Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2968

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Voltajul procului pare sa creasca aiurea
Results 1 to 12 of 12

Thread: Voltajul procului pare sa creasca aiurea

  1. #1
    Specimen 23 cyfaws's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    231

    Default Voltajul procului pare sa creasca aiurea

    Uneori, la apusul soarelui, cand vantul adie duios printre lamelele heatsink-ului, voltajul procesorului meu sare ca nesimtitul de la 1,6 la 1,87-1,90.

    De obicei pare sa se intample asta cand este pornit Abit EQ si mai pornesc inca un program de hardware info/monitorizare a voltajelor gen Everest sau SpeedFan.
    Am mai optservat ca, in mod normal, voltajul oscileaza intre 1,60 si 1,63, uneori ajungand si in jos la 1,58, iar asta mi se intampla si cu noua sursa Sirtec , nu doar cu Rexpower-ul pe care l-am avut inainte.

    Indiferent daca fac OC sau nu, se intampla chestia asta. Sa fie senzorul de pe MoBo de vina sau un conflict intre AbitEQ si alte programe?

    Configuratia este:
    Abit NF7 2.0, Sempr0n 2600+, 2x256 Kingmax TSOP DDR400,
    Cooler: TR ALX-800 + Arctic Fan 3 TC - sta cam la 45 de grade in fulll load, deci nu vad ce problema ar fi aici
    Sursa Sirtec HPC 410-212, 410 W

  2. #2
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    Incearca altceva. In starile load/idle face? Baga MBM5 si lasa-l sa inregistreze o perioada mai lunga, in care sa rulezi Prime95... 3DMark... etc. Dupa ce il lasi si ceva timp fara nici un load, verifici log-urile.
    Aficionado

    Aficionado

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by cyfaws
    De obicei pare sa se intample asta cand este pornit Abit EQ si mai pornesc inca un program de hardware info/monitorizare a voltajelor gen Everest sau SpeedFan.
    Ai masurat cu un multimetru ? As putea sa fac pariu ca e doar un conflict intre programele de monitorizare, la NF7 nu poti controla voltajele software.
    Don't worry, Catalyst 9 will fix all.

  4. #4
    Specimen 23 cyfaws's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    231

    Default

    Nu am multimetru si n-am chef sa-mi iau unul doar pt asta. O sa verific voltajele cu MBM.

  5. #5
    Specimen 23 cyfaws's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    231

    Default

    Ok, am monitorizat voltajele si alte chestii pt jumatate de ora(mai mult n-am avut rabdare) de Prime95.
    Porcul e 2600+@1,65V@2GHz.
    Voltajele par sa varieze mai putin decat cu AbitEQ.

    Tabelul e aici

  6. #6
    Verii Important Papagal faraonu's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in spatele tau, cand stai aplecat
    Posts
    691

    Default

    poate sa fie si sursa care are ceva piese cu deriva termica ciudata...sau incearca placa de baza sa modifice voltajul dupa cum crede.vezi in bios !
    sau poate sa fie doar faptul ca masori cu n-shpe mii de programe...
    sau poate e vesnica eroare de timp de masurare si rezolutie de temperatura/voltaj...cum e temp mea la procesor...ba e 45 de grade..ba e 51...ba e 45 ba e 51...de parca se incalzeste cu 6 grade intr-o secunda.
    am o ..placa de baza....si 3 condensatoare...fix in sutienu tau de baie

  7. #7
    Specimen 23 cyfaws's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    231

    Default

    Quote Originally Posted by faraonu
    poate sa fie si sursa care are ceva piese cu deriva termica ciudata...sau incearca placa de baza sa modifice voltajul dupa cum crede.vezi in bios !
    Te referi la optiunea "CPU interface"? Ca n-am inteles exact ce face: permite folosirea setarilor mele sau gaseste BIOS-ul cele mai stabile valori?

  8. #8
    Verii Important Papagal faraonu's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in spatele tau, cand stai aplecat
    Posts
    691

    Default

    Quote Originally Posted by cyfaws
    Te referi la optiunea "CPU interface"? Ca n-am inteles exact ce face: permite folosirea setarilor mele sau gaseste BIOS-ul cele mai stabile valori?
    setat trebuie sa iti permita tie modificarea valorilor.atentie insa ca eu am avut surpriza sa trebuiasca sa resetez biosul dupa ce m-am jucat pe acolo.
    eu ma refeream insa la partea de bios care tine de supravegherea pe care o face placa de baza asupra componentelor si a ei. scoate si cool& quiet( e in meniul microguru utility) si da disable si la abit EQ daca ai posibilitatea. vezi daca iti mai citeste si acum voltajul, si daca da, vezi daca face tot asa.
    am o ..placa de baza....si 3 condensatoare...fix in sutienu tau de baie

  9. #9
    Member poe's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Suceava
    Posts
    89

    Default

    Quote Originally Posted by faraonu
    scoate si cool& quiet( e in meniul microguru utility) si da disable si la abit EQ daca ai posibilitatea. vezi daca iti mai citeste si acum voltajul, si daca da, vezi daca face tot asa.
    E NF7, pentru AthlonXP, nu are suport cool&quiet si nici microguru
    Barton-M 2500+ @ 2200Mhz (200 * 11), 1GB Corsair 3200C2PT rev. 4.1, Thermaltake Sonic Tower - no fan -, Asus A7N8X, Gigabyte Radeon 9800 PRO 128, 160GB Maxtor + 40GB WD, LG DVD-RW, Audigy2 ZS , 420W Hiper PSU, Samsung 710N

  10. #10
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Um...m-am uitat pe log si vad ca nu sare VCore de 1.68V
    Incearca si altfel. Downloadeaza HMonitor (cauta cu google, ca mi-i lene sa dau link si nici nu am timp). Da-i sa logheze la 2 secunde si apoi cauta logul in directorul unde e instalat programul> Folosesti Excel si faci grafic, ca sa nu mai scrolam ca disperatii. Si lasa-l peste noapte cu Prime, apoi fa graficul si uita-te pe el. Nu ia mult timp, e mult mai elegant si mai usor de citit.
    Stop being bad.



  11. #11
    Specimen 23 cyfaws's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    231

    Default

    Am incercat sa fac grafic in Open Orifice si arata ciudat, dar o sa mai incerc.

  12. #12
    Motan agresif Neo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Emerald Dream
    Posts
    2,314

    Default

    Nope, in MS Office 2003 Excel. Si numai cu HMonitor. Celelalte programe de monitorizare fac logurile aiurea
    Stop being bad.



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •