Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Pentium-M vs A64 - Page 3
Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 61 to 90 of 178

Thread: Pentium-M vs A64

  1. #61

    Default

    Pt. fanii Dothan, Core Duo, Solo, etc. avem o "stire" interesanta...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  2. #62
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Las' ca d-aia s-a inventat microcode update. De cand Intel si-a furat-o cu f00f bug - daca isi mai aduce cineva aminte ce "misto" a fost saptamana aia pt adminii de masini x86 multiuser - sufla si-n iaurt.

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  3. #63

    Default

    Intrebare pentru cei cu dothan: am citit articolul de pe Tomshardware si, din cate am inteles, la Dothan nu se poate schimba voltajul daca este trecut pe desktop. E adevarat? Daca da, propun un voltmodding.

  4. #64

    Default

    Quote Originally Posted by Caligula
    Las' ca d-aia s-a inventat microcode update. De cand Intel si-a furat-o cu f00f bug - daca isi mai aduce cineva aminte ce "misto" a fost saptamana aia pt adminii de masini x86 multiuser - sufla si-n iaurt.
    Mda, si sa nu se interpreteze gresit "stirea". TOATE CPU-urie au bug-uri, exprimate in astfel de errate, bug-uri care sunt mai mult sau mai putin reparabile soft. Deci nici Dothan-ul nu putea fi lipsit de asa ceva...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  5. #65
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Quote Originally Posted by tavy
    Intrebare pentru cei cu dothan: am citit articolul de pe Tomshardware si, din cate am inteles, la Dothan nu se poate schimba voltajul daca este trecut pe desktop. E adevarat? Daca da, propun un voltmodding.
    Depinde de placa de baza/adaptor (mai bine zis de VRM/BIOS), daca suporta EIST sau nu.

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  6. #66
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    Artanis - (chiar daca s-au sters niste replyuri p-aci) eu zic ca nu te intrece nimeni in comentarii stupide ... daca nu stii de gluma e problema ta ... oricum ti s-a explicat de nenumarate ori ca esti cel putin enervant cu incapatanarea ta de fanboy...

    Pana la aparitia Conroe-ului Yonah-ul face fata destul de bine si neoverclockat procesoarelor dual core de la AMD. Cel putin in jocuri
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  7. #67
    [Big Boobs] Alice's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Wonderland
    Posts
    584

    Default

    Q: Turion e pe 754 'clasic'? adica poate fi pus pe orice placa desktop 754?

  8. #68

    Default

    Quote Originally Posted by Alice
    Q: Turion e pe 754 'clasic'? adica poate fi pus pe orice placa desktop 754?
    Da, in principiu merge pe orice MB cu chipset NF3 skt754.
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  9. #69

    Default

    mache, esti patetic...de crezi ca intereseaza pe cineva ce te enerveaza pe tine si ce nu. Cunoscandu-te deja putin, pot spune ca te enerveaza si ca azi e luni
    Vezi ca in "jocurile" alea de care zici din linku' ala care-l indici e de fapt unu' singur: Doom3, pt. ca in BF2 ia rusinica de la A64 X2. Oricum e de vazut de ce e in stare in engine-uri 3D noi si solicitante, gen FEAR, Q4, nu in 3DM2k1 sau Q3 cu care se bat unii cu pumnii in piept p-aci...

    Si ca sa nu ramana cineva cu impresia ca mache e in stare sa faca un post logic, iata niste rezultate in gaming ale Dothan-ului (pe MB i915 si DDR2) si ale Core Duo (pe MB i945 si DDR2):

    P.S. Bine, acum o sa sara mache cu replica tipica : "cine-si ia PM si nu-i baga overclock"
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	1.png 
Views:	177 
Size:	20.9 KB 
ID:	8852   Click image for larger version. 

Name:	2.png 
Views:	158 
Size:	21.4 KB 
ID:	8853   Click image for larger version. 

Name:	3.png 
Views:	149 
Size:	20.5 KB 
ID:	8854   Click image for larger version. 

Name:	4.png 
Views:	153 
Size:	19.1 KB 
ID:	8855   Click image for larger version. 

Name:	5.png 
Views:	139 
Size:	21.7 KB 
ID:	8856   Click image for larger version. 

Name:	6.png 
Views:	155 
Size:	20.0 KB 
ID:	8857  
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  10. #70
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    iar citesti printre randuri... am scris ca
    face fata destul de bine si neoverclockat
    Iar pozele puse de tine de pe anandtech nu fac decat sa-mi arate ca am dreptate...

    PS: eu as zice sa te abtii de la atacuri personale... si nu, nu ma cunosti catusi de putin...
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  11. #71

    Default

    Da, depinde ce intelegi tu prin "face fata destul de bine" pt. un CPU care inca nu e pe piata.
    Si ia vezi cine a inceput cu atacurile, poate te dumiresti.
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  12. #72
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    Nu e deloc pe piata ...

    face fata destul de bine = e cu cel mult 5-10% mai slab sau egal ... e bine asa?

    Eu zic ca nu te-am jignit cu nimic da' vad ca tu iei orice gluma in serios...
    Last edited by mache; 30-01-2006 at 14:14.
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  13. #73
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Poate ma oftic si aduc. De aici. 3800+ pleaca cu vreo 50 EUR mai sus, in cel mai bun caz.

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  14. #74

    Default

    In fine, eu credeam ca sunt disponibile doar pt. preorder, vad ca in link-ul asta e oferta proaspata, de azi Si vezi Caligula, ca ala e 1.66GHz.
    In orice caz, asa cum spuneam, versusul e fortat din cel putin 2 pct. de vedere:
    1. a compara un CPU mobile cu unul desktop e doar un exercitiu de imaginatie, pt. ca nu sunt destinate (oficial) acelorasi piete.
    2. K8 in forma actuala (skt. 939) este eol., migrarea la DDR2 este asteptata in 2 luni, si concurentul direct Core Duo si Solo va fi Turion64 skt. S1 (probabil 638 pini) dual channel DDR2 (dual si single core).
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  15. #75
    Thug Team OC RoyaL's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Dirty North
    Posts
    507

    Default

    terminati-o cu prostiile
    am avut sub mana si Opteroane si Dothan.
    am fost primul din team care e trecut la dotty si imediat dupa au mai trecut doi(care stateau pe 939)

    3 din 4 avem P-m acas.
    testele le fac de 1 singur ,nu am nevoie sa ma uit pe net la teste gay.

    @Artanis 760 2ghz cum?
    una e 133x15 si alta e 200x10 sau 250x8.
    ma mir ca si in ziua de azi mai exista lume care pune in discutie suprematia lui dothan.
    cu un dothan acasa ,yonah nu imi spune multe sincer sa fiu, astept conroe
    C.R.E.A.M. (Clock Rules Everythin' Around Me)
    Low nigg@z don't try this at home.

  16. #76

    Default

    Quote Originally Posted by RoyaL
    ma mir ca si in ziua de azi mai exista lume care pune in discutie suprematia lui dothan.
    cu un dothan acasa ,yonah nu imi spune multe sincer sa fiu, astept conroe
    Fara dothan acasa iti spun ce se va intampla. Unele jocuri, intr-adevar, momentan merg excelent. Insa sunt curios la FEAR sau alte jocuri ce rup tot sistemul, inclusiv interfata cpu-memorie care sunt rezultatele. Dar vor aparea jocuri (inclusiv cele optimizate pentru 64 biti) in care dothan nu se va descurca la fel de bine, si iti va parea rau ca nu ai ramas pe 939.

    Oricum nu vad de ce un LAN PARTY cu fsb minim 300 (nu-mi spuneti ca nu poate, daca ai noroc duce si mai mult) echipat cu un Venice cu controller de memorie dual-channel inclus si trecut de 2500 mhz, ar putea fi sub Dothan, chiar si la fsb 250.

  17. #77

    Default

    testele le fac de 1 singur ,nu am nevoie sa ma uit pe net la teste gay
    Foarte "gay" testele alea care sunt cu adevarat exhaustive, nu doar un SPi cu care va bateti astia cu PM p-aci...Unora argumentele nu le sunt suficiente, parerea lor fiind suprema probabil...asta e...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  18. #78
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    Artanis - de ce nu postezi tu realizarile "marete" ale Athlonului tau si dup-aia comparam ? cand ai propus acel contest de 2GHz ai evitat capitolul jocuri ... ce-ar fi sa-l introducem ?
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  19. #79

    Default

    Introducem ce vrei, dar ne dai tu placi video identice ?
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  20. #80
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    si as zice mai degraba 2.4GHz (12x200 sau chiar 10x240) roundup ... nu de alta da' 2GHz e cam putin pentru ambele platforme - si putem chiar sa comparam cu un P4 cu HT

    placi video - as zice ca un 6600GT pe PCIe/AGP default e foarte ok pentru a fi testele elocvente ...

    si ar mai fi interesant sa vedem venisurile si cu Via, ATi sau SiS nu numai cu nForce
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  21. #81

    Default

    Ce vrei tu, pana la 10x255 si 1:1 cu mem. ma tin verzele astea si la v.def.
    Si o sa am si doua MB, una pe ATI Xpress 200 si una pe Geforce 6150, na fara NF4 ! Cu p.v. ma bazez pe tine
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  22. #82

    Default

    De ce sa nu se puna nforce atata timp cat e atu-ul AMD? Pe principiul asta hai sa facem test pentru Dothan pe platforma laptop, sa vezi acolo performanta la fsb 133...

  23. #83

    Default

    Nu mai carcoti si tu atat, ca zis "nu numai Nforce".
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  24. #84
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Deci Yonah smokes FX-60. Astept sa apara placa de baza pt el

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  25. #85

    Default

    Teste sintetice irelevante + proc oc-at de-i sar ochii vs. proc. default
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  26. #86
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    ala nu e overclockat de-i sar ochii... al meu pupa +1.1GHz cu racirea default ... arata-mi cooleru "box" de FX60 si compara-l cu o racire echivalenta (ceva de genu XP90) pusa pe un Yonah si pariez ca overclockate "de le sar ochii" tot yonahu iese in fata in "teste sintetice irelevante"...
    nu mai zicem de diferenta de pret...
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  27. #87
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    eu am dat 0.3V la dottie si inca mai poate ... nu-ti fa griji de voltaj... oricum bag mana-n foc ca aia au bagat atat voltaj ca sa fie siguri ca le merge overclockingu

    iar in floating point si integer cine e oare mai tare ?
    Last edited by mache; 02-02-2006 at 13:28.
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  28. #88

    Default

    Iete ca in Whetstone ramane chiar in urma fata de FX, desi are clock si FSB mai mare. Si asta spune multe despre eficienta arhitecturii PM in anumite scenarii
    nu mai zicem de diferenta de pret...
    Esti carcotas, pt. ca la 2.6-2.7 GHz am sanse sa duc si un X2 3800+, care stii cat costa...
    Si nu uita ca nu numai racirea e problema cand vine vorba de oc.; Yonahu' ala la @2.7 GHz are +0.23V vcore din cate vad, s-ar putea sa nu-l mai ajute nici o racire mai sus de-atat.

    Acum, sincer vorbind, cooler-ul de pe Yonah e delicios, ma intreb cum ar arata cu un XP120
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	171 
Size:	78.1 KB 
ID:	8946  
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  29. #89

    Default

    eu am dat 0.3V la dottie si inca mai poate ... nu-ti fa griji de voltaj... oricum bag mana-n foc ca aia au bagat atat voltaj ca sa fie siguri ca le merge overclockingu
    Dothan e in 90nm iar Yonah in 65nm. Ghici care se prajeste mai usor
    Si normal ca trebuie sa fii sigur de oc., adica Prime stable, nu "bench-stable"
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  30. #90
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    Ghici ca n-ai dreptate... Northwoodurile crapau la >1.85V in primele revizii iar bajetii au dat si 2V in Prescott deci regula asta cu crapatul la voltaj mai mare nu e chiar valabila...

    In ceea ce priveste voltajul ala eu zic ca e un pic cam mare... dar oricum ar fi sunt abia primele revizii... intr-o luna doua cand o sa apara mai multe pe piata o sa vedem adevaratul potential
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. BH-5 pe i915 + Dothan
    By Micutzu in forum Crazy Overclocking
    Replies: 39
    Last Post: 07-01-2006, 18:13
  2. Crazy Dothan \\pt SANG// :D
    By xwoodoo in forum Crazy Overclocking
    Replies: 16
    Last Post: 20-09-2005, 08:55
  3. Oferta Dothan + asus adaptor
    By sang in forum Closed
    Replies: 10
    Last Post: 02-08-2005, 08:27
  4. dothan overclocking
    By dont do it in forum Crazy Overclocking
    Replies: 24
    Last Post: 29-07-2005, 16:29
  5. Dothan action
    By Zyklon5 in forum Intel
    Replies: 23
    Last Post: 08-03-2005, 06:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •