GTX 285 = 1500RON
Doua HD 4770 in Crossfire = 800RON
Performanta mai buna la aproape jumatate de pret = priceless.
Articol: ATI Radeon HD 4770
![]()
GTX 285 = 1500RON
Doua HD 4770 in Crossfire = 800RON
Performanta mai buna la aproape jumatate de pret = priceless.
Articol: ATI Radeon HD 4770
![]()
Last edited by Micutzu; 28-04-2009 at 15:53.
Don't worry, Catalyst 9 will fix all.
WOW,deci ...trebuie musai sa-mi cumpar 2 fetite de`astea
Un mare BRAVO inginerilor Ati/AMD pt aceasta placa video,sper doar sa nu fie pagubita de driveri !
Asa DA !!!!
Ceva 2001 ati testat domnule ?
E8600"T3h Champ"@Cooler Master Hyper Z-600 w/ Scythe Slip-Stream @1600RPM//Biostar I45 rev. A3"The Queen"\\2gb Crucial BallistiX 16FD5\\nVidia GTX260 (216sp)//2X Seagate 500Gb ES.2+WD 320AAKS\\PCP&C Silencer 610W\\Modded Cooler Master Stacker//RAZER Copperhead SK edition(Tempest Blue)@ExactMAT//Samsung 2233BW
Super placa !!
La un moment dat precizati ca exista diferente intre designul de referinta si cel folosit de gigabyte cu diferente la etajele de alimentare si faptul ca virgula coolerul retail nu raceste acesti tranzistori. Cum afecteaza asta comportamentul in overclock? care din placile testate atinge 850/1100 mai era si o diferenta de 50 mhz pe undeva..
Constructia etajelor se pare ca nu are prea mare influenta in conditii normale, placa de referinta e cea care atinge 850/1100, Gigabyte-ul mergea pe la 890/1170. Oricum, partea buna e ca tranzistorii nu se incalzesc prea tare, nu au nevoie de racire suplimentara.
incredibila placaavand in vedere ca driverele nu sunt maturizate iar potentialul superior de oc al placii face muci un gts250/4830.
totusi, latimea inferioara fata de 4830/GTS250 nu o dezavantajeaza ?
este disponibila la http://www.pcfun.ro/Placi-video/Plac...-HD-4770-512MB
O placa cu mult potential si cu un pret foarte mic!
Ceva care nu ma mira e altceva... ATI/AMD cresc cum vezi cu ochii, mai ceva ca Praslea.
Cred ca nVidia si Intel sunt in pericol, daca nu scot ceva sa rupa gura targului.
Nu am decât un hârb de PC.
Dar ştiu o tipă bună.
intelu nu are treaba. pana cand procesoarele amd le vor sufla in ceafa celor de la intel ca performante mai e cale lunga!
o sa aiba si intel in curand treaba - larrabee.
foarte interesant testul. pacat insa ca ati s-a razgandit la pret in ultimul moment: la 99$ la americani chiar nu se mai putea vorbi de niciun fel de concurenta.
la noi - 430 ron, in timp ce 4850 - 475 ron (cea mai ieftina si mai pricajita; una cu racire eficienta, silentioasa si gata-overclock-ata e vreo 540 ron)... nu as zice ca e chiar la ,,super-oferta" (eu ma asteptam la maxim 400 ron)... poate ca odata cu cresterea disponibilitatii, o sa scada si preturile, insa ma indoiesc - ATI se pare ca nu mai doresc sa fie cu adevarat revolutionari precum in cazul aparitiei 4850, ci vor sa castige cat mai multi bani pe timp de criza...
iar nvidia din cate stiu eu tot cu 9800 gt o sa replice (care initial trebuia sa fie redenumita gts 240, plan la care s-a renuntat la presiunea producatorilor parteneri) in 3 variante - una normala, una oc si alta ,,green", care nu necesita alimentare suplimentara... deja tipic pentru nvidia, de abia in toamna urmand sa treaca si ea la procesul de fabricatie pe 40 de nm simultan cu noua arhitectura capabila directx11...
„Decât o viață în virtute, mai bine una în virtualitate” (Valentin Gora)
foarte frumos review-ul domnule. ati 4770 arata bine in teste. good job![]()
Abia s-a lansat probabil va scadea sub 400 ron peste 1-2 luni, vor mai aparea si de la alte firme mai ieftine decat gigabyte..
Daca scade pretul sub 400 ron e best buy de departe.
Well, thats 40nm for ya. Bravo.
Equally cursed and blessed
Ceva informatii legate despre microstuttering ar fi fost utile, mai exista sau nu cu noul driver (9.4)? Asta era principala problema a driverilor ATI in configuratii Crossfire, in special la activarea AA-ului, performante foarte bune am mai vazut, este drept ca nu la pretul de fata. O comparatie corecta din punctul meu de vedere pentru Crossfire de HD4770 ar fi fost cu HD4890, probabil nu ati mai avut-o la dispozitie, estimez totusi si aici castig de cauza pentru Crossfire de HD4770, performanta mai buna cu ~20% datorita shaderelor.
Culmea este ca si modelul de la Sapphire arata identic cu cel de la Gigabyte, difera doar stickerul de pe cooler, deci inclin sa cred ca aceasta varianta a fost furnizata tot de AMD-ATI si nu apartine producatorului Gigabyte ca ceea ce se numeste "PCB custom" reprezentand doar varianta low cost.
Oricum este o placa video care merita toata atentia si meritati felicitari pentru review.
Last edited by Dragos Saraolu; 29-04-2009 at 04:49.
i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX 260 Core 216 SC, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"
Dragos, HD 4890-uri mai am vreo 3 insa GTX 285 mai tare decat 4890 si tocmai asta am vrut sa arat, ca doua HD 4770 in Crossfire pot bate chiar si cel mai puternic GPU al momentului.
Cat despre PCB-ul "ieftin", primele 200000 de bucati vandute vor fi toate asa, abia apoi va aparea varianta completa. Sau vor schimba design-ul, cine stie, in unul mai ieftin.
Pretul pe care mi l-a confirmat biroul local al AMD e de 399RON, si la produsele noi primul lot e intotdeauna mai scump, eu ma astept ca pretul retail sa se aseze in zona de 400 intr-o saptamana, cu unele variante mai ieftine chiar sub aceasta valoare.
Tocmai, fiind cel mai puternic GPU stii foarte bine ca este mai scump decat face in realitate si referirea la pret nu este prea cinstita. In schimb daca as fi un user obisnuit si as avea ~9 milioane disponibili pentru video sa zicem ca variantele ar fi fost un HD4890 (ori GTX 260 216 SP) sau Crossfire de HD4770, de aceea spun ca asa era corect, cel putin eu asa gandesc un review comparativ.
Deocamdata la noi vad doar Sapphire HD4770 in oferta, dar nu pe stoc.
Daca se poate te-as ruga si un grafic in benchmarkul din Far Cry 2, regim Crossfire, setari cu AA ca sa vedem cum sta si cu microstuttering.
i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX 260 Core 216 SC, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"
Teoretic ar trebui sa ajunga in stoc azi.
P: Soft is for softies. Real men use soldering irons.™![]()
N: Heaven is for pussies. Real men go to hell.™![]()
Da cu pretul atunci.
@Dragos, nu mai am doua placi aici acum. Pentru 1920x1080 / Very High aveam min FPS: 43.07, max FPS: 91.77, average: 58.54.
HIS a aparut aici.
Sefu, te rog da si matale un Crysis Warhead la 1920x1080 cu 4xAA si pus pe Enthusiast. Si stock, si pe o/c. Pretty please.
Acolo se vede puterea unei placi video sau combinatie de, in a scoate macar 24 fps, nu in 3dmarci sau jocuri cu motoare de acum 3 ani unde si un 8800GT scoate peste 50fps.
A guilty conscience is more honorable than regret.
http://www.myhardware.ro/index.php?t...l&cid=0&q=4770
Astia le au pe toate. Sunt din Iasi de aia au preturile ceva mai mari.
Equally cursed and blessed
Will do, cand am timp. Din pacate insa engine-ul Crysis nu datorita faptului ca e "modern" se misca asa de prost, ci pentru ca e scris cu picioarele. Far Cry 2 de exemplu are un engine modern si eficient, ofera o calitate a imaginii comparabila si se misca mult mai bine.
Come on, calitatea imaginii si fizicii din FC2 e sub Crysis Warhead... nu merita termen de comparatie...
Monstru, daca tot se afirma ca placile astea sunt peste GTX295, atunci sa se si demonstrezeSi nu in 3dmark, ala e zero caca scriptat, in real games, rendering dinamic.
Last edited by Caligula; 29-04-2009 at 14:36.
A guilty conscience is more honorable than regret.
Oricum nu cred ca e relevant testu pentru ca placa asta se adreseaza altei nise de piata care nu prea joaca la 1920x1080.
Placa asta este perfecta pentru cei care joaca in 1280x1024. Cred ca se poate juca orice pe high rez.
Vanzarea unui 4870 si cumpararea a doua 2 x 4770 ar fi o alegere inteleapta? La cald pare o alegere buna totusiCe spuneti?
![]()
Vezi ca e vorba de GTX 285, nu 295. E cu totul alta mancare de peste.
Si Crysis se stie ca ruleaza mai bine pe nVidia, asa ca din punctul meu de vedere o competitie directa intre 2 placi echivalente (ATi vs nVidia) nu-si are rostul, decat in cazul in care se merge pe ideea de a arata lumii cum merge, nu cu cat e mai slaba ca o placa nVidia.
Situatia se decide per ansamblu, nu numai intr-un singur joc. Ca nu-ti iei placa video sa te joci doar Crysis.
@ caligula - Ma refeream la jocurile gen Far Cry 2, COD5, Crysis W, GTA IV unde cu 4770 poti avea 50+fps cu detaliile la maxim. 9600gt nu prea reuseste... cred ca nici 9800gt...
Last edited by NTM; 29-04-2009 at 16:03.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)