Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Ce face montajul asta?
Results 1 to 27 of 27

Thread: Ce face montajul asta?

  1. #1

    Default Ce face montajul asta?

    Am gasit un dispozitiv confectionat manual care teoretic are functia de surge protector. A fost montat de niste tipi de la o firma de net. E o chestie care se pune intre cablul UTP si placa de retea/switch/router. M-am uitat cu atentie la el si am reprodus schema lui (vezi atasamentul). Ce vreau eu sa stiu este:
    1. daca functioneaza
    2. cum functioneaza
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	montaj.jpg 
Views:	233 
Size:	21.9 KB 
ID:	14941  
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  2. #2
    Verii Important Papagal faraonu's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in spatele tau, cand stai aplecat
    Posts
    691

    Default

    eu unu nu inteleg nimic din modul de realizare a schemei
    am o ..placa de baza....si 3 condensatoare...fix in sutienu tau de baie

  3. #3
    oc'er de ocazie ... deejay's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    123

    Default

    pare sa limiteze tensiuni mai mari de 0.7 - 1.4V pe linii prin bec.
    all @ default

  4. #4
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    M-ar interesa si pe mine.. Eventual daca e usor/greu de facut ...

    M-am plictisit ca tot se ard placile/SW
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  5. #5
    Verii Important Papagal faraonu's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in spatele tau, cand stai aplecat
    Posts
    691

    Default

    Quote Originally Posted by deejay
    pare sa limiteze tensiuni mai mari de 0.7 - 1.4V pe linii prin bec.
    nu e 0.7 ci 0.6 (teoretic)...
    da putea sa deseneze mai bine schema aia...ca eu unu nu pricep mare lucru...
    am o ..placa de baza....si 3 condensatoare...fix in sutienu tau de baie

  6. #6

    Default

    Uitandu-ma la montaj zic ca e foarte usor de facut. Are cam 1x2 cm PCB-ul pe care sunt infipte diodele alea. Nici macar n-are trasee, totul e facut din cositor.

    Un tip de pe CG zice ca ar functiona, explicatia lui fiind:
    Quote Originally Posted by bmt2k
    "Firele" cu cu 1,2,3,6 sunt firele de semnal. Celelalte care sunt legate la LED sunt pe impamantare. Practic acea schema este ca un "add-on" la UTP. Nu face altceva decat sa redirectioneze tensiunile mari catre impamantare (spre exemplu un fulger nu se mai descarca in switch ci este "directionat" pe impamantare si echipamentul este protejat). Bafta!
    Ce ma nedumireste pe mine este ca daca se incearca doar redirectionarea tensiunilor mari catre firele de rezerva, ce rost mai au dioda mare si cele 4 diode orientate cu anodul in jos?

    faraonu: te legi de skill-ul meu la desenat in Paint sau de schema in sine?

    <edit>
    Mai bine de atat n-am cum sa o desenez. Te invit sa incerci o redesenare ca sa te convingi.
    Last edited by Raptor; 26-07-2006 at 12:54.
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  7. #7
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Ceva poze reale poti sa faci? Daca nu dureaza mult sal fac merita.. dar daca da ...

    Nu prea am chef sa stau acolo 1-2 ore
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  8. #8

    Default

    Momentan n-am cum ce sa-l pozez. O sa incerc diseara sa fac rost de o camera de rezolutie mare... ca e nevoie pentru ca totul e destul de mic si incalcit acolo.

    PS: eu inca nu stiu daca functioneaza si ce efect are... asa ca nu stiu de ce l-ai face deja.
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  9. #9
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Pai daca nu e prea complicat de facut, atunci merita.. Macar acolo unde sunt legate 2 blocuri.. Si cablul e in aer

    Sau eventual poate e cineva care face cam 50 bucati(contracost) "plug & play"
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  10. #10

    Default

    uite o poza aici:

    (se vand cu 15ron pe la noi, dar cred ca pretul de producere e undeva pe la 8ron dupa cum arata cablajul, desi e posibil sa ma insel)

    offtopic: daca face banii jucaria trec si eu la utp pentru cablari exterioare
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	060714_124041.jpg 
Views:	203 
Size:	52.6 KB 
ID:	14951  
    True Bravery is arriving home late after a boys' nite out, wife waiting with the broom & u ask: "Are u still cleaning or are u flying somewhere?"

  11. #11
    Verii Important Papagal faraonu's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in spatele tau, cand stai aplecat
    Posts
    691

    Default

    deja e alta poveste...are 3 condensatoare...are un shotzchi parca...
    am o ..placa de baza....si 3 condensatoare...fix in sutienu tau de baie

  12. #12

    Default

    ohoho... pai montajul tau arata de 10 ori mai bine decat ce tin eu acum in mana. Plus ca nu pleaca din el nici un cablu catre o impamantare ceva, iar PCB-ul e acolo doar pentru sustinere.
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  13. #13
    oc'er de ocazie ... deejay's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    123

    Default

    alea 3 sunt varistori
    all @ default

  14. #14
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Quote Originally Posted by -=XoX=-
    uite o poza aici:

    (se vand cu 15ron pe la noi, dar cred ca pretul de producere e undeva pe la 8ron dupa cum arata cablajul, desi e posibil sa ma insel)

    offtopic: daca face banii jucaria trec si eu la utp pentru cablari exterioare
    Acolo unde se vede cubul gri, acolo e o mufa(mama) de UTP ?
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  15. #15

    Default

    Da. In ea intra cablul de afara.
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  16. #16

    Default

    Am uitat sa precizez, montajul respectiv mai protejeaza inca 2 fire pentru eventuala alimentare a unui switch montat undeva prin copaci.
    Eu personal inca nu l-am vazut/tinut in mana, dar am sa rezolv si asta cat de repede posibil. E scos la vanzare pe un forum din iasi.
    True Bravery is arriving home late after a boys' nite out, wife waiting with the broom & u ask: "Are u still cleaning or are u flying somewhere?"

  17. #17

    Default

    Chiar caut un UPS cu protectie si pe RJ45 si ma tot gandeam la o solutie de protectie cu diode, ceva simplu, exact asa cum e in primul post. Acolo nu pricep totusi care este rolul routarii (in graba asa am dedus) tensiunii pe cele 4 fire de ecranare?

  18. #18

    Default

    Nici eu nu stiu. Asta incerc sa aflu. Cele 8 fire se duc intr-o mufa RJ45 care intra in switch/placa de retea, iar cele 4 fire se duc intr-o mufa RJ45 mama in care intra cablul UTP care vine de afara. Am numerotat firele importante ca sa se inteleaga ca numai firele de RX/TX sunt "protejate". Nu inteleg cum ar trebui switch-ul sau placa de retea sa scape de tensiunea/curentul care vine pe cele 4 fire nefolosite, tinand cont ca majoritatea switch-urilor ieftine se alimenteaza prin 2 fire de la priza, fara impamantare. Si totusi care ar fi roulul diodei mari si a becului?

    Ce n-am spus in primul post (considerand ca n-are importanta) este ca de la legatura celor 4 fire cu becul respectiv mai pleaca un fir, care statea liber in aer cand l-am gasit eu, nefiind legat la nimic. Ma gandesc acum ca rolul lui ar fi sa fie legat la masa. Probabil cineva nu s-a obosit sa-l mai lege la masa?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	montaj_v2.jpg 
Views:	132 
Size:	33.9 KB 
ID:	14957  
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  19. #19
    Verii Important Papagal faraonu's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in spatele tau, cand stai aplecat
    Posts
    691

    Default

    firul ala care atarna liber trebuie pus la masa/impamantare.

    imi cer scuze ca am tot zis ca eu nu inteleg nimic din desen...trebuia sa ii dau zoom si imi apareau toate informatiile( nu vedeam o parte din linii...).
    am o ..placa de baza....si 3 condensatoare...fix in sutienu tau de baie

  20. #20

    Default

    Ar fi frumos totusi daca cei cu experienta vasta in electronica ne-ar spune exact ce face (sau ce ar trebui sa faca) montajul respectiv.
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  21. #21

    Default

    Teoretic ar trebui sa indrepte curentii peste o anumita valoare pe alt traseu, dar sincer am o vaga banuiala cum ca schema reala difera putin de cea trasata de tine. In alta ordine de idei, n-am reusit sa achizitionez un montaj, tipul de la care trebuia sa-l iau a disparut
    True Bravery is arriving home late after a boys' nite out, wife waiting with the broom & u ask: "Are u still cleaning or are u flying somewhere?"

  22. #22

    Default

    Schema reala e atat de simpla incat n-am cum sa o ratez pe hartie.
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  23. #23
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Ok.. cine imi face rost de vro 10-20 bucati?
    M-am plictisit ca tot se ard switchurile..
    Azi a fost vremea prea najpa pe aici... s-au ars niste monitoare, PSU uri.. alea alea.. ce dracu se poate face?
    Last edited by M3kk; 29-07-2006 at 01:42.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  24. #24
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    ... Vreau 10-20 bucati pls..
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  25. #25
    Verii Important Papagal faraonu's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in spatele tau, cand stai aplecat
    Posts
    691

    Default

    Quote Originally Posted by -=XoX=-
    Teoretic ar trebui sa indrepte curentii peste o anumita valoare pe alt traseu, dar sincer am o vaga banuiala cum ca schema reala difera putin de cea trasata de tine. In alta ordine de idei, n-am reusit sa achizitionez un montaj, tipul de la care trebuia sa-l iau a disparut
    ce curenti? aici vb de tensiuni. curentii sunt insignifianti, tensiunile nu.
    am o ..placa de baza....si 3 condensatoare...fix in sutienu tau de baie

  26. #26
    ReverseEngineer blue_led's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,467

    Default

    1 firul ce atirna trebuie legat la pamint neaparat altfel schema a inutila
    2 diodele 1n4007 sunt prea lente pt protectie
    3 becul cred ca e unul cu neon fara filament. de aprinde pe la zeci de volti
    4 montaju NU te apara de traznet . merge numai pt tensiuni induse de catre fulgere . daca pica fulgerul pe cablu nu va ramine decit sa va rugati sa nu va ia casa foc, oricum tot calculatoru se duce pe ulei.
    5 in caz de supratensiuni de ard cip-urile si nimic nu protejeaza mai bine o siguranta decit un tranzistor/CI

    singura metoda de protectie la traznet ( direct pe cablu ) arata cam asa :
    2 media convertoare fibra optica + un patch de 3m de FO
    un Mc il instalezi in casa , pleci cu fibra afara , o legi la al doi-lea MC pe care il legi ( carcasa ) la impamintarea ( de traznet ) a cladirii . transformatorul de alimentare este de constructie speciala ( sa nu-ti intre traznetul prin traf in reteaua de 220 )
    in caz de nenoroc MC de afara e de sacrificiu . nu arzi decit un device si nu o retea intreaga. e suficient sa pui carcasa la pamint interiorul se face oricum muci.
    Übertaktenmannschaftkupfermeister ; equ : Video+NB / antigel+gheata © = -15 °C ; samsung free products user ;
    KTM 400...525 EXC user
    I always put Microsoft's software in the recycle bin, I'll never throw the garbage in the environment

  27. #27

    Default

    Care mai sunt preţurile pentru ceea ce ai propus tu?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sfaturi upgrade
    By Intel in forum Help!
    Replies: 19
    Last Post: 06-07-2006, 18:01
  2. Replies: 2
    Last Post: 04-06-2006, 22:30
  3. Ce face pin-ul "Reset" de la HDD?
    By cyfaws in forum Help!
    Replies: 13
    Last Post: 18-01-2006, 07:33
  4. Ajutor MB 939..fie asta..sau asta...
    By Jigodie in forum AMD
    Replies: 25
    Last Post: 21-12-2005, 20:40
  5. Vreau UPGRADE la procesorul asta
    By DjLeco in forum Closed
    Replies: 8
    Last Post: 15-10-2005, 05:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •