Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2968
Winbond in varianta G.Skill - 1GBGH
Results 1 to 14 of 14

Thread: Winbond in varianta G.Skill - 1GBGH

  1. #1
    Tech Support EXT's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    145

    Default Winbond in varianta G.Skill - 1GBGH

    Toata lumea stie ce inseamna chip-uri Winbond: latente foarte stranse, raspuns foarte bun la cresterea tensiunii de alimentare, performante excelente. Seria GH de la G.Skill nu se abate deloc de la standardele impuse de Winbond prin randul entuziastilor, folosind chip-uri Winbond BH-UTT pe PCB Brainpower B6U808 v1.1.



    Sistem de test:

    DFI NF4 Ultra-D, BIOS 510-2FIX
    A64 X2 4400+
    Silverstone Strider ST46F 460W
    Win XP SP2

    Specificatiile standard sunt DDR400 2-2-2-5-1T la 2.7-2.9V, insa nu cred ca sunt prea multi interesati sa le ruleze la setari standard . Sa vedem ce pot:

    Pentru inceput, 2.9V: DDR450 2-2-2-5-1T



    Mai departe, depasim specificatiile si crestem la 3.0V: DDR470 2-2-2-5-1T
    Atentie! Orice problema tehnica ivita in urma depasirii tensiunii de alimentare recomandate (2.9V) nu cade sub incidenta garantiei.



    MOOORE 3.1V - DDR490 2-2-2-5-1T



    Si in sfarsit, 3.2V - DDR500 2-2-2-5-1T

    Last edited by M.A.D.; 28-10-2005 at 18:17.

  2. #2
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Pai numa' atata? Vrem >3.2V, ca doar DFI ala poate. Switch the wizard jumperrr
    Stop being bad.



  3. #3
    Tech Support Varzmaster's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,178

    Default

    Raspund la mai multi volti? Stim ca exista un anume prag relativ usor de atins la care UTT-urile nu mai cresc in frecventa.

    Se incing tare? Stiu ca anumite G.Skill (cel putin cele pe care le-am vazut eu) au radiatoare doar de forma (nu fac contact deloc cu IC-urile - exceptand o folie de <1 cm latime care se intinde pe toata lungimea modulului si care are scop de sigiliu).
    P: Soft is for softies. Real men use soldering irons.™
    N: Heaven is for pussies. Real men go to hell.™

  4. #4
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    majoritatea astora cu radiatoare nu prea fac contact cum trebuie.. parca OCZ le preseaza cel mai bine din ce am vazut eu
    Aficionado

    Aficionado

  5. #5
    Tech Support EXT's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    145

    Default

    Exact, majoritatea folosesc heatspreaderele cu scop de marketing si poate pentru protectia PCB-ului. La inceput G.Skill nici nu foloseau heatspreadere tocmai pentru ca nu influenta performanta aproape deloc, insa mai recent s-au aliniat si ei trend-ului.

    Din pacate cele doua kituri pe care le am eu aici nu raspund la mai mult voltaj, urmatorul transport ce ne va sosi va folosi probabil chip-uri din alt lot si sa speram ca se vor comporta mai bine Temperatura nu e rea, 51C dupa 15min de memtest e OK pentru 3.2V si fara un ventilator care sa sufle inspre ele.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	1GBGH - temperatura (rez. mica).jpg 
Views:	297 
Size:	108.8 KB 
ID:	5338  

  6. #6
    OC Club Leader xwoodoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    893

    Default

    Nu vreau sa fiu rau dar puneti si voi un ventilator pe mosfetii aia ca powermonitor mai are un pic si iese din range ...
    Mai raspund la voltaj, dar au un prag pe la 3.55v .
    Oricum indiferent de cit de bune sunt heatspreaderele peste 3.1-3.2v se recomanda obligatoriu racire activa.
    Asteptam lotul nou ... sa vedem si noi un 260-270Mhz .
    Apropo stiati ca Utt s-au scos din fabricatie ... probabil ca e ultima transa din aceste cip-uri legendare . So go get it ...
    The truth is beyond us ...

  7. #7
    Vanator de lameri
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    781

    Default

    Asta e poza la deruta sa ne arate ce cooler box au in dotare

    Nice work, nice reply.
    Everlasting depraved state of hedonism.

  8. #8

    Default

    Cu ce m-am jucat eu, au dat erori la peste 3.15V fix aici, la 597 MB, şi doar în testul #7. Nu contau frecvenţa sau timing-urile. La 3.5V nici nu discutau, dadeau mii de erori în aceeaşi zonă în mai toate testele, şi asta cu ventilator deasupra. Memorii defecte? Nu, că la tensiune default funcţionau conform specificaţiilor. Îmi şi imaginez un client care vine cu memoriile la garanţie că nu-i ţin în overvolting şi doar în zona la 597 MB.

    Oricum, aştept alt exemplar.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMG_1798.jpg 
Views:	266 
Size:	116.1 KB 
ID:	5506  

  9. #9
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Hopa, vine Rabbit sa ne strice distractia . O fi mai ramolit controllerul de memorie la AthlonX2 (?!). I mean cum Dzeu nu au tinut DDR400 2/3/2/5?
    Stop being bad.



  10. #10

    Default

    Puteai să setezi şi DDR400 2.5-4-4-8, la voltajul ăla eroarea era aceeaşi.
    Mă îndoiesc că e de la procesor, pe la 2.6 GHz începuse să dea rateuri unul din core-uri, nu controller-ul (setam memoria la juma' din frecvenţă sau la 2T şi rateurile rămâneau aceleaşi).

    Oricum, am primit GH-uri noi, mă joc cu ele azi-mâine...

  11. #11

    Default

    Două exemplare de DFI LanParty, două BIOS-uri diferite, apoi un Abit AN8, apoi cu încă un UTT, de data asta de la GeIL - aceeaşi problemă. Testul #7 şi #8 le pică la nu ştiu ce adresă. Maxim rezultat: 242 MHz @ ~3.1V. Ştie cineva logica?

  12. #12
    Tech Support EXT's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    145

    Default

    Ce voltaj ai folosit la CPU ? 1.5V recommended, n-are treaba cu frecventa CPU. Kitul ala era perfect stabil la 270Mhz 2-2-2-5 cu 3.8V.

  13. #13

    Default

    1.55V, A64 X2 şi apoi Opteron 146.

    Edit: tocmai am încercat cu 1.5V, nici o diferenţă. Am pus şi multiplicator 5x la procesor, iarăşi nu contează. La 3.8V am cam 2-3 erori pe secundă în testul #7, şi la anumite adrese fixe. În schimb, în #5 am doar două erori care dispar la 3.6V.
    Last edited by Rabbit; 22-11-2005 at 12:24.

  14. #14
    El Habanero h3x0r's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    1,506

    Talking

    Rabbit...s-a recomandat tens mai mare pe proc..pt a ajuta controllerul de memorie sa supravietuiasca unei tens mari pe VDIMM !! Dar asta banuiesc ca stiai ! Adica 1.55V cat ai avut tu e ok !! Poate ca e de la mobo plafonarea asta...e cam suspect !Insa 240 mhz e decent...nu prea sunt UTT-uri care sa treaca de frecv asta!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Modele G.Skill - specificatii tehnice
    By EXT in forum G.Skill
    Replies: 32
    Last Post: 15-10-2007, 16:08
  2. Vand DDR520 @ 2-2-2-7 IC Winbond UTT
    By Zyklon5 in forum Closed
    Replies: 3
    Last Post: 09-04-2005, 12:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •