Results 1 to 10 of 10

Thread: Intrebare legata de hdd NAS si Torenti

  1. #1
    Calator stege's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    313

    Default Intrebare legata de hdd NAS si Torenti

    Baieti am o intrebare. Am un laptop si o conectie bunicica la internet (metro). Partea proasta este ca hdd-ul intern nu face fata la tranferuri sustinute de mega/s si de aseenea e si mic.

    As vrea sa cumpar un NAS de 1TB si am o nelamurire. Daca atasez acest hdd direct la router, in momentul in care pornesc un torent nou (pe care il configurez sa il traga direct pe NAS) cum se va face transferul efectiv de date:

    1. internet-router-laptop-router-nas
    (ceea ce inseamna ca din 11MB/s max cat am pe metro, voi avea de fapt un transfer de maxim 5)

    2. internet-router-nas


    Multumesc!
    Acer | Yamaha | Arai | Icon | Alpinestars | Mission | NAD | Celestron & Nikon

  2. #2

    Default

    Daca router-ul tau stie de NAS si are client de torrent integrat atunci e a 2-a varianta, altfel e prima.
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  3. #3
    Member sh_ol's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Oradea - Romania
    Posts
    324

    Default

    de ce sa cumperi un nas dedicat ?
    sfatul meu - cumperi un computer normal, ceva IBM P3 de ex. fanless si super stabil/rezistent (100 ron) etc. la care adaugi un hdd mare - pui pe el ce OS ti se potriveste, ii dai un gigabit la retea si gata. ( la prox 300 ron gasesti si P4 la 3ghz/512 ddrami cu s-ata si gigabit etc.)
    Oricum 11mb/s intr-o retea de 100mbits/s nu prea prinzi cu echipamente home use - ai nevoie de un router "capabil" sa sustina viteza aia, si cu gigabit pe partea de lan.
    Sef de sectie la Moara De Vant din deal. ccna din 16 martie '09. ( a 2 a zi dupa 15 martie! )

  4. #4
    Duck Dodgers CQSTELUSH's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    دبيّ
    Posts
    892

    Default

    Consumul e cu muuuuuuuult redus, iar dacă un PC performant nu are rost să cumperi un 486 pentru a-l face NAS.
    I would spread the cloths under your feet:
    But I, being poor, have only my dreams;
    I have spread my dreams under your feet;
    Tread softly because you tread upon my dreams.

  5. #5

    Default

    Tocmai pentru a-mi elibera compu' de torenti am optat pentru un ASUS WL-500gP. Dar in practica situatia cu clientul integrat de bittorrent nu e chiar atat de roz. In momentul de fata solutia de succes pentru mine este notebook+hdd extern de 500gb usb powered. Din considerente de zgomot, portabilitate si consum electric e cea mai buna alegere pt mine.

  6. #6
    Member sh_ol's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Oradea - Romania
    Posts
    324

    Default

    Cat poa sa consume un P3 (all onboard) cu un hdd de 500 gb in el ? Oricum foarte mare viteza nu o sa ai pe retea cu laptop + nas + router, dar o sa fie suficient pentru un home use.
    Sef de sectie la Moara De Vant din deal. ccna din 16 martie '09. ( a 2 a zi dupa 15 martie! )

  7. #7

    Default

    Mai e o problema, e posibil ca placa de baza de la P III sa nu vada HDD peste 138GB .
    Don't worry, Catalyst 9 will fix all.

  8. #8
    Member sh_ol's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Oradea - Romania
    Posts
    324

    Default

    Am eu acasa un hdd de 160 gb pe un P3 si inca unul de 80. E un NAS foarte mijto, nu m-am legat la el decat in consola de 2 ani jumate si ruleaza windows server 2000. Oricum un controller aditional nu e prea scump, am si asa ceva in el pentru hardul de 80 care este s-ata. Daca e scula mijto gen ceva IBM cu 815 nu ai treaba.
    Sef de sectie la Moara De Vant din deal. ccna din 16 martie '09. ( a 2 a zi dupa 15 martie! )

  9. #9
    Calator stege's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    313

    Default

    Nu-mi pot permite un desktop in camera din motive de spatiu si consum. Nu ma intrebati..am optat pt green shit.

    Speram sa pot indeparta hardiskul de laptop pentru a nu ingreuna laptopul. Cum nu am mai avut pana acum hardisk extern pe USB, va intreb: se intampla la fel pe USB cum se intampla si pe sata? Adica in momentul in care hardiskul ala trage din greu, scade responsivitatea sistemului?

    Multumesc!
    Acer | Yamaha | Arai | Icon | Alpinestars | Mission | NAD | Celestron & Nikon

  10. #10
    Member sh_ol's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Oradea - Romania
    Posts
    324

    Default

    E normal sa scada "responsivitatea" sistemului cand lucreaza hdd pe care e instalat OS indiferent ca e s-ata sau p-ata . Probabil sistemul se v-a misca mai bine atata timp cat hdd cu OS nu este " stresat " .
    Un desktop de care vorbeam adineaori e cam cat o geanta de laptop, ii dai un curent si un net si gata. nu ai nevoie de monitor, tastatura etc decat atunci cand il instalezi prima data, apoi iti faci treaba remote.
    Sef de sectie la Moara De Vant din deal. ccna din 16 martie '09. ( a 2 a zi dupa 15 martie! )

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Intrebare HDD suspendat
    By eRazr in forum Silent Computing
    Replies: 10
    Last Post: 02-11-2008, 21:20
  2. Replies: 4
    Last Post: 13-10-2008, 12:58
  3. Intrebare legata de Fedora Core 5
    By oxyox in forum Software
    Replies: 15
    Last Post: 28-06-2008, 07:37
  4. Intrebare legata de firele sursei
    By RaverX in forum Carcase si Surse
    Replies: 3
    Last Post: 24-06-2008, 13:50
  5. Replies: 3
    Last Post: 25-06-2006, 16:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •