Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Pentium-M vs A64 - Page 6
Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 151 to 178 of 178

Thread: Pentium-M vs A64

  1. #151
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    N-am nici un mod nici pe mobo nici pe adaptor
    eu am 2.6 prime stable la 1.45 la 2.8+ dau benchuri cu 1.6 (n-am incercat cu mai putin si nici n-am dat cu prime - mi se pare inutil din moment ce n-o sa tin 24/7 cu voltaj )
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  2. #152

    Default

    Caligula, n-ai nevoi nene de DFI&co, de vreme ce ai vazut ce pot alte MB mult mai ieftine, si in topicul tau de the bang for the buck.
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  3. #153
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    MB mult mai ieftine necesita modding la greu...
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  4. #154

    Default

    Di ce ? Biostaru' ala de ex. iti da VCORE si VDIMM de nu poti duce...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  5. #155
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Pt stabilitate...
    Asa in bang for the buck am pus asrock, care insa cu memoria nu trece de 270 (frecventa rezultanta dupa aplicarea unui divizor). Biostar alea nu stiu nici ele cum duc memoria...

    Quote Originally Posted by mache
    N-am nici un mod nici pe mobo nici pe adaptor
    eu am 2.6 prime stable la 1.45 la 2.8+ dau benchuri cu 1.6 (n-am incercat cu mai putin si nici n-am dat cu prime - mi se pare inutil din moment ce n-o sa tin 24/7 cu voltaj )
    Mmmm... mda, asa imi tine si mie, credeam insa ca merge mai sus.
    Poti incerca un vcca mod, in functie de cooling si procesor poti sa mai sari vreo 200MHz in sus prime stable.

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  6. #156
    Mercutio Scorsese Don Corleone's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Bucharest - Romania
    Posts
    862

    Default

    Quote Originally Posted by mache
    MB mult mai ieftine necesita modding la greu...
    Asrock is t3h shit
    One Nation, underground™
    T3h small: Dell Inspiron 6400 & Samsung 940N

  7. #157
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Quote Originally Posted by Don Corleone
    Asrock is t3h shit
    Eu as incerca un pic si Biostar t-force ultra 939. Are bios misto, nu stiu cum sta la preturi.

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  8. #158
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    Cali - bine ca te-ai lamurit... pana una alta vin cu al meu porc la tine sa-i dam in goarna GTXului ?
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  9. #159
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Ihi, cauta-ma joi pe YM. E momentul sa scoatem de un record ceva

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  10. #160
    Member rob_debruce's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    114

    Default

    Totusi, sunt curios ce ar sti un Opteron cu 2x2M L2 Cache
    Cred ca nu ar face mare isprava.Ma gandesc ca bartonul desi avea 512cache, tot degeaba nu l-au ajutat foarte mult fata de T.Pe anandtech era o comparatie intre procesoare dual core si 3800+ a scos punctaj mai bun decat opteron165 desi acesta avea 2mb cahe(deci fracventa a contat mai mult).Cred ca avand in vedere arhitectura cu pipe scurt, memoria cache nu aduce un avantaj deosebit pt AMD, spre deosebire de intel unde pipe'ul lung chiar are nevoie.
    E6700@3800 water cooling ;GIGABYTE P-35 DQ6 2x1024TEAM Xtreem PC6400 4-4-4;ATI X2900XT; MUSHKIN 650 W

  11. #161
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Quote Originally Posted by rob_debruce
    Pe anandtech era o comparatie intre procesoare dual core si 3800+ a scos punctaj mai bun decat opteron165 desi acesta avea 2mb cahe(deci fracventa a contat mai mult).Cred ca avand in vedere arhitectura cu pipe scurt, memoria cache nu aduce un avantaj deosebit pt AMD, spre deosebire de intel unde pipe'ul lung chiar are nevoie.
    Un link pls ?
    S-avem raison, acei 512k cache in plus se vad clar in orice, pornind de la superpi si terminand cu 3dmark. Evident, un sempron la 2.8GHz se ia la tranta meserie cu un A64 la 2GHz, dar in conditii de frecvente egale e incredibil ca un opteron sa iasa mai jos.
    Cat despre suprematia Dothan/Yonah/Conroe, as fi curios cum s-ar comporta un A64 cu 2x2M de cache. Sau cu 2x4M. Intern, arhitectura P-M e mai simpluta decat cea a lui A64, cine nu crede sa ia un pic arstechnica la sapat si o sa vada. Tocmai cache ala e taticul, prin prefetchurile anticipate tine unitatile interne ocupate mai bine decat controllerul minune de memorie al A64. Si tocmai ca la un pipe scurt iti trebuie cache mare, altfel instructiunile zboara repejor si procesorul ramane asteptand date de la memoria lenta. A64 aduce mai repede prin DirectConnect, dar Dothan le are pregatite pe teava. Sa nu uitam, procesoarele RISC de ex (pipe scurt, instructiuni scurte) au performanta direct proportionala cu dimensiunea cache-ului si nu cu cea a nr de MHz. Frecventa conteaza la NetBurst unde exista latenta indusa "artificial" printr-un pipeline lung. Proasta idee pt frecvente mici.
    Atentie, Opteron are 2x1M cache, nu 2M. Vorbim aici de teste rulate in general single thread.
    S-au pus si rezultate pe aici (vezi cele ale lui Micutzu cu Celeron M Dothan), la aceeasi frecventa, Celeron M < A64 < Opteron < Dothan.
    In conditii de cache egal, A64 isi confirma suprematia arhitecturii - interne si externe.
    Last edited by Caligula; 09-05-2006 at 22:57.

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  12. #162

    Default

    Quote Originally Posted by Caligula
    S-au pus si rezultate pe aici (vezi cele ale lui Micutzu cu Celeron M Dothan), la aceeasi frecventa, Celeron M < A64 < Opteron < Dothan
    Despre ce rezultate e vorba ? Sper ca nu doar SuperPI...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  13. #163
    Vanator de lameri
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    781

    Default

    Cahce-ul ala este taticul lor datorita faptului ca latimea este de 256 bit la NetBurst/Core fata de 128 bit la Hammer/K8 si 64 bit la Barton/K7. Degeaba adaugi mai mult cache daca nu il faci si mai rapid.

    De la asociativitatea si latimea cache-ului L1/L2 este diferenta gigantica intre A64 si Core 2 Duo/Core Duo in SuperPI. Probabil Conroe mai gastiga si din arhitectura mai wide.

    Hannibal Stokes de la Arstechnica are niste articole foarte interesant dar sunt cam stufoase si nu face intotdeauna comparatii directe intre arhitecturi pe cand Johan De Gelas fost Ace's Hardware acum Anandtech este mai usor de digerat:

    Comparatie pertinenta intre arhitecturi: http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2748&p=1
    Everlasting depraved state of hedonism.

  14. #164
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Artanis, fuge lumea de superpi ca tiganii de sapun In mod normal nu e un test doar de FPU, ci si de bandwidth mare si latente mici. Oare ce caz as avea in care un procesor cu un rezultat SPI mai mare ar iesi mai prost in gaming ? sau in office ? sau in ce anume ? Compilari de kernele? Facem si d-alea.

    Apropo, stie careva vreo jucarie pt modificat latentele cache Prescott ?
    Last edited by Caligula; 09-05-2006 at 23:22.

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  15. #165
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    Cica Celeron M420
    http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=98944

    UNBELIEVABLE !!!
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

  16. #166

    Default

    Quote Originally Posted by Caligula
    Artanis, fuge lumea de superpi ca tiganii de sapun In mod normal nu e un test doar de FPU, ci si de bandwidth mare si latente mici. Oare ce caz as avea in care un procesor cu un rezultat SPI mai mare ar iesi mai prost in gaming ? sau in office ? sau in ce anume ? Compilari de kernele? Facem si d-alea.
    Pai faceti si vedeti in ce iese mai prost...eu am facut o tentativa de round-up si am lamurit unele aspecte legate de relevanta rezultatelor in SuperPI vis-a-vis de aplicatiile reale. In rendering si banuiesc ca si in compilari A64 lasa in urma PM, desi in SuperPI e pe dos - L2 cache rulz. Iar in gaming e pe-acolo...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  17. #167
    Steeeeee-rike™ alinthebest's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    301

    Default

    Quote Originally Posted by pasatoiutd
    19s cu celly pe aer
    are 1Mb cache

  18. #168
    Thug Team OC RoyaL's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Dirty North
    Posts
    507

    Default

    Quote Originally Posted by pasatoiutd
    dau clasa japonezii,ce sa mai.

    l-a facut de kkt pe TYROU.
    C.R.E.A.M. (Clock Rules Everythin' Around Me)
    Low nigg@z don't try this at home.

  19. #169
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    Quote Originally Posted by RoyaL
    dau clasa japonezii,ce sa mai.
    l-a facut de kkt pe TYROU.
    Se auzea la un moment dat ca versiunea japoneza de SPi este mai rapida. O fi valabil si pentru Windows-urile lor ?
    Oricum, daca s-ar baga si pe 3D Marci, s-ar lasa cu niste recorduri frumoase.
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

  20. #170
    Thug Team OC RoyaL's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Dirty North
    Posts
    507

    Default

    eu am probat vers japo de la Pi
    e adevarat e mai rapida si chiar si winul lor mi-a dat ideea asta
    oricum nu cu foarte mult..

    http://img403.imageshack.us/my.php?i...injappo8xk.jpg
    http://img445.imageshack.us/img445/2120/244849rh.jpg
    http://img428.imageshack.us/img428/5...4cinese9ds.jpg
    l-am folosit si ca daily o buna perioada de timp.. incepuse sa-mi placa si orezul
    C.R.E.A.M. (Clock Rules Everythin' Around Me)
    Low nigg@z don't try this at home.

  21. #171
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    Kyosen sparge recordurile cu Merom

    No more comments...
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  22. #172

    Default

    Numai ca Merom nu prea are legatura cu topicul...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  23. #173
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Pai merom ce e? Tot Pentium M e...
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  24. #174

    Default

    "Pentium" ??? Esti sigur ?
    "Pentium" e mort, eu stiu ca-i zice Core 2 Duo.
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  25. #175
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Doamnelor, nu va mai certati. E pornit din Pentium-M, dus insa mai departe, e un articol pe Anandtech. Il putem tine ontopic.

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  26. #176
    Thug Team OC RoyaL's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Dirty North
    Posts
    507

    Default

    ce misto suna Core
    C.R.E.A.M. (Clock Rules Everythin' Around Me)
    Low nigg@z don't try this at home.

  27. #177

    Default

    Am postat un review al lui Core Duo pe o MB desktop mATX (ASUS N4L-VM DH) aici. E cel putin interesant...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  28. #178
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    Intel Core Duo Overclocking Experience:
    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...ocking_10.html
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. BH-5 pe i915 + Dothan
    By Micutzu in forum Crazy Overclocking
    Replies: 39
    Last Post: 07-01-2006, 18:13
  2. Crazy Dothan \\pt SANG// :D
    By xwoodoo in forum Crazy Overclocking
    Replies: 16
    Last Post: 20-09-2005, 08:55
  3. Oferta Dothan + asus adaptor
    By sang in forum Closed
    Replies: 10
    Last Post: 02-08-2005, 08:27
  4. dothan overclocking
    By dont do it in forum Crazy Overclocking
    Replies: 24
    Last Post: 29-07-2005, 16:29
  5. Dothan action
    By Zyklon5 in forum Intel
    Replies: 23
    Last Post: 08-03-2005, 06:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •