Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Pentium-M vs A64
Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 178

Thread: Pentium-M vs A64

  1. #1

    Default

    Nu se poate face o comparatie exacta intre Dothan si Athlon 64, pentru ca arhitecturile lor sunt total diferite si au performante diferite la lucruri diferite. Daca vorbim de putere bruta, DOTHAN se bate de la egal la egal cu un FX55, insa lipsa controllerului de memorie integrat pe procesor si modul in care este folosit cache-ul de 2 mb il trag serios in jos daca este folosit la aplicatii care folosesc la greu tot sistemul si, in special, memoriile...

    OC e o chestie de noroc, eu mi-am luat pe ideea ca "bai nene, imi cumpar barton mobile si scot 2500 mhz lejer" si uite ca abia trec (cu racire bunutza) de 2400 mhz la voltaj maricel (1,825)... Macar e prime stable

  2. #2
    .
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    501

    Default

    Quote Originally Posted by tavy
    ... si modul in care este folosit cache-ul de 2 mb il trag serios in jos daca este folosit la aplicatii care folosesc la greu tot sistemul si, in special, memoriile...
    mestere,nu ai habar despre ce vorbesti.L2 la dothan nu e numai mai mare dar e mai rapid decat orice L2 de A64.Asta e secretul - latenta cache,aproape la fel de mica ca la vechile P3.Care apropo,rupeau in doua "noile" P4 (sk423)..

  3. #3
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Stai sa vezi cand or sa puna 2MB cache si pe A64, atunci sa te tii distractie, ca nr de stage-uri e cam acelasi, dar front-side-ul de A64 e mai bun.
    Deocamdata insa, nene sang, da si tu o estimare

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by sang
    mestere,nu ai habar despre ce vorbesti.L2 la dothan nu e numai mai mare dar e mai rapid decat orice L2 de A64.Asta e secretul - latenta cache,aproape la fel de mica ca la vechile P3.Care apropo,rupeau in doua "noile" P4 (sk423)..
    Vai, de ce naiba ma faci tu sa scriu ditamai postu sa iti explic cum sta treaba?

    M-am interesat de DOTHAN, mi se parea un procesor extrem de interesant si mi s-a parut dubios ca INTEL sa fi scos asa repede pe piata un procesor care sa ii propulseze in fata AMD-ului, lider pe piata procesoarelor in momentul de fata... L-am rugat pe un prieten de-al meu care este la Cibernetica sa se uite in biblioteca lor de cercetari SCO si a gasit despre dothan niste lucruri care mi-au cam schimbat parerea...

    In primul rand, cel mai important, Dothan nu este un procesor PUR pe 64 biti, precum ATHLON 64, ci foloseste EMT64, o improvizatie INTEL care face DOTHAN-ul sa prelucreze datele pe 64 biti. Procesorul insa foloseste tot 8 registre, nu 16, de cate e nevoie pt 64 biti.

    Apoi, DOTHAN integreaza o singura unitate FPU si doar doua unitati ALU pentru prelucrarea datelor, la fel ca P3 (se poate spune ca Dothan este un p3 imbunatatit cu oarece chestii, printre care acel EMT64 si 2 stagii in plus - 2 -).Mai e de spus dar trebuie sa plec .

    In legatura cu CACHE-ul, intr-adevar, este de o latenta mai mica DAR nu asta conteaza. Sistemul de management al cache-ului folosit de intel INTEL este insa total diferit fata de cel folosit de AMD. Amd foloseste un tip exclusiv, mai putin eficient dar cu un "recycle buffer" care compenseaza, iar INTEL foloseste tipul inclusiv, mai bun decat cel al AMD-ului, insa care necesita un CACHE mai mare pentru aceeasi performanta (e f f mult de explicat aici). De aceea vedem peste tot la Intel cache-uri mai mari decat la AMD. De asemenea, ce e FOARTE important si face toata diferenta este "asociativitatea" cache-urilor L1 si L2. Desi DOTHAN foloseste un L1 cache 8-way associative, acesta este MULT mai mic decat cel al AMD-ului, care este 4-way associative. Insa cea mai mare diferenta se vede la asociativitatea L2-cache-ului, la dothan este 8-way associative iar la AMD este 16-way associative.

    Prin urmare, datorita numarului mai mic de FPU-uri si ALU-uri, DOTHAN este bun la aplicatiile single-threaded cum ar fi SUPER PI, benchmark-uri si unele jocuri. Ah si, de asemenea, combinatia dothan - p4c800 este mai proasta decat NForce 2 la capitolul management de memorie...+



    EDIT: Overclockabilitatea depinde de multi factori asa incat chiar si doua procesoare de acelasi tip se overclockeaza diferit... Nivelul de OC il poti gasi doar tu, prin propriile puteri....

  5. #5
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    tavy - aberatii dupa aberatii
    1. dothan nu suporta EM64T
    2. EM64T nu este o "improvizatie" este exact acelasi lucru cu instructiunile x86-64 introduse de A64
    3. nForce2 e sub orice i865PE/i875P dpdv al controllerului de memorie... daca nu stii nu posta aiurea
    4. roaga-l pe prietenul tau de la cibernetica sa vina sa faca niste cursuri de SMP,SPM si altele asemenea din Automatica si dup-aia poate te invata si pe tine sa nu mai aberezi nelimitat pe un forum in care lumea are cat de cat cunostinta de cauza ...
    5. Dothan ca si toate A64 in afara de X2 se comporta la fel pentru ca nefiind dual core e de inteles de ce se descurca mai bine in aplicatii single threaded


    Caligula - daca nu vrei sa investesti in adaptor/mobo vino pe la mine si vedem cum se descurca... cu vdef un 2.3-2.4 tot ar trebui sa scoti (acu e cam tricky cu ce FSB - vezi esemplu la spiderr )
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  6. #6

    Default

    1. nu a spus ca suporta
    2. no comment
    3. omul s-a exprimat clar, 875 in combinatie cu dothan, nu a spus potential al 875ului. Are si dreptate.
    4. nu il cunosti pe prietenul lui
    5. aici ai inteles tu

    6.7.8.9.10 tavy macar mi se pare civilizat
    x2 4400|dfi expert|2x1gb crucial balistix pc4000|xfx7800gtx|2x74gb raptor raid0|300gb maxtor dm10|cmstacker|ocz520w|audigy2zs|sennheiser hd497|logitech z5500|pioneer dvr110b|dvd asus|fujitsu w-19-1|hp ps7960|canon lide35|logitech g5|func1030|logitech g15|asetek waterchill cpu/gpu/nb
    p4 2.6c|ic7 v1.1|1gb adata|asus 6600gt|2x80gb maxtor s-ata raid0|audigy2zs|technics rp-f300|antec 3700bqe|pioneer drv108d|fujitsu w-19-1|logitech m518|func1030|logitech ultrax

  7. #7
    Bunny Fastard Caligula's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Clubul Violatorilor de Imbecili
    Posts
    1,455

    Default

    Quote Originally Posted by mache
    1. dothan nu suporta EM64T
    Quote Originally Posted by MIshu
    1. nu a spus ca suporta
    Quote Originally Posted by tavy
    In primul rand, cel mai important, Dothan nu este un procesor PUR pe 64 biti, precum ATHLON 64, ci foloseste EMT64, o improvizatie INTEL care face DOTHAN-ul sa prelucreze datele pe 64 biti.
    Sa trecem la urmatoarea.

    Quote Originally Posted by mache
    2. EM64T nu este o "improvizatie" este exact acelasi lucru cu instructiunile x86-64 introduse de A64
    Ar vrea Intel. Ca macroinstructiuni, au aceleasi intentii. Cum insa le desface si proceseaza intern, e diferenta de la cer la pamant. Sa nu uitam ca EM64T tot prin NetBurst se digera.
    Ca sa citam de aici:

    There are a small number of differences between each instruction set. Compilers generally produce binaries that target both AMD64 and EM64T, making the differences mainly of interest to compiler developers and operating system developers.

    Early AMD64 processors lacked the CMPXCHG16B instruction, which is an extension of the CMPXCHG8B instruction present on most post-486 processors. Similar to CMPXCHG8B, CMPXCHG16B allows for atomic operations on 128-bit double quadword (or oword) data types. This is useful for high resolution counters that could be updated by multiple processors (or cores). Without CMPXCHG16B the only way to perform such an operation is by using a critical section.
    EM64T lacked also LAHF and SAHF instructions supported by AMD64 until introduction of Pentium 4 G1 step in December 2005. LAHF and SAHF are load/store instructions for status flags.
    Early Intel CPUs with EM64T also lack the NX bit (No Execute bit) of the AMD64 architecture. The NX bit marks memory pages as non-executable, allowing protection against many types of malicious code.
    SYSCALL and SYSRET are also only supported in IA-32e mode (not in compatibility mode) on EM64T. SYSENTER and SYSEXIT are supported in both modes.
    Near branches with the 0x66 (operand size) prefix behave differently. One type of CPU clears only the top 32 bits, while the other type clears the top 48 bits.
    EM64T's BSF and BSR instructions act differently when the source is 0 and the operand size is 32. The processor sets the zero flag and leaves the upper 32 bits of the destination undefined.
    EM64T lacks 3DNow! instructions. This includes prefetch with the opcode 0x0F 0x0D and PREFETCHW, which are useful for hiding memory latency.
    EM64T lacks the ability to save and restore a reduced (and thus faster) version of the floating-point state (involving the FXSAVE and FXRSTOR instructions).
    EM64T lacks some model-specific registers that are considered architectural to AMD64. These include SYSCFG, TOP_MEM, and TOP_MEM2.
    EM64T supports microcode update as in 32-bit mode.
    EM64T's CPUID instruction is very vendor-specific, as is normal for x86-style processors.
    The MONITOR and MWAIT instructions, used by operating systems to better deal with Hyper-threading, are only supported (and only useful) on EM64T.
    AMD64 systems allow the use of the AGP aperture as an IO-MMU. Some versions of Linux take advantage of this to let normal PCI devices DMA to memory above 4 GB. EM64T systems require the use of bounce buffers, which are slower.
    Quote Originally Posted by tavy
    In legatura cu CACHE-ul, intr-adevar, este de o latenta mai mica DAR nu asta conteaza.


    Cu cibernetica eu sunt lamurit, am predat acolo retele si stiu pana la ce nivel ii duce cu hardware-ul. Am incercat sa le bag cate o stramba cu FSB, host bus, NUMA etc dar nu a prea tinut, se uitau urat la mine

    Eu am rugamintea sa nu va certati, luati arstechnica.com la puricat, sunt articole despre Hammer si Dothan, le cititi, sintetizati si vedeti care ce si cum.

    Mache, in afara de mobo am tot din pacate, m-a pus dracu sa investesc. Luni seara o am gata, sa iti inchizi telefonul si YM ca poate sar pe tine cu intrebari
    Last edited by Caligula; 28-01-2006 at 23:04.

    A guilty conscience is more honorable than regret.

  8. #8
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    1. ba a zis...
    2. Cali - nu ma refeream la cum face ci ceea ce face EM64T (adica nu e chiar "improvizatie" - vezi argumentul lui tavy)
    3. Mishu - arata-mi nForce2 ca e mai bun la controlleru de memorie decat un i875P si il halesc cu tot cu procesor... indiferent cu ce procesor e combinat cu Canterwoodu respectiv...
    4. nici nu ma intereseaza sa-l cunosc
    5. ... huh ?


    PS: Mishu - contesta-mi lipsa de civilizatie intr-un PM
    PS2 : cali - suna-ma pe connex sa-mi bagi minute pe cartela
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  9. #9

    Default

    Domnu Mache, nici macar intel pe pagina oficiala nu spune ca dothan este un PROCESOR PE 64 BITI, asta nu iti da putin de gandit?
    In al doilea rand, avand in vedere faptul ca EM64T permite o prelucrare pe 32 biti a datelor de pe 64 biti, poate fi considerata o improvizatie. Marog, cu ghilimelele de rigoare.
    In alta ordine de idei, acel prieten al meu nu a invatat numai la cibernetica chestiile astea, omul poate sa deseneze un procesor, arhitectura si componentele lui cu ochii inchisi, are atestate in Anglia, asa ca eu cel putin am incredere in ce spune el. Plus ca mi se pare absurd sa contesti datele din biblioteca ciberneticii, nu cred ca oamenii aia sunt chiar idioti. Poate nu m-am exprimat cum trebuie la unele afirmatii, sesiunea e de vina, dar datele raman reale.

    Ca sa fiu si putin offtopic, eu nu pot sa imi dau seama de ce unii oameni de pe forumul asta sunt atat de agresivi verbal si nu pot sa conteste un lucru fara sa jigneasca alte persoane. Nu o data mi s-a intamplat sa fac o afirmatie ca apoi sa imi sara in cap vreun "maestru overclocker" care considera ca numai el si cunoscutii lui de pe forum au dreptate si ceilalti nu merita pic de respect. Si asta doar ca nu au bani de racire cu apa sau sa schimbe zilnic componente brutalizate prin OC negandit bine. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, vorbesc doar pentru cei ce se simt (sau ar trebui), fara nici un apropo si fara intentia de a insulta pe cineva. Dar eu consider ca, desi e greu sa fii om, macar merita sa incerci asa ceva.

    Ah, edit:

    EM64T lacks some model-specific registers that are considered architectural to AMD64
    Tocmai lipsa a celor 8 registre din cele 16 dovedeste faptul ca Dothan nu este un procesor PUR pe 64 biti.
    Last edited by tavy; 29-01-2006 at 02:10.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    2

    Default

    Asta e primul meu post aici.. Si eu eram interesat in Dothan, si am citit thread-ul despre Dothan. Avand in vedre ca e inchis thread-ul, o sa postez aici.

    Sa alegem pe rand anumite detalii despre Dothan..
    - nu are EMT64

    - 2Mb L2, 32kb data + 32kb adresare L1
    Pare exagerat?
    32Kb L1 pt adresare si date pare putin, dar e 8-way associative, deci compenseaza. Intr-un fel tb sa compenseze si pt L2, care din pacate e 8-way associative. Devine evident de ce cache-ul L2 tb sa fie de 2Mb.
    Normal ca mai exista si motivul clasic Intel - Intel foloseste cache inclusiv.
    O mare diferenta dintre Dothan si arhitecturile pt procesoarele desktop de la Intel e ca Dothan foloseste write-back (in loc de write-through unde se scrie si in mem si in L1) L1 cache (iar se compenseaza cei 64Kb), metoda implementata de AMD.
    Latentele la dothan pt L1 sunt de 3 cicluri, si de 10 cicluri.
    - Dothan fiind facut dupa arhitectura de pentium 3 a ramas la o unitate FPU pt calcule in virgula mobila si 2 unitati ALU pt numere intregi. Daca il comparam cu un procesor pe arhitectura K8, cu 3 de fiecare..
    - Dothan mai are 2 stagii in plus la executie, care il ajuta sa atinga frecvente mai inalte, dar ca sa compenseze ciclurile pierdute cand se intalneste o ramificare prezisa gresit, are buffer-ul de rezervare e instructiunilor deja sparte in RISC mai mare. Care il face aproape la fel de eficient ca un P3. Bufferul de retragere a instructiunilor e si el ceva mai incapator decat cel de pe P3, de la 8 linii la 10 mi se pare, nu mai tin minte.
    - Bine inteles ca revine comparatia veche intre AMD si Intel, in ceea ce priveste citirea de 128 biti, de obicei SSE. Legat de arhitectura unitatilor FPU - procesoarele Intel (Dothan inclus) fiind facute pentru executarea instructiunilor SSE, folosesc schema copacului Wallace de 128 biti, deci acele instructiuni se pot executa ciclu cu ciclu. In schimb AMD foloseste scheme Wallace de 80 biti, deci trebuie mai mult de un ciclu sa execute acele instructiuni. Din acest motiv daca va mai amintiti, procesoarele Intel tot timpu bateau AMD la aplicatii multimedia.
    Acest lucru s-a schimbat acum, cu introducerea controller-ului de memorie pe procesor. Desi instructiuni de citire 128 biti dureaza mai mult sa se execute in procesor, factorii externi il aduc la cel putin acelas nivel.
    OC - la Dothan se foloseste "Strained Silicon", cu viteza de propagare mai mare.

    Concluzii - Dothan se OC f bine (normal depinde si de multi factori si de ce procesor nimeresti) din cauza de strained silicon, fara ridicare de voltaj prea mare. Dothan e aproape la fel de eficient ca un procesor pe arhitectura K8, numai la anumite aplicatii multimedia si in special jocuri datorita arhitecturii cache-ului si pipeline-ul relatuiv "scurt". Si cam aici se opresc posibilitatile acestui procesor - JOCURI. E un procesor f puternic STRICT pt medii single-thread datorita factorilor explicati mai sus - nu uitati ca are numai 1 unitate FPU si 2 ALU.

    Pt acest topic nu am vazut nevoia sa postez ceva mai detaliat.. dar cand mai am timp as posta o schita a arhitecturii acestui procesor, si a structurii logice a "pipeline-ului". 10 stagii sunt luate de la P3 aproape, Intel nu a scos oficial informatii despre cele 2 extra stagii, daca sunt 2.

    Va multumesc daca ati stat sa cititi tot ce am scris eu.

    EDIT: Sa nu uitam ca un Dothan pe platforma i875 ar fi ridicol in ceea ce priveste subsistemul de memorie. Cele 10 cicluri ca latenta la L2 sunt pur interne. Adaugam latentele uriase care ar aparea pertotal de la memorii, latentele L2 se ridica la peste 18 cicluri. La pamant.
    Last edited by Sphinx; 29-01-2006 at 15:26.

  11. #11

    Default

    Puteti despica firul in paishpe cat doriti, insa la modul concret, aplicatiile in care un Pentium M bate un A64, clock per clock, le puteti numara pe degetele de la o mana O concluzie se poate trage si urmarind topicul acesta.
    In rest, toate bune, dar nu vad rostul compararii unui CPU mobile cu unul desktop.
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Artanis
    Puteti despica firul in paishpe cat doriti, insa la modul concret, aplicatiile in care un Pentium M bate un A64, clock per clock, le puteti numara pe degetele de la o mana O concluzie se poate trage si urmarind topicul acesta.
    In rest, toate bune, dar nu vad rostul compararii unui CPU mobile cu unul desktop.
    Da.. citeste sus..cam asta rezulta din ce am scris eu

  13. #13
    .
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    501

    Default

    Quote Originally Posted by Artanis
    Puteti despica firul in paishpe cat doriti, insa la modul concret, aplicatiile in care un Pentium M bate un A64, clock per clock, le puteti numara pe degetele de la o mana O concluzie se poate trage si urmarind topicul acesta.
    In rest, toate bune, dar nu vad rostul compararii unui CPU mobile cu unul desktop.
    atata vreme cat e nr.1 in Liniute/Jocuri/Silent, Dothanul e preferatul multora dintre noi. IAr pt DVD-DivX compresion,am sa apelez la tine artanis;cred ca termini cu cateva secunde inainte pe venisu' tau.

    tavy tata,ai ignore de la mine.Esti haievea.Credeam ca nu e cazul sa folosesc metoda asta pe acest forum,dar uite ca se cere

  14. #14

    Default

    sang, ai partial dreptate, si stii f. bine. Pt. silent & crap e the best (urmarit indeaproape de Turion64). Dar pt. "liniute si jocuri", pe-acolo e, pe-acolo nu-i
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  15. #15
    .
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    501

    Default

    ba cam am,moncher Asta daca privim liniutele ca: teste de system power(3d2k1 si SPi)
    In jocuri cred ca ii accepti suprematia fara discutii.

  16. #16

    Default

    3DMark2k1 si SPi nu sunt singurele teste de "system power", mai sunt si cele de media encoding, compliare, randare 3D, iar la jocuri, e asa cum am spus, pe-acolo e, pe-acolo nu-i: 1, 2, 3
    Dar cum spuneam, comparatia CPU desktop, CPU mobile e (un pic) cam fortata...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  17. #17
    .
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    501

    Default

    hahahah
    Testele 1.2.3 indicate de tine au mari neajunsuri:

    - in primul e vb de laptop vs laptop, total neinteresant in jocuri.Vrei performanta in jocuri,nu iti iei laptop.Punct.
    - in linkurile 2 si 3 e vb de teste pe frecvente default adica kakamaka pt orice cunoscator.Cine naiba isi cumpara dothan pt platforma desktop si il tine la FSB 133 ? Am mai dezbatut noi odata problema asta;pune fata in fata un dothan si un proc AMD cu 1mb cache, seteaza-le acelasi FSB si aceeasi frecventa si porneste un joc. AMD-ul will bite the dust.

    Iar la randare and shits,ti-am zis: iti trimit colectia mea de DVD-uri sa ma salvezi.

  18. #18

    Default

    Testele indicate sunt teste facute de cei care se ocupa cu asa ceva. Daca stii/poti sa ne arati altele care sa-ti sutina pct. de vedere, da-i inainte ! Si nu uita, SPi si 3DMark2k1 nu sunt totul, ba chiar as putea spune ca sunt mai nimic (daca vb. de jocuri, soft-uri actuale)
    pune fata in fata un dothan si un proc AMD cu 1mb cache, seteaza-le acelasi FSB si aceeasi frecventa si porneste un joc. AMD-ul will bite the dust
    Depinde de joc !
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  19. #19
    .
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    501

    Default

    nu depinde.Poate atunci cand jocurile vor fi optimizate pt dualcore,dar nu acum.
    Nu agreez linkuri catre THG,dar asta e singurul site gasit care compara relativ de la egal la egal cateva systeme si in jocuri.

    http://www.tomshardware.com/2005/05/...over_netburst/

    unde un Dothan la 2560mhz (160FSB x16) vs un stock Fx55 2600mhz (200FSB x13)

    Enjoy









    later edit:
    inca nu intelegi ce inseamna 3d2k1,daca vorbesti asa

  20. #20

    Default

    Sang in loc sa imi dai ignore, mai bine accepti si parerea altora...

    Revenind, ca sa o luam mai pe romaneste, DOTHAN nu are viitor pentru ca nu este pe 64 biti (dupa parerea mea, in MAXIM 1 an or sa apara din ce in ce mai multe programe si jocuri optimizate pe 64 biti - deja s-au lansat patchuri la unele jocuri pentru asa ceva - si dothan, un procesor BUN acum, dar nu spectaculos, va pierde teren in fata Athlon 64-urilor). Avand in vedere ca este la acelasi pret cu un venice 3500+, iar diferenta de pret este de vreo 2-3 milioane pana la un Opteron, amandoua avand un potential de overclocking foarte mare, mai ales in compania unei placi DFI , nu vad de ce ar da cineva minim 7 milioane pe un dothan...

  21. #21
    Mercutio Scorsese Don Corleone's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Bucharest - Romania
    Posts
    862

    Default

    La faza cu 64biti tavy are dreptate.
    One Nation, underground™
    T3h small: Dell Inspiron 6400 & Samsung 940N

  22. #22

    Default

    inca nu intelegi ce inseamna 3d2k1,daca vorbesti asa
    Eu zic ca inteleg, in 2006 nu prea mai joaca nimeni jocuri 3D cu engine-urile folosite in testul ala arhaic (DX7, si fara habar de instructiuni gen SSEx).

    P.S. Intr-adevar ai gasit un test care sa-ti sustina pct. de vedere, cu cateva obiectii: un core mai nou pt. CPU-urile AMD, ca cel prezent in FX57, Venice, San Diego (cu SSE3 si memory controller imbunatatit) si un MB DFI din seria Lanparty in locul acelui ASUS A8N folosit de THG (al carui Intel bias este binecunoscut), ar fi micsorat diferentele, si asa mici.
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  23. #23

    Default

    Inca cva, observati cat de mult conteaza numarul mic de unitati FPU si ALU... In aplicatiile multi-threaded si care utilizeaza intensiv interfata dintre procesor si memoria ram, etc (northbridge-ul pe scurt), dothan iese pe ultimul loc:

    Observati aici 3d mark 2005:
    http://www.tomshardware.com/2005/05/...st/page13.html

    Apoi aici aplicatii de encoding:
    http://www.tomshardware.com/2005/05/...st/page14.html
    http://www.tomshardware.com/2005/05/...st/page15.html

    De asemenea PC Mark:
    http://www.tomshardware.com/2005/05/...st/page17.html

    Si, in final, cel mai concludent, testul de memorie:
    http://www.tomshardware.com/2005/05/...st/page19.html

  24. #24

    Default

    Da, insa omul a admis ca vorbeste strict de gaming. Insa si aici, de exemplu testul de Quake III e foarte, foarte depasit...
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  25. #25
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Offff...Oameni buni, voi chiar nu stiti ce inseamna 3DM2k1SE...Si de-aia s-a si oprit Sang din disputa...Nu are rost sa-si bata gura de pomana atat timp cat pentru unii strugurii sunt prea acri. Pentru unii fanatici AMD si pentru unii care sunt in stare sa spuna ca Dothan suporta EMT64...
    Stop being bad.



  26. #26

    Default

    Pai atunci explica-ne preamarite ce inseamna 3d mark 2001, daca noi tot suntem asa de ignoranti si nu stim... Oricum, decat un strugure acru prefer un venice dulce cu xp120 pe el...

    EDIT: Artanis, de ce ti-ai retras post-ul? a fost super tare sincronizarea

  27. #27

    Default

    Stai asa ca mai are putin si ne spune ca nu stim ce inseamna 3D Mark '99, sau mai stiu si eu ce test de pe Z80
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  28. #28
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    3DMark2001SE inseamna un test ce masoara performanta globala a sistemului (procesor, memorii, placa video):
    - Car Tests - depind in principal de procesor;
    - Dragothic - depinde in principal de placa video;
    - Lobby - depinde in principal de memorii (frecventa si latente);
    - Nature - depinde in principal de placa video.
    Si te rog sa o lasi moale cu apelativele, okay? Ca nu ne tragem de sireturi. Pastram un ton politicos. Cei cu care vorbesc familiar sunt destul de putini. Ok?

    Artanis, las-o moarta, stii prea bine ca 3DM99 nu are nici in clin nici in maneca cu 2001. Unde mai pui ca rezultatele in 3DMark2001SE nu pot fi falsificate, spre deosebire de 2003/2005...Cauta pe www.xtremesystems.org despre fakes si o sa intelegi mai bine.
    Stop being bad.



  29. #29

    Default

    Asa si ?
    3D Mark '03, '05, '06 nu au astfel de teste ?
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  30. #30

    Default

    Quote Originally Posted by Neo
    Cei cu care vorbesc familiar sunt destul de putini. Ok?
    Am vazut. La fel si cei pe care ii respecti.


    Intr-adevar, 3d mark 2001 tine de performanta globala a sistemului, dar este single threaded. Si e optimizat astfel incat sa scoata in evidenta performantele placii video. E adevarat, tine enorm de memorii, procesor si toate cele, dar este single-threaded si in el conteaza mult mai mult puterea bruta a procesorului decat legatura procesor-memorie. Si astfel e normal ca Dothan sa iasa in evidenta.

    Artanis, testele in care tot sistemul este decisiv sunt 3d mark 2001 si 3d mark 2003. Se cunoaste diferenta si in 2005 si 2006, dar din cauza scorurilor mici, diferentele nu sunt asa reliefate.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. BH-5 pe i915 + Dothan
    By Micutzu in forum Crazy Overclocking
    Replies: 39
    Last Post: 07-01-2006, 18:13
  2. Crazy Dothan \\pt SANG// :D
    By xwoodoo in forum Crazy Overclocking
    Replies: 16
    Last Post: 20-09-2005, 08:55
  3. Oferta Dothan + asus adaptor
    By sang in forum Closed
    Replies: 10
    Last Post: 02-08-2005, 08:27
  4. dothan overclocking
    By dont do it in forum Crazy Overclocking
    Replies: 24
    Last Post: 29-07-2005, 16:29
  5. Dothan action
    By Zyklon5 in forum Intel
    Replies: 23
    Last Post: 08-03-2005, 06:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •