Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Abit AB9 cum instalez windows XP ?
Results 1 to 29 of 29

Thread: Abit AB9 cum instalez windows XP ?

  1. #1
    Member maniax's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    120

    Default Abit AB9 cum instalez windows XP ?

    Tocmai am asamblat un E6300 + un Abit AB9 + 1024 RAM Corsair, problema e ca unittea optica e pe IDE, cd-ul cu windows XP booteaza dar dupa un timp imi da o eroare...tip BSOD, trebuie sa ii dau cumva driverele JMicron si cd-ul meu bootabil cu Hiren's boot cd nu vrea sa o mai ia din loc sa pot sa partitionez spatiul... unitate flopy nu am ? Care sa fie problema si ce sa ii fac ?

  2. #2
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Eu tocmai am testat aceasta placa si nu am avut probleme, citisem si eu pe net despre necesitatea incarcarii driverelor JMicron, in principiu fa rost de un floppy si incarca driverele, la cei mai multi care sau plans asa s-a rezolvat problema. Cred ca depinde si de ce unitati optice folosesti, mie chiar mi-a incarcat Windowsul de pe un sistem cu NF4. Oricum iti trebuie floppy sa faci si update de bios la 019 beta, care este cel mai bun pana acum.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  3. #3
    Crazypc Club
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    597

    Default

    Update de bios faci si de pe un stick
    Windows-ul in schimb e batut rau in cap.
    #1: Biostar TP-45HP, 8600 @ 4GHz, TR Si-128SE, D9-GMH, EVGA 8800GTS, Antec NSK6000
    #2: Zotac 9300-ITX, 7300 stock, Ninja Mini passive, D9-GMH, Samsung 500GB single-platter, NoName ITX

  4. #4
    Member maniax's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    120

    Default

    deci pana la urma daca fac update de bios mai cere driverele alea Jmicro ?

  5. #5
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Alea trebuie sa le incarci oricum, ti-am spus ca sunt folosite in functie de ce unitati sau hdd folosesti, intamplator eu nu le-am folosit si chiar eram curios daca se folosesc sau nu intradevar.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  6. #6
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    E acelaşi controller împuţit ca şi pe P5B. Eu l-am setat în BIOS pe AHCI ca să poată "vedea" unitatea optică ataşată la el şi să pot porni setup-ul. Nu mi-a cerut nici un driver adiţional, totul a decurs fără probleme, iar în Windows n-am instalat driverul de pe CD-ul plăcii, am lăsat Standard IDE ATA/ATAPI Controller.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  7. #7
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    AHCI nu exista decat pe Abit AB9 Pro. Pur si simplu trebuie sa incarce acele drivere inainte ca Windowsul sa-si inceapa lucrul, iar driverele le poti instala in Windows linistit. Se comporta mai bine decat P5B cel putin din punctul asta de vedere.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  8. #8
    Member maniax's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    120

    Default

    greu...., tare greu domnule cu faza asta cu nevoia de FDD, pentru ca eu renuntasem la el de 2 ani, si ce sa mai zic ca nici Hiren's boot CD nu mai vrea sa mearga ( se blocheaza la loading oakcdrom.sys parca ) si nici ghostul de pe el, pe P5b deluxe merge ghostul sau hiren's boot cd ?

    Pentru ca mie mi-e tare drag Hiren's Boot cd si gostul si nu ma pot departi de ele...

  9. #9
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Quote Originally Posted by Dragos Saraolu
    ...mie chiar mi-a incarcat Windowsul de pe un sistem cu NF4.
    Ia pune-l la loc pe NF4 după ce ai bootat cu Intel să vezi ce BSOD îţi furi
    Eu am păţit bootat pe AM2, BSOD pe Intel, altul bootat pe NF4, apoi pe Intel, apoi NF4, apoi BSOD când bootam iar Intelul şi altul bootat pe Intel, apoi BSOD pe NF4. E cam aleatorie chestia, ar putea să depindă de unele drivere.
    Stop being bad.



  10. #10
    ReverseEngineer blue_led's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,467

    Default bsod

    bsod cu "inaccesible boot device " iti da totdeauna cind nu ai instalat driverele pentru controlerul discului bootabil . daca in schimb instalezi drivere si pentru platforma pe care intentionezi sa pui discul nu mai da bsod ci doar se mareste timpul de bootare pina cind windozu isi aranjeaza driverele . oricum faza cu F6 e obijnuinta la mine si mi se trage de la servere puse pe scsi
    Übertaktenmannschaftkupfermeister ; equ : Video+NB / antigel+gheata © = -15 °C ; samsung free products user ;
    KTM 400...525 EXC user
    I always put Microsoft's software in the recycle bin, I'll never throw the garbage in the environment

  11. #11
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Neo evident ca am facut si treaba cu sistemul pus inapoi de pe Intel pe NF4 si mi-a bootat dar n-am putut sa rezolv cu ACPI multiprocesor (asta se stie ca este din cauza Windowsului) asa ca am instalat sistemul din nou (in rest no problem), precizez ca eu folosesc Windows XP cu SP1, din experienta spun ca este mai bun decat cel cu SP2 la miscari de genul acesta. Practic n-am vazut BSOD deloc, pentru teste folosesc un hdd IBM SATA2 40 Gb partitionat (mai vechiut) si sistemul il instalez pe o partitie de 3 Gb (pe partitia primara am un Windows 2000 care booteaza in orice situatie, fisierul boot.ini fiind pe aceasta partitie), nu stiu daca asta este un avantaj.

    maniax vad ca ti-a mers daca ai incarcat driverele, celelalte nu pot boota din acelasi motiv de drivere, poate biosul final va rezolva si acest inconvenient (personal nu cred asta). Mai asteapta un pic sa faca Spiderr testele cu P5B (din pacate are C1, n-a avut noroc de C2) si vei putea compara cele 2 placi, l-am rugat sa testeze la aceleasi frecvente ale procesorului. Singurul test care l-a postat pana acum este SuperPI 1M cu timpul 20.31 la 460x6=2760 1:1 cu 4-4-4-11, singurul meu test apropiat de setarile lui este SuperPI 1M cu timpul 20.375 la 386x7=2702 1:1 cu 4-4-4-11. Din ce am observat la o crestere a frecventei cu 150Mhz a procesorului obtii cu ~1 secunda mai bine in SuperPI 1M (la 3000 Mhz am scos 18.328 secunde), deci eu la aceeasi frecventa ar fi trebuit sa obtin cu 0.4 secunde mai putin, adica 19.975 secunde. Daca poti fa tu un test la 394x7=2758 1:1 cu 4-4-4-11 (am vazut ca ai postat la 400) pentru a confirma cele spuse de mine.
    Last edited by Dragos Saraolu; 04-10-2006 at 06:36.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  12. #12
    Member maniax's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    120

    Default

    uite aici rezultatele testelor in superPI 1M
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	superPI.JPG 
Views:	202 
Size:	296.3 KB 
ID:	16369  
    Last edited by maniax; 05-10-2006 at 08:50.

  13. #13
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    2xSuperPI 1M nu prea isi are rostul, ori faci daca ai timp 2xSuperPI 32M sau un SuperPI 1M simplu, foloseste te rog SuperPI mod 1.4. Merci anticipat.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  14. #14
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default

    OFFtopic fiindca este alt producator, o intrebare legata de AHCI la Asus p5b deluxe , pot sa pun si la hdd inainte de instala windowsul , am doar un hdd pe sata de 250 gb cu ncq, sau doar la unitatea optica e bine de pus AHCI., pe moment totul este pe ide si se misca ca porcul

    Windowsul va fi XP corporate cu sp2 .
    Last edited by HARDCORE; 05-10-2006 at 10:29.
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

  15. #15
    locked 'n' loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    undercover
    Posts
    540

    Default

    Numai unitatea optică pe AHCI, HDD-ul pe SATA/RAID.
    Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - US General George Patton


  16. #16
    Member maniax's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    120

    Default

    uite acum cu Super PI mod 1.4 la 400 Mhz si 4-4-4-11 latenta la memeorie.

    deci e ok scorul ?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	superPI.JPG 
Views:	187 
Size:	238.6 KB 
ID:	16404  

  17. #17
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Daca l-ai rulat cu tot ce ai in taskbar este OK. Da disable la retea si inchide antivirus, Abit uGuru si tot ce n-ai nevoie (ar trebui sa-ti de-a 19.5-19.6 secunde) si daca ai timp te rog incearca un 394x7~2760Nhz 1:1 cu 4-4-4-11 (evident merge cu acelasi setari ca la 400x7).
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  18. #18
    Member maniax's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    120

    Default

    sorry nu mai am cum sa testez, caci am dat pc-ul la proprietar dar o intrebare : se poate ca ci cu coolerul stock dupa o sesiune de quake4 si cpu oc la 2800 sa am doar 42-43 grade C ??

  19. #19
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Tot atat aveam si eu la 2800, deci este normal.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  20. #20
    Member maniax's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    120

    Default

    in primul rand as dori sa rog un admin sa modifice numele threadului in Abit AB9 Troubleshooting sau Abit AB9 Support si o intrebare : mi-a ramas 3rd eye-ul de la un AV8 si am vazut ca si AB9 are acel port pt eye, oare se potriveste ? a incercat cineva ?

  21. #21
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    Intrebare: se poate instala windows-ul folosind o unitate optica plasata intr-un rack pe USB ? Nu de alta, dar n-am chef sa fac rost de floppy.
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

  22. #22
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    In cazul lui AB9 din ce stiu eu nu, dar mai bine intreaba-l pe Micutzu sau poti incerca o instalare, da-i F6 si daca nu te intreaba ce driver sa-i pui inseamna ca nu se poate, te poti opri din instalare cand te intreaba de Windows nou, etc cu F3 si n-ai pierdut nimic din vechiul sistem.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  23. #23
    Member kevin_m's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    rulota!!!
    Posts
    198

    Default

    scuze de offtopic,am si eu o problema,dar nu am ab9 ci ib9,in bios nu am nici macar optiunea sa bootez de pe cd,numai s-ata-cd-rom,hardisk-ul il vede ide si e s-ata II,si dvd-rw-ul nu-l vede deloc,pe nici un ide...si nu pot instala windoz deloc...daca ma poate cineva ajuta....merci...
    I3 Sandy,MSI H61 P,2x2048 Kingmax 1333 ,BBA HD 5850 ,Seagate 1TB S-ata3,lg-h10n,Benq E2200 HDA,razer imperator,microsoft natural ergonomic 4000,akasa freedom xone,silverstone strider 560w....

  24. #24
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    Quote Originally Posted by kevin_m
    scuze de offtopic,am si eu o problema,dar nu am ab9 ci ib9,in bios nu am nici macar optiunea sa bootez de pe cd,numai s-ata-cd-rom,hardisk-ul il vede ide si e s-ata II,si dvd-rw-ul nu-l vede deloc,pe nici un ide...si nu pot instala windoz deloc...daca ma poate cineva ajuta....merci...
    Vezi ca nu fi dezactivat controllerul Jmicron din BIOS. El controleaza IDE-urile si 2 porturi SATA.
    Dupa ce ii dai enable, restartezi si ar trebui sa iti apara DVD-RW-ul.
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

  25. #25
    Member kevin_m's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    rulota!!!
    Posts
    198

    Default

    Quote Originally Posted by pasatoiutd
    Vezi ca nu fi dezactivat controllerul Jmicron din BIOS. El controleaza IDE-urile si 2 porturi SATA.
    Dupa ce ii dai enable, restartezi si ar trebui sa iti apara DVD-RW-ul.
    daca as avea in bios posibilitatea sa activez jmicronu lu pejte...cu siguranta l-as fi bibilit...oare in bios,exista o singura optiune ide controller-enable~disable...
    in advanced options la first boot device nu exista posibilitatea cd-rom,numai sata-cd-rom....merci oricum man....o fi ca nu se poate sa fie "designed" for ide...si atunci de ce dracu au mai pus doua porturi ide pe ea;;;;;;;;;;;;;;
    I3 Sandy,MSI H61 P,2x2048 Kingmax 1333 ,BBA HD 5850 ,Seagate 1TB S-ata3,lg-h10n,Benq E2200 HDA,razer imperator,microsoft natural ergonomic 4000,akasa freedom xone,silverstone strider 560w....

  26. #26
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    Nu stiu BIOS-ul pe de rost, dar ar trebui sa existe o sectiune: PCI Devices sau ceva de genul asta si acolo ai: LAN(-urile), JMicron-ul, Sil3112 (doar la AB9 Pro) si FDD Controller. JMicron-ul trebuie sa fie enabled si setat pe IDE (posibil sa mearga si cu setarea RAID).

    Daca tot nu te descurci, o sa fac diseara o poza cu BIOS-ul.
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

  27. #27
    Member kevin_m's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    rulota!!!
    Posts
    198

    Default

    e posibil sa fie bios-ul corupt???am cautat fiecare submeniu din bios in parte,atent,poate am scapat ceva....la pci devices am doar ide controller,care are enabled sau disabled,in rest,nimic,nu LAN nu jmicron,nu sil 3112,...de asta stiu si eu ca era(sil 3112) pe sapphire...care a mers struna fara nici un fel de floapa si alte artificii de rahat....
    oricum,va multumesc pentru suport,daca nu reusesc nimic(m-am gandit sa pun alta valoare la ide device dellaycare e 0 secunde,poate nu detecteaza dvd-rw-ul in intervalul asta scurt de 0 secunde)...o sa o schimb pe un gigabyte....desi mi-ar parea rau,cred ca e foarte buna la OC,am vazut o valoare de 500 maxim la fsb....daca si merge
    I3 Sandy,MSI H61 P,2x2048 Kingmax 1333 ,BBA HD 5850 ,Seagate 1TB S-ata3,lg-h10n,Benq E2200 HDA,razer imperator,microsoft natural ergonomic 4000,akasa freedom xone,silverstone strider 560w....

  28. #28
    I***t Inside pasatoiutd's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2,139

    Default

    Main screen - Integrated Peripherals - Onboard PCI Devices - JMB363 SATA Controller.
    Spor la instalat !
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Main.jpg 
Views:	165 
Size:	113.6 KB 
ID:	18470   Click image for larger version. 

Name:	Onboard PCI devices.jpg 
Views:	165 
Size:	118.6 KB 
ID:	18471  
    Canon 30D + BG-E2, Canon 20D, Tokina 12-24 F/4, Canon EF 24-105 F/4 L IS USM, Canon EF 50mm F/1.4 USM, Canon EF 100mm F/2 USM, Tokina 100mm F/2.8 macro, Canon EF 70-200 F/4 L USM, Canon 70-300 F4-5.6 IS USM, TC Tamron SP 1.4x, Kenko Extension Tubes (12mm, 20mm, 36mm); Canon Speedlite 430EX, Canon Speedlite 580EX II etc.; Manfrotto 190ProB

  29. #29
    Member kevin_m's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    rulota!!!
    Posts
    198

    Default

    man,multumesc frumos pentru ajutor,am schimbat placa cu un gigabyte ds3....dar,referitor la bios,la onboard pci devices nu am decat ide controller,de aia ziceam ca e foarte probabil sa fie un bios corupt,dupa masa o sa boot-ez de pe un stick si o sa-i facem un up-date de bios,sper sa mearga....
    inca o data merci!!!
    I3 Sandy,MSI H61 P,2x2048 Kingmax 1333 ,BBA HD 5850 ,Seagate 1TB S-ata3,lg-h10n,Benq E2200 HDA,razer imperator,microsoft natural ergonomic 4000,akasa freedom xone,silverstone strider 560w....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cum instalez un verlihub??
    By Carcotashul in forum Software
    Replies: 11
    Last Post: 18-02-2009, 18:09
  2. Replies: 18
    Last Post: 01-10-2006, 12:37
  3. Adio Windows Update
    By dios in forum Software
    Replies: 13
    Last Post: 28-11-2005, 18:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •