Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2968
Upgrade CPU la un mobo AM2 ... ce merge ?
Results 1 to 7 of 7

Thread: Upgrade CPU la un mobo AM2 ... ce merge ?

  1. #1
    Irefutabil Corbu''s Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Canada
    Posts
    595

    Default Upgrade CPU la un mobo AM2 ... ce merge ?

    Vreau sa trec de la un Athlon X2 3800+ Windsor 90um 89W la cea mai rapida varianta posbila pentru placa de baza, numai ca e un pic cu circ si nu stiu ce sa comand.

    Placa de baza sta intr-un calculator brand Gateway GT5220 si este un Elitegroup C51PVGM-GB uBTX cu chipset nVidia 6150LE. Singurul procesor ce s-a montat pe modelul asta de placa de baza de catre Gateway a fost Athlon X2 3800+ AM2 Windsor 90nm 89W, dar banuiesc ca ar trebui macar sa suporte macar restul de procesoare AMD Windsor dar cu maxim TDP de 89W deoarece coolingul la CPU este aproape pasiv. Oricum BIOS mai nou sau orice info de CPU suport oficial sunt de negasit pe net. Cineva insa a pus un AMD Athlon 64 X2 5400 Brisbane 2.8GHz Socket AM2 65W si a mers desi afisa "Unknown CPU"......

    >> 1. Are ceva daca raporteaza Unknown CPU, apare vre-o problema software nerecunoscand procesorul si nestiind ce instructiuni sa foloseasca (SSE3 / SSE4 , etc) ..... asta in cazul in care merg pe un procesor AM2 Windsor 65nm.

    >> 2. Ce sanse am sa pun un procesor AM2+ pe placa asta de baza? Din ce zice AMD, procesoarele AM2+ sunt compatibile cu placile de baza AM2 deci toeretic ar trebui sa mearga chiar daca m-as lovi iarasi de problema de mai sus cu "Unknown CPU"....si care ar fi cea mai rapida varianta posibila?

    Cea mai apropiata "ruda" a strutocamilei asta placa de baza uBTX este ECS C51PVGM-M , difera doar M de la sfarsit in loc de G, are aceleasi specificatii numai ca este uATX. Oficial suporta procesoarele ASTEA ..... insa nici urma de procesor AM2+, doar AM2.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	72fc_10.JPG 
Views:	209 
Size:	114.5 KB 
ID:	40721   Click image for larger version. 

Name:	73fc_10.JPG 
Views:	142 
Size:	137.4 KB 
ID:	40722  
    Last edited by Corbu'; 25-05-2009 at 17:27.
    OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate. The outcome is usually depressing.

  2. #2
    الفتوّة sammurai's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    876

    Default

    Faza cu procesor necunoscut nu are nimic atat timp cat acesta merge la specificatiile din fabrica.
    Am avut si eu pe 2 placi de baza procesoare care treceau cu unknown CPU dar mergeau ok.
    Chiar nu poti schimba si placa?

    Damn ce layout are placa de baza.
    i920 D0@testing|| True Black || DFI X58-t3eh8 || BFG 295GTX single pcb|4GB Corsair 1600mhz | 2*Velociraptor 150GB | 2*640GB AAKS | Altec Lansing VS4121 | Logitech MOMO | Case Chieftec | PSU Corsair TX750 | Logitech G9 | Razer Lycosa

  3. #3
    Irefutabil Corbu''s Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Canada
    Posts
    595

    Default

    Pai nu pot schimba placa pentru ca este microBTX si numai asta se potriveste in carcasa....si placa uBTX pentru AMD nu cred ca exista pentru retail. Iar daca e sa schimb carcasa+sursa, mai bine schimb cu totul. Oricum PC-ul mai are ceva viata in el, tocmai ce i-am pus 4GB de ram, asa ca de aceea ma strofoc sa imi dau seama ce procesor sa ii pun.

    Si referitor la Unknown CPU , nu pricep cand afiseaza asa ceva placa de baza. Stiam ca totusi ca sa opereze corespunzator placa de baza trebuie sa aibe suport in BIOS si in caz ca nu are efectiv nu face POST cu procesorul respectiv. Cu alte cuvinte, cand o placa de baza fara BIOS support pentru un anume procesor afiseaza "Unknown" si cand nu face POST, exista o regula ceva ?
    OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate. The outcome is usually depressing.

  4. #4
    Member xplaur's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    344

    Default

    Clau, dar mail la Gateway ai dat?

  5. #5
    Irefutabil Corbu''s Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Canada
    Posts
    595

    Default

    Am vrut sa dau, dar cum ei nu au pus in modelul asta de PC decat X2 3800+ m-am gandit ca o sa imi raspunda (daca o sa raspunda) ca suporta doar 3800+. Oricum astia pe la suport pe aici nu sunt prea straluciti, asa ca nu imi pun mari sperante in ei.
    Last edited by Corbu'; 25-05-2009 at 19:59.
    OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate. The outcome is usually depressing.

  6. #6
    Member sh_ol's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Oradea - Romania
    Posts
    324

    Default

    Gateway is nasoli rau la support, pana mai alaltaieri nu le mergea pagina de web daca incercai sa o accesezi din Ro si banuiesc si alte tari cu faima de manelisti.

    Faza cu unknown... - placa supota procesorul in materie de voltaje, bus, etc etc dar nu stie sa iti raporteze altceva decat frecventa sau alte date legate strict de parametri tehnici, am mai patit asa ceva pe vremea amd xp cu semproanele alea cu bus de 333 si daca nu ma inseala memoria am mai patit asa cu un Duron cu pastila ciobita dar functiona fara probleme.

    In fine... pe mine nu m-ar deranja sa zica Unknown cpu atata vreme cat cpu ala se inscrie in regimul lui normal de functionare si sistemul este stabil.
    Sef de sectie la Moara De Vant din deal. ccna din 16 martie '09. ( a 2 a zi dupa 15 martie! )

  7. #7
    Member hellfish's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Somewhere between good and evil.
    Posts
    94

    Default

    Salut. Ce ar fi sa iti iei un Intel pe microbtx sau un proc de la amd care merge pe am2. Insa la procesor de amd pe am2 ii cam greu sa faci rost in ziua de azi. Au cam disparut de pe piata. Insa procesoara am2+ gasesti mai multe.

    Dupa Wikipedia am2 merge pe am2+ si vice versa. Asa ca ai putea sa incerci. Ce nu mergi la un magazin de calculatoare si intreabai daca iti pot testa placa de baza cu un procesor am2+. Sa vezi daca se potriveste, porneste si intra in win.

    Mult noroc.
    Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16 | Asus P5Q-Deluxe bios-mod | 2x2GB Mushkin & 2x2GB Kingstone |
    ASUS EN8800GT 1GB | 1X750GB Samsung SpinPoint F1 & 1X250GB Seagate ST |


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 28-10-2008, 16:00
  2. Cold bug mobo sau cpu
    By sammurai in forum Crazy Overclocking
    Replies: 10
    Last Post: 05-01-2008, 15:34
  3. Replies: 0
    Last Post: 15-06-2007, 10:07
  4. VAND mobo, cpu, gpu si ram!
    By High Octane in forum Closed
    Replies: 7
    Last Post: 16-05-2007, 14:05
  5. DFI AM2 motherboards
    By Micutzu in forum AMD
    Replies: 3
    Last Post: 30-09-2006, 16:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •