Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Mi-a cazut DFI-ul
Results 1 to 16 of 16

Thread: Mi-a cazut DFI-ul

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    15

    Default Mi-a cazut DFI-ul

    Am un dfi lan party nf4 sli-dr expert impreuna cu un kit corsair twinx 2048 3200 c2pt.

    nu pot s-o mai pornesc. simptome:

    nu pot pune ambii rami (da !.. nici macar pe sloturile rosii), imi da oribilul bip nici in 2 3 3 6 frecventele recomandate pentru kitul asta de corsair nici in cele dupa spd care sunt 3 3 8 7 sau ceva de genul

    un singur ram merge pus numai in primul slot, pe orice alt slot imi da eroaresi nu porneste

    cu un ram in primul slot cand porneste are prostul obicei sa bipaie de 2 ori pana sa-l vada si sa mearga mai departe...intru in bios si...ingheata in bios..

    reset de bios din nou intru in bios totul ok fac niste setari (boot pe cd rom nimic special) salvez ies si nu mai porneste

    reset reset reset ..chinuiala..rezultate cangi..

    nu pot sa mai bootez de pe nimic cu ramu in orice configuratie..

    mentionez ca acu vreo luna am fost cu sistemul la garantie pentru ca la fel nu-mi mergeau ambii rami si nu puteam sa bootez. totul e luat de la itdirect mai putin hardurile si sursa. un biat f dragut de acolo mi-a spus ca era de la controlerul de memorie din procesor ( amd x2 3800) si mi-a schimbat procesorul.

    acum citesc pe forum si vad ca ..corsairule mai ales c2pt-urile astea nu prea se pupa cu dfi-ul in general. mentionez ca nu a fost overclockat neam in afara de fecventele la memorii 2 3 3 6 si a mers o luna 2 aprox (nu mai tin minte cat a trecut de cand am schimbat procul) fara nici o problema.

    acum imi pun tot felul de intrebari

    e dusa sau nu placa (totusi ...freeze-urile in bios ma fac sa cred ca da)

    s-a dus din nou controlerul de memorie din proc si daca da de ce dumnezeu a doua oara!!

    sunt dusi ramii sau incompatibili, si daca nu se pupa de ce totusi pana acum s-au pupat (la ora asta nu le-am dat cu memtestul dar o sa le dau)

    sunt eu un retardat paraplegic si fac ceva gresit (desi ne-am uitat 2 oameni la cele intamplate, nu mari overclockeri dar nici hardware illiterates)

    daca vreti sa sheruiti some knowledge pls do so !!

    va multumesc anticipat

  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Under cooler
    Posts
    159

    Default

    Ce cooler ai?
    Cam aceeasi problema am avut-o si eu
    http://crazypc.ro/forum/showthread.php?t=4428
    Intel Core2Duo E8400@4GHz|ZEROTherm FZ120|Biostar TPower I45| 4GB RAM Mushkin|WD 1TB + Seagate 1,5TB|Sapphire 4870|Leadtek PVR2000|Pioneer DVR-215DBK|Sirtec 1000W|Antec P182|LG 26" W2600HP-BF

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    15

    Default

    ca si tine am scythe ninja pe care il tin fara ventilator pentru ca am 4 ventilatoare raspandite prin carcasa . procu sta in 34-35 de grade cu toate ventilatoarele pornite.

    mie nu-mi suporta niic un ram in orice slot in afara de primul slot

  4. #4
    West Side 4 Ever catalanu's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    499

    Default

    Du-te la garantie
    E 5200@3.8Ghz 1,37V | MSI P45 NEO2 | 3GB 900 C5 | 8800GTS-X 320 | WD250 | POWERLINE 530W

  5. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Under cooler
    Posts
    159

    Default

    Quote Originally Posted by tchocksoo
    ca si tine am scythe ninja pe care il tin fara ventilator pentru ca am 4 ventilatoare raspandite prin carcasa . procu sta in 34-35 de grade cu toate ventilatoarele pornite.

    mie nu-mi suporta niic un ram in orice slot in afara de primul slot
    Exact asta a fost problema, de la scythe
    Vezi ca pe spate, pinii de la ram au trecut prin cauciucul de la suportul de la plate-ul de la cooler si face scurt
    Intel Core2Duo E8400@4GHz|ZEROTherm FZ120|Biostar TPower I45| 4GB RAM Mushkin|WD 1TB + Seagate 1,5TB|Sapphire 4870|Leadtek PVR2000|Pioneer DVR-215DBK|Sirtec 1000W|Antec P182|LG 26" W2600HP-BF

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    15

    Default

    wow !

    mindblowing, nu ma gandeam intr-o mie de ani la asta, o sa verific. ms mult

    de curiozitate tu ce-ai facut? ai schimbat-o?

  7. #7
    Crazypc Club
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    597

    Default

    E timpul sa-mi iau concediu, se pare...
    #1: Biostar TP-45HP, 8600 @ 4GHz, TR Si-128SE, D9-GMH, EVGA 8800GTS, Antec NSK6000
    #2: Zotac 9300-ITX, 7300 stock, Ninja Mini passive, D9-GMH, Samsung 500GB single-platter, NoName ITX

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    15

    Default

    de ce , ce s-a intamplat ?

  9. #9
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Under cooler
    Posts
    159

    Default

    Pai daca e luata de la itdirect cred si io ca vrea sa intre-n conced
    Intel Core2Duo E8400@4GHz|ZEROTherm FZ120|Biostar TPower I45| 4GB RAM Mushkin|WD 1TB + Seagate 1,5TB|Sapphire 4870|Leadtek PVR2000|Pioneer DVR-215DBK|Sirtec 1000W|Antec P182|LG 26" W2600HP-BF

  10. #10
    Tech Support Varzmaster's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,178

    Default

    N-a mai apucat saracul.
    P: Soft is for softies. Real men use soldering irons.™
    N: Heaven is for pussies. Real men go to hell.™

  11. #11
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Under cooler
    Posts
    159

    Default

    Hai ma Varz ai zis-o de parc-ar fi murit, Doamne fereste
    Btw, trebuie pus undeva cumva un anunt pt ca trebuie sa recunoasti ca aproape nimeni nu se gandeste ca pinii aia ajung la metal
    Intel Core2Duo E8400@4GHz|ZEROTherm FZ120|Biostar TPower I45| 4GB RAM Mushkin|WD 1TB + Seagate 1,5TB|Sapphire 4870|Leadtek PVR2000|Pioneer DVR-215DBK|Sirtec 1000W|Antec P182|LG 26" W2600HP-BF

  12. #12
    Tech Support Varzmaster's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,178

    Default

    Jesus lol... era o gluma.
    P: Soft is for softies. Real men use soldering irons.™
    N: Heaven is for pussies. Real men go to hell.™

  13. #13
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Under cooler
    Posts
    159

    Default

    Bineinteles
    Am un feeling ca or sa mai fie destui cu problema asta si bineinteles cu acceasi cauza
    Intel Core2Duo E8400@4GHz|ZEROTherm FZ120|Biostar TPower I45| 4GB RAM Mushkin|WD 1TB + Seagate 1,5TB|Sapphire 4870|Leadtek PVR2000|Pioneer DVR-215DBK|Sirtec 1000W|Antec P182|LG 26" W2600HP-BF

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    15

    Default

    aaa... Para

    n-am facut legatura pe loc. Salut !

    ce sa-i faci man daca a cazut spurcata, cred ca eu sunt singurul de pe aici care nu da in ele si-i cad, o fi piaza rea !! dracu stie. nu ma mira ca si procul pe care mi l-ai schimbat atunci tu sa se fi prajit de la aceiasi problema. de cand l-am luat atunci n-am mai bagat degetul in el ca n-am avut timp de el, pana zilele astea cand am probat niste rami.

    atunci sa se fi produs penetrarea ma gandesc eu, daca intra-devar e de la asta.

    oricum problema in sinea ei e stupida, merge pe principiul ala... cu cel mai evident lucru.. eu ma gandeam la compatibilitati si alta trasnai.

    oricum multumesc mult ca existati, si itdirect si crazypc !!! suportul tehnic e de admirat, componentele bune si oamenii profesionisti. u rule da sa nu vi se urce la cap ca la altii stim noi care.

  15. #15
    Crazypc Club
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    597

    Default

    Guess what !? Mobo-ul e ok, procesorul nu vrea cu RAM dual-canal nici pe un mainboard nou-nout.
    Problema nu e data doar de faptul ca bratul dinspre memorii al backplate-ului calca pe 4-5 pini de la cel mai apropiat de procesor soclu, ci si bratul opus, dinspre PWM, face contact cu un picior al uneia din bobine.
    Din pacate, la scoaterea backplate-ului, jumatate din buretele ala ramâne pe mainboard, asa ca si dupa o ajustare cu flexul a bratelor mai lungi, trebuie gasita o solutie de izolare electrica si mecanica.
    Inventez eu ceva acolo...
    #1: Biostar TP-45HP, 8600 @ 4GHz, TR Si-128SE, D9-GMH, EVGA 8800GTS, Antec NSK6000
    #2: Zotac 9300-ITX, 7300 stock, Ninja Mini passive, D9-GMH, Samsung 500GB single-platter, NoName ITX

  16. #16
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    15

    Default

    sincer problema asta explica muuulte ciudatenii pe care le aveam cu el

    ma gandeam ce material poate fi folosit care sa nu fi strapuns, m-am gandit la silicon dar are acelasi proprietati ca si cauciucul.

    sincer cred ca am sa scriu un mail celor de la scythe daca nu stiu deja de problema, acu ma gandeam ca plate-urile stock de pe pl de baza erau din plastic cu un motiv intemeiat se pare.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DFI AM2 motherboards
    By Micutzu in forum AMD
    Replies: 3
    Last Post: 30-09-2006, 17:39
  2. Replies: 15
    Last Post: 25-08-2006, 13:54
  3. DFI NF4 Ultra D si 7950GX2
    By DjDaLiu in forum General Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2006, 15:03
  4. ==Cumpar MoBo DFI / ABIT cu NForce2==
    By V0rt3x in forum Closed
    Replies: 0
    Last Post: 22-04-2006, 14:17
  5. DFI NF4 LanParty UT-D
    By rob_debruce in forum General Hardware
    Replies: 11
    Last Post: 27-08-2005, 19:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •