Results 1 to 28 of 28

Thread: Vista 32 bit sau 64?

  1. #1

    Default Vista 32 bit sau 64?

    Am inebunit zilele astea.dupa vreo juma de an cu vista pe laptop(c2d 2,0 ghz,2gigei ram, vista ultimate 32 bit) m-am cam decis sa trec si desktopul...

    si aici e marea problema..nu stiu ce ar fi mai ok pt everyday computing si joace...64 sau 32 biti?

    specs: e6420 2,13 ghz stock +4 gigei ram la 800mhz,g 80 8800gts 640 oc,hard samsung la 7200 rpm...

    unii zic ca e matur si e ok,altii ca joacele merg ca naiba(ma rog unele din ele) si sincer nenea google mai mult m-a bagat in ceata...

    macar cineva care il are poate sa ma indrumeze si pe mine

  2. #2
    Duck Dodgers CQSTELUSH's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    دبيّ
    Posts
    892

    Default

    Ce motor e mai bun: unul de 300 cai, care consumă un X număr de litri de combustibil, sau unul de 100 cai putere, însă cu acelaşi consum? Exact aşa-i întrebarea ta.

    Am scris acum vreo 2 ani, în PC Mag. un articol despre XP vs. VISTA, 32 vs. 64. VISTA pe 64 biţi era mai rapid ca XP, în majoritatea aplicaţiilor.
    I would spread the cloths under your feet:
    But I, being poor, have only my dreams;
    I have spread my dreams under your feet;
    Tread softly because you tread upon my dreams.

  3. #3
    Member xplaur's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    344

    Default

    Pe sistemul dat de tine, mergi fara retinere pe Vista x64 SP1.

  4. #4

    Default

    da,la aplicatii nu contest acest lucru.sincer si pe laptop(vista sp1) nu am observat mari diferente,ba chiar mi se pare ca e mai rapid fata de xp in unele chestii.

    singurul lucru pe care ma oftic e ca nu am reusit sa fac niste comparatii in jocuri pentru ca ,evident x3100-ele onboard e in alta liga fata de 8800 gts-ul g80

    panal a urma...mi se pare logic daca procesorul stie 64,de ce sa nu il folosesc asa...

    probabil tot auzind in stanga si in dreapta ca tot XP-ul e mai bun in jocuri am ramas cu teama asta de nou

  5. #5

    Default

    Vezi ca a aparut Windows 7 64bit build 7077. L-am instalat si merge "impecabil", are cateva mici imbunatatiri fata de Vista.

    Am impresia ca DaemonTools nu merge pe Win7, dar poti folosi PowerISO, daca depinzi de imagini de cd/dvd-uri.

    Ce imi place pana acum la Windows7 b7077 este faptul ca utilizeaza corespunzator memoria: o tine incarcata.

  6. #6
    Duck Dodgers CQSTELUSH's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    دبيّ
    Posts
    892

    Default

    Vezi că ce zici sună a blasfemie, pentru XP-işti.
    I would spread the cloths under your feet:
    But I, being poor, have only my dreams;
    I have spread my dreams under your feet;
    Tread softly because you tread upon my dreams.

  7. #7
    Flawlessul High Octane's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sebes
    Posts
    536

    Default

    Quote Originally Posted by CQSTELUSH View Post
    Vezi că ce zici sună a blasfemie, pentru XP-işti.
    Fost XP-ist inrait here!

    De cand cu 7, bye-bye XP!
    | Q9400 | Ninja Plus & Bolt-Thru | Biostar TPower I45 | 2 x 2Gb A-Data Vitesta EE PC8500 | Gigabyte GTX 260 Super OC | Creative Audigy SE | Seagate ST3500320AS | Mushkin EP-500AP 500W | Antec 900 |

  8. #8
    Elektromodulator eXpander's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bistrita
    Posts
    544

    Default

    XP x64 sucks. Suportul pt el a fost groaznic de slab.
    Vista x64 in schimb beneficiaza de suport mult mai bun, atat la driveri cat si la software. Si se misca si foarte bine.

    Cat despre 7, intr-adevar se misca extraordinar de bine. Il folosisem pe un E2140 cu 1.5GB RAM si mergea excelent, fata de Vista unde sacada intr-o veselie. Chiar si pe sistemul actual Vista mai "doarme" din cand in cand. 7, in schimb, zboara

    Ultima oara cand am verificat, Microsoft oprise serverele de download pentru imaginea de 7. Dar banuiesc ca se gaseste pe torrenti (n-am cautat).
    Problema cu el e ca va functiona doar pana in August varianta free, urmand o pauza pana la lansarea oficiala in retail. Cel putin asa era vorba acu vreo 2 luni, nu m-am mai informat intre timp.

    In concluzie, avand in vedere ca update-ul de la o licenta de Vista la Windows7 nu va fi gratuit, si licenta e valabila pe viata, eu zic sa mai astepti pana se va lansa oficial 7, sa ramai deocamdata pe Vista 32bit.
    Last edited by eXpander; 17-04-2009 at 01:10.

  9. #9
    Flawlessul High Octane's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sebes
    Posts
    536

    Default

    Stie cineva de ce nu imi merge 3DMark 2006 pe Windows 7 build 7077, 64 bit? Imi da eroarea de mai jos iar pe urma si GRID imi da aceeasi eroare. Se rezolva prin dezinstalarea 3DMark 2006 si reinstalarea GRID!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Untitled.png 
Views:	169 
Size:	1.28 MB 
ID:	39740  
    | Q9400 | Ninja Plus & Bolt-Thru | Biostar TPower I45 | 2 x 2Gb A-Data Vitesta EE PC8500 | Gigabyte GTX 260 Super OC | Creative Audigy SE | Seagate ST3500320AS | Mushkin EP-500AP 500W | Antec 900 |

  10. #10
    Member gaby91's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Curtea de Arges
    Posts
    334

    Default

    Fie instalezi Openal( http://connect.creativelabs.com/deve...20Windows.aspx ) ,fie cauti pe net sa downloadezi openal32.dll.Mie mi-a mers acum ceva timp,aveam probleme cu 3dmark06 pe xp.

  11. #11
    Flawlessul High Octane's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sebes
    Posts
    536

    Default

    Same shit!

    Nu merge nici in compatibilitate cu Xp Sp2 sau Sp3!
    | Q9400 | Ninja Plus & Bolt-Thru | Biostar TPower I45 | 2 x 2Gb A-Data Vitesta EE PC8500 | Gigabyte GTX 260 Super OC | Creative Audigy SE | Seagate ST3500320AS | Mushkin EP-500AP 500W | Antec 900 |

  12. #12
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Tocmai m-am lovit de tampenia asta iar zilele astea, asa ca: te duci in Program File(x86)/OpenAl si rulezi de acolo aplicatia ca Administrator dupa aceea merge si 3DMark2006.
    Last edited by Dragos Saraolu; 06-05-2009 at 09:03.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  13. #13

    Default

    am trecut intr-un final la vista64 ...de cateva zile.

    per total,multumit ...doar ca ma ingrijoreaza putin activitatea hdd-ului.l-am tweak-uit putin dezactivand indexarea si system restore....dar parca la fiecare secunda clipeste ledul ...acum poate sunt si eu paranoic pentru ca la xp nu m-am uitat niciodata la activitatea ledului sau cat este forjat hdd-ul...

    e ok?intrebare de noob dar hdd-ul are de suferit daca e utilizat mai intens de catre sistem?chiar sunt paranoic la ora asta
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	2.jpg 
Views:	120 
Size:	102.3 KB 
ID:	41257  
    Last edited by eRazr; 09-06-2009 at 00:01.

  14. #14
    Elektromodulator eXpander's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bistrita
    Posts
    544

    Default

    Mi-am pus si eu Vista Ultimate x64 acum doua saptamani, si se misca excelent.

    Cu hardul, stai linistit. Mie mi-a carait o zi intreaga pentru 20GB ocupati de pe hard. Dupa ce mi-am luat toate datele inapoi (dadusem un low-level format inainte) mi-a mai carait vreo 2 zile.

    Acum nu mai lucreaza aproape deloc, si am pornite serviciile System Restore (o idee buna in Vista), Indexing (iarasi o idee buna daca-ti place quick-search din Start) si Superfetch (idee buna daca folosesti putine aplicatii foarte des, se simte foarte mult la timpii de incarcare).

    Ca si minusuri, am observat doua:
    - la revenirea din stand-by merge netul groaznic si nu-si revine decat dupa restart. Am incercat si cu alti driveri, si la fel face.
    - se incarca foarte greu dupa modificarea parametrilor de OC din BIOS. Ceea ce se intampla des in cazul meu Imi intra in desktop, dar dureaza mult (aprox. 1min) pana sa pot incepe sa lucrez pe el. In mod normal, in 4-5 secunde de la aparitia desktop-ului deja pot sa misc.

    In rest, se misca extrem de bine pe configuratia mea, si raspunde foarte prompt la comenzi. Sunt multumit de el, in special in comparatie cu XP x64. Seven nu am testat inca varianta x64.

  15. #15

    Default

    superfetch-ul l-am lasat si eu pornit,adica chiar e unul din motivele pentru care am bagat vista.

    inca o chestie...momentan am avira Premium Security Suite.mai are rost sa tin windows defenderul activat?

  16. #16
    Elektromodulator eXpander's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bistrita
    Posts
    544

    Default

    Nu stiu cum e Avira Premium Security Suite, ca n-am experienta cu el. Cel putin, cand foloseam Avast Free, aveam si Windows Defender activat.

    De ceva vreme insa, am licenta de BitDefender Internet Security 2009, si nu folosesc Defender, pt ca are BD tot ce-i trebuie

  17. #17

    Default

    Nu, poti sa dezactivezi Defender-ul (antispyware, nu si antivirus) daca ai Avira Premium, pentru ca acesta din urma are antispyware-ul lui propriu mai bun. De asemenea, scapi si de "protectia" real-time a defenderului care mai consuma si ea ceva; de fapt nu e recomandat sa ai doua protectii realtime, punand la socoteala si pe cea a Avirei. Eu le-am folosit in acelasi timp si, de fiecare data cand Avira detecta ceva, Defenderul statea degeaba si nu semnala nimic, drept urmare l-am dezactivat, ceea ce iti recomand si tie.
    [E6300 Core 2 Duo][DFI LP DK P35-T2][Corsair TWIN2X4096-8500C5][Inno3D 8800GT][Samsung SP2504C][Samsung SH-223L][Corsair VX-450][Lancool PC-K7B][LG M228WA MonitorTV]

  18. #18

    Default

    gata,l-am dezactivat.

    de asemeni am dezactivat si UAC-ul care ma enerva si defragmentarea.

    tot mai caut sa dezactivez servicii care nu imi folosesc si imi incarca ramul aiurea...nu ca m-as plange la 4 giga.


    ce ma enerveaza e ca azi dupa 10 min ce am instalat pro street s-a busit driverul de la placa video.urat,nu a mai mers nici un joc.am bagat ultimul driver de pe site-ul nvidia si totul pare ok.

    se intampla rar chestiile astea cu busitul din senin al driverelor?pe xp nu mi s-a intamplat niciodata chestia asta...acum m-am lovit de ea pentru prima data

  19. #19
    Duck Dodgers CQSTELUSH's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    دبيّ
    Posts
    892

    Default

    UAC-ul nu-l dezactiva. Lasă-l în silent mode.

    VISTA e un sistem de operare excelent. Dacă știi să-l configurezi e mult mai bun ca XP-ul. Nu se bușeste nimic de aiurea, asta-i clar.
    I would spread the cloths under your feet:
    But I, being poor, have only my dreams;
    I have spread my dreams under your feet;
    Tread softly because you tread upon my dreams.

  20. #20
    Duck Dodgers CQSTELUSH's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    دبيّ
    Posts
    892
    I would spread the cloths under your feet:
    But I, being poor, have only my dreams;
    I have spread my dreams under your feet;
    Tread softly because you tread upon my dreams.

  21. #21
    Elektromodulator eXpander's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bistrita
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by CQSTELUSH View Post
    UAC-ul nu-l dezactiva. Lasă-l în silent mode.

    VISTA e un sistem de operare excelent. Dacă știi să-l configurezi e mult mai bun ca XP-ul. Nu se bușeste nimic de aiurea, asta-i clar.
    Amen, brother!

    eRazr, goana dupa eliberarea RAM-ului in Vista este "a fool's errand"! Nu are sens sa te complici. Mai mult il freci decat il faci sa mearga bine. Mai ales daca ai si 4GB RAM, chiar nu are sens sa-ti pierzi vremea.

    Eu am activate toate serviciile importante de la Vista, Aero, merge Winamp, uTorrent, BitDefender, serviciile Razer si Itunes, Messenger cu 4 conversatii si Chrome cu 7 tab-uri deschise si imi foloseste 1.2GB din RAM. Are linistit de unde sa ia, nu ma stresez.

  22. #22

    Default

    si eu sunt de acord ca vista e un OS bun,nu am de gand sa ma mai intorc la xp.

    folosit la task-urile de zi cu zi mi se pare mult mai rapid ca xp-ul in mod clar.sistemul nu se ingreuneaza cand deschid concomitent si winamp,firefox,utorrentu si messengeru` ...

    in jocuri mai e de testat,cert e ca pana acum in afara de pro street nu a facut figuri...si la ala driverul nvidia a fost de vina.

  23. #23
    Elektromodulator eXpander's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bistrita
    Posts
    544

    Default

    In jocuri o sa-ti mearga putin mai slab fata de XP, pentru ca va folosi DirectX 10. Mai ales daca aplicatia e x86. Dar si calitatea imaginii e mai buna, mai ales la jocurile mai noi (la Assassin's Creed am sesizat cea mai mare diferenta).

  24. #24
    dus departe
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    957

    Default

    Eu stau pe XP SP3 original si nu consuma decat 90mb la instalare,acum am 122,dupa 1an si ceva. Vista mi-a consumat la instalare peste 1gb,iar dupa 1saptamana ajunsese la 1,3gb. Este enorm... si m-am intors la XP.
    O sa bag 7 cand va fi finalizat,pana atunci XP e favorit.
    Pentru bench xp e mult mai bun. (pacat ca nu merge vantage)
    Zicea cineva ca are Bitdefender. Domnule fa o scanare cu Avira/Panda/Kav si o sa ai surprize mari. Eu am o licenta castigata la un concurs online, Bitdefender 09, si este calamitate. Am 1 virus care nu stie ce sa-i faca si 2 care cica le sterge si apar a 2a zi. Prea penal.
    Intel P31 , Intel E5200 , ATI HD4850 , DDR2 2GB , HDD 640GB , PSU 400 , Antec 300
    Ford Fiesta 1.4 TDCI 68CP Ghia 2007

  25. #25
    Duck Dodgers CQSTELUSH's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    دبيّ
    Posts
    892

    Default

    Memoria e alocată... stați cu 4-6 GB de RAM pe care vreți să-l vedeți gol... of of of...
    I would spread the cloths under your feet:
    But I, being poor, have only my dreams;
    I have spread my dreams under your feet;
    Tread softly because you tread upon my dreams.

  26. #26
    Elektromodulator eXpander's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bistrita
    Posts
    544

    Default

    Dupa cum zicea si CQ... avem tona de RAM si vrem sa fie liber.

    Nu are sens sa va agitati atata ca va ia Windows-ul 1GB de RAM. Eu n-am vazut aplicatie normala care sa foloseasca mai mult de 3GB RAM. Exceptand evident softurile mai specializate.
    Daca ai 4GB de RAM, scoate 2 si o sa vezi ca nu-ti foloseste mai mult de 600MB. Pune 1GB si o sa vezi ca nu trece de 300MB. Cu cat ai mai multa memorie, cu atat sistemul de operare iti porneste mai multe servicii.

    DeDeRa:
    Am testat Crysis, si nu-mi urca la mai mult de 2GB memoria alocata lui. Deci, din partea mea, poa sa ia Windows-ul 2GB, ca nu ma deranjeaza cu nimic.

    Gandeste-te ca jocurile sunt proiectate in special in ideea in care omul are un dual-core si 2GB de RAM. Asta e standardul.

    Cauta filmuletul scos de Kingston, in care demonstrau cum e cu 24GB RAM.


    Faptul ca pe tine te deranjeaza ca iti ia 1GB de RAM nu inseamna ca Vista e aiurea.
    By default, la instalare, Vista are pornit serviciul Prefetch. Si ala chiar face diferenta la timpii de incarcare. Nu-ti convine? Il opresti. Plus alte o gramada.
    Nici cu XP-ul nu mi-e rusine. Daca te-apuci sa instalezi programe, ajunge si ala lejer pe la 4-500MB. Chiar mai sus daca nu-l controlezi

    Pentru bench, da, intr-adevar, e mai bun. Dar la ce folos? Un XP tweakuit la maxim pt bench-uri nu prea are utilitate larga in daily use. Pentru mine (si multi altii) care in 70-80% din timp ma joc, nu ma ajuta cu absolut nimic chestia asta. Prefer Vista pentru calitatea mai buna a graficii in DX10.
    Oricum, am imagine salvata pe CD cu varianta tweak-uita de XP; cand am chef o bag si gata. Si trec inapoi pe Vista.

    Eu sunt cel care ziceam ca am BitDefender.
    Ti-am vazut posturile la "Total Offtopic" legate de virusul ala. Faptul ca nu poti sterge tu un director nu inseamna ca e prost antivirusul. Inseamna ca nu stii tu sa-ti pui pe userul tau Ownership-ul. Daca e Windows-ul owner, nu prea poti sa-l stergi asa usor, oricum ai incerca.

    Iar cu virusii, asa a fost de cand e lumea: tot timpul exista un singur antivirus care vedea un anumit virus, restul de 17 nu vedeau nimic. Asa ca nu e cazul aruncam cu noroi in ei pentru niste cazuri izolate. La urma urmei, toti pot fi priviti ca si antivirusi buni, pt ca toti sunt recunoscuti international, si premiati si ras-premiati de catre criticii de specialitate. Fiecare antivirus are cate un premiu de pe undeva.

    Nu zic ca Internet Security 2009 e cel mai bun. Dar eu chiar sunt multumit de el, si imi place foarte mult faza cu "Mod pentru Jocuri".

    BTW, vezi ca BitDefender are 3 versiuni separate, fiecare cu dotari diferite: BitDefender 2009, Internet Security 2009 si Total Security 2009. BitDefender 2009 e slab, ii lipsesc multe modele. IS si TS sunt OK, ai tot ce e important plus extra-uri.

    In final, antivirusul este o alegere subiectiva, facuta in marea majoritate a cazurilor dupa "ureche". Mie de ex, imi place BitDefender si Kaspersky. Ma streseaza Panda si NOD32. Avira, Avast si altele nu ma intereseaza. Din ce motive? Habar n-am. Asa-mi zic piticii mei. Nu sunt specialist in ei, prin urmare nu pot judeca 100% corect.

    LE: Nah, ca am gasit filmuletul despre care ziceam. Il postez aici, ca sa nu mai cautati si voi.

    http://www.youtube.com/watch?v=us-pktP-Q_g
    Last edited by eXpander; 11-06-2009 at 22:03.

  27. #27

    Default

    Era o zicala:
    Free RAM is wasted RAM
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  28. #28
    Elektromodulator eXpander's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bistrita
    Posts
    544

    Default

    Atasez un sshot cu utilizarea memoriei. Tab-ul "Working Set" ne spune ce cantitate de date este stocata in memoria RAM de aplicatia respectiva.

    Acum am 63 de procese Si 1.51GB RAM ocupati, din 4GB.

    Merita notat Yahoo Messenger care are, surprinzator, foarte multe date stocate in RAM. Si Google Chrome de asemenea. In Resource Monitor apar 6 instante, care totalizeaza aprox. 217MB! Svchost.exe consuma 221MB cu toate instantele.

    Si totusi, cu atata RAM ocupat, sistemul se misca impecabil. Raspunde excelent la comenzi, si HDD-ul nu lucreaza deloc.

    Si ca sa va faceti o idee de cum merge, mai atasez 2 poze, una cu Unreal Tournament 3 pornit (1024x768 - max detail) si una dupa ce am oprit jocul. Procesele pornite au ramas aceleasi ca in prima poza, nu am inchis nimic.

    Dupa cum se vede, memoria utilizata s-a stabilizat la 2.2GB RAM. Deci aprox. 700MB utilizati de UT3.
    Ignorati nr. de FPS-uri, este fie o limitare a procesorului (sub 90% utilizare n-a apucat sa coboare saracul - acum ruleaza la viteza stock, 2.66GHz), sau a placii video.

    Fraps LOG:
    2009-06-11 22:52:04 - UT3
    Frames: 1163 - Time: 22622ms - Avg: 51.410 - Min: 38 - Max: 61


    FPS-urile sunt corecte, si pe o perioada mai mare, nu numai 22sec cat am inregistrat.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	resources.jpg 
Views:	224 
Size:	181.9 KB 
ID:	41309   Click image for larger version. 

Name:	performance_UT3.jpg 
Views:	238 
Size:	216.7 KB 
ID:	41310   Click image for larger version. 

Name:	performance_UT3_2.jpg 
Views:	252 
Size:	217.6 KB 
ID:	41311  

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Jokes and funny stuff
    By dios in forum Community
    Replies: 3862
    Last Post: 27-06-2011, 22:59
  2. Replies: 8
    Last Post: 07-10-2008, 15:08
  3. ddr3 sau ddr2? frecventa vs latente
    By raresvintea in forum Configuratii PC
    Replies: 34
    Last Post: 01-08-2008, 14:40
  4. Cumpar Q9450 sau E8400 sau E8500
    By DjLeco in forum Closed
    Replies: 9
    Last Post: 16-05-2008, 13:46
  5. Replies: 4
    Last Post: 21-05-2007, 13:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •