Results 1 to 20 of 20

Thread: Problema Boot NF7 v2.0

  1. #1
    OldSchool Clocker V0rt3x's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    In inima Ardealului
    Posts
    485

    Default Problema Boot NF7 v2.0

    Am placa din titlu...
    azi am patit ceva cam nasol..
    am dat un test cu un gf4 ti4200 dupa care am dat placa jos sa ii pun radiatoare pe memorii..
    le-am pus.. pun placa inapoi.. primesc 1 beep lung -2scurte (eroare placa video)..
    o scot,o pun iar.. la fel..
    pun 9500le meu.. aceeasi chestie...

    ce poate sa fie?
    sigur radiatoarele nu ating piese aiurea si oricum sunt izolate (sunt vopsite)
    nu am putut baga placa rau in agp sa il stric
    habar nu am ce poate sa fie...

    pls help me.... i'm deep crap!
    Rig 1:
    Abit NF7 v2.0 (L12 mod, VDD mod, VDIMM mod, VDrop mod, VCore VR mod, BIOS mod) /dead AGP slot / dead VDimm VRM
    Tbred B 1700+ JIUHB DLT3C @ 245x8 = 1960MHz - 1.45V daily
    2x256MB Kingston HyperX OldSchool BH-5 1:1 2-2-2-11
    Rig 2:
    ASUS P5K-E
    Intel E8200 @ 4200MHz (525 x 8)
    under Tuniq Tower 120 @1100rpm
    2x1GB A-Data Value 667 @ 1050MHz
    Corsair 450W

  2. #2
    El Habanero h3x0r's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    1,506

    Default

    Banuiesc ca the usual shit ai incercat ,nu?
    Resetat de BIOS si alte chestii...!Incearca si inspecteaza atent slotul AGP si vezi dc toti pinii din el sunt la locul lor!A mai patit POE de pe XPC ceva asem cu un slot de ram!Altceva....poate ceva termoconductor scapat in slot...niste AS5 poate?!
    Si de asemenea banuiesc ca stii sa instalezi o placa video pe un slot AGP cu mecanism de retentie ca la cel de pe NF7,nu?

    i7 920 C0 ES + Zerotherm Nirvana NV120
    Asus P6T Deluxe V2
    Sparkle 8800GT ( 740 @ 1.15V / 1850 / 950 ) (Thermalright HR-03 + Nexus 90)
    3*2Gb Team Xtreem DDR3 1600mhz cl8
    Corsair HX620


  3. #3
    OldSchool Clocker V0rt3x's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    In inima Ardealului
    Posts
    485

    Default

    prietene... ma cam jignesti.. sincer. am stat destul cu nasul in calculatoare....
    am incercat chiar si cu alt bios.... adica alt chip de bios....
    agpul arata impecabil, in jurul lui nu e nici o piesa care sa arate suspect.
    placa nu pare moarta... pt ca daca ii scot ramul, primesc eroare pt ram...
    placa video.... (oricare as incerca) pare inexistenta...
    pur si simplu e ca si cand slotul e gol.

    any (good) ideeas?
    Rig 1:
    Abit NF7 v2.0 (L12 mod, VDD mod, VDIMM mod, VDrop mod, VCore VR mod, BIOS mod) /dead AGP slot / dead VDimm VRM
    Tbred B 1700+ JIUHB DLT3C @ 245x8 = 1960MHz - 1.45V daily
    2x256MB Kingston HyperX OldSchool BH-5 1:1 2-2-2-11
    Rig 2:
    ASUS P5K-E
    Intel E8200 @ 4200MHz (525 x 8)
    under Tuniq Tower 120 @1100rpm
    2x1GB A-Data Value 667 @ 1050MHz
    Corsair 450W

  4. #4
    ReverseEngineer blue_led's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,467

    Default

    verifica totusi mai atent pini de la soclul video ( cu o lupa puternica ) rindul de pini de jos
    am patit si eu ceva de genul asta ( s-a remediat prin SCHIMBAREA soclului agp in cazul meu )

  5. #5
    OldSchool Clocker V0rt3x's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    In inima Ardealului
    Posts
    485

    Default

    m-am uitat si pare perfect...
    am si un agp de schimb.. ca am un nf7-s pe care a "modat-o cineva".
    mi se pare o munca prea grea..
    si miram-as sa fie numai slotul agp..
    poate e vreo componenta..
    as vrea sa dea si micutzu pe aici
    poate stie el ceva
    Rig 1:
    Abit NF7 v2.0 (L12 mod, VDD mod, VDIMM mod, VDrop mod, VCore VR mod, BIOS mod) /dead AGP slot / dead VDimm VRM
    Tbred B 1700+ JIUHB DLT3C @ 245x8 = 1960MHz - 1.45V daily
    2x256MB Kingston HyperX OldSchool BH-5 1:1 2-2-2-11
    Rig 2:
    ASUS P5K-E
    Intel E8200 @ 4200MHz (525 x 8)
    under Tuniq Tower 120 @1100rpm
    2x1GB A-Data Value 667 @ 1050MHz
    Corsair 450W

  6. #6
    f4st in t3h cl0ck ThEDaMn3d's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    on-die
    Posts
    156

    Default

    Ar trebui sa incerci cu o placa video pe PCI ca sa fi sigur ca AGP-ul nu e de vina.
    Intel Core 2 Duo "Conroe" E6600 @ 3.6 GHz | Thermalright Ultra-120 | ASUS P5B-E Plus | 4x512 Kingmax MARS @ DDR2-800 4-4-4-12 | Gainward 7600GS Golden Sample vmodded + Pentagram XC-80Cu @ 710/1600 | 2x Western Digital WD2500KS RAID0 | Pioneer DVR-111D | FSP Bluestorm 400W | Antec SLK3000B | Logitech MX610 |

  7. #7
    El Habanero h3x0r's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    1,506

    Default

    Scuze de jigniri vortex!Am mai fost la un tartan sa testez o sursa si asta cauta mufe de conectat ca nu-i pornea calc..si cand colo nu pornise sursa de la switch !Si facea omul OC lejer...dar nu stia sa-si porneasca calc!
    Incearca varianta lui the damned si dc porneste placa...baga-te la schimbat de slot !!

    i7 920 C0 ES + Zerotherm Nirvana NV120
    Asus P6T Deluxe V2
    Sparkle 8800GT ( 740 @ 1.15V / 1850 / 950 ) (Thermalright HR-03 + Nexus 90)
    3*2Gb Team Xtreem DDR3 1600mhz cl8
    Corsair HX620


  8. #8
    OldSchool Clocker V0rt3x's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    In inima Ardealului
    Posts
    485

    Default

    o sa incerc cu placa video pe pci..
    soltul agp nu prea l-as schimba... pt ca arata bine..
    poate altceva de pe langa el e dus..
    oricum.. o sa ma apuc si o sa leg in paralel slotul agp de pe mobo-ul defect pin by pin .. sa vedem daca merge )
    daca da.. atunci ma bag la schimbat
    Rig 1:
    Abit NF7 v2.0 (L12 mod, VDD mod, VDIMM mod, VDrop mod, VCore VR mod, BIOS mod) /dead AGP slot / dead VDimm VRM
    Tbred B 1700+ JIUHB DLT3C @ 245x8 = 1960MHz - 1.45V daily
    2x256MB Kingston HyperX OldSchool BH-5 1:1 2-2-2-11
    Rig 2:
    ASUS P5K-E
    Intel E8200 @ 4200MHz (525 x 8)
    under Tuniq Tower 120 @1100rpm
    2x1GB A-Data Value 667 @ 1050MHz
    Corsair 450W

  9. #9
    El Habanero h3x0r's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    1,506

    Default

    Vezi sa nu faci vreo prostie cu legarea aia in paralel !!
    NUs dc s-a mai facut asa ceva....

    i7 920 C0 ES + Zerotherm Nirvana NV120
    Asus P6T Deluxe V2
    Sparkle 8800GT ( 740 @ 1.15V / 1850 / 950 ) (Thermalright HR-03 + Nexus 90)
    3*2Gb Team Xtreem DDR3 1600mhz cl8
    Corsair HX620


  10. #10
    Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    40

    Default

    Vezi sa nu fie ceva mult mai simplu, cum ar fi praf depus pe pinii slotului AGP, chestie mai mult decat plauzibila. Pana sa te apuci sa forjezi ceva p-acolo, da-i cu un aspirator si o pensula ceva. Bafta.
    Athlon64 3000+ (Venice/754) || 2x256MB Transcend DDR333 (SAMSUNG TCB3) || Abit NV8 ||
    HIS X1600PRO IceQ 256/128@660/960 || Seagate 60GB ATA100 || DVD-ROM ASUS + CD-RW ASUS ||

  11. #11
    OldSchool Clocker V0rt3x's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    In inima Ardealului
    Posts
    485

    Default

    l-am curatat si degeaba
    am mai zis si inainte:
    slotul arata impecabil.. si nici piesele de langa nu par defecte.
    placa porneste cu placa video pe pci
    Rig 1:
    Abit NF7 v2.0 (L12 mod, VDD mod, VDIMM mod, VDrop mod, VCore VR mod, BIOS mod) /dead AGP slot / dead VDimm VRM
    Tbred B 1700+ JIUHB DLT3C @ 245x8 = 1960MHz - 1.45V daily
    2x256MB Kingston HyperX OldSchool BH-5 1:1 2-2-2-11
    Rig 2:
    ASUS P5K-E
    Intel E8200 @ 4200MHz (525 x 8)
    under Tuniq Tower 120 @1100rpm
    2x1GB A-Data Value 667 @ 1050MHz
    Corsair 450W

  12. #12
    Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    40

    Default

    hmm, sigur totul e in ordine? nici un contact slab, nimic? asa din senin nu putea sa se strice. ai scos-o din carcasa sa te uiti si pe partea din spate banuiesc...
    Athlon64 3000+ (Venice/754) || 2x256MB Transcend DDR333 (SAMSUNG TCB3) || Abit NV8 ||
    HIS X1600PRO IceQ 256/128@660/960 || Seagate 60GB ATA100 || DVD-ROM ASUS + CD-RW ASUS ||

  13. #13
    OldSchool Clocker V0rt3x's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    In inima Ardealului
    Posts
    485

    Default

    nici nu era in carcasa
    azi am dat-o cu spary de contacte aproape peste tot..
    la fel..
    se pare ca a murit agp-ul
    Rig 1:
    Abit NF7 v2.0 (L12 mod, VDD mod, VDIMM mod, VDrop mod, VCore VR mod, BIOS mod) /dead AGP slot / dead VDimm VRM
    Tbred B 1700+ JIUHB DLT3C @ 245x8 = 1960MHz - 1.45V daily
    2x256MB Kingston HyperX OldSchool BH-5 1:1 2-2-2-11
    Rig 2:
    ASUS P5K-E
    Intel E8200 @ 4200MHz (525 x 8)
    under Tuniq Tower 120 @1100rpm
    2x1GB A-Data Value 667 @ 1050MHz
    Corsair 450W

  14. #14
    OldSchool Clocker mittone2002's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    282

    Default

    yo ti-am zis dar nu m-ai crezut...ai uitat sa opresti sursa si cand ai scos placa ai produs un mic "scurt" am patzit faza asta si la memorii si la AGP si la un PCI- d atunci nu mai fac nimic la calc fara sa opresc sursa...ai incercat cu palca p pci?
    2 rig-uri de colectie si un HP530 ... in rest ... Dell 2407 (A04) sa traiasca

  15. #15
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Singurul sfat care pot sa ti-l dau este sa masori tensiunile pe placa video, sa vezi daca se mai alimenteaza (masoara pe condensatori), oricum s-a ars slotul AGP, daca nu ai alimmentare atunci se mai poate face ceva la meseriasi gen Para sau blue_led, daca e mai rau nu prea mai merita. Ca sa vezi ce tensiuni ai in mod normal evident ca pui placa video intr-un calculator care functioneaza.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  16. #16
    OldSchool Clocker V0rt3x's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    In inima Ardealului
    Posts
    485

    Default

    multumesc pt idee
    joi merg acasa si o sa vad ce rezolv..
    am si o placa video pe pci care merge sigur.. si vreau sa vad daca pe pci pot pune placa video...
    in caz afirmativ... voi tine placa numai pt superpi si imi iau alta pt daily use
    Rig 1:
    Abit NF7 v2.0 (L12 mod, VDD mod, VDIMM mod, VDrop mod, VCore VR mod, BIOS mod) /dead AGP slot / dead VDimm VRM
    Tbred B 1700+ JIUHB DLT3C @ 245x8 = 1960MHz - 1.45V daily
    2x256MB Kingston HyperX OldSchool BH-5 1:1 2-2-2-11
    Rig 2:
    ASUS P5K-E
    Intel E8200 @ 4200MHz (525 x 8)
    under Tuniq Tower 120 @1100rpm
    2x1GB A-Data Value 667 @ 1050MHz
    Corsair 450W

  17. #17
    ReverseEngineer blue_led's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,467

    Default

    daca a scos placa agp cu sursa conectata eventual si monitorul conectat la placa video mari sanse sa se prajasca ceva pe agp
    placa pci va merge sigur

  18. #18
    OldSchool Clocker V0rt3x's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    In inima Ardealului
    Posts
    485

    Default

    am probat... si merge cu placa video pe PCI
    de aici rezulta ca placa asta de baza va ramane pt pure porn... saraca nu stie ce o asteapta

    totusi.. in superpi imi scoate cam cu 0.1 / 0.08 sec mai slab decat cu palca pe AGP.... stie cineva de ce?

    anywayz.... o sa aiba o soarta grea.... si pt daily use... cred ca optez pt un lanparty nf2 ultra
    Rig 1:
    Abit NF7 v2.0 (L12 mod, VDD mod, VDIMM mod, VDrop mod, VCore VR mod, BIOS mod) /dead AGP slot / dead VDimm VRM
    Tbred B 1700+ JIUHB DLT3C @ 245x8 = 1960MHz - 1.45V daily
    2x256MB Kingston HyperX OldSchool BH-5 1:1 2-2-2-11
    Rig 2:
    ASUS P5K-E
    Intel E8200 @ 4200MHz (525 x 8)
    under Tuniq Tower 120 @1100rpm
    2x1GB A-Data Value 667 @ 1050MHz
    Corsair 450W

  19. #19

    Default

    De ce nu aceiasi placa? De ce nu AN7? Din cate stiu ABIT-urile cu NF2 sunt mai bune decat DFI LP.

  20. #20
    OldSchool Clocker V0rt3x's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    In inima Ardealului
    Posts
    485

    Default

    si-a luat un prieten si o sa vad cum merge dfi
    anyway... nustiu din ce cauza nu mai depasesc 240 FSB cu abitul.... poate e caldura la proc..
    am nevoie de unul deblocat ca sa aflu.
    si inca ceva...
    de cate ori dau shut down din win sau apas pe buton, in loc de shut down isi da restart ... si led-ul pt activitate HDD nu mai merge .
    e ametita rau placa
    Rig 1:
    Abit NF7 v2.0 (L12 mod, VDD mod, VDIMM mod, VDrop mod, VCore VR mod, BIOS mod) /dead AGP slot / dead VDimm VRM
    Tbred B 1700+ JIUHB DLT3C @ 245x8 = 1960MHz - 1.45V daily
    2x256MB Kingston HyperX OldSchool BH-5 1:1 2-2-2-11
    Rig 2:
    ASUS P5K-E
    Intel E8200 @ 4200MHz (525 x 8)
    under Tuniq Tower 120 @1100rpm
    2x1GB A-Data Value 667 @ 1050MHz
    Corsair 450W

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 23-01-2006, 08:53
  2. Vand Barton 2800+ si MB Abit nf7 v2.0
    By sandocanu in forum Closed
    Replies: 1
    Last Post: 02-10-2005, 09:40
  3. Problema de boot (?!)
    By Raptor in forum Help!
    Replies: 27
    Last Post: 14-06-2005, 20:34
  4. Replies: 13
    Last Post: 30-04-2005, 07:49
  5. Replies: 11
    Last Post: 31-03-2005, 00:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •