Results 1 to 15 of 15

Thread: abit ab9 quad gt bazz

  1. #1
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default abit ab9 quad gt bazz

    hmm , ciudat am dat si la placa de baza care mi-a fost inlocuita in orthos blend nu bazaie deloc , cealalta placa facea oribil de tot, in schimb cand dau orthos small are perioade incare bazaie.oricum e mult bine.

    inca ceva pentru 8 x 400 am nevoie de 1.34vcore, mch 1.35, si vdimm 2.125v, c1 enabled , memoriile auto pentru a fi stabil, sunt oki votajele pentru o utilizare 24/7?, pwmul nu depasit 58 de grade raportat de uguru dupa 6 ore de orthos small ftt cu prioritate 3.

    Razvan ai reusit fsb 500 cu placa asta de baza ? .am vazut ca ai salvat un profil, dar nu imi pleaca placa cu el
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

  2. #2
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Update de bios la ultima versiune de site in primul rand pentru FSB >500, memorii setate manual pentru overclock maxim.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  3. #3
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default

    pus. tot nu vrea.

    si ca tot veni vorba se pare ca 3dmark 2006 1.10 si 3dmark 2005 1.30 imi dau ceva eroare cu si3.dll si cand ma uit in detalii imi zice la cpu amd???
    windows fresh install dup schimbarea placii de baza. stabil orthos stabil 3dmark 2003 si 2001.
    Last edited by HARDCORE; 25-04-2007 at 17:59.
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

  4. #4
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Vrea tensiuni mari la mch, primul pune-l pe maxim pe primul 1.75V si al doilea pe 1.6V, mie asa mi-a tinut 514x7 cu E6600.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  5. #5
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default

    hmm ciudat am schimbat versiunile de 3dmark cu cele de dinainte , 1.02 respectiv 1.20 si astea merg fara stres, ceva in astea noi 2006 110 si 2005 130 nu ii place la sistemul meu.
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

  6. #6
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default

    intrebare am setat , in bios tensiunea la cpu 1.34v , in windows imi este raportat 1.32 de catre uguru si everest si 1.368 de catre cpu-z pe cine sa cred ???? nu am din pacate posibiliatea sa masor eu .
    Last edited by HARDCORE; 27-04-2007 at 13:50.
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

  7. #7
    DFI Tweaker
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    749

    Default

    Uguru este de preferat in locul cpu-z.Oricum depinde de ce exemplar ai nimerit acolo.Primul meu quad era unul excelent,mergea 486 fsb chiar cu 1.4,orthos si 3d stable,mergea la 1.55 514 lejer.A doua placa merge la aceleasi setari cu 1.6.Uita-te si la timing-urile la memorii de exemplu la 5-5-5 este stabil sistemul cu 1.55 la 4-4-4 trebuie 1.6v,ceea ce denota niste sub-timinguri ale northbridgeului ce se modifica in functie de latentele setate.De asemenea si ai doilea voltaj Cpu Vtt trebuie marit.iti recomand la memorii -2%,la pci-express 110 si 1.55 la ICHIO.Succes.

  8. #8
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default

    mercic, o intrebare , tie itzi bazaia placa de baza cand dadeai orthos sau alte aplicatii? a mea asta noua nu mai bazaie (10x to MIcutzu ) dar prima era stadion.
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

  9. #9
    DFI Tweaker
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    749

    Default

    Nup,nici prima nici asta.Probabil aveai o bobina care facea zgomotul ala,oricum se putea rezolva.

  10. #10
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default

    shm si eu care credeam ca e rock solid, stabil, hmmm se pare ca m-am inselat desi a mers 8 ore cu small ftt si inca vreo 10 cu blend fara stres, dupa 35 de minute de codare cu tmpgenc 3.0 mi-am luat restart. am gasit o noua metoda de testare se pare ca azi refac codarea si bag inca o treapta in cpu. de la 1.345 la 1.355.
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

  11. #11
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default

    hmmm ciudata placa de baza, am pus un e6420 pe ea , hmm il vede cu voltaj default 1.35v!!!!!!! mai jos nu am nici o optiune.iar voltajul merge in sus 1.35; 1.36;1.37; ....dam, se pare ca desi este revizie b2 cpu-ul ultimul bios oficial nu il suporta foarte bine. Si acolo pe site la ABit mai scrie ca nu suporta foarte bine nici cpu din seria 4xxx adica cele cu fsb 200
    temperatura raportata de coretemp pentru e6420 este undeva pe la 26 de grade idle si 46 full load cu orthos small, cu vcore 1.39.
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

  12. #12
    DFI Tweaker
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    749

    Default

    Baga 1.3 Beta 1.

  13. #13
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default

    si cu biosul asta ar trebui sa mearga procul oki? cu betaul?
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

  14. #14
    DFI Tweaker
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    749

    Default

    Hmm,eu sincer sa fiu nu am observat nimic in plus,dar eu am e6600,s-ar putea ca intre timp sa fi updatat plaja de procesoare recunoscute corect.

  15. #15
    Hard*Core HARDCORE's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Baia Mare
    Posts
    448

    Default

    am facut updateul nici o schimbare, oare si-a luat cineva un e6420 cu o alta placa de baza , de exemplu asus , chiar as fi curios de voltajul procesorului.
    daca e de la placa sau de la proc.
    "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le ai, ci in momente care iti taie rasuflarea."

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [hwbot] SuperPI ranking
    By mbot in forum Hwbot.org Ranking
    Replies: 2902
    Last Post: 03-02-2010, 18:56
  2. probleme abit ab9
    By csm in forum Intel
    Replies: 6
    Last Post: 03-05-2007, 11:17
  3. Abit AB9 cum instalez windows XP ?
    By maniax in forum Abit
    Replies: 28
    Last Post: 25-01-2007, 07:37
  4. Replies: 12
    Last Post: 21-10-2006, 12:01
  5. Replies: 18
    Last Post: 01-10-2006, 12:37

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •