Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2968
BIOS flash
Results 1 to 18 of 18

Thread: BIOS flash

  1. #1
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Aici este ceva mai complicat...placile au aproximativ acelasi layout...
    Asta este a mea: http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/s...n.asp?pro_id=82
    Si aici este 875P: http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/s....asp?pro_id=114
    Problema este ca a mea nu are LAN si 875P are LAN.

    Intrebarea mea este daca va mai functiona dupa flash...
    865PE sunt 875 fara PAT. Avand in vedere ca 865 meu i se poate activa PAT, ma intreb....oare o merge?!
    Adica merge BIOS de FX5200Ultra pe FX5200 si nici macar nu este acelasi layout. Merge chiar si de 5600...
    Ma rog...intreb ji io. Si cum sa fac sa revin la BIOSul initial? Am avut o Intel D865GBF la care era sufucient sa ai o discheta cu BIOSul, schimbai un jumper pe mobo si flashuia singura BIOSul de pe discheta. Restart si gata placa de baza (adeca reparata )

    Sugestii...pliz, ca deja am scos BIOSul si nu rezist mult la tentatie...microbu' ma omoara
    Stop being bad.



  2. #2
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    Nu cred ca va merge.
    Aficionado

    Aficionado

  3. #3

    Default

    Offtopic: ce e PAT?
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  4. #4

    Default

    Diferenţa nu este dată doar de PAT. Eu zic să nu încerci, nu cred că va merge.

  5. #5
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Originally posted by Raptor@Jan 29 2005, 11:33 AM
    Offtopic: ce e PAT?
    [snapback]6667[/snapback]
    Performance acceleration Technology. Gugal, mane...
    Stop being bad.



  6. #6

    Default

    Mersi, dar daca dai search pe google dupa "PAT" nu ai sa gasesti nimic relevant. Era mai frumos sa imi dai link-ul ASTA.
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  7. #7
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    Mda dar daca dai "Intel PAT" vei afla
    Aficionado

    Aficionado

  8. #8
    Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    351

    Default

    Eu as zice sa nu incerci. Sau, daca te mananca asa rau, fa rost intai de un alt eprom, in care sa scrii bios-ul original, apoi te poti risca fara prea mari emotii...

  9. #9
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Scuba, please, detaliaza
    Imi vin in curand AData-urile DDR600 si vreau sa-i dau in bot rau de tot
    Stop being bad.



  10. #10

    Default

    Stie cineva ce tensiune de alimentare au cele doua chipset-uri? Am observat la mine ca atunci cand activez PAT se incinge nb-ul mult mai tare, si peste FSB 220Mhz nu mai merge PAT-ul. Parca citisem ca 865pe ar avea tensiunea mai mica si d-asta nu tine PAT la fsb-uri ridicate.

  11. #11
    Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    351

    Default

    Pai e simplu: daca ai eprom-ul (chip-ul in care se afla stocat BIOS-ul) pe soclu, vezi exact ce model este, cat de mare (probabil 2M) si vezi daca gasesti pe undeva unul la fel. Faci o imagine a BIOS-ului original (sau iei de pe net ultimul BIOS), boot-ezi in mod DOS, scoti EPROMU' original, il pui pe cel nou si il flash-uiesti. Verifici ca pleaca placa dupa reset, si te-ai ales cu un BIOS de backup. Poti sa incerci sa flashuiesti ce BIOS vrei tu. Daca placa nu mai porneste, pur si simplu pui la loc EPROM-ul original si gata...

    Edit: in poza, eprom-ul e in coltul stanga-sus. Si se vede ca e pe soclu (chestia aia maronie din jur) .
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	PX865PE_Pro.jpg 
Views:	81 
Size:	67.7 KB 
ID:	1030  

  12. #12
    OC Addict PesteImputit's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    cu nasu in PC
    Posts
    783

    Default

    mai exact asta
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	untitled.JPG 
Views:	77 
Size:	45.3 KB 
ID:	1031  
    Q6600 G0 @ TR Ultra 120 | Abit IP35PRO cooler mod | 2x2Gb Mushkin XP2-6400 | 2x Ati 3850 on TR HR03A | 2x WD2500KS | Seagate ST3250620AS | WD5000KS @ PackardBell external rack | SevenTeam 750EAD | CM Stacker 831 | Behringer FCA-202 + Eurorack UB1002 | Monitor Audio B2 + JVC JA-S77 | Logitech G5+G15|.... etc
    overcklocked .... laptop ?
    Overclocked C4

  13. #13
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Aha...thanks
    Acum sa vad de unde iau eeprom
    Stop being bad.



  14. #14
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Pajtele masii! BIOSul meu nu e socketat bash: bash: bash: ...ca placa e revizia 2.0 bash:
    Nu-s intregi la minte
    Stop being bad.



  15. #15
    Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    351

    Default

    Hmmm... Cam nasol. In acest caz, stai cumintel (parerea mea) .

  16. #16
    OC Addict PesteImputit's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    cu nasu in PC
    Posts
    783

    Default

    daca tii neaparat se paote socketa (vai ce suna chestia asta a diablo2 orasul 1 )
    Q6600 G0 @ TR Ultra 120 | Abit IP35PRO cooler mod | 2x2Gb Mushkin XP2-6400 | 2x Ati 3850 on TR HR03A | 2x WD2500KS | Seagate ST3250620AS | WD5000KS @ PackardBell external rack | SevenTeam 750EAD | CM Stacker 831 | Behringer FCA-202 + Eurorack UB1002 | Monitor Audio B2 + JVC JA-S77 | Logitech G5+G15|.... etc
    overcklocked .... laptop ?
    Overclocked C4

  17. #17
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Originally posted by Scuba@Feb 20 2005, 03:42 PM
    Hmmm... Cam nasol. In acest caz, stai cumintel (parerea mea) .
    [snapback]8142[/snapback]
    Dap. cred ca ma dau pe un DFI 875
    Peste
    Stop being bad.



  18. #18
    oc'er de ocazie ... deejay's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    123

    Default

    ...cu bios-ul socketat... ia o suflanta .... scoate bios-ul, pune socket...pray...flash...pray... da' sincer, nu cred ca o sa-ti treaca de C3.
    all @ default

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bios Flash
    By Gobar in forum Help!
    Replies: 3
    Last Post: 17-07-2007, 12:38
  2. Ajutor BIOS flash mobo Shuttle
    By Neo in forum Help!
    Replies: 4
    Last Post: 07-11-2006, 09:37
  3. probleme cu flash bios vga 7800gtx
    By cristinel_85 in forum General Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 16-06-2006, 20:59
  4. Bios flash failed :(
    By mache in forum Help!
    Replies: 10
    Last Post: 28-06-2005, 18:46
  5. GeCube 9550 Extreme fanless + BIOS flash
    By matose in forum Crazy Modding
    Replies: 74
    Last Post: 22-05-2005, 23:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •