Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2968

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Probleme cu o sursa CHIEFTEC
Results 1 to 22 of 22

Thread: Probleme cu o sursa CHIEFTEC

  1. #1
    Damn world fullov hippies Mr.Popper's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Kansas City
    Posts
    22

    Default Probleme cu o sursa CHIEFTEC

    Am cumparat o sursa CHIEFTEC si imi face probleme , fara un motiv aparent imi reseteaza calcu.Nu prea conteza ce fac cu calcu ,din senin imi reseteaza.Nedumerirea mea vine de la faptul ca in sistem am sursa originala a calcului (un no name de 350W) cu care nu are nici un fel de probleme.Cand pun CHIEFTEC-u apar problemele cu resetu.
    Configuratia mea este:
    P4 (Northwood) la 2.8 Gh FSB:533 ; Mobo:Abit IS7 :RAM:2X256 TWIN MOS PC3200; HDD: 2 SEAGATE BARACUDA 80 Gb ; Placa video:RADEON 9550 GU .
    Please HELP!
    Erst wenn die wolken schlafen gehen ,
    Kann mann uns am Himmel sehen..
    Wir haben angst und sind allein..
    Gott weiss ich will kein Engel sein!

  2. #2
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    Ai incercat sursa in alt sistem? Ai impamantare la PC?
    Aficionado

    Aficionado

  3. #3
    Damn world fullov hippies Mr.Popper's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Kansas City
    Posts
    22

    Default

    Yap , sursa in alt sitem e ok , de fapt a fost in mai multe si a mers fara probleme .Despre impamantare nu prea cred ca e , ce am de la priza de perete (la bloc)
    Am vb cu cineva azi si am luat la controlat tot ce aveam in calc , nu am gasit nimic defect.Nu stiu ce sa zic , imi e greu sa cred ca e vorba de incompatibilitate , dar altceva nu gasesc ca fiind o explicatie plauzibila.
    Erst wenn die wolken schlafen gehen ,
    Kann mann uns am Himmel sehen..
    Wir haben angst und sind allein..
    Gott weiss ich will kein Engel sein!

  4. #4
    PSP-Hax0r Z3RG's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    148

    Default

    Problema asemanatoare cu o sursa Chieftec 410W TruePower... Nu vrea sa mearga nici in ruptul capului pe un Athlon 64 socket 754 cu mobo ASUS K8N, Dar pe Abit NF7-S2 + Barton 2500+ merge super. Am probat sistemul pe o sursa noname, si de asemenea merge fara probleme... la mine nu sunt random restart-uri, sunt random shutdown-uri (ca si cum ai scoate compul din priza, fara eroare, fara nimic)...

  5. #5
    Damn world fullov hippies Mr.Popper's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Kansas City
    Posts
    22

    Default

    Am mai fost la cineva am luat compu la desfacut si diagnosticat si tot nimic.
    Toate componentele OK , cand pun chieftecu reseteaza.Pana la urma trebuie sa ma impac cu ideea ca nu sunt compatibile sincer sa fiu nu am mai auzit chestia asta pana acum , daca si la o sursa trebuie sa urmaresti sa fie compatibila....... cu mobou sau mai stiu eu ce unde ajungem?
    Si abia am strans bani pentru sursa
    Erst wenn die wolken schlafen gehen ,
    Kann mann uns am Himmel sehen..
    Wir haben angst und sind allein..
    Gott weiss ich will kein Engel sein!

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    May 2005
    Location
    Constanta
    Posts
    6

    Default

    Ha ha.... Deci, am urmatorul sistem:
    - placa de baza - MSI K8N Neo FSR - sk 754
    - cpu - Athlon 64 3000 + Cooler Gigabyte 3drocket
    - mem - 2 x 512 Kingmax Tiny BGA - 2.5 -3 -3- 10
    - placa video - 6600 gt Gigabyte
    - hdd - WD 80 GB + Seagate 30 GB
    - dvd writer LG 4163 bb + cdrom sony 52x
    - carcasa chieftec + sursa chieftec 410 w
    - windows xp sp 2

    Am exact aceasi problema. Se stinge sistemul in windows cand ascult un winamp sau rascolesc prin fisiere . Ma oftic la culme... Am dat o gramada de bani pe sursa tocmai ca sa nu am probleme si cu ce ma aleg... ( Am inteles ca ar fi probleme cu sursele astea impreuna cu placi de baza 754. Foarte urat.

  7. #7
    Verii Important Papagal faraonu's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in spatele tau, cand stai aplecat
    Posts
    691

    Default

    ia incearca tu sa pui un linux pe sistem si lasa asa 24 de ore...sau freca linuxu 2-3 zile
    o sa vezi ca s-ar putea sa nu fie sursa.
    eu aveam restarturi si nu stiam de la ce sunt..si culmea e ca am scapat dupa ce am dat disable la windows update service.

    iar pt problema din primul post..vezi sa nu ai limitare de temperatura din bios pt sursa.a mea are si i-am dat disable...nu stii cum iti citeste odata gresit si poc restartu...
    am o ..placa de baza....si 3 condensatoare...fix in sutienu tau de baie

  8. #8
    PSP-Hax0r Z3RG's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    148

    Post

    Quote Originally Posted by Miniwonder
    Am inteles ca ar fi probleme cu sursele astea impreuna cu placi de baza 754. Foarte urat.
    Exact asta e problema... incompatibilitate cu 754. Am incercat aceasta sursa pe un Venice cu placa de baza ASUS A8V (939), si nu are nici un fel de problema...
    De asemenea am probat pe 2 platforme Socket A... no problem there.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5

    Default

    aceeasi problema! reseturi "aproape" random. dar nu banuiam sursa.

    am tot sursa chieftec cu carcasa chieftec. am fost foarte incantat de ele.

    reseturile insa au inceput in urma cu 2 saptamani. cu nici un motiv aparent.

    placa de baza gigabyte.

    dadeam vina pe placa de baza, pentru ca am schimbat toate componentele si se tot reseta. am obs ca daca resetez in bios pe failsafe reseturile sunt mai rare.

    in principiu se reseteaza mai mult in jocuri sau cand ascult muzica.

    la filme sau aplicatii nu e o problema.

    amandoua sunt in garantie (placa de baza si carcasa/sursa) ce pot sa fac? e un motiv incompatibilitatea din mom ce le-am cumparat de la ac. firma in ac zi?

  10. #10
    PSP-Hax0r Z3RG's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    148

    Post

    Quote Originally Posted by noir2501
    aceeasi problema! reseturi "aproape" random. dar nu banuiam sursa.

    am tot sursa chieftec cu carcasa chieftec. am fost foarte incantat de ele.

    reseturile insa au inceput in urma cu 2 saptamani. cu nici un motiv aparent.

    placa de baza gigabyte.

    dadeam vina pe placa de baza, pentru ca am schimbat toate componentele si se tot reseta. am obs ca daca resetez in bios pe failsafe reseturile sunt mai rare.

    in principiu se reseteaza mai mult in jocuri sau cand ascult muzica.

    la filme sau aplicatii nu e o problema.

    amandoua sunt in garantie (placa de baza si carcasa/sursa) ce pot sa fac? e un motiv incompatibilitatea din mom ce le-am cumparat de la ac. firma in ac zi?
    Sincer... numai cand aud de Gigabyte ma trec fiorii... parerea mea e ca restarturile random sunt de la placa de baza..
    Este o mica posibilitate sa fie si de la sursa, desi ma indoiesc.. la mine nu erau restarturi, erau shutdown-uri, ca si cum ar fi oprit alimentarea.
    Faptul ca le-ai luat de la acelasi magazin chiar nu conteaza...
    Specifica si tu modelul placii de baza, si componentele folosite.
    Daca placa de baza este pe socket 754, poti sa fii sigur ca este din cauza unei incompatibilitati.... Sursele Chieftec, nu se prea inteleg cu UNELE placi de baza.

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5

    Default

    http://www.bestcomputers.ro/cod/1381...abyte-K8NS.htm

    GIGABYTE
    Placa de baza Gigabyte
    model K8NS

    Suporta procesoare AMD Athlon 64, AMD Sempron; suporta AMD Cool 'n' Quiet; memorie maxima: 3GB; NVIDIA RAID: 0, 1, 0+1 (SATA+ATA); Conectori: USB2.0, serial, paralel; EXTRA: NVIDIA Firewall.

    restul componenteleor sunt ok

    radeon 9550 GU
    sempron 2800 etc

    le-am schimbat si tot reset-uri aleatorii

  12. #12
    PSP-Hax0r Z3RG's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    148

    Post

    Quote Originally Posted by noir2501
    http://www.bestcomputers.ro/cod/1381...abyte-K8NS.htm

    GIGABYTE
    Placa de baza Gigabyte
    model K8NS

    Suporta procesoare AMD Athlon 64, AMD Sempron; suporta AMD Cool 'n' Quiet; memorie maxima: 3GB; NVIDIA RAID: 0, 1, 0+1 (SATA+ATA); Conectori: USB2.0, serial, paralel; EXTRA: NVIDIA Firewall.

    restul componenteleor sunt ok

    radeon 9550 GU
    sempron 2800 etc

    le-am schimbat si tot reset-uri aleatorii
    imi pare rau ca trebuie sa ti dau o veste proasta dar.. cu aceeasi placa de baza am avut si eu probleme... ma tem ca nu ai cum sa rezolvi problema decat prin schimbarea sursei sau a placii de baza... Sursele Chieftec au probleme cu socket 754.
    Incearca sa faci un "Upgrade" la Best Service (N Titulescu), fara sa le spui de problema, si iti recomand un DFI LP UT 3, sau ABIT KV8-PRO 3rd EYE.
    Daca totusi, vrei sa te duci in service cu placa.. bafta dar ai grija ca sunt FOARTE neseriosi si incapabili cei din service.

  13. #13
    Registered User
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5

    Default

    poti sa imi dai un link la cele 2 placi de baza?
    se merita sa iau una pt Athlon 64? sa le zic sa fac upgrade si la procesor?

    ambele sunt in garantie, luate de max 6 luni.

  14. #14
    PSP-Hax0r Z3RG's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    148

    Post

    Quote Originally Posted by noir2501
    poti sa imi dai un link la cele 2 placi de baza?
    se merita sa iau una pt Athlon 64? sa le zic sa fac upgrade si la procesor?

    ambele sunt in garantie, luate de max 6 luni.
    Se merita sa treci de la Sempron la Athlon 64...
    DFI UT3 : http://www.bestcomputers.ro/cod/828/...-nF3-250Gb.htm
    ABIT KV8-PRO 3rdeye (cu guru clock)
    http://www.bestcomputers.ro/cod/5000...ro-3rd-Eye.htm

  15. #15
    Damn world fullov hippies Mr.Popper's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Kansas City
    Posts
    22

    Default

    Quote Originally Posted by faraonu
    ia incearca tu sa pui un linux pe sistem si lasa asa 24 de ore...sau freca linuxu 2-3 zile
    o sa vezi ca s-ar putea sa nu fie sursa.
    eu aveam restarturi si nu stiam de la ce sunt..si culmea e ca am scapat dupa ce am dat disable la windows update service.

    iar pt problema din primul post..vezi sa nu ai limitare de temperatura din bios pt sursa.a mea are si i-am dat disable...nu stii cum iti citeste odata gresit si poc restartu...

    Nu nu am limitare din bios pentru sursa.Cu un linux de pe cd am incercat da putin si parca .. parca da acum ce sa fac sa raman cu linuxu .Oricum ideea e ca acum chifteau e pe un alt sistem tot al meu si merge de rupe pamantu(mobo PCCHIPS M950 ; proc un Celeron la 2Ghz ; ram 256 Mb (no name) si asa mai departe )si ma oftic de nu mai pot
    Erst wenn die wolken schlafen gehen ,
    Kann mann uns am Himmel sehen..
    Wir haben angst und sind allein..
    Gott weiss ich will kein Engel sein!

  16. #16

    Default

    incearca o treaba.... daca reusesti sa intri in windoze... porneste MBM la start, sau un soft de monitorizare a tensiunilor si temperaturilor, poate gasesti vreo legatura, naiba stie.
    in alta ordine de idei, cei cu probleme incercat sa puneti sisteme mai consumatoare ca ale voastre pe sursele alea, ca daca merge pe un barton nu inseamna ca merge pe un socket 754, la naiba procul la aia mananca 89W,daca nu ma insel eu, pt alea pe 130nm...sa nu aveti vreun varf ceva si sa se supere sursa.
    p.s. sa mai aud io pe cineva recomandand chieftec...bleah, aveam o parere indiferenta despre ei, dar acu mi-a trecut si aia.
    Ignorance is bliss| :: MB Abit KN8 Ultra v1.1 || CPU Venice 3000+ @ 2350Mhz, powered by 1.4V, stepping 0517 BPEW|| HS XP-90 FANLESS || RAM - 1GB TWINX 3200C2PRO[TCCX inside] @ 250Mhz, [2,5-4-4-8 @ 1T] - powered by 2.8Vdimm || GPU - Gainward 7600gt SilentFx || PSU BlueStorm 400W || Control Logitech MX510 rosu & Benq X-500 || CASE - DIY woodden case - w 2xSUNON A2123HST@110V || HDD - SpinPoint 200GB PATA || DVD-RW - DVR-111 [109 - died]

  17. #17
    Registered User
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5

    Default

    hei, am rezolvat. am intrat in bios. dat load optimal settings. mai mesterit eu putin prin setari (boot cdrom first etc, treburi neimportante) si acum de 2 zile nu se mai reseteaza.

    si nu e aleator.

    daca dau pe defaults se reseteaza acum la jumatea incarcarii windows.

    nu am avut timp sa ma uit exact care e setarea, dar daca mai este cineva interesant o sa ma uit mai atent si va spun ce difera la setari.

    oricum schimb placa de baza in curand cu una pt Athlon64. faza nasoala e ca tre sa schimb si placa video. bleah. pci xpress my a**

  18. #18
    PSP-Hax0r Z3RG's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    148

    Post

    Quote Originally Posted by noir2501
    hei, am rezolvat. am intrat in bios. dat load optimal settings. mai mesterit eu putin prin setari (boot cdrom first etc, treburi neimportante) si acum de 2 zile nu se mai reseteaza.

    si nu e aleator.

    daca dau pe defaults se reseteaza acum la jumatea incarcarii windows.

    nu am avut timp sa ma uit exact care e setarea, dar daca mai este cineva interesant o sa ma uit mai atent si va spun ce difera la setari.

    oricum schimb placa de baza in curand cu una pt Athlon64. faza nasoala e ca tre sa schimb si placa video. bleah. pci xpress my a**
    ar fi bine daca ai reusi sa localizezi setarea din bios care creaza probleme...

  19. #19
    Registered User
    Join Date
    May 2005
    Location
    Constanta
    Posts
    6

    Default

    Am rezolvat-o si eu Mi-am luat o sursa Thermaltake de 460 w. Nici o problema...

  20. #20
    Damn world fullov hippies Mr.Popper's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Kansas City
    Posts
    22

    Default

    da am si io una de 360 , tot un thermaltake (imprumut) merge unsa
    Erst wenn die wolken schlafen gehen ,
    Kann mann uns am Himmel sehen..
    Wir haben angst und sind allein..
    Gott weiss ich will kein Engel sein!

  21. #21
    OC Addict PesteImputit's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    cu nasu in PC
    Posts
    783

    Default

    baaaaa.....
    lasati-o draq cu Tt ca va halesc....
    va recomand cu incredere o sursa Levicom
    vedeti ca vindea cineva pe cg 2 bucati
    si erau ieftine (si bune, pt asta garantez eu)
    Q6600 G0 @ TR Ultra 120 | Abit IP35PRO cooler mod | 2x2Gb Mushkin XP2-6400 | 2x Ati 3850 on TR HR03A | 2x WD2500KS | Seagate ST3250620AS | WD5000KS @ PackardBell external rack | SevenTeam 750EAD | CM Stacker 831 | Behringer FCA-202 + Eurorack UB1002 | Monitor Audio B2 + JVC JA-S77 | Logitech G5+G15|.... etc
    overcklocked .... laptop ?
    Overclocked C4

  22. #22
    Damn world fullov hippies Mr.Popper's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Kansas City
    Posts
    22

    Default

    .Am rezolvat .Totul se pare ca era de la conectorul ATX al sursei care nu facea bine contact cu cel de pe mobo.Am cumparat un prelungitor ATX si merge perfect .Si in preluingitor a intrat greu sursa da acum e ok.
    Erst wenn die wolken schlafen gehen ,
    Kann mann uns am Himmel sehen..
    Wir haben angst und sind allein..
    Gott weiss ich will kein Engel sein!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problema cu o sursa Chieftec 410W
    By XLR in forum Help!
    Replies: 4
    Last Post: 01-08-2005, 09:07
  2. Replies: 13
    Last Post: 01-06-2005, 18:44
  3. Replies: 3
    Last Post: 30-05-2005, 00:40
  4. Replies: 6
    Last Post: 27-05-2005, 20:33
  5. Vand : Sursa Chieftec 360W
    By spiderr in forum Closed
    Replies: 14
    Last Post: 28-01-2005, 21:42

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •