Results 1 to 10 of 10

Thread: OCZ EliteXStream 1000W - test practic

  1. #1

    Default OCZ EliteXStream 1000W - test practic

    Nu prea testam noi surse deobicei (nu am achizitionat inca un load-tester), insa din cand in cand nu strica sa va aducem la cunostiinta cum se comporta in practica diferite modele pe carele folosim pentru teste. In ultimele 3 luni am folosit acest model pentru o gama foarte variata de teste mai mult sau mai putin extreme, asa ca a venit momentul sa trag linie si sa ajung la o concluzie.

    Pe care o puteti citi evident aici - OCZ EliteXStream 1000W


    Ca deobicei astept parerile voastre.

  2. #2
    Elektromodulator eXpander's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bistrita
    Posts
    544

    Default

    Foarte misto review-ul. Se vede ca vine din suflet, si nu robotic ca in cazul marii majoritati a altor review-uri din afara.

    Si uite ca s-a ajuns la momentul in care ai nevoie de o sursa de 1000W. Pana nu demult, acestea erau mai mult overkill, sau folosite pt "bragging rights" ale gamerilor pentru ca nu prea ajungeai la asa un consum Totusi, se pare ca in cadrul unei sesiuni de overclocking extrem, cu componente de de ultima generatie, chiar e nevoie de atata putere.

    Btw, eu am legat cele doua bucati ale conectorului EPS12V de la sursa mea cu banda izolatoare, pt ca in carcasa am spatiu extrem de mic intre sursa si cooler, ca sa pot introduce respectivul conector dintr-o bucata. Ajuta mult

  3. #3
    Registered User chrisTian's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Default

    N-am vazut mentionat -sau am citit eu pe sarite- daca ai tinut carcasa inchisa tot timpul testelor. In caz afirmativ, temperatura aerului cald pe care il scotea sursa aveai cu ce sa il masori ? Cat timp ai tinut-o in Vantage ca numar de ore ? Sa inteleg ca ai aparat de masurat voltaj dar nu si amperaj ? Era bine de vazut cati amperi scoate pe linia de 12V cand ducea placile video in carca.

  4. #4

    Default

    Toate testele pe care le realizez eu sunt efectuate folosind o carcasa de tip open stand, mai precis HSPC Top Deck Station. Temperatura a fost masurata folosind un termocuplu de tip K, cum am facut de exemplu si in testul cu PC Power & Cooling de acum un an.

    Nu am tinut-o un numar de ore in Vantage, am testat platforma si am rulat de nenumarate ori Vantage pe parcursul unei saptamani, sesiunea fiind una de overclocking, avad ca scop obtinerea unui scor cat mai bun, nu testarea sursei. Cu toate acestea, pe parcursul acestor sesiuni am inregistrat datele prezentate in review si apoi am notat valorile maxime, respectiv minime, pe care le-am vazut in timpul acestor sesiuni. Referitor la amperaj, am masurat consumul total al sistemului folosind un aparat dedicat acestui scop. In ce scop ar fi trebuit sa mai masor si amperajul?

  5. #5
    > Super NooB < triplu_z's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Undeva Departe
    Posts
    954

    Default

    Pe unde sugerati sa se inserieze un ampermetru pt a masura "cat scoate pe 12v" ? ( )
    Last edited by triplu_z; 13-05-2009 at 19:12.
    E8600 "T3h Champ"@Cooler Master Hyper Z-600 w/ Scythe Slip-Stream @1600RPM//Biostar I45 rev. A3"The Queen"\\2gb Crucial BallistiX 16FD5\\nVidia GTX260 (216sp)//2X Seagate 500Gb ES.2+WD 320AAKS\\PCP&C Silencer 610W\\Modded Cooler Master Stacker//RAZER Copperhead SK edition(Tempest Blue)@ExactMAT//Samsung 2233BW

  6. #6
    Registered User chrisTian's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Default

    Quote Originally Posted by Monstru
    Referitor la amperaj, am masurat consumul total al sistemului folosind un aparat dedicat acestui scop. In ce scop ar fi trebuit sa mai masor si amperajul?
    Simplu, din cauza formulei P=U*I. Daca tu masori doar la "intrare" un numar de Watti -pe care poate sa ti-i spuna si un UPS din care iti alimentezi sistemul- de fapt nu stii cat trag placile in SLI, caci atunci cand U creste, I scade, si invers. Mi se pare important la o sursa de 1kW ca amperajul pe linia / liniile de 12V sa fie cat mai sus si sa fie capabila -sursa- sa il si mentina o perioada de timp. (de aceea am intrebat daca l-ai lasat un numar de ore in Vantage). O placa video are nevoie si de un numar de Amperi pe langa Volti pentru a functiona ok. Nu cred ca placa video trage doar 150V la 1A. (asta daca ea consuma 150W). Oricat ar fi nevoia ei de curent, vrea si 10-15A minim.
    Iti apreciez efortul depus -numai pentru a nota toate rezultatele la diferite teste si tot a fost ceva- in munca de benching, insa din cauza conditiilor enuntate: carcasa open-stand, masurat consum in Watti, acesta nu a fost un review al unei surse. Doar o sesiune de benching prelungita pe durata a 3 luni. Care sesiune ne spune ca sursa duce OC-ul sistemului, ceea ce in genere este un lucru bun. Dar nu ne spune ce galagie face ventilatorul sursei in timpul testelor -daca face-, daca se incinge sursa / aerul scos afara si alte detalii specifice unor teste de psu.
    Ma repet, nu vreau sa crezi ca arunc cu noroi in tine doar ca sa mai fac un post in plus. Ai muncit sa faci tot "review-ul sursei" si esti de apreciat pentru asa ceva. Hell, cine sa multumeste sa stie ca sursa W -in cazul asta OCZ 1 kW- a dus OC-ul sistemului mentionat de tine, care sistem este destul de high in acest moment, poate sa o cumpere linistit numai pentru acest motiv. Altii, mai chitrosi, ca mine, citesc mai mult de trei review-uri despre ea ca sa isi faca o parere.

    triplu_z: n-am idee, nu sunt inginer &/ electronist. Insa restul testerilor de surse au gasit raspuns la intrebarea asta amuzanta.
    De asemenea, stiu ca stii ca unele surse au o linie de 12V si altele au mai multe: trei sau patru. Altele care sunt etichetate drept mai mult de o linie - un rail daca iti place mai mult varianta in engleza- de fapt au o singura linie.

  7. #7
    > Super NooB < triplu_z's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Undeva Departe
    Posts
    954

    Default

    Quote Originally Posted by chrisTian View Post
    triplu_z: n-am idee, nu sunt inginer &/ electronist. Insa restul testerilor de surse au gasit raspuns la intrebarea asta amuzanta.
    De asemenea, stiu ca stii ca unele surse au o linie de 12V si altele au mai multe: trei sau patru. Altele care sunt etichetate drept mai mult de o linie - un rail daca iti place mai mult varianta in engleza- de fapt au o singura linie.
    Nenea, scrie pe ea ce sarcina poate duce pe rail`ul de 12v -> 80A.Acu referitor la testerii cu pricina ; acestia au in posesie un anume aparat pt a testa surse,care aparat suge curent din ea si masoara cat trage de pe diferitele rail`uri.Aparat pe care ai nostri colegi inca nu il au in posesie,insa au masurat consumul sistemului in ansamblul sau,nu pe componente.Deci sursa tine o sarcina combinata de aproape 1KW,probabil ar fi tinut si mai sus dar amicul Monstru n-a mai avut ce sa puna pe dansa.Din punctul meu de vedere scopul acestui "test" a fost indicarea performantelor practice,uzuale ( NU TEORETICE) ale acestei surse , nu masurarea consumului unui 3SLI,Quad SLI,TriFireX etc ....

    Acum ...fa-ma si pe mine sa inteleg de unde scosesi perla cu sursele care desi scrie pe ele ca au mai multe rail`uri pe 12v defapt au una singura ???
    E8600 "T3h Champ"@Cooler Master Hyper Z-600 w/ Scythe Slip-Stream @1600RPM//Biostar I45 rev. A3"The Queen"\\2gb Crucial BallistiX 16FD5\\nVidia GTX260 (216sp)//2X Seagate 500Gb ES.2+WD 320AAKS\\PCP&C Silencer 610W\\Modded Cooler Master Stacker//RAZER Copperhead SK edition(Tempest Blue)@ExactMAT//Samsung 2233BW

  8. #8

    Default

    christian - care parte din "test practic" nu este clara? Poate precizarile de genul:
    Noi nu testam surse prea des. Evident, exista si un motiv pentru acest lucru si acesta este dat in mare parte de faptul ca nu am intrat inca in posesia unui load-tester profesional, pentru a putea testa sursele de alimentare la cel mai inalt nivel, asa cum facem cu restul componentelor prezentate pe Lab501. In momentul de fata nu putem determina eficienta unei surse pentru anumite nivele de incarcare pe fiecare rail, riplul, puterea maxima de care este capabila sursa, s.a.m.d. In aceste conditii, am decis sa nu testam surse atata timp cat nu avem echipamentul necesa.

    Totusi, exista modele care prin comportamentul lor ne-au atras atentia, astfel incat ocazional va putem prezenta o serie de teste practice, pentru ca pana la urma cei mai multi dintre voi sunt interesati de comportamentul intalnit in cazul folosirii unor configuratii cu adevarat high-end.
    nu sunt suficiente pentru a intelege despre ce este vorba, asa ca o sa incerc sa mai fac eu odata celasi lucru. 99,9% din utilizatorii din Romania nu au posibilitatea de a incarca un sistem asa cum o facem noi, asa ca m-am gandit ca le pot transmite experienta mea, in practica, cu aceasta sursa. Daca te-ai simtit lezat de acest lucru imi pare sincer rau, ma gandesc ca in mod normal absolut nimic din ceea ce puteti face voi acasa nu se apropie nici pe departe de ceea ce pot face eu cu o sursa. Deci, logic, daca vrei o sursa care sa tina orice exista pe piata, poti sa ma crezi pe mine. Daca in schimb te intereseaza doar cifrele la nivel teoretic, poti incerca JonnyGuru, sunt de departe cei mai buni la capitolul asta.

  9. #9
    Registered User chrisTian's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Default

    Quote Originally Posted by Monstru
    Daca te-ai simtit lezat de acest lucru imi pare sincer rau, ma gandesc ca in mod normal absolut nimic din ceea ce puteti face voi acasa nu se apropie nici pe departe de ceea ce pot face eu cu o sursa.
    Foarte adevarat - si nu m-am simtit lezat in nici un fel. Este un lucru bun ca impartasesti si altora din experienta ta.
    Quote Originally Posted by Monstru
    Deci, logic, daca vrei o sursa care sa tina orice exista pe piata, poti sa ma crezi pe mine.
    Pot sa te cred si pot sa si caut pe JG. Logic.
    Quote Originally Posted by Monstru
    Daca in schimb te intereseaza doar cifrele la nivel teoretic, poti incerca JonnyGuru, sunt de departe cei mai buni la capitolul asta.
    Si asta pentru ca daca sursa are ripple mare pe 12V, iti strica componentele in timp. Tu nu ai cum sa verifici asta, ca ar insemna sa testezi aceeasi sursa mai bine de 1 an de zile, ca sa vezi ce parti din calculator iti crapa: placa video, de baza sau procesorul / memoriile. De aceea rezultatele teoretice de pe JG au si ele uzul lor. Sau eu cel putin asa le interpretez.
    Si da, am trecut repede peste quote-ul ala lung.
    Quote Originally Posted by triplu_z
    Nenea, scrie pe ea ce sarcina poate duce pe rail`ul de 12v -> 80A.
    Si daca scrie ce ? Asta inseamna ca si atata scoate? Pana nu testezi sa vezi daca intr-adevar iti mentine 80A pe 12V restul e reclama. Daca iti place sa cumperi produse doar pe baza a ceea ce scrie pe eticheta, succesuri in continuare.
    Quote Originally Posted by triplu_z
    Acum ...fa-ma si pe mine sa inteleg de unde scosesi perla cu sursele care desi scrie pe ele ca au mai multe rail`uri pe 12v defapt au una singura ???
    Hiper S625 625W
    Seriously, what's the point of quad 12V topology if the combined 12V rails stop at only 40A?
    I hear you asking me what I found out about the 12V rail distribution. Well... there isn't any. I whacked 12V2 with the whole 40A combined load, and it didn't even try to think about wanting to shut down. This is a single 12V design, ladies and gentlemen.
    Poate de Corsair HX620 ai auzit:
    The Corsair HX620W claims to have three 12V rails, each capable of an 18A load.
    Although I can not say that these rails are or are not somehow electronically separated in the PSU's circuitry somewhere, I did find that there was no OCP (over current protection or "limiter") on either of these rails as I was able to load any given connector up 30 to 40A with no drop in voltage, system shut down, etc.
    So it is my opinion that we essentially have a single 12V rail PSU here
    Si nu mai incerc sa iti arat cat de multe nu stii, ca nu am nici un interes in asta.
    Last edited by chrisTian; 17-05-2009 at 12:01.

  10. #10

    Default

    Si da, am trecut repede peste quote-ul ala lung.
    Cu asta ai spus tot ce era de spus. Oricum, logic, te invit sa cauti pe JG date despre sursa asta si apoi sa imi spui si mie ce ai descoperit


    Rezultatele de pe JG (sau multe alte site-uri care sunt dotate cu load-tester si osciloscop) au o importanta substantiala, in primul rand datorita faptului ca ofera o baza identica de comparatie pentru orice sursa testata, si astfel creeaza un sistem de referinta in care poti sa compari imediat doua produse. In al doilea rand, ofera date exacte despre marimi pe care eu nu am cum sa le masor inca, astfel incat oricine intelege despre ce este vorba isi poate creea o imagine asupra calitatii produsului respectiv. Din acest motiv, aceste site-uri se ocupa de review-uri de surse si o fac foarte bine, nimic de zis aici.

    Cu toate acestea, atata timp cat eu precizez foarte clar despre ce este vorba in testul meu practic, mi se pare redundant si malitios sa imi atragi atentia asupra unor aspecte pe care le inteleg foarte bine, in conditiile in care nici macar nu ai bunavointa sa citesti ceea ce am scris in articol. Nu am pretentia ca as putea compara vreodata testul asta cu un test de pe JG, nu am spus asa ceva si nici macar nu am numit acest articol "review". Si poate nu iti dai seama, dar 99% dintre utilizatorii unor astfel de surse sunt alcatuiti din overclockeri, mai mult sau mai putin extremi, adica oameni ca noi. Iar activitatea la care vor folosi ei sursa, se asemana cu ceea ce fac eu, nu cu ceea ce poti citi pe site la JG. Din acest punct de vedere am considerat util acest test celor cu aceleasi preocupari ca si noi, utilizatorii finali ai acestor componente. Si spre deosebire de JG, chiar daca nu avem conditiile lor de test, noi chiar le folosim perioade foarte indelungate de timp, nu doar 3-4 zile puse pe load tester. Deci putem face observatii destul de pertinente atunci cand vine vorba despre comportamentul unei surse in timp. Si nu, nu tin minte, de cati ani ne ocupam noi de asta, sa ne fi murit vreodata o componenta din cauza sursei. Si mai imi aduc aminte si de cazuri in care JG declara o sursa ca fiind completamente varza (vezi Taganul de 1000W) si Micutzu i-a demonstrat foarte frumos si elocvent cum respectiva sursa, in practica, era absolut capabila de a face fata celor mai crunte incercari practice.

    Sunt multe de vorbit apropo de teorie versus practica, insa un lucru este cat se poate de clar - nu am pretentia ca poti numi acest articol un review, nu am pretentia ca il poti compara cu munca celor de pe JG, este vorba despre un test practic pentru cei interesati cu adevarat de o sursa solida de bench. Daca te incadrezi in categoria asta sau nu, asta are legatura cu pasiunile si interesele tale, nu cu testul meu.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. TEST: 6 kituri 2x2GB DDR2-800 (Corsair, OCZ, Mushkin, Exceleram)
    By matose in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 24
    Last Post: 26-07-2008, 13:18
  2. PC Power & Cooling in Romania - Test practic
    By Monstru in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 19
    Last Post: 11-05-2008, 16:10
  3. TEST - Chipset-uri pentru Conroe - Editie de Craciun
    By Monstru in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 87
    Last Post: 11-03-2008, 22:39
  4. TEST - Impactul hard-disk-ului folosit asupra scorului in SuperPi
    By Monstru in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 19
    Last Post: 20-09-2007, 21:02
  5. CINE VREA OCZ POWERSTREAM 520W ?
    By xwoodoo in forum Carcase si Surse
    Replies: 53
    Last Post: 02-02-2006, 14:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •