Results 1 to 12 of 12

Thread: Probleme ASRock P67 Extreme6 rev. B3

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Default Probleme ASRock P67 Extreme6 rev. B3

    Am probleme cu placa de baza ASRock P67 Extreme6 rev. B3

    Sistemul meu Cpu I7 2600k + ASRock P67 Extreme6 rev. B3 + 2x4 ddr 3 Corsair 1866 + 2x SSD Intel 80 gb sata 2 gen 2

    Specific ca SSD urile sunt puse pe controlarul intel (nu Marvell) in sata 2 ports si ca am 3 deviceuri usb 2 on , tastatura mause si niste boxe

    mai exact

    1. Chiar daca am toate driverele instalate etc daca bag un device usb 2 intr-un usb 3 slot i get a blue screen, eu stiu ca usb 2 merge pe usb 3 (asta chiar cu usb 3 legacy on in bios)
    2. Daca am on in bios usb legacy (nu usb 3 legacy) ii ia like 1 min sa treaba de bios (da vb de UEFI), in schimb daca il trec pe disable ii ia fac 3 secunde sa ajunga la partea in care windows 7 iti cere parola (specific ca am 2 SSD uri si nici un harddisk) dar culmea dupa ce a ajung acolo nu pot sa scriu parola pt ca tastatura si maus-ul inca nu merg si trebuie sa astept 3 sec pana pot sa le folosesc WTF?
    3. Ca sa instalez windows ul a trebuit sa folosesc Sata in mode IDE , daca las AHCI in bios il vede tot dar la windows setup nu il vede si imi cere drivers pe care nu le-am gasit pe nicaieri , inclusiv cd ul placii de baza . Am vazut ca CD ul cu drivere Asrock poate sa faca floppy disks cu driver Sata , sper ca nu e asta , eu stiu ca chestia asta se facea acum 5 ani si nici nu mai am floppy disk de ages


    Please help , multumesc anticipat

  2. #2
    Mama Omida Coco's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,494

    Default

    iei una bucata dvd windows 7, si dai jos driver-ele de chipset si de mass storage de aici. sper ca ai totusi acces la un dvd original microsoft cu sp1 pre-instalat. daca nu zii versiunea (si home/pro/ultimate/etc, si 32/64 biti) si iti dau eu un link. folosesti aplicatia driverpacks si bagi si driver-ele in setup-ul de windows (e simplu, daca nu te descurci revin cu un mic tutorial).
    „Decât o viață în virtute, mai bine una în virtualitate” (Valentin Gora)

    „Just because your voice reaches halfway around the world doesn't mean you are wiser than when it reached only to the end of the bar.” (Edward R. Murrow)

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Default

    folosesc Windows 7 Home Premium x64 , am inteles gresit sau Windows 7 cu SP1 integrat rezolva problema ?
    Last edited by Emeraldwish; 17-03-2011 at 22:59.

  4. #4
    Mama Omida Coco's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,494

    Default

    ai inteles gresit / m-am exprimat eu poate prea pe scurt. in sp1 oricum nu sunt incluse anumite driver-e precum cel de usb 3.0 de la diversi producatori. in acel driverpacks de chipset este. si, de asemenea, sunt incluse si ultimele driver-e de sata (ahci, deci nu mai trebuie sa lasi pe ide sata-ul). repet, daca iti prinzi urechile cu aplicatia, revin cu un tutorial.

    iar apropo de sp1, e de preferat sa fie inclus, te poate scapa de alte potentiale probleme, si e nitel mai rapid. daca tot instalezi win 7, e deci foarte indicat sa il pui. exista acum pe net leakuite variantele originale Microsoft (deci nu variante care ocolesc sistemul de licentiere) de pe msdn/technet care includ sp1. tu zii varianta ta /dorita, si iti dau link.

    PS: Nenea moderatorii, mutati va rog threadul pe aria potrivita.
    „Decât o viață în virtute, mai bine una în virtualitate” (Valentin Gora)

    „Just because your voice reaches halfway around the world doesn't mean you are wiser than when it reached only to the end of the bar.” (Edward R. Murrow)

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Default

    O sa instalez Windows 7 Home Premium x64 , prefer MSDN untouch pt ca am licenta , am cautat pe torentele care le stiu si am gasit cu SP1 integreted numai Ultimate si Enterise , daca sti tu unde gasesc Home Premium x64 cu SP1 included please post . Dupa ce fac rost de installer o sa incerc sa fac ce ai zis , am descarcat deja aplicatia si driver packurile de storage/chipset. E vreo sansa sa pot folosi kitul de ultimate si cand bag codul de home premium sa l pot instala home premium?

  6. #6
    Mama Omida Coco's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,494

    Default

    Din cate stiu eu ai nevoie neaparat de dvd home premium x64 oem. adica de asta. (+ daca vrei mai rapid, mai ales ca e tracker strain - click dreapta doar pe acest torrent in uttorent, properties, si bifezi initial seeding si peer exchange - nu iti recomand setarile astea pe tracker-e romanesti).

    insa nu am incercat niciodata sa il instalez de pe unul cu ultimate (retail, vlk, sau altceva), deci nu stiu. dar ai link... in max o ora - doua teoretic il ai... baga mare!

    si iti mai recomand o chestie pe langa windows 7 sp1 + driverpacks de chipset si mass storage (vezi sa le iei NUMAI pe cele x64)... ultimul BIOS de pe pagina producatorului, ar fi indicat un update daca e cazul. Spor!
    „Decât o viață în virtute, mai bine una în virtualitate” (Valentin Gora)

    „Just because your voice reaches halfway around the world doesn't mean you are wiser than when it reached only to the end of the bar.” (Edward R. Murrow)

  7. #7
    Mama Omida Coco's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,494

    Default

    Adaugire: M-am uitat mai atent, si in driver-ele de chipset de pe driverpacks nu sunt si cele USB 3.0. Se pare ca la 7 nu au ajuns la ,,rafinamentul" celor de xp, care contin toate driver-ele USB 3.0 posibile. Nu-i nimic, nu se schimba nimic din ce am spus mai sus, atat ca dupa instalarea windowsului, trebuie sa instalezi de aici ultimul driver, cel Etron USB 3.0. Din acea lista doar cele de audio, LAN si USB 3.0 mai sunt necesare (ia-le si tu mai noi, gen asta audio si asta LAN). Succes!
    „Decât o viață în virtute, mai bine una în virtualitate” (Valentin Gora)

    „Just because your voice reaches halfway around the world doesn't mean you are wiser than when it reached only to the end of the bar.” (Edward R. Murrow)

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Default

    aplicatia aia e terminata , m-am uitat si pe tutoriale , cand ii dau browse spre locatia cu Windows install dvd files imi da erroare , sigur e facuta sa mearga cu win 7? Am pus kitturile arhivate in directorul ala si nici nu le vede macar , nush ce drak are

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Default

    also de curiozitate am pornit installerul de win7 direct din windows ca sa vad daca imi gaseste driverul in kitt ul de mass storage si cand a ajuns la disk si mi-a cerut driver am dezarhivat ala si am pus cale acolo si nu a gasit nimic , sigur sunt driverele acolo?

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Default

    si am incercat si cu driverele de flopy direct dupa cd si nu au mers nici alea , ce mizerie , nush de ce cred ca e motherboard related

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Default

    am reusit in sfarsit sa instalez pe ACHI , ms pt ajutor
    singura problema care o mai am e faptul ca trece de bios intr un minut daca las legacy usb enabled, am scos mai devreme logo ul si am vazut ca scrie B4 la inceput , initial am crezut ca e vreo versiune ceva dar m-am uitat in manualul placii si e defapt un fel de debugging b4 meaning USB hot plug

  12. #12
    Mama Omida Coco's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,494

    Default

    poate or fi ceva probleme cu sp1 si driverpacks, mira-m-as, dar apropo de driver-ele ahci, alea mergeau si de pe un stick usb. e bine ca s-a rezolvat insa. o sa dezvolt insa cu alta ocazie subiectul mai ales ca tu ai intampinat probleme.
    „Decât o viață în virtute, mai bine una în virtualitate” (Valentin Gora)

    „Just because your voice reaches halfway around the world doesn't mean you are wiser than when it reached only to the end of the bar.” (Edward R. Murrow)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Cumpăr] MB AsRock Dual LGA775
    By Yuri in forum Closed
    Replies: 0
    Last Post: 10-10-2009, 19:50
  2. [Vand]MB Asrock P45TS
    By Ashkael in forum Closed
    Replies: 6
    Last Post: 18-07-2009, 12:34
  3. Probleme cu 4GB ram pe AsRock Dual-VSTA 775
    By realraptor06 in forum General Hardware
    Replies: 11
    Last Post: 31-12-2008, 13:14
  4. Replies: 3
    Last Post: 14-09-2007, 12:51
  5. Asrock ConRoe865PE
    By HymuraX in forum Intel
    Replies: 16
    Last Post: 03-08-2007, 14:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •