Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 202

Thread: Asus Rampage II Extreme + I920 D0 OC

  1. #1

    Default Asus Rampage II Extreme + I920 D0 OC

    Salutare prieteni,

    Am si eu o problema poate ma ajuta cineva. Am urmatoarele componente: mobo: asus rampage 2 extrem, cpu: intel i7 920 rev D0, cooler: megahelmes w/noctua p12 fan, ram: corsair 6gb 1600@888-24, sursa: corsair tx850w, video:evga 295 gtx, hdd: wd 1tb, sistem de operare win vista 64, bios 1306 (ultimul luat de pe asus.com). Dupa cum stiam D0 se overcloeaza mult mai usor, insa al meu nu pare a fi stabil. E dus la 4.2, cu urmatoarele setari: multiplicator 21x (turbo), Bus: 200, Voltaj: 1.35, HT on ,restul setarilor fiind pe auto. Procesorul nu e stabil sub prime95 dupa cateva min am ecran albastru cu restart. Am vazut la altii ca in aceleasi conditii rula stabil la 1.28V. Trebuie sa mai modific si alte setari sau alte voltaje ? am incercat cu 1.25, 1.275 si 1.28V si nu mi-a bootat windows-ul ecran albastru. Cu 1.30v si 1.35V booteaza merge, insa la prime95 crapa in cateva min. Rog ajutor sa-l fac sa mearga stabil. Multumesc

  2. #2

    Default

    Arunca o privire aici Din cate stiu doar Leco are combinatia ta de placa & proc. Ramii la cat ii tii(frecv, vdimm, latente)?

  3. #3

    Default

    Rammi n-au treaba, sunt pe XMS exact ca in specificatii 1600 Mhz, cu 8-8-8-24, 1.65V

  4. #4

    Default

    Ok, ideea este destul de simpla. In momentul in care cresti frecventa BCLK-ului, stresul aplicat controller-ului de memorie (integrat in procesor) creste si el. De asemenea, frecventa memoriilor creste odata cu BCLK-ul.

    In cazul tau exista doua lucruri pe care trebuie sa le faci:

    1 - sa setezi (manual sau folosind profile de genul XMS) memoriile la o valoare similara celei stock (frecventa si latente)
    2 - sa cauti voltajele minime pentru vQPI, vIOH, vICH si vDDR pentru care vei obtine stabilitate. Ca si referinta si ca si un ghid aproximativ al plajei de voltaje in care este ok sa te joci pentru daily use, vezi in attach.


    Ca si regula generala, overclocking-ul este un proces al celor rabdatori, care au atat dorinta cat si rabdarea sa isi cunoasca propria platforma. Asta inseamna ca trebuie sa testezi cu mana ta si sa gasesti cea mai buna solutie. Evident, setarile si voltajele depind de la exemplar la exemplar (CPU, MB, DDR, etc), deci inca un motiv in plus pentru care este recomandat sa o iei incet incet si sa te joci cu platforma pana o cunosti cum trebuie.

    Spor la treaba.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	RE2 copy.png 
Views:	219 
Size:	649.1 KB 
ID:	40428  

  5. #5

    Default i7-920

    are vreo influenta caracteristica "turbo " atunci cand faci overclock la un i7-920?
    in bios se poate da enable sau disable la aceasta functie!

  6. #6

    Default

    Mersi monstru, imediat trec la treaba si te anunt cu rezultate. Multumesc foarte mult pentru sprijinul acordat

  7. #7

    Default

    Da. Functia Turbo iti mareste multiplicatorul cu 1x, in cazul lui i7 920 = mutiplicator x21. Functioneaza indiferent ce Bus folosesti. Fie ca-i vorba de frecventa stoc sau de OC.

    LE: Sa ma corecteze cineva daca am gresit in ce am scris mai sus.

  8. #8

    Default

    Daca vrei sa sari peste felul principal si sa treci direct la desert poti incerca si "setari de-a gata". Masura in care aceasta metoda va da roade depinde intr-o oarecare masura si de noroc. Dar macar ai un punct de pornire de la care poti incepe sa bibilesti pana ajungi unde vrei.

  9. #9

    Default

    nu e vorba de setari-dea-gata, nu stiam exact ce alti parametri mai trebuie sa modific, si daca trebuie sa modific. Insa m-a luminat monstru si acuma sunt in teste voi veni cu un rezultat.

  10. #10

    Default

    din cate am citit, functia turbo nu functioneaza decat la setari default!
    adica cand e folosit un singur nucleu al procesorului, se mareste multiplicatorul la 21 si frecventa se ridica la 2,8ghz !

  11. #11

    Default

    Nu este corect.

    Atata timp cat EIST si Turbo-Boost sunt activate, multiplicatorul 21x va functiona, indiferent de BCLK-ul setat si va functiona pentru toate nucleele. Anumite placi de baza permit 22x pentru primul nucleu in cazul in care este folosit un singur nucleu, la setari stock.

  12. #12

    Default

    Monstru putin ajutor te rog:
    Am facut urmatoarele setari si aceiasi chestie se intmpla, ecran albastru in primele secunde de prim95.

    QPI/DRAM Core Voltaje: 1.4V
    IOH Voltage: 1.33V
    IOH PCIE Voltage: 1.5 ( e cea mai mica valoare care o am nu coboara sub asta)
    DDRAM Bus Voltage: 1.75V
    CPU Voltaje: 1.3V
    Bus: 200
    Multiplayer: 21x

    gresesc eu cu ceva ?

  13. #13

    Default

    daca dezactivam turbo-boost din bios se mai poate duce procul la 4,9ghz, de exemplu?
    asta vreau sa stiu!
    multumesc ptr raspuns monstru!!

  14. #14

    Default

    Am mai facut urmatoarele modificari:

    Vcore: 1.350
    CPU PLL: 1.88
    QPI/DRAM: 1.375
    IOH: 1.365
    IOH PCI: 1.7
    ICH: 1.3
    ICH PCI: 1.6
    BUS: 200
    Multiplayer: 21x
    DRAM: 1.75v si 1.65v
    1600@8-8-8-24 (specificatiile standard)

    am aduagat si o poza in link: http://img4.imageshack.us/img4/3067/2222brx.jpg


    Aceiasi chestie se intampla, la 2 secunde dupa ce dau drumu la prime95. Ecran albastru. Ajutor

  15. #15
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Nu stiu daca pe default ai testat sistemul si este stabil deci lasa setarile default si da un prime blend, daca e ok treci mai departe:
    Sa nu uiti nici de ultimul bios.
    Chiar daca este d0 procesorul nu inseamana ca va merge ca si exemplarele foarte reusite de pe net.

    Vqpi 1.35-1.40
    Vioh 1.20-1.25
    Setari ram cit mai jos sa te poti ocupa de cpu si pe urma te vei ocupa si de memorii deci: 1200mhz 8-8-8-24 1.65v (si cu 1600mhz ar trebui sa fie ok)

    vcore - aici ai sa cresti treptat voltajul pina la obtinerea stabilitatii prime - sa zicem : 1.30 - 1.33 - 1.36 - 1.39 - 1.41 - 1.43 - bineintele ca nu vei folosi 1.43 daily dar cresti pina la nivelul acesta pentru ca daca tot restul este in regula ar trebui sa obtii stabilitatea cu unul din aceste voltaje
    Daca il obtii la 1.4v atunci probabil ai prins un exemplar prost de cpu, setezi procesorul la 4100 mhz si ai sa cauti setarile optime pentru aceasta frecventa

    Restul voltajelor pe auto (pll, ioh pcie, ich, ich pcie)

    CPU CONFIG:

    C1E, VIRTUALIZATON, TM, C-STATE - DISABLED

    A spus si domnul Monstru mai sus, fiecare componenta e unica dar daca ai rabdare vei reusi sa-i dai de capat pina la urma

    @ claudiu - cu turbo off poti duce i7 920 la 4900mhz dar trebuie subzero si bus de 245 mhz deci evga classified.
    Last edited by poparamiro; 14-05-2009 at 01:55.
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  16. #16

    Default

    Multumesc pentru sfatuire Ramiro. Incerc acum sa fac niste modificari sa vad ce iese. La placa am ultimul Bios, insa nu am incercat sa testez pe default sa vad ce se intampla voi face asta intai si daca e stabil am sa modific ce mi-ai spus si vad daca functioneaza. Multumesc foarte mult pentru ajutor. Voi reveni

    LE: intradevar, multumesc si lui domnu monstru ca m-a ajutat stiu ca este lume foarte buna aici, priceputa si de treaba de aceea am si postat, in alta parte nu primesti ajutor ca aici. Multumesc la toata lumea si sper sa obtin ceva rezultate
    Last edited by Tetsuzan; 14-05-2009 at 02:19.

  17. #17

    Default

    Tocmai am testat cu totul pe default pare ok, temp a ajuns la 60 de grade voi incerca sa oc'ez acum.

  18. #18

    Default

    am facut urmatoarele modificari:

    Bus: 200
    Multiplicator: 20x (4Ghz)
    Ram: 1200Mhz
    CIE, Virtualization, TM, Cstate OFF, HT, Turbo ON
    QPI DRAM Core Voltage: 1.35
    IOH Voltage: 1.25
    CPU Voltage: 1.35
    Restul setarilor pe Auto.

    Cand dau drumul la Prime95 crapa instant ( cu 1.30 nici nu mi-a intrat in windows)

    LE: cu aceleasi setari insa cu CPU Voltage pe auto (in cpuz imi arata 1.416V) functioneaza perfect la 4ghz, prime95 (92 grade realtemp)
    Last edited by Tetsuzan; 14-05-2009 at 02:49.

  19. #19

    Default

    Incearca sa mai cresti putin QPI-ul, poate are nevoie de mai mult. IOH-ul, de asemenea, poti sa il duci inspre 1.33. Daca nici asa nu merge si tot ai nevoie de 1.4v pentru 4GHz, ai avut ghinionul sa nimeresti cel maislab D0 despre care am auzit pana acum... Oricum, ai multe optiuni care pot aduce stabilitatea pe RE2, deci mai este mult de munca.

    De curiozitate - da un Prime Small FFT si spune-mi dupa cat timp iti crapa.....Daca tine mai mult, mareste si voltajul memoriilor sau relaxeaza-le latentele.

  20. #20

    Default

    multumesc! asta vroiam sa mi se confirme!
    la setari default, functia turbo boost este un bonus oferit de intel!
    iar atunci cand faci overclock aceasta functie nu aduce nici un beneficiu, indiferent ca este activat sau dezactivat!

  21. #21

    Default

    Nu ai inteles.


    i920 are multiplicatorul 20. CU functia Turbo-boost activata beneficiezi de multiplicator 21x la orice frecventa (chiar daca faci overclocking, sau mai bine zis mai ales daca faci overclocking). De multiplicatorul 22x pentru primul core beneficizi doar pe anumite placi, doar la setari stock.

  22. #22

    Default

    ce nu inteleg, este faptul ca: daca nu ar fi fost implementata aceasta functie, ar mai fi fost posibil sa se atinga cu acest procesor 4,9ghz?
    pe alte forumuri am vazut ca alti useri au atins 4,8ghz cu multiplicatorul setat la 19x!

  23. #23
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Eu nu inteleg de ce te intereseaza asa mult problema aceasta, nu are relevanta in practica din moment ce nu vei folosi multi mai mic de 20 in teste sau daily si chiar si in acest caz pentru a urca un 920 la ecea frecventa este nevoie de "conditii speciale"
    Da se poate atinge 4800mhz si cu multi 19 - 254x19=4826mhz dar cum am zis si mai sus e nevoi de de Evga Classified, singura capabila in acest moment sa atinga asa bus mare (pe linga un cpu destul de bun)
    Problema este ca pe la 254mhz busul este la limita si nu prea poti da bench, poti cel mult un screen sau o validare.

    @ Tetsuzan - am citit la tine "ceva de 92c" in realtemp, cind faci oc la i7 si ai voltaje destul de mari pune pe Megahalems un ventilator puternic macar atit timp cit testezi stabilitatea
    Last edited by poparamiro; 14-05-2009 at 17:30.
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  24. #24

    Default

    multumesc ptr raspunsuri! m-am contrazis cu Tetsuzan pe tema asta!

  25. #25

    Default

    @Monstru, ok acum am ajuns acasa de la servici imediat voi face ca mi-ai sugerat si revin cu rezultate

    @Ramiro, a ajuns la 92 grade, 4.2Ghz, cu 1.425V. Sistemul de racire este Megahelmes cu pasta AS5, si ventilator Noctua P12 care nu stiu daca are un airflow foarte puternic (54cfm din cate stiu) poate ar trebuii un ventilator mai bun insa la voltajul de 1.425v cred ca e de asteptat o asemenea temperatura. Imediat incerc sa fac ce mi-a zis Monstru sa vedem daca se schimba cu ceva situatia.

    @Claudiu, eu ti-am zis de la bun inceput ce-i functia Turbo si ce face, dar daca esti incapatanat si nu vrei sa asculti ce zic baietii deaici toata lumea ti-a zis aceiasi chestie si pun pariu ca tu crezi tot ce credeai si inainte

  26. #26

    Default

    situatia pare destul de rea. Am facut urmatoarele setari daca trebuie mai mult de atat la qpi/ioh te rog spune-mi!

    CPU: 1.35V
    CPU PLL: 1.88V
    QPI: 1.4V
    IOH: 1.4V
    IOH PCIE: 1.6V
    ICH: 1.2V
    ICH PCIE: 1.5V
    DRAM: 1.72V cu latentele 9-9-9-24 (standard 1.65 @ 8-8-8-24 @ 1600)
    Buss: 200
    Multiplicator 21x
    HT On (am incercat si cu HT Off tine mai mult prime95 insa crapa dupa vreo 5-10 minute)

    imediat ce dau drumu la prime95 crapa.

    Acum voi face Prime Small FFT si iti spun in cat timp crapa

    LE: rulez small FFT de 15 minute temp este de 86 grade (aceleasi setari de mai sus) si totul pare ok nu a crapat

    LE: insa nu stiu din ce motiv multiplicatoru imi sta pe 20x cu toate ca l-am setat 21x in bios

    am pus si o poza: http://img10.imageshack.us/img10/9681/88145449.jpg
    Last edited by Tetsuzan; 14-05-2009 at 18:44.

  27. #27

    Default

    da,asa este! spor la teste!asteptam rezultatele!
    trebuie depasita bariera de 5,2ghz!!!!!

  28. #28

    Default

    Ok are 30 de minute de small FFT test si totul pare ok, ciudat este insa ca in everest imi arata 1.4V iar eu am setat 1.35V ( se poate vedea in cpu z) asemeni am verificat si cu asus turbo V. Deci numai crapa. Care sa fie concluzia ? E vreo problema cu ramu ?

  29. #29

    Default

    Mda....ma gandeam eu

    Partea buna este ca procesorul nu este prost si nu are nevoie de mult voltaj pentru frecventa asta.

    Partea proasta nu exista, exista doar partea de bibilit. Te rog sa deschizi mai multe instante de CPU-Z (il deschizi de mai multe ori) si sa faci un screenshot in care sa se vada tabul CPU, tab-ul Memory si tab-ul Mainboard. De asemenea, te rog sa imi spui exact ce este setat in BIOS unde am indicat cu rosu.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Rampage_2_Extreme_bios1.jpg 
Views:	178 
Size:	40.7 KB 
ID:	40446  

  30. #30

    Default

    ok domnu monstru!

    in tabul DRAM este: DDR3-1603Mhz
    UCLK: Auto
    QPI Link Data Rate: Auto

    iar screenul cu cpuZ aici: http://img26.imageshack.us/img26/7055/cpuiz.jpg

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Vând] Asus Rampage 2 Extreme
    By funkymanu in forum Closed
    Replies: 2
    Last Post: 17-02-2010, 14:11
  2. Replies: 5
    Last Post: 11-05-2009, 14:13
  3. Vand Asus Rampage II Extreme Watercooled
    By ibm390s in forum Closed
    Replies: 5
    Last Post: 04-05-2009, 13:30
  4. Asus Rampage Extreme - apogeul LGA775
    By Monstru in forum Out There
    Replies: 14
    Last Post: 03-01-2009, 11:38
  5. Asus Rampage 2 Extreme preview
    By Micutzu in forum Out There
    Replies: 6
    Last Post: 30-10-2008, 07:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •