Results 1 to 17 of 17

Thread: Restart bizar ...help!

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    13

    Default Restart bizar ...help!

    Se da urmatoarea configuratie:

    -Athlon 64 3200+ Venice E6
    -Asrock 939Dual Sata II bios 1.50
    -2x512 Corsair 3200C2 @ 200 2-3-3-5
    -Radeon X800@XL cu Silencer 5.2
    -HDD Seagate 7200.9 SATA II 160GB
    -DVDRW LG4167B
    -sursa Sirtec 420W
    +alte nimicuri

    Problema: dupa ce am instalat winXP SP2, drivere, aplicatii etc...in momentul in care vreau sa deschid un banal fisier WORD...bam...se restarteaza!, fara ecran albastru, fara nimic...direct negru!
    am mai patit asta inainte de ultima formatare si in Opera de cateva ori

    Mentionez ca e stabil in Prime, SuperPi, Memtest, 3DMark, jocuri etc
    Am observat, desi nu intotdeauna, ca o resetare de bios mai rezolva chestia asta...are cineva vreo idee daca e vreo setare care nu se "pupa" cu, ...culmea Word-ul?

  2. #2
    Member MBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cluj
    Posts
    113

    Default

    my computer > properties > advanced > startup and recovery automatically restart ..... scoti chestia aia si o sa-ti apara ecran albastru ....nu se mai restarteaza automat ..iti notezi eroare si cauti pe google ..have fun
    Last edited by MBM; 19-01-2006 at 12:33.
    AMD64 3200+ Venice| Thermaltake CL-P0071D Sonic Tower| Msi K8N SLI Platinum| Geil Kit 2 x 512MB, SPD Dual Channel| MAXTOR 250 GB| WinFast PX6600 GT TDH| ANTEC TX1050B-EC 500W SmartPower 2.0|Logitech G5|Hp p1230|

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    13

    Default

    ok...am facut si asta fara rezultat!

    se restarteaza si in momentul in care dau paste in PaintBrush dupa ce am facut vreo captura de ecran.

    nu mai am nici o idee

  4. #4
    Member MBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cluj
    Posts
    113

    Default

    hmmmmm ..asta pare soft nu hard ..incearca sa-ti instalezi windows-ul .....sau poate ii un virus
    AMD64 3200+ Venice| Thermaltake CL-P0071D Sonic Tower| Msi K8N SLI Platinum| Geil Kit 2 x 512MB, SPD Dual Channel| MAXTOR 250 GB| WinFast PX6600 GT TDH| ANTEC TX1050B-EC 500W SmartPower 2.0|Logitech G5|Hp p1230|

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    13

    Default

    am reinstalat, de mai multe ori; nu mai ramane de facut decat sa instalez fiecare driver/program si sa vad imediat cum se modifica...e cam singura modalitate sa aflu de la ce poate fi.

  6. #6
    Member MBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cluj
    Posts
    113

    Default

    mda ...naspa have fun
    AMD64 3200+ Venice| Thermaltake CL-P0071D Sonic Tower| Msi K8N SLI Platinum| Geil Kit 2 x 512MB, SPD Dual Channel| MAXTOR 250 GB| WinFast PX6600 GT TDH| ANTEC TX1050B-EC 500W SmartPower 2.0|Logitech G5|Hp p1230|

  7. #7
    Verii Important Papagal faraonu's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in spatele tau, cand stai aplecat
    Posts
    691

    Default

    Quote Originally Posted by mushik
    am reinstalat, de mai multe ori; nu mai ramane de facut decat sa instalez fiecare driver/program si sa vad imediat cum se modifica...e cam singura modalitate sa aflu de la ce poate fi.
    instaleaza cu cablul de retea scos.
    pune tot ce-ti trebuie( antivirus, firewall, ad-aware) si apoi fa-ti de cap
    + fa-ti update-urile la windows
    am o ..placa de baza....si 3 condensatoare...fix in sutienu tau de baie

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    13

    Default

    hmm...cred c-am gasit buba...am pus o sursa "grandma style" de 235W si merge ca uns...so...i'll go shopping 4 a brand new power supply!

  9. #9
    Member MBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cluj
    Posts
    113

    Default

    iti tine sursa aia compu ????
    AMD64 3200+ Venice| Thermaltake CL-P0071D Sonic Tower| Msi K8N SLI Platinum| Geil Kit 2 x 512MB, SPD Dual Channel| MAXTOR 250 GB| WinFast PX6600 GT TDH| ANTEC TX1050B-EC 500W SmartPower 2.0|Logitech G5|Hp p1230|

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    13

    Default

    pana acum da ...si am bagat si quake4 de vreo ora...

  11. #11
    Member MBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cluj
    Posts
    113

    Default

    ai grija poate-ti fute sistemu din cate stiu eu ptr procurile pe 64 recomandat 400w
    AMD64 3200+ Venice| Thermaltake CL-P0071D Sonic Tower| Msi K8N SLI Platinum| Geil Kit 2 x 512MB, SPD Dual Channel| MAXTOR 250 GB| WinFast PX6600 GT TDH| ANTEC TX1050B-EC 500W SmartPower 2.0|Logitech G5|Hp p1230|

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    13

    Default

    ma vad nevoit sa revin...

    nu era din cauza sursei; am luat un Enermax Noisetaker 375W si se restarteaza mai cu spor; pana acum in:
    - Office (!), la anumite fisiere Word sau PowerPoint (deja am unele cu care "testez")
    - PaintBrush - cand dau Paste;
    - Opera/IE - cand accesez saitu' lui DjOptick

    Ce oare au toate acestea in comun?

    Am banuit placa video...asa ca am pus un Ti4200 pe Agp care, dupa ce initial s-a restartat odata, dupa ce a terminat de instalat driverii nu a mai facut probleme.

    Asadar, ce sa fie?
    - placa video? (as aprecia o parere a lui champ,fiindca a trecut si pe la el)
    - placa de baza? (slotul pci-e)
    - driverele Uli?
    - driverele Ati le-am exclus, am pus si Omega;

    De ce numai in aplicatiile astea se restarteaza, iar in jocuri si 3DMarci n-are probleme?

    Mai ramane sa testez:
    - placa video pe alta placa de baza;
    - alta placa video pcie pe placa mea de baza. se ofera cineva sa ma ajute?

  13. #13
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    13

    Default solved!

    Gata! I-am dat de cap!

    Mi-am facut putin timp in seara asta sa rezolv problema...dupa n scenarii, calcule si injuraturi.

    Pornind de la banalul reset de Bios si modificand parametru cu parametru, am descoperit ca:

    Memoria 2x512 Corsair XMS3200C2 rev 5.2 , IC ProMos, nu merge in 1T pe Asrock 939Dual Sata2.

    aceeasi memorie a mers 2-3-3-5 1T pe Abit NF7 v2.0 dual chanell, Epox nF3 250Gb (max 260 @ 3-4-4-8 1T) si pe DFI Lanparty nF3 (pe care, in schimb, nu urca mai mult de 220 in frecventa, indiferent de timing-uri)

    Acum, nu reusesc sa-mi dau seama daca e doar o incompatibilitate ULi - IC ProMos sau o conjugare ULi - PCIE - IC ProMos (deoarece cu placa video pe AGP au functionat in 1T)

    !Retineti ca restartul se manifesta doar in MS Office/IE/Opera!
    Sper sa fie de folos si altora.

  14. #14
    Curv mimed's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    167

    Default

    Esti tu sigur ca nu e din cauza de versiunea/varianta cracuita de Office instalata ?

  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    13

    Default

    Yup...am incercat mai multe versiuni de Office...acum nu mai are nici o problema

    o sa le trimit un mail la asrock sa vedem ce zic;

  16. #16
    Curv mimed's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    167

    Default

    Bizar.

  17. #17
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    6

    Default

    incearca sa setezi in bios async latencyul si read preamble la 5.0ns si 7.0ns (sau invers) si s-ar putea sa iti merga in 1T
    E un bug cunoscut pe placa asta de baza care nu poate fi remediat decat cu setarile acestea (sau cu un bios mai nou)
    Mie imi merge bine in 1T fara restarturi in word sau IE/opera, dar numai daca nu tin oc placa video (bizar). In schimb in 2T e rock stable, si diferenta de performanta e infima, practic inobservabila in real life.
    Pt alte probleme uita-te si aici:
    http://www.ocworkbench.com/ocwb/ulti.../forum/30.html

    Ideea e ca nu prea e bine sa lasi nimic pe Auto in setarile biosului. Cu un pic de tweaking poti face minuni
    Core2Duo E4300 | Asus P5N-E SLI | 2 GB Corsair XMS2 4-4-4-12 | Gainward GF8800GTS Golden Sample @ 550/1760 | WD 1600 JB | WD 2500 YD | Asus DRW1604P + ASUS DVD 16x | Antec SLK3000B Chieftec 400W PSU | Altec Lansing AVS300B2.1 | Samsung SyncMaster 913N |

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. restart la jocuri
    By adishaq in forum General Hardware
    Replies: 7
    Last Post: 04-12-2005, 17:53
  2. Restart aiurea!?
    By ElDiavolo in forum Help!
    Replies: 4
    Last Post: 29-09-2005, 11:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •