Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Abit IS7 - probleme cu tastatura
Results 1 to 11 of 11

Thread: Abit IS7 - probleme cu tastatura

  1. #1
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default Abit IS7 - probleme cu tastatura

    Se dau urmatoarele date:
    - mobo Abit IS7-E (G - are Marvell Gigabit) v1.0 bios ?? (vad diseara exact)
    - keyboard Mitsumi multimedia
    - Celeron D315, 2x256MB DDR400 C2PT Corsair, FX5200, etc...

    Problema:
    - se monteaza toate cele in carcasa se porneste sistemul si evident ca se opreste cu mesajul new CPU sau CMOS defaults loaded
    - tastatura nu functioneaza (nu se aprinde nici un led cand apas pe power on)
    - tweeterul scoate un beep continuu (ca si cum ar fi apasata o tasta in continuu)
    - cu reset de bios e acelasi lucru
    - USB kb jumpers sunt pe default (din cate stiu ... ma uit diseara)

    Precizari :
    - in sistemul anterior (cu P4 si 2x512MB DDR400 PQI) cu o tastatura Packard Bell n-a avut nici o problema
    - am cautat si pe forum la Abit da' n-am gasit niste raspunsuri concrete


    Any ideas?

    Mersi anticipat...
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    110

    Default

    fara tastaura porneste? nu e mai simplu sa incerci cu alta tastatura?
    poate nu recunoaste mobo procul ca ai avut altul inainte cu alt voltaj si fsb, trebuie sa-i dai o recunoastere la proc si nu poti din cauza tastaturii...

  3. #3

    Default

    is7 suporta prescott? Stiam ca doar revizia 1.2 suporta.

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    este IS7-E si da, suporta prescott si porneste fara problema din prima la FSB 133 ...
    fara tastatura porneste dar nu pot face nimic pentru ca nu trece de mesajul cu CMOS defaults loaded (imi cere sa apas F1 to continue, DEL to enter setup )
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  5. #5

    Default

    incearca si cu o tastatura pe usb.

    eventual incearca sa pui ultimul bios.

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    o sa incerc diverse combinatii diseara (btw nu stiu unde sa gasesc tastatura pe USB - doar pentru imprumut)
    cu biosul nu cred ca e problema... de ce ar functiona cu o tastatura si cu alta nu?

    cer ajutorul celor care au intampinat aceasta problema si au gasit o rezolvare...


    Varz - ai dat peste asa ceva prin "laboratorul" tau ?
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  7. #7
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    sa revenim ...

    beepuie ca si cum ar fi o tasta apasata in continuare

    1. testat cu alta tastatura - same shit
    2. testat fara tastatura - same shit
    3. schimbat sursa, cooler, ram (irelevant da' am zis ca n-am ce pierde) - same shit

    In zona PS2-ului nu pare nimic zgariat/deranjat... ce e mai ciudat e ca a mers fara probleme in alt calculator... m-am uitat in conector d-aproape da' n-am vazut nimic suspect care sa provoace vreun scurt...

    Anybody any more ideas ?

    PS: stiu ca trebe sa ma duc s-o repar da' sunt curios daca nu merg metode ceva mai neortodoxe de a remedia problema
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  8. #8

    Default

    Incearca si cu tast usb. Am mai vazut placi de baza cu conectorul ps2 busit. Daca e de la conector il poti schimba cu altul.

  9. #9
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    Am specificat mai sus ca n-am ... si nu cred ca va fi o rezolvare din moment ce beepaie ca si cum ar fi o tasta apasata...
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

  10. #10

    Default

    cred ca e ceva in neregula cu mufa aia. eventual poti sa incerci s-o scoti si sa vezi daca mai bipaie dupa aia. daca nu bipaie o schimbi cu alta mufa.

  11. #11
    Administrator
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,619

    Default

    pana la urma nu era de la nici o mufa

    Se bulise un pin al Winbond-ului care printre altele se mai "ocupa" si cu PS/2-ul
    s-a rezolvat prin inlocuirea chipului ...

    Thread closed
    navigheişăn, piele, abe-es, ful...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Abit NF8-V: overclock?
    By rockets in forum Crazy Overclocking
    Replies: 5
    Last Post: 15-12-2005, 13:52
  2. Abit An8 Sli 32 X
    By Ettore13 in forum General Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 12-12-2005, 10:27
  3. Probleme de voltaj?
    By mr.Ripper in forum Help!
    Replies: 3
    Last Post: 05-11-2005, 18:24
  4. probleme cu Leadtek FX5200 A340 TD
    By vincento in forum Help!
    Replies: 6
    Last Post: 01-11-2005, 19:24
  5. Abit AX8 vs Asus A8N
    By Varzmaster in forum AMD
    Replies: 6
    Last Post: 25-09-2004, 12:56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •