pt 3.8 ghz stabil ! Vcore:1.52 , PLL 1.60 , FSB Term 1.30 , NB 1.30 ! cpu si pci e spectrum pusi pe disable si load line calibration pe enable ! tot ce trebuie sa fac este sa tin temperaturile sub 82-83 de grade si este 100% stabil. Va urma un Z600(+scythe-urile actuale)(sau daca nu un true de la cosmin :-S) saptamana viitoare pt a tine temperaturile definitiv sub 82 de grade
    Foarte bine, poti sa-ti iei si Z 600 pentru ca este un cooler foarte bun, azi am sa pun pe forum o comparatie directa intre Z600 si Megahalems
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  18. #18
    Registered User ciorty11's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    15

    Default

    Crezi ca va fii o problema ca voi pune 2 ventilatoarea in push pull pe el ? Ca ma gandeam ~1kg numai heatsinkul +300g cele doua vent-uri....
    Q6600 G0 @ 3.6ghz||Asus P5Q PRO||2x2GB Corsair Dominator 1066 CL5||Leadtek PX9800GX2||Cooler Master Hyper 212 +2x Scythe Slip Stream 1600rpm 88cfm + mx-2||Cooler Master Silent Pro M 500W||WD2500KS+Samsung HD252HJ||Creative Audigy SE||Antec Three Hundred

  19. #19
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    Nici o problema!
    Daca ai placa de baza prinsa bine de mobotray, Z600 montat ca la carte nu vei avea nici cea mai mica problema, eu il am cu prindere homemade™ + 2xUltraKaze3000 ( 120x38mm, deci ceva mai grele decat ce ai tu ) si nu se simte foarte mare tensiune in placa de baza cand sta vertical.
    Retired from activity for a undetermined period of time.
    Maci betar bo$$ HymuraX ! Hev marsi !

  20. #20
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Craiova
    Posts
    296

    Default

    Andry,nu dai procesorul?Trebuie sa apara revizia noua si poate te intereseaza.Iti ofer 800ron pe al tau tinand cont ca are lapping si e fara garantie

  21. #21
    Retired!
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    839

    Default

    Nu stiu ce sa fac, sunt tentat sa-l dau ( pe tine te intereseaza al 'req de tare pentru cat duce procu ), dar mi-e drag si nu prea l-as vantura

    LE : Nu se da deocamdata, nu am ce face cu placa de baza pe urma si imi trebuie calculatorul. Si nu pe 850 .
    Last edited by Andry; 15-03-2009 at 21:18.
    Retired from activity for a undetermined period of time.
    Maci betar bo$$ HymuraX ! Hev marsi !

  22. #22
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Craiova
    Posts
    296

    Default

    Quote Originally Posted by Andry View Post
    Nu stiu ce sa fac, sunt tentat sa-l dau ( pe tine te intereseaza al 'req de tare pentru cat duce procu ), dar mi-e drag si nu prea l-as vantura
    got me,ma intereseaza si faptul ca e un exemplar bun Ce zici,850ron si il pui zilele urmatoare prin fan curier catre Craiova?

    LE: 850ron mi se pare un pret normal pt un procesor fara garantie http://forum.computergames.ro/42-har...-i7-920-a.html ,dar treaba ta daca nu il vinzi.
    Last edited by Cosmin_NFS; 16-03-2009 at 09:03.

  23. #23
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Quote Originally Posted by kpy_here View Post
    Eu am Q6600-le la 3,4 cu 1,45V si 1,40 pe NB.
    E ok pt daily use ?
    Placa aia e f. o/c friendly cu Q6600, am avut una pe mana si am bibilit-o bine, e o dulcica Iti tine fsb-ul ala si cu default voltage pe n/b, nu trebuie sa il terorizezi cu 1.4V. Iar la tensiunea aia, procesorul ar cam trebui sa stie un 3.6-3.8GHz...

    A guilty conscience is more honorable than regret.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vand MB Maximus Formula WC + Q6600 + 2GB Mushkin
    By faraprejudecati in forum Closed
    Replies: 4
    Last Post: 07-03-2009, 22:56
  2. Ultimate Overclock Championship - Editia I
    By Monstru in forum Crazy Overclocking
    Replies: 4
    Last Post: 06-10-2008, 17:04
  3. Overclock Q6600 G0
    By stege in forum Crazy Overclocking
    Replies: 20
    Last Post: 19-02-2008, 23:24
  4. REVIEW: Connect3D HD3850 256MB DDR3
    By Iubitel in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 16
    Last Post: 30-11-2007, 23:26
  5. Mushkin sau Patriot pt overclock?
    By kali in forum Crazy Overclocking
    Replies: 6
    Last Post: 06-09-2007, 17:37

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •