Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2968

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Setari BH-5
Results 1 to 20 of 20

Thread: Setari BH-5

  1. #1

    Default Setari BH-5

    Am pus mana pe 3200C2PT Rev 1.5 adica BH-5

    Problema ar fi ca abia am luat DFI-ul Ultra-D si ma interesa sa ma ajutati cu niste setari complete in BIOS-ul gigantic. In principiu ar trebui sa mearca pana pe la 3.2-3.2V din ce am tot citit pe forum.

    Procesorul este un Venice 3200+

    PS. Am inteles si ceva de un BIOS oficial pt BH-5. Ce imbuntatiri aduce?

    MULTUMESC!!!

  2. #2
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    marca memoriilor mai putin conteaza, sunt BH-5 si atat.
    Aficionado

    Aficionado

  3. #3
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Pai bine, bre, parazittule, tu vrei la de-a gata? Pune mana si citeste Vezi pe threadul AMD la Athlon 64 memory controller neste setari, apoi intra pe DFI street si citeste. P-orma intra pe www.dfi-bios.tk si scoate-ti un bios pentru BH5. Apoi, dupa ce ne arati un rezultat fain (SuperPI pe la 265-270-275MHz 2-2-2-5-1T), te mai ajutam si cu niste setari de finete
    Stop being bad.



  4. #4

    Default

    275@2-2-2-5-1T Am de citit..... ma intorc cu rezultate luni cand ajung la munca

  5. #5
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Bine, hai ca merge si 265-270MHz 2-2-2-5-1T
    Incearca asa cu voltaj 3.2 sa vezi cat duc (cu +0,3V enabled), apoi cresti pana la 3.6V.
    Drive Strenght/Data Strenght = 8/3
    Trc - 7
    Trfc - 14
    Tref - 0776
    RW queue bypass - 16X
    Bypass max - 7X
    Max async latency - 7ns
    Read preamble - 5.5ns
    Idle cycle limit - 256clks
    Dynamic ICC - Enable

    Careful, sa maresti voltajul la procesor macar la 1.55V ca sa nu-ti crape controllerul de memorie. Citeste aici despre asta, cu accent pe posturile lui Micutzu
    Last edited by Neo; 16-01-2006 at 02:50.
    Stop being bad.



  6. #6
    A student of the Force Gogu's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,820

    Default

    Neo, sa-mi fie cu iertare dar aberezi cu 270MHz 2-5-2-2 ai tai.
    You can fuck off to Tibet and I shall have men, nutters from Parkhurst, dressed in yeti suits up Everest with meat cleavers ready to chop your tarty fucking legs off.

  7. #7
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Eu voiam sa stimulez omul, sa dea tot ce poate, etc, etc. Daca nu ai un tzel inalt, nu o sa reusesti nici macar ceva decent (TM). Okay, esti iertat...
    Last edited by Neo; 15-01-2006 at 14:19.
    Stop being bad.



  8. #8

    Default

    Am citit de curand o chestie care mi-a ridicat parul din cap....

    Detalii aici

    http://www.ocforums.com/showthread.php?t=436685

    Corsair-urile mele sunt v.1.5 deci UTT BH-5?

  9. #9
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Mai bine citeai aici.

    Citez:
    XMS-PC3200C2 Rev1.5 (2-2-2-5-1T) --chip--> Winbond New BH-5 ~ Brainpower PCB
    Dar care e problema? Ca linkul ala nu prea merge...

    Nota:
    Winbond UTT sunt de fapt chipuri "old CH5" manufacturate in proces de productie de 0,13um (fata de old BH5, fabricate in proces de 0.175um). UTT vine de la UnTesTed (netestate). Sunt pur si simplu chipuri fabricate pe masinile folosite de Winbond si s-ar parea ca de aceea merg asa bine. Problema este ca, nefiind testate, sunt puse de-a valma pe PCBuri (BrainPower, uneori), ceea ce duce la o limitare a overclockului.
    Winbond New BH5 se vor urmasele vechilor chipuri BH5, produse in proces de 175 nanometri, insa nu merg la fel ca vechile chipuri Cine are completari sa binevoiasca

    LE: daca voltajul peste 3,3V omora DFIuri, pana acum dadea faliment firma de la RMAuri... Chill, probabil se refera la voltaj peste 3,3V tinut 24/7, ceea ce evident nu e recomandat

    LLE: scuzele mele cele mai sincere pentru posturile de mai sus, nu ai cum sa atingi cu new BH5 275MHz 2-2-2-5-1T Poate 250MHz 2-2-2-5-1T sau daca ai noroc de chipuri bune chiar mai mult.
    Last edited by Neo; 16-01-2006 at 13:44.
    Stop being bad.



  10. #10

    Default

    Am o nelamurire... Daca incerc sa dau mai mult de 3.2Vdim trebuie sa dau o valoare la CPU VID Control. Daca dau 0.800 imi scade voltajul procesorului si porneste si mai greu. Anyone?

  11. #11
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Quote Originally Posted by Neo
    Careful, sa maresti voltajul la procesor macar la 1.55V ca sa nu-ti crape controllerul de memorie. Citeste aici despre asta, cu accent pe posturile lui Micutzu
    Mie mi se pare ca omul are dreptate. Tie nu?
    Setezi CPU VID Control la 1,55V, NEAPARAT, altfel busesti procul daca dai peste 3,2V. Citeste din linkul asta
    Stop being bad.



  12. #12
    A student of the Force Gogu's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,820

    Default

    Quote Originally Posted by Neo
    Eu voiam sa stimulez omul, sa dea tot ce poate, etc, etc. Daca nu ai un tzel inalt, nu o sa reusesti nici macar ceva decent (TM). Okay, esti iertat...
    O'Rlly ?
    Bine ca m-ai iertat macar, pot rasufla usurat acuma, shiiish.
    You can fuck off to Tibet and I shall have men, nutters from Parkhurst, dressed in yeti suits up Everest with meat cleavers ready to chop your tarty fucking legs off.

  13. #13
    Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    117

    Default

    parazittu: Navigand prin linkurile date mai sus am inteles ca memoriile Corsair XMS C2 v 1.5 au PCB Brainpower si chipuri Winbond BH-5 new.

  14. #14

    Default

    Exact. Ai inteles bine. Insa inca am probleme de stabilitate cu ele. am ajuns momentan in 2-2-2-5@230 3v . Incerc sa scad voltajul cat mai mult. Insa mai sus de 230 nu vrea deloc. Tre sa urc voltaj la 3.2 si atunci incep erorile in memtest.

  15. #15
    Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    117

    Default

    Cu ocazia acestui thread si navigand prin likurile de mai sus, am citit niste ghiduri insotite de explicatii pentru arhitectura A64 si sa dea dracii daca scrie ceva clar ce si cum e. Numai abureli. De exemplu eu as vrea sa ridic memoria si cpu-ul. Am inteles ca frecventa de lucru a memoriei e derivata din frecventa procesorului or smth, scalata prin multiplicator. LDT-ul ala e? A si daca maresc frecventa cpu-ului creste automat si frecventa memoriei? Si pana la urma ce fac daca vreau sa cresc frecventa cpu-ului? HTT ala am inteles ca nu prea conteaza in the big picture, doar ca trebuie scazut multiplicatorul pt el atunci cand se face oc astfel incat frecventa Hypertransport sa nu depaseasca 1 GHz. Am mai inteles ca arhitectura asta are 2 bus-uri: 1 pt memorie-cpu si unul pt cpu-restul sistemului. Care? Cum? Cand? De ce?

    Later edit:

    Am aflat pana la urma de aici http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...es/athlon64oc/. LDT-ul fara a modifica multiplicatorii are cel mai mare impact... e ce era FSB-ul la K7. Si mai zice acolo ca memoria overclockata de una singura (adica fara CPU) nu aduce nici un avantaj semnificativ.
    Last edited by Cosminel; 17-01-2006 at 16:48.

  16. #16

    Default

    Ok ce am reusit pana acum se vede in imaginile atasate. Nu am reusit mai mult de nici o culoare. Daca aveti ceva idei as fi extraordinar de recunoscator.
    Eu ma lupt cu memoriile, procesorul mai duce.
    Configuratia este urmatoarea daca nu mai tineti minte.

    Ath64 3200 + Venice 10x230@1.6
    DFI LanParty Ultra-D
    2x512 Twinx3200C2PT v1.5 New BH-5 Racite activ.
    2x512 Twinx3200C2PRO v.5.2 ProMOS Racite activ.

    Memoriile ajung pana in 230@2-2-2-5-1T @3.1v(v1.5) si 230@2,5-3-3-6@2,7v(v5.2)(mai mult Vdimm apar erori in memtest) insa mai sus nu vor sa urce nici in 2.5-4-4-8(v1.5). Daca ii dau CAS 3 nu mai booteaza.
    Ca alte latente si setari am folosit ce mi-a dat Neo.

    Nu am urcat mai mult la voltaje la v1.5 pt ca intentionez gasesc un OC pt zi de zi.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	New BH-5 Stable.JPG 
Views:	116 
Size:	259.8 KB 
ID:	8298   Click image for larger version. 

Name:	ProMOS Stable.JPG 
Views:	102 
Size:	260.1 KB 
ID:	8299  

  17. #17
    Member blana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    140

    Default

    parazzittu am aceeleasi memorii v1.5 si cam ce ai reusit tu am reusit si io .
    cred k asta e limita .
    cand ma intor o sa postez niste poze.
    Dfi Lan Party UT SLI-D / AMD 3200+ 64@ 2000mhz 1.15v on AC Freezer 64/ Leadtek 6600 Gt Extreme 574/1200 / 2X512 Corsair XMS CL2 2.2.2.5 /Creative Audigy LS / Antec Smart Power 2.0 500W /WD 1200JB, SP2504C /Antec P 180 Case 4x120 / Sony PSP Value Pack / Samsung SyncMaster 913n

  18. #18
    Tech Support Varzmaster's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,178

    Default

    Eu tin minte ca am rulat 250 MHz 2-2-2-5 fara nici un fel de problema cu un kit rev 1.5 pe DFI nF4. Tine de noroc la astea non-binned.
    P: Soft is for softies. Real men use soldering irons.™
    N: Heaven is for pussies. Real men go to hell.™

  19. #19

    Default

    Quote Originally Posted by Varzmaster
    Eu tin minte ca am rulat 250 MHz 2-2-2-5 fara nici un fel de problema cu un kit rev 1.5 pe DFI nF4. Tine de noroc la astea non-binned.
    Daca te referi la faptul ca nu sunt kit sa sti ca de fapt sunt kit. Mai ti minte exact ce setari ai folosit Varz?

  20. #20
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    Quote Originally Posted by parazzittu
    Memoriile ajung pana in 230@2-2-2-5-1T @3.1v(v1.5) si 230@2,5-3-3-6@2,7v(v5.2)(mai mult Vdimm apar erori in memtest) insa mai sus nu vor sa urce nici in 2.5-4-4-8(v1.5). Daca ii dau CAS 3 nu mai booteaza.
    Ca alte latente si setari am folosit ce mi-a dat Neo.
    BH-5-urile nu merg CAS3.
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Setari BIOS latente memorii
    By Cosminel in forum General Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 14-12-2005, 22:10
  2. Replies: 8
    Last Post: 13-12-2005, 00:34
  3. setari de net
    By 3rr0R in forum Internet & Networking
    Replies: 7
    Last Post: 19-10-2005, 21:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •