Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
DFI LANParty nF4 ULTRA-D
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 145

Thread: DFI LANParty nF4 ULTRA-D

  1. #1

    Exclamation DFI LANParty nF4 ULTRA-D

    Ma gandesc sa imi iau zilele astea aceasta placa de baza...
    Intrebarea mea e daca face figuri cu 2x512 Corsair 3200C2PRO v4.3 ?
    ar mai fi ceva de luat in considerare inainte sa o cumpar? ceva minusuri de care sa tin cont?
    unde gasesc cel mai ieftin?
    chiar si 2nd hand daca mai are ceva garantie...
    mersi

  2. #2

    Default

    Depinde si de proc, daca se pupa sau nu. C2Pro v 4.3 ce chip-uri au? Vezi ce se mai distreaza lumea "buna" cu Opty+Tccd+DFI.
    Platform : DFI Lanparty SLI-DR Expert
    Engine : Opteron 165 /\ 2X512 Corsair PC 3500C2 aka CAMIOANELE /\ EVGA 7900GTX-KO /\ Antec True Power
    Cooling : XP90-C & Antec 92 mm /\ Stripped /\ GTX Stock /\ 2X90mm Stoc Fans /\ X-Clio2
    Specs. : 2900 Mhz @ 1.45 V /\ 264 - 2-2-2-0 @ 3.5 V /\ 690/1760 (Stock)

  3. #3

    Default

    pai au ori TCCD ori TCC5 , am gasit mai multe variante...
    proc e un X2 3800+

  4. #4
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Cel mai ieftin la www.torent.ro, uite link http://www.torent.ro/view.do?ac=vd&id=1007004 , ei le aduc in Ro. Sau www.itdirect.ro
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  5. #5

    Default

    Daca nu te intereseaza in mod deosebit SLI-ul atunci eu zic ca Ultra-D reprezinta alegerea cea mai buna pret/performata (identica la toate Lanparty-urile de la Ultra-D pana la DR Expert)
    Platform : DFI Lanparty SLI-DR Expert
    Engine : Opteron 165 /\ 2X512 Corsair PC 3500C2 aka CAMIOANELE /\ EVGA 7900GTX-KO /\ Antec True Power
    Cooling : XP90-C & Antec 92 mm /\ Stripped /\ GTX Stock /\ 2X90mm Stoc Fans /\ X-Clio2
    Specs. : 2900 Mhz @ 1.45 V /\ 264 - 2-2-2-0 @ 3.5 V /\ 690/1760 (Stock)

  6. #6
    Cola Cooled DevanG's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti/DN1
    Posts
    244

    Default

    Te sfatuiesc sa vanezi revizia AD0.
    Fata de celelalte revizii are modificari hardware, mai exact ofera un curent mai curat pentru memorie.
    do androids dream of electric ships ?

    Gaming Machine --> Xeon SECC2 450Mhz, 256MB PC100 ECC, VooDoo3 2000 16MB AGP1.0, Maxtor 720GX
    Nu sunt partinitor cu nici o firma, fie ea MSI, Abit, Intel sau Ati.

  7. #7

    Default

    nu ma intereseaza SLI ca nu o sa folosesc asa ceva niciodata...
    oricum am vazut ca se poate moda la unele ...
    cum pot descifra seria la placa de baza ca sa vanz acel A0 ? este scris la vedere?

  8. #8
    Cola Cooled DevanG's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti/DN1
    Posts
    244

    Default

    Uita-te pe lateralele sloturilor PCI-E 16x.
    Daca nu vezi uita-te pe lateralele tuturor sloturilor PCI.
    do androids dream of electric ships ?

    Gaming Machine --> Xeon SECC2 450Mhz, 256MB PC100 ECC, VooDoo3 2000 16MB AGP1.0, Maxtor 720GX
    Nu sunt partinitor cu nici o firma, fie ea MSI, Abit, Intel sau Ati.

  9. #9

    Default

    Se gaseste AD0 la noi?

  10. #10
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    De la itdirect azi am primit un AD0 , imediat ma uit mai exact..

    Mod : dap , e AD0 ... Am si modato... Carei faza cu AD0 ?
    Last edited by M3kk; 21-01-2006 at 12:08.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  11. #11
    El Habanero h3x0r's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    1,506

    Default

    CUrentul pe memorii mai curat si stabil=>u can fine tune u're sh!t !!
    Sparxx,iti recomand cu caldura un AN8 sli !! Si cu ea poti face treaba buna,are Silent OTES si voltaje pana la 3.4V dc vrei sa faci OC moderat si la BH-5 !! Parerea mea personala e sa nu te complici cu Da-i Foc Imediat !! Vezi ca sitax mai are un AN8ultra SH de vanzare...si cu garantie..la 4 mil !! Super oferta si om serios !
    SI cu Abit poti duce TCC5-urile alea pe culmi,vezi de treaba!Toate testele de show-off ale lui varz sunt facute pe AN8!Vb cu el ...poate chiar si cu Caligula de pe aici..pt pareri !!

  12. #12

    Default

    am deja un AN8 Ultra si sunt super multumit de ea...
    mersi

  13. #13
    Crazypc Club PISU670's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    BADA BING!
    Posts
    670

    Default

    Quote Originally Posted by h3x0r
    Parerea mea personala e sa nu te complici cu Da-i Foc Imediat !!
    Mama ce ma enerveaza zicala asta, daca nu sunteti in stare sa dati un search pe google si sa vedeti ce trebuie si ce nu...
    Asta nu inseamna ca placa-i de vina.Deh, lene-i la moda.
    "parerea mea personala"

  14. #14
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Eu am aceasta placa si sunt multumit de ea, am mai avut si Abit si Asus, sunt bune, dar DFI exceleaza la capitolul OC, dezavantaj: mai greu de setat, trebuie sa te documentezi inainte sa te apuci de treaba, dar dupa aceea o strunesti cum vrei, deci daca vrei OC si te pricepi cumpar-o, daca nu renunta si ia-ti Abit, ar fi urmatoarea dupa mine.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  15. #15
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    E o tampenie sa spui ca DFI e buna numai pentru overclock. Daca dai "Load Optimised Defaults" merge blana si default. Iar calitatea e chiar mai ridicata decat la Abit, deci ca fiabilitate (default) e superioara. So shut it.
    Stop being bad.



  16. #16
    El Habanero h3x0r's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    1,506

    Default

    NUs ce sa zic de fiabilitate ! NU cred ca asta urmareste utilizatorul care cumpara DFI ! Parerea mea e ca DFI merita in ideea ca ai ce sa pui pe ea ! Niste TCCD potente > 300,sau indiscutabil pt OC de BH-5,pt care zic eu ca e imbatabila ! Oc de TCCD poti face si pe An8 ultra...
    Ceea ce vreau eu sa subliniez e ca e o bataie prea mare de cap pt userul de rand,comparativ cu performanta rezultata !!
    Exemple:
    PISU:Rezolvasi combinatia fatala TCCD+ultraD+opteron?Cum se face ca trecusi inapoi la BH5 corsair si mai apoi pe UTT OCZ VX dc e asa de usor de imblanzit DFI-ul?
    COza:Are niste C2PT v4.3 carora nu le-a dat de cap inca!
    Dj daliu:A renuntat la 4400C25PT in favoarea 2Gb 4000PT tocmai pt ca nu i-a dat de cap combinatiei mai sus mentionate !
    In toate cele 3 cazuri au fost postate nenumarate seturi de setari pt ram,de catre n useri,si tot nu au reusit oamenii cu problema nimik ! Toate mintile luminate ale acestui forum s-au adunat pe topicurile deschise de userii cu probleme,si n-au reusit sa ofere o solutie,atat in cazul lui coza ,cat si al lui djdaliu!
    Dc gresesc ....va rog corectati-ma...dati cu pietre(NEO cred c-o sa fie primul...)
    ...dar eu zic ca am dreptate cand vb pt userul mai newbie !

  17. #17
    Irefutabil Corbu''s Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Canada
    Posts
    595

    Default

    Si eu am DFI Ultra D + amarate KingMax Hardcore si combinatia a mers perfect din prima, nici macar o problema pana acum (culmea setarile de ram sunt pentru TCCD, iar ramii sunt Hynix D5). Treaba e ca pe forumuri lumea vine cu probleme, de aceea ti se pare ca ploua cu plangeri contra DFI. Sunt si multi carora le merge fine and dandy, mult mai multi decat cei cu belele.

    P.S. DFI nu este totusi o placa pentru incepatori (care habar nu au cum se face un OC elementar sau ce e ala un divizor la ram), te haleste de viu.

    P.P.S Cica bios nou OFICAL pentru LanParty nF4 AICI
    Date Code 2005/11/14
    Description Support AMD Athlon 64 FX60 CPUs.
    L-a incercat cineva?
    Last edited by Corbu'; 21-01-2006 at 21:30.
    OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate. The outcome is usually depressing.

  18. #18
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Eu dupa schimbarea memoriilor mi-am rezolvat problema, sunt satisfacut 100% acum, merg memoriile la 270 Mhz cu 2,6 V, e tot ce mi-am dorit. Chiar nu se intelegea Opteronul cu acele TCCD-uri, trebuia sa schimb memoriile.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  19. #19
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Quote Originally Posted by h3x0r
    Dc gresesc ....va rog corectati-ma...dati cu pietre(NEO cred c-o sa fie primul...)
    ...dar eu zic ca am dreptate cand vb pt userul mai newbie !
    Gresesti pt ca ti-i lene sa citesti cu atentie. Si nu dau cu pietre, bre. Ideea e ca pe default merge la orice user, indiferent de skill, etc. Am pus o LP UT NF4 UltraD unuia care habar nu are oc and shit, am dat "load optimised defaults" si a mers blana. Din prima, fara probleme. Evident ca am mai tweakuit cate ceva pentru un b/w mai maricel, alea alea. Dar pe DEFAULT este foarte fiabila. Unde gresesc?
    Stop being bad.



  20. #20
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Cum observ se incalzeste mai tare chipsetu pe AD0 ca pe placa anterioara.... Racit cu acelasi conditii..

    http://www.xtremesystems.org/forums/...&highlight=ad0
    Last edited by M3kk; 22-01-2006 at 10:52.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  21. #21
    f4st in t3h cl0ck ThEDaMn3d's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    on-die
    Posts
    156

    Default

    Mi-am luat si eu un Ultra-D de la ITDirect zilele astea si tot AD0 e. M3kk, se poate moda placa pana la urma? Ca eu am inteles ca nu se mai pot moda astea noi, sau?
    Intel Core 2 Duo "Conroe" E6600 @ 3.6 GHz | Thermalright Ultra-120 | ASUS P5B-E Plus | 4x512 Kingmax MARS @ DDR2-800 4-4-4-12 | Gainward 7600GS Golden Sample vmodded + Pentagram XC-80Cu @ 710/1600 | 2x Western Digital WD2500KS RAID0 | Pioneer DVR-111D | FSP Bluestorm 400W | Antec SLK3000B | Logitech MX610 |

  22. #22
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Cele doua punti se pare ca sunt ingropate mai nou. Se poate, se pare, sapand in lac si apoi unindu-le cu grafit. Nu am incercat inca
    Stop being bad.



  23. #23
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Dap.. http://img522.imageshack.us/img522/1...chipset7qp.jpg , asa arata... trebe scos lacul.. si asa pierde si garantia cred.. Nu te uiti te rog ce temperaturi ai la Chipset , si pana cat iti merge HTT ? La mine mai sus 320MHZ nu vrea..
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  24. #24
    Irefutabil Corbu''s Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Canada
    Posts
    595

    Default

    Quote Originally Posted by Neo
    Cele doua punti se pare ca sunt ingropate mai nou. Se poate, se pare, sapand in lac si apoi unindu-le cu grafit. Nu am incercat inca
    E easy de facut, am facut eu. Iei ceva ascutit (o forfecuta de unghii) si sapi usor in lac pana dezgopi un pic contactele. Unirea se face cu lac de argint (eu am folosit din ala din care se reface rezistenta ce incalzeste luneta la masini).
    Cat priveste garantia, eu am intrebat de unde am luat placa daca pot sa o modez. Mi s-a spus ca DA, garantia ramanand valabila.
    OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate. The outcome is usually depressing.

  25. #25
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Si eu am facut.. Cu cuteru am scos lacu , creion peste punctele , banda adeziva peste si gata Acuma ma enerveaza asta cu HTT u .. :/ Si ca se si incalzeste chipsetu..
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  26. #26
    El Habanero h3x0r's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    1,506

    Default

    Nu gresesti nimik...numai ca ai uitat de incompat....cu VS si alte chip-uri value...si de faptul ca utilizatorul care isi ia DFi nu o ia pt Defaults optimized !
    Inca mai astept o replica de PISU...care nu e de acord ca Da-i Foc Imediat te poate scoate din sarite rau de tot !!

  27. #27
    f4st in t3h cl0ck ThEDaMn3d's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    on-die
    Posts
    156

    Default

    La chipset am 48 grade la 3516 RPM (silent sh!t). La turatie maxima (7300 RPM) e pe la 42 grade.

    HTT maxim la mine a mers doar 280 (am bagat si +0.1V la LDT si chipset si tot nu vroia). N-am apucat sa testez placa la modul serios, ca-s cam ocupat. Oricum, nu ma astept la scoruri cu mult mai mari ca pe vechea mea placa avand in vedere RAM-ii astia ai mei. Tu cat ai temperatura la chipset, M3kk?

    Fata de vechiul meu ASUS A8N-SLI temp. la procesor a scazut cam cu 3-4 grade si e stabil la 1.43V@2400, ceea ce pe ASUS nu era. Insa, pe ASUS aveam 29 grade la Chipset @ 6000 RPM.
    Intel Core 2 Duo "Conroe" E6600 @ 3.6 GHz | Thermalright Ultra-120 | ASUS P5B-E Plus | 4x512 Kingmax MARS @ DDR2-800 4-4-4-12 | Gainward 7600GS Golden Sample vmodded + Pentagram XC-80Cu @ 710/1600 | 2x Western Digital WD2500KS RAID0 | Pioneer DVR-111D | FSP Bluestorm 400W | Antec SLK3000B | Logitech MX610 |

  28. #28
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Pai in jur de 40 , cu apa!!!! Cu placa anterioara ( tot Ultra-D ) aveam 29-30 .. Cand o sa am timp desfac totu , si repun WB u pe chipset...


    MOD : Se pare ca chiar e mai stabila AD0 , ca A02 (ce am avut) . Acum tine 2800Mhz la 1.42v prime stable.., cu A02 nu a tinut..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	2800.jpg 
Views:	159 
Size:	166.2 KB 
ID:	8506  
    Last edited by M3kk; 22-01-2006 at 20:47.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  29. #29
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    4 ore.. mai las pana dimineata ..sa vad.. , pacat ca face fite cu HTT u .. ar fi o placa buna!! Varz mai ai AD0?
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  30. #30
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Stabil?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	2800-.jpg 
Views:	288 
Size:	195.0 KB 
ID:	8517  
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [hwbot] 3DMark01 ranking
    By mbot in forum Hwbot.org Ranking
    Replies: 1902
    Last Post: 30-01-2010, 11:03
  2. DFI Lanparty NF4
    By Micutzu in forum AMD
    Replies: 90
    Last Post: 30-04-2006, 20:33
  3. VAND DFI LANParty UT nF4 SLI-D
    By Cosmin_M in forum Closed
    Replies: 30
    Last Post: 06-11-2005, 11:09
  4. DFI NF4 LanParty UT-D
    By rob_debruce in forum General Hardware
    Replies: 11
    Last Post: 27-08-2005, 18:05
  5. Replies: 0
    Last Post: 27-05-2005, 12:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •