Results 1 to 17 of 17

Thread: Sursa pt I7 & HD4870

  1. #1
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default Sursa pt I7 & HD4870

    Dupa ce s-a busit Gigabyte mi-am pus intrebarea daca nu cumva si sursa poate fi cauza asa ceva. Nu de alta dar nu vreau sa busesc si DFI X58.

    Deci, momentan am:
    I7 920 (oc la 3,6-3,8 ghz)
    DFI X58 T3EH8
    4GB DDR3 CORSAIR 1600 MHZ
    HD4870 (oc OCAZIONAL)
    2*Velociraptor 150GB
    1*wd 640 gb
    +3 ventilatoare(120mm si 92 mm)

    Sursa este un CHIEFTEC Smart 550W (GPS-550AB-A).
    + Back UPS CS 650 VA (APC)

    Desigur ca ocazional mai rulez si cate un 3d mark cu procu si placa video la maxim.

    Din consum nu cred ca sursa nu face fata, dra poate maestrii in surse (burebista.....) stiu ceva info in plus.

    Tnx!
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  2. #2
    Member sh_ol's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Oradea - Romania
    Posts
    324

    Default

    sursa cred ca face fata. fa si tu un calcul - iei datele de consum de la piese daca chiar vrei ceva exact.
    placa video : "the 4850 only has 1 6 pin and draws a max of 110W"
    procesorea : "With a TDP of 130W the peak power consumption of the Core i7 is a little high, and that shows when we start to stress the four CPU cores. Overall IDLE consumption however is pretty nice. The i7 will clock down towards 1600 MHz, differing per processor. Preserving a lot of energy." - in unele cazuri extreme ajungi poate la un ~300W cu 8 x Prime .
    Hdd - nu mai mult de 20W toate.
    Rami - poate urci cu ele pana in 120W la @ si full load.

    mai ai acolo ceva ventilatoare, dar varfurile de consum nu cred ca le atingi decat in bench - adica destul de rar zic eu.
    Ce anume s-a busit pe placa Gigabyte ? e si asta important de stiut .
    Sef de sectie la Moara De Vant din deal. ccna din 16 martie '09. ( a 2 a zi dupa 15 martie! )

  3. #3
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    4870 am eu. Ideea este ca nu tine numai de W ci mai ales de amperaj. Sursa are 3 railuri de 18A pe linia de 12V.

    PC Garage nu mi-a zis nimic despre natura defectului, doar ca nici la ei nu merge si au trimis-o la Gigabyte la garantie.
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  4. #4
    > Super NooB < triplu_z's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Undeva Departe
    Posts
    954

    Default

    Mai degraba te intereseaza sarcina maxima combinata.Nu maximul de curent pe fiecare rail,pt ca tu o sa le incarci pe toate si mai ales trebuie sa vezi cum distribui alimentarile pt a incarca cat mai egal rail`urile.Nu sa suga de pe una 16 A de pe a 2-a 17A si de pe a 3-a 1 A.
    Sfatul meu e sa alegi totusi o sursa Monorail din gama ~600w.
    Corsair,Cooler Master , PCP&C , OCZ au oferte foarte bune in acest segment.
    E8600 "T3h Champ"@Cooler Master Hyper Z-600 w/ Scythe Slip-Stream @1600RPM//Biostar I45 rev. A3"The Queen"\\2gb Crucial BallistiX 16FD5\\nVidia GTX260 (216sp)//2X Seagate 500Gb ES.2+WD 320AAKS\\PCP&C Silencer 610W\\Modded Cooler Master Stacker//RAZER Copperhead SK edition(Tempest Blue)@ExactMAT//Samsung 2233BW

  5. #5

    Default

    Gen TX650 sau Silencer 610. Sau asta(review la jonnyguru).

  6. #6
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Apoi cred ca o sa astept sa iau un TX850 daca gasesc sau ceva in gama. Daca o fi sa trantesc un 4870X2 sau vreun gtx de la nvidia sa nu trebuiasca sa schimb iar sursa.
    Din ce am vazut, corsair par a fi surse rezintente nu gluma
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  7. #7
    Registered User chrisTian's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    19

    Default

    Teoretic, sursa duce. In practica, ea scoate mai putin decat ce-i pe eticheta. Mai ales la partea de amperaj pe liniile de 12V.
    Te-ai orientat bine la TX850 - ai destul spatiu de manevra pana sa o incarci la maxim si amperajul pe 12V este superb: 70A - deci ai 840W disponibili doar aici.
    Gigabyte-ul ti-a crapat nu neaparat din cauza sursei, ci fiind o implementare noua a chipsetului, mai poate sa aibe defecte de fabricatie prin punctele esentiale.

  8. #8
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    sammurai avem cam acelasi sistem (cel putin in privinta consumului), sursa mea (Sirtec 500W) nu mi-a creat niciodata probleme pana acum, am pus chiar si doua HD4870X2 (dar fara overclock) si a mers fara probleme. Cred ca pur si simplu ai avut ghinion cu placa de baza, singurul lucru pe care-l poti face este sa te uiti in sursa dupa condensatori umflati, daca nu exista poti sta linistit.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  9. #9
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Ideea este ca nu prea imi plac cei 11.71v pe linia de 12v in Linx cu 200*19@1.34v
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  10. #10
    Erou in devenire! DiaboRO's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Galati
    Posts
    331

    Default

    Quote Originally Posted by sammurai View Post
    Ideea este ca nu prea imi plac cei 11.71v pe linia de 12v in Linx cu 200*19@1.34v
    O sa sune cam ciudat ... dar cu ce ai masurat? Mie HWMonitor in Windows imi arata 10 V si 11 cateodata =)) (bullshit desigur).
    Se aude vreun zgomot ciudat? Eu am schimbat prima mea sursa un Fortron de 500W care intr-adevar scadea sub 12 V dar facea si un zgomot

  11. #11
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Se aude un fisit slab, ca un greiere cand compul nu este pornit, in rest nimic.
    Mai degraba un sursur slab daca stai cu urechea la 2-3 degete de sursa.
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  12. #12
    Cunning linguist dev's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    601

    Default

    Daca tot ai un ban de dat ia un Antec Truepower new. Sunt Seasonic-uri noi si merg foarte bine.

    http://www.jonnyguru.com/modules.php...tory4&reid=140
    Equally cursed and blessed

  13. #13
    Erou in devenire! DiaboRO's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Galati
    Posts
    331

    Default

    Quote Originally Posted by sammurai View Post
    Se aude un fisit slab, ca un greiere cand compul nu este pornit, in rest nimic.
    Mai degraba un sursur slab daca stai cu urechea la 2-3 degete de sursa.
    Pune mana pe surubelnita Desfa-o si vezi daca e ceva in neregula
    http://www.itdirect.ro/produse/detal...wer-_2765.html
    Am auzit numai lucruri bune despre ele si banuiesc ca la astea se referea si Dev
    Last edited by DiaboRO; 16-05-2009 at 16:25.

  14. #14
    Your Best Dj 4 Events! DjLeco's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bucuresti,Dr Taberei.
    Posts
    1,273

    Default Mergi

    Mergi pe Corsair TX 650 sau 750, este monorail si in sarcina maxima nu clinteste pe ramura de 12V.
    GAMING™: Sandy Bell 2600K@4800Mhz/1,320Vcore||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||MSI GTX 680 & Nvidia 3D Vision||ASRock P67 B3 Extreme 6||4Gb G.Skill RipjawsX@2133Mhz 8.10.10.28/1T@ 1,56V||2xCorsair Force 3 S-Ata 3SSD+6TB||Creative X-Fi Platinum Fatal1ty||Corsair TX850W||BenQ XL2410T 3D LED 120Hz||Antec 1200||Win Xp Pro+Win 7 Pro Licence

  15. #15
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Mi-a venit Corsair-ul de 750 W. Alta viata: sta tintuit in 12.09v fara sa clipeasca. Comparativ, pe acceasi frecventa si aceleasi teste Chieftec scade la 11.71-11.77v.

    Dupa ce pun apa, abia astept sa vad cum se comporta in oc masiv.
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  16. #16
    dus departe
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    957

    Default

    Cum ai masurat? Daca te uiti in Everest sau mai stiu eu ce alte prostii de progame... teapa, niciodata nu arata realitatea!
    Intel P31 , Intel E5200 , ATI HD4850 , DDR2 2GB , HDD 640GB , PSU 400 , Antec 300
    Ford Fiesta 1.4 TDCI 68CP Ghia 2007

  17. #17
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Everest + Smart Guardian.
    Am un voltampermetru analog si nu arata precis
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HD4870, single card şi CrossFire
    By darkzone in forum Articole, Reviews, Teste
    Replies: 5
    Last Post: 02-08-2008, 07:39
  2. Pala ventilator sursa rupta
    By alinthebest in forum Carcase si Surse
    Replies: 4
    Last Post: 03-08-2007, 23:34
  3. Vand sursa Seasonic S12 430W noua
    By T-Jax in forum Closed
    Replies: 1
    Last Post: 03-12-2006, 16:04
  4. problema priza master & sursa noua Silverstone Element 500W
    By gargamel in forum Carcase si Surse
    Replies: 3
    Last Post: 16-08-2006, 21:46
  5. sursa cu motor de avion :)
    By R3lu in forum Silent Computing
    Replies: 11
    Last Post: 07-06-2006, 20:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •