Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
A64 OC & T* Compendium
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 56

Thread: A64 OC & T* Compendium

  1. #1
    Vanator de lameri
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    781

    Default A64 OC & T* Compendium

    Testele sunt facute pentru a reflecta scalarea cu voltajul a potentialului de overclock Prime stable si cresterea proportionala a temperaturii. In test au fost incluse A64 3000+; 3200+ cu core Venice E3/Venice E6/Winchester. Mobo DFI nF4 Bios 6/23-2.

    Testarea nu au fost facuta in conditii de laborator dar rezultatele sunt repetabile.

    Observatii generale:

    - procesoarele care se oc mai bine se si incalzesc un pic mai mult;
    - unele procesoare au un contact infect cu IHS-ul si dincolo un anumit nivel de Vcore se incalzesc ca la balamuc +70*;
    - testele au fost facute cu un cooler stock fara cine stie ce pasta termoconductoare;
    - frecventa considerata stabila de unii useri poate fi cu 50-100 mhz peste valorile mele;
    - din momentul in care LargeFFT tine 4-10 minute se mai scad 20-40 Mhz pentru Prime 2 ore;
    - procesoarele nu au un raspuns liniar la voltaj unele se scaleaza mai bine, altele submediocru.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	FreQ.jpg 
Views:	801 
Size:	99.6 KB 
ID:	4842   Click image for larger version. 

Name:	T.jpg 
Views:	319 
Size:	108.5 KB 
ID:	4843  
    Last edited by Zyklon5; 12-10-2005 at 00:05.
    Everlasting depraved state of hedonism.

  2. #2

    Default

    E interesant de vazut cum raspund mai multe procesoare din loturi si generatii diferite la voltaj, si mai ales ce variatie mare a temperaturii poate exista intre procesoare de acelasi tip in aceleasi conditii. Sticky
    Last edited by Micutzu; 12-10-2005 at 14:18.

  3. #3
    Vanator de lameri
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    781

    Default

    Da tabelul ala frumos colorat a insumat aproximativ 90 de ore de test.
    Last edited by Zyklon5; 12-10-2005 at 14:46.
    Everlasting depraved state of hedonism.

  4. #4
    Horny Little Devil dreamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    621

    Default

    Damn, I miss college... Atunci aveam si eu timp de asa ceva, stateam cu cate 5 placi de baza, 5 proace si 5 module de Ram si ma jucam cu ele...
    Scuze de off-topic, e din cauza muncii...
    On-topic, este o idee excelenta, care ar trebui imbunatatita continuu cu informatii, inclusiv de la alti useri...
    Asus M3A78-T : PhenomII X3 720 BE @ 3.6GHz : 2x2GB Mushkin XP2-6400 : Sapphire HD4850 : WD6400AAKS : Xonar D2 + NAD C325BEE + Monitor Audio BR5 : SLK3000B + Sirtec HP-500-A12S : LG L1953TR-SF + Samsung LE-32S71B

  5. #5
    Cola Cooled DevanG's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti/DN1
    Posts
    244

    Default

    Al cui e Winnie 0449 MPM ?
    Stiam ca un user de pe acest forum are unul, eu avand un altul.

    PS: It is full of pretty colours.
    do androids dream of electric ships ?

    Gaming Machine --> Xeon SECC2 450Mhz, 256MB PC100 ECC, VooDoo3 2000 16MB AGP1.0, Maxtor 720GX
    Nu sunt partinitor cu nici o firma, fie ea MSI, Abit, Intel sau Ati.

  6. #6
    Vanator de lameri
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    781

    Default

    Informatie confidentiala, oricum acela de la mine provine iar de ajuns nu stiu unde a ajuns in cele din urma.
    Everlasting depraved state of hedonism.

  7. #7

    Default

    Mda, stiam eu de ce am ales Venice 3200+ (LBBLE 0516GPDW)
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  8. #8
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Quote Originally Posted by Artanis
    Mda, stiam eu de ce am ales Venice 3200+ (LBBLE 0516GPDW)
    Same here
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  9. #9
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    Si totusi uite la mine 3000+ Venice E6 WBBLE 0529 facand pe stabilul la 2784 Mhz pe "Turnu Sonic" in care bate un Vantec Stealth
    Totul e relativ.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	superPI_8M.JPG 
Views:	265 
Size:	201.7 KB 
ID:	5980  
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  10. #10
    Crazypc Club PISU670's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    BADA BING!
    Posts
    670

    Default

    Nu si voltaju.

  11. #11
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    Voltajul la ce?
    La Vcore? pai din graficul lui Zyclon5, s-ar incadra in partea de "sus" ...
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  12. #12
    Vanator de lameri
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    781

    Default

    Nu prea se incardreaza pentru ca de la Spi 8MB pana la prime 2 ore este cale lunga .. si testele mele sunt facut cu coolerul stock.
    Everlasting depraved state of hedonism.

  13. #13
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    Quote Originally Posted by Zyklon5
    ........................................
    - din momentul in care LargeFFT tine 4-10 minute se mai scad 20-40 Mhz pentru Prime 2 ore;
    ................................................

    Dupa cum spui tu, scade 20-40 Mhz din prima poza si vezi ca iese tot in partea de sus

    Linkul este pentru "eye candy" pe aer de Giurgiu, adica de 24 grade in carcasa inchisa
    http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=49874
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Prime.JPG 
Views:	215 
Size:	180.4 KB 
ID:	6017  
    Last edited by sabinus; 12-11-2005 at 22:18. Reason: precizare
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Default

    eu am un Venice3200+ LBBLE 0517BPDW
    am vazut ca nu e prezent in graficele alea, oare cum se comporta in overclocking? pana la ce frecventa sa ma astept cu o placa de baza Dfi lp Ultra-d si 2x256 Adata Vitesta ddr500? si mai am o intrebare . stie cineva pana la cat merg memoriile astea, ce tensiuni de alimentare suporta si ce config mai exact cum sa setez in meniul de DDRAM sa mearga stabil in Prime? multumesc

  15. #15
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    cauta pe acest forum cu "search" si vei afla raspunsurile la cam tot ce ai intrebat don't be lazy, lad!
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  16. #16
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Default

    bun. am dat search la memoriile mele si se pare ca nu are nimeni de pe acest forum.
    respectiv sunt 2x256 Adata Vitesta ddr4000 deci la 500mhz. setari by spd sunt 3-4-4-8-1T la 200mhz. am bios 704-2bta pentru dfi lp ultra-d. procesorul este venice3200+ care am vazut ca urca si la 2800mhz pe o placa de baza abit an8 ultra cu voltaj default. memoriile le-am testat pe abit si au mers la 540mhz fara probleme. marea mea problema este ca nu stiu cum sa setez din meniul DDRAM din bios-ul placii de baza ceva care sa fie stabil. si am dat search ...chiar nu am gasit

  17. #17
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    Memoriile tale au, cel mai probabil chipuri Hynix D43 (dar mai pot fi si Hynix D5 sau Samsung TCCD daca ai mare noroc) capabile de aprox. 265-270 la 2,5-4-4-8 si cam de 295 la 3-4-4-8.
    Citez:
    Hynix D43 Stock Voltage: 2.5 V
    Max. recommended Voltage: 2.9 V
    High latency chips(3-4-4-X), dont like too much voltage, usually hits 245 - 265Mhz @ 2,8Volt, at high voltage (3.1v+) is cooling recommended
    Pentru a fi sigur, uita-te sub radiatoare pe chipuri si vezi exact ce scrie.
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  18. #18
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Daca exista vreun A64 3200+ care sa mearga stabil in 2800 MHz la tensiune default imi dau calculatorul pe el, nu exista asa ceva!!! In legatura cu memoriile tale (mai bune era niste Corsair-uri cu TCCD si se intelegeau de minune cu placa ta de baza) cauta pe Google review-uri despre memoriile tale sau dute pe www.dfi-street.com si cauta acolo setari de bios pentru Adata500, uite si un link cat de cat http://www.xf.ro/content-134-page9.html
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  19. #19
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    2800 Mhz la vCore default cam greu pentru 3000+, 3200+, dar am gasit 2.8 Ghz cu 1.45V si la 2.9 GHz cu 1.44V.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	venice.JPG 
Views:	153 
Size:	256.9 KB 
ID:	7209   Click image for larger version. 

Name:	prime24.jpg 
Views:	170 
Size:	141.0 KB 
ID:	7210  
    Last edited by pasatoiutd; 08-12-2005 at 11:17.
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

  20. #20
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Default

    pot sa fac un screen oricand la 2800mhz cu vcore default. merg filmele, audio , net, dar nu si jocurile. banuiesc ca dc pisc putin voltajul e stabil si in jocuri. nu se blocheaza pe vcore default doar iese din joc dupa un timp.
    cum scot radiatoarele de pe memorii? m-am chinuit si nu pot sa misc clemele alea argintii de nici o culoare.

  21. #21
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Default

    am desfacut acum radiatoarele cu foarte mare grija. pcb ul e rosu, scrie adata pe el , cipurile de memorie sunt Hynix D5 . e bine sau e rau? radiatoarele aveau o chestie alba si erau foarte bine lipite memoriile de chestia aia, acum oare se pot arde sau se incalzesc mai mult?

  22. #22
    Tech Support EXT's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    145

    Default

    Nu or sa pateasca nimic memoriile, de ars in nici un caz. Vestea proasta e ca ai nimerit chipurile nasoale, Hynix D5 < Samsung TCCD.

  23. #23
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Default

    pe dfi forum nu am primit nici o informatie. am postat si acolo. nu am nici un raspuns decat ca hynix d5 nu se inteleg deloc cu dfi lp nforce4. e imposibil, trebuie sa fie niste setari care sa mearga. zic eu

  24. #24
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    Sunt compatibile.. am testat si eu. Downloadeaza de pe site-ul DFI biosul pentru memorii cu latente mari (cum este si D5) sau versiunea 623-1.
    Scrie-l cu utilitarul WinFlash (daca nu ai experienta in DOS).
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  25. #25
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Default

    am bios 704 2beta. am inteles ca dc trec de la 704 la 623 o sa am mari probleme.
    "Just a reminder for those who did move to the 704 Beta should probably stop using this 623" ???
    http://www.overclock.net/amd-bios/33...ase-623-a.html

  26. #26
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Default

    am pus biosul oficial de pe site-ul dfi.
    apoi am pus biosul 623-1. am dat clear cmos, load bios...toata procedura
    acelasi lucru am incercat 4 ore tot felul de setari. cum urc peste 210 mhz nu mai booteaza! ce sa mai incerc sau pur si simplu nu are rost ?
    cer prea mult de la memoriile astea ? sa mearga cu 3-4-4-8 la fsb 250 adica sa mearga cum au fost proiectate. de ce face atatea fite dfi-ul ??? am dat o gramada de bani pe placa tocmai in ideea sa scap de situatii de genu asta

  27. #27
    Crazypc Club sabinus's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Giurgiu
    Posts
    970

    Default

    1. NU ma folosi CL =3 . DFI nu prea agreeaza asa ceva.
    2. Incearca celelalte 2 sloturi de memorii. La mine vad ca pe cele portocalii merg mai bine memoriile.
    E8400 |Tuniq Tower 120 |4 GB GEIL 2x2GB PC6400 Ultra+|Sirtec 560W PSU w. Wattmeter|Xaser III SuperTower| DFI LP LT P35|Creative X-Fi XTreme Music| LG DVD RAM| GigaWorks S750 THX
    __________________

  28. #28
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Default

    pe cele galbene nici nu merge, bipaie incontinuu.
    oricum mai bine imi recomandati niste memorii compatibile cu placa mea de baza si cat mai ieftin posibil. am gasit sa le dau pe astea dar nu stiu ce sa imi iau sa fie compatibil si ieftin.

  29. #29
    El Habanero h3x0r's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    1,506

    Default

    Depinde la ce bani!
    Bh5-UTT ar fi o alegere buna,in coditiile in care TWINMOS speedpremium costa 2.3 mil un modul de 512 Mb !!
    Dc mai gasesti cauta Corsair C2PT V4.x,care au mai toate TCCD sau TCC5,si se duc destul de bine in OC !

  30. #30
    Cola Cooled DevanG's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti/DN1
    Posts
    244

    Default

    Ideea este sa te duci pe memorii fie cu IC-uri Winboud, fie Samsung TCCD.
    do androids dream of electric ships ?

    Gaming Machine --> Xeon SECC2 450Mhz, 256MB PC100 ECC, VooDoo3 2000 16MB AGP1.0, Maxtor 720GX
    Nu sunt partinitor cu nici o firma, fie ea MSI, Abit, Intel sau Ati.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [hwbot] 3DMark05 ranking
    By mbot in forum Hwbot.org Ranking
    Replies: 987
    Last Post: 10-02-2010, 15:03
  2. [hwbot] SuperPI ranking
    By mbot in forum Hwbot.org Ranking
    Replies: 2902
    Last Post: 03-02-2010, 17:56
  3. [hwbot] 3DMark01 ranking
    By mbot in forum Hwbot.org Ranking
    Replies: 1902
    Last Post: 30-01-2010, 11:03
  4. [hwbot] 3DMark03 ranking
    By mbot in forum Hwbot.org Ranking
    Replies: 876
    Last Post: 30-01-2010, 10:56
  5. vand 2 A64 , mobo , vga, si alte prostii
    By OCboy in forum Closed
    Replies: 5
    Last Post: 28-04-2005, 14:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •