Results 1 to 8 of 8

Thread: Problema cu placa video AGP8X, pe un mainboard care suporta doar AGP4X.

  1. #1
    Mercutio Scorsese Don Corleone's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Bucharest - Romania
    Posts
    862

    Default Problema cu placa video AGP8X, pe un mainboard care suporta doar AGP4X.

    Salutari, stiu ca este ciudata urmatoarea intrebare, de curand am cumparat un Palit Radeon 9550 128mb/128bits AGP8X, placa trebuia sa o pun pe sistemul meu slab care are "doar" o placa on-board pe el ...si deja a inceput sa ma streseze.
    De aceea am cumparat un 9550 "simplu", ca sa nu mai am probleme in filmele codate mai prost sau pe site-urile in flash etc....(se misca oribil pe S3Savage 32mb onboard).

    Toate bune si frumoase pana cand bag placa in slotul AGP care suporta numai 4X...sistemul porneste dar ecranul ramane negru, nici macar nu intra in BIOS, hardul caraie nonstop si nu se intampla absolut nimic, am stat si 10 minute sa astept....nu intre NEAM in bios, sa nu mai zic de windows.

    Placa video a fost testata cand am cumparat-o, deci iese din discutie ca ar fii "defecta", problema e la mine in PC.
    Pe slotul asta AGP4X la viata mea am bagat muuuuuulte placi video 8X, de la 9550GU, 9800NP, 9800PRO...pana la 6600GT, niciodata nu am ramas cu ecranul negru....fara sa intre in bios/windows etc....

    Intrebarea mea este: Se poate sa mi-se fi stricat slotul AGP? Ultima oara mergea perfect(acum 6luni) cand a avut un 6600GT in el, deci de vre-o 6 luni sta nefolosit...
    Daca nu e stricat slotul, care ar putea sa fie problema? Ventilatorul placii merge, deci primeste curent.....dar nu vrea sa intre in bios si hardul "caraie" fara oprire pana sting PC-ul
    Placa de baza este un Gigabyte GA-7VKML:
    http://tw.giga-byte.com/Products/Mot...ProductID=1306

    Merci all anticipat.
    Last edited by Don Corleone; 26-11-2006 at 07:53.
    One Nation, underground™
    T3h small: Dell Inspiron 6400 & Samsung 940N

  2. #2
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Scuze, eu avea alta problema similara, bootare in 4X pe o platforma care stia 8X.
    Hai sa incerc niste sugestii totusi:
    - verifica cu placa video 9550 bagata daca nu pleaca totusi de pe placa video onboard
    - n-ai vreo posibilitate in bios sa setezi sa plece pe 4X, banuiesc ca stie si 2X si este posibil sa incerce pe pornesca pe 2X si placa 9550 sa ii raspunda ceva totusi cu toate ca nu ar trebui si dupa aceea evident intepeneste la generarea imaginii video (intre 4X si 2X este diferenta de tensiune de alimentare, 3.3V fata de 1.5V parca).
    - mai poti incerca sa dezactivezi Fast Write daca ai asa ceva in bios, incearca sa obtii cu Ctrl + F1 optiuni suplimentare in bios (parca asa este pe placile de baza Gigabyte).
    Last edited by Dragos Saraolu; 26-11-2006 at 09:45.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  3. #3
    Mercutio Scorsese Don Corleone's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Bucharest - Romania
    Posts
    862

    Default

    Quote Originally Posted by Dragos Saraolu
    - verifica cu placa video 9550 bagata daca nu pleaca totusi de pe placa video onboard
    Asta e singura parte pe care nu pot sa o inteleg, eu daca bag placa video 9550 in slotul AGP, sistemul nu mai porneste deloc...deci nu, nu porneste de pe video onboard(cand are bagata placa 9550 in slotul agp), sau poate te-ai referit la altceva si n-am inteles eu.


    - DA, in bios este bifat AGP 4X.
    - DA, in bios Fast Writes este dezactivat.
    Cu toate astea...sistemul in continuare nu intra in bios.

    Dupa cum am precizat, ventilatorul placii PORNESTE la startup....numai ca ecranul ramane negru si sistemul nu intra nici macar in bios, deci placa cumva primeste curent, de aceea ma gandesc ca slotul AGP nu poate fi ars, sper.

    Astept in continuare si alte idei, merci mult Dragos.
    Last edited by Don Corleone; 26-11-2006 at 11:03.
    One Nation, underground™
    T3h small: Dell Inspiron 6400 & Samsung 940N

  4. #4
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Metode empirice ai incercat: reset de bios, curatare contacte cu alcool izopropilic la placa video?
    Mai este posibil daca ai scos cumva mufa de la cablul video cu monitorul pornit si sursa de la calculator alimentata la 220V sa se fi ars iesirea video a placii video - face o mica descarcare intre conectori - (sunt cazuri foarte rare dar eu am un 6800 Ultra ars in modul asta si manifestarile sunt identice ca in cazul tau, la mine chiar intra in Windows si daca ii faceam shutdown executa).
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  5. #5
    Mercutio Scorsese Don Corleone's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Bucharest - Romania
    Posts
    862

    Default

    O sa incerc sa curatz slotul agp, carcasa mea sta deschisa de peste UN AN, e plina de praf....poate e slotul agp murdar, eu l-am curatat logic inainte sa bag placa (prin suflare)...dar poate a ramas un fir de praf acolo si nu face contact bine, desi eu nu vad nici un fir de praf, ochiometric slotul agp e curat, dar cine stie!

    In legatura cu mufa de la cablul video....pai eu nu am apucat niciodata sa pornesc sistemul de cand am luat placa asta, am cumparat-o...am bagat-o in slot si nu a mers...never.
    Last edited by Don Corleone; 26-11-2006 at 11:32.
    One Nation, underground™
    T3h small: Dell Inspiron 6400 & Samsung 940N

  6. #6
    ReverseEngineer blue_led's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,467

    Default

    citeodata exista o setare in bios pentru selectia 'agp on board' vs. aditional
    cum a zis dragos poate este o incompatibilitate de tensiuni dar la nivelul 1.5v vs. 0.8v
    pe o placa de server am avut un jumper de pus ! o sa ma uit in manuale sa ma lamuresc

    LE: in meniul PNP/PCI ce este pus la 'VGA Boot From' ?
    pune agp . daca nu merge poti da reset .
    Last edited by blue_led; 26-11-2006 at 13:01.
    Übertaktenmannschaftkupfermeister ; equ : Video+NB / antigel+gheata © = -15 °C ; samsung free products user ;
    KTM 400...525 EXC user
    I always put Microsoft's software in the recycle bin, I'll never throw the garbage in the environment

  7. #7
    Mercutio Scorsese Don Corleone's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Bucharest - Romania
    Posts
    862

    Default

    In bios este bifat "vga boot from AGP".
    Tot nu merge....
    One Nation, underground™
    T3h small: Dell Inspiron 6400 & Samsung 940N

  8. #8
    ReverseEngineer blue_led's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,467

    Default

    daca placile / conectorul nu sunt defecte cred ca ai o problema de incompatibilitate . sunt diverse variante de agp ( destul de multe )
    AGP 3.3v, AGP 1.5v, AGP Universal, AGP Pro Universal, AGP Pro 3.3v, and AGP Pro 1.5v
    cred ca e inutil sa-ti recomand sa testezi separat componentele.

    AGP 4x: 266MHz clock, 16 bytes/clock, Bandwidth: 1066MB/s [1.5V signal swing]
    AGP 8x: 533MHz clock, 32 bytes/clock, Bandwidth: 2.1GB/s [0.8V signal swing], still uses 1.5 volt motherboard power

    probabil placa video nu stie sa mearga la 1.5v . depinde de implementare
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	agp.jpg 
Views:	129 
Size:	50.1 KB 
ID:	17440  
    Last edited by blue_led; 28-11-2006 at 04:28.
    Übertaktenmannschaftkupfermeister ; equ : Video+NB / antigel+gheata © = -15 °C ; samsung free products user ;
    KTM 400...525 EXC user
    I always put Microsoft's software in the recycle bin, I'll never throw the garbage in the environment

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Misiune : Insonorizare placa video
    By Tile in forum Silent Computing
    Replies: 8
    Last Post: 06-05-2006, 01:16
  2. Temperatura placa video.
    By Rika in forum Help!
    Replies: 9
    Last Post: 04-04-2006, 16:49
  3. Care e problema?
    By Alex04 in forum Help!
    Replies: 5
    Last Post: 07-01-2006, 18:57
  4. Video upgrade?
    By Caligula in forum General Hardware
    Replies: 34
    Last Post: 16-11-2005, 08:50
  5. Probleme cu placa video
    By crazyboy in forum Crazy Overclocking
    Replies: 4
    Last Post: 16-08-2005, 13:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •