Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Mediadot.ro - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 55 of 55

Thread: Mediadot.ro

  1. #31
    Hashishin 4ltair's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Near Blaj
    Posts
    32

    Default

    Quote Originally Posted by HellBoy View Post
    a trebuit sa iau un taxi sa duc tot sistemul meu la ei
    Asta a fost adevăratul motiv pt garanţia miraculoasă :-).
    Insa dacă eşti din cealaltă parte a ţării, nu mai poţi apela la metoda ta şi sunt 99% sigur că nu l-ai fi mişcat pe prietenul de la garanţie că placa e de vină şi nu sistemul.:-(
    Dar se spune că omul cât trăieşte învaţă, sa sperăm că şi cei de la MediaDot au învăţat, fiindca bunăvoinţă vad că au.
    Ultimately, we're all dead men.
    Sadly we cannot choose how.
    But, we can decide how we meet that end in order that we are remembered as men.


    Proximo - "Gladiator"

  2. #32
    ...work in progress.. porcofon's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    bucuresti
    Posts
    124

    Default

    Am facut 2 comenzi la mediadot si de fiecare data s-a nimerit ca vanzatorul sa fie ionut tudor. sper sa nu imi schimb parerea la urmatoarea comanda dar pana acum s-au comportat exemplar. prima comanda am facut-o undeva in apropierea craciunului. am zis sa fiu eu mos craciunul meu si sa imi schimb batranul logitech formula forcefeeback cu un g25. am plasat comanda si in aproximativ 1/2 de ora am primit telefonul de confirmare a stocului. a doua comanda a fost la o carcasa spire sp 9007b. la aceasta comanda am primit telefon a doua zi si mi-au spus ca nu o au pe stoc. am intrebat de stocul pt thermaltake mambo, mi-au confirmat ca este pe stoc si a doua zi mi-a venit la usa in intervalul orar stabilit in prealabil. deci, pana acum nota 10 pt acest magazin. repet, sper sa nu ma oblige sa imi schimb parerea despre ei.
    "Nothing great in the world has been accomplished without passion." Georg Wilhelm Friedrich Hegel

  3. #33
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    De obicei toate probleme la MediaDot se rezolva cu cateva telefoane, cred ca merita efortul datorita preturilor mai mici. Am facut si eu cateva comenzi de sisteme si n-am avut nici o problema care sa nu poata fi rezolvata prin telefon. Ce-mi place la ei este ca au livrare pana seara tarziu.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  4. #34
    Spectator
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    84

    Default

    Quote Originally Posted by porcofon View Post
    Am facut 2 comenzi la mediadot si de fiecare data s-a nimerit ca vanzatorul sa fie ionut tudor.
    Ma bucur pentru tine, sper ca probleme pe care le-am intampinat sa fie cauzate de perioada sarbatorilor de iarna.

    Mediadot are intr-adevar niste suuuper preturi.

  5. #35
    Member EvilGod's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Pitesti
    Posts
    103

    Default

    Eu am luat o placa de baza / cpu / ram de la ei in toamna. Am venit cu ele acasa si am descoperit ca placa de baza era moarta. A doua zi m-am dus cu ea inapoi si nu au vrut o sa schimbe pe loc, si a trebuit sa astept o saptamana pentru schimbarea ei.
    Acum o saptamana, placa de baza a crapat din nou (boota doar cand vroia ea adica 1 din 5-7 incercari). M-am dus din nou cu ea la garantie, s-au dus cu ea in spate sa o testeze, s-au intors dupa 30 mins sa-mi zica ca au pus un procesor, nu a mers dar ca nu o sa o schimbe pentru ca are un pin rupt (pin care nu fusese identificat inainte de testul lor).
    Nu zic, poate eu l-am rupt cumva, dar e la fel de posibil ca ei sa-l fi rupt cand au facut testul.
    Oricum am primit replici de genul "am mai intalnit noi useri care au pus procesorul prost si dupa 2 luni s-a stricat calculatorul" (din cauza procesorului infipt prost cu 2 luni in urma) si altele de genul asta.

  6. #36

    Default

    Eu zic ca ti-au stricat placa intentionat!

  7. #37
    .
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    419

    Default

    Trecand peste atitudine, hulubei, nu are nici cea mai mica importanta daca ti-au stricat-o sau nu intentionat. Tu daca te duci cu masina in service sa-ti faca presiunea la roti si pleci de acolo cu parbrizul spart si husele taiate nu ti-ar placea sa vina smecherii sa mai si faca misto.

    Pana una alta, daca ala a luat placa de baza pentru teste "in spate" inseamna ca era chestiune de garantie. Si daca era de garantie atunci pinul ala rupt deja nu mai e responsabilitatea clientului. Injinerul de service si-a asumat raspunderea si a acceptat placa in termenii garantiei. Si ce face el in spate e treaba lui si deja nu mai implica userul.

  8. #38
    Member EvilGod's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Pitesti
    Posts
    103

    Default

    Eu nu sunt de acord cu asta, nu vad de ce s-ar apuca sa faca ceva de genul asta pentru o placa de 3 mil.
    Sunt curios cum prima data nu a fost remarcat pinul dar dupa testul lor cu procesorul problema a fost identificata instant.

  9. #39
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    Instant dupa 30 de minute?
    Misto .
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  10. #40
    .
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    419

    Default

    M3kk, ti se pare totusi corect ca in conditiile in care nu ai certitudinea ca e vina clientului, el sa suporte toate consecintele?
    Dar ceva imi spune ca atitudinea partinitoare e justificata de gandire "il stiu pe omul ala... nu are cum sa fie de la el". Probabil ca daca era un magazin de cartier vina cadea automat in poala vanzatorului.

    Pune-te tu in situatia asta si spune-mi ce parere ti-ai face despre omul de la service in particular si magazin in general. Eu cer sa-mi semneze foaia de garantie inainte sa ia produsul. Are tot timpul sa examineze cu atentie, dar dupa ce a primit obiectul e 100% responsabilitatea lui.
    Last edited by bausto; 24-04-2008 at 14:23.

  11. #41
    Member EvilGod's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Pitesti
    Posts
    103

    Default

    30 mins a fost o aproximare de cand au plecat cu placa, au pus proc + alte componente pentru teste, au vazut ca nu merge, le-au dat jos, au vazut problema si s-au intors sa-mi zica de ea.

  12. #42
    Member Hell's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    91

    Default

    Bausto are dreptate, am avut probleme cu o placa de baza (garantie la flamingo) si m-au luat in spate si au facut proba cu mine de fata

  13. #43
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    bausto, la chestia aia ma refer si eu, ca daca vedeau "buba" inainte de testare, atunci era ok, dar cine stie ce au facut acolo in timp de 30 minute.

    Daca a plecat la spate cu placa, si n-a venit instant inapoi, sau nu a vazut inainte de plecare pinul ala "rupt" si a pus procul in placa, etc, atunci deja e responsabilitatea lui.

    Omul zicea ca la el a mers ( a bootat ), dar nu era stabil sau facea figuri. Daca la service nici n-a bootat, atunci clar ca acolo a fost "greseala" pe undeva.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  14. #44

    Default

    eu evit pe cat pot pe ... de la mediadot...

    nu am luat nimic pana la urma.. desi am avut vreo doua incercari de a cumpara de la ei.

    ultima s-a soldat si ea cu un esec.
    cautam coolerul noctua... si intr-un final apare ca fiind pe stoc la mediadot.
    pun mana pe telefon, pt ca nu ii prea cred la ce scriu pe site.
    sun, raspunde o duduie care imi spune ca trebuie sa stea sa vada stocul... prin telepatie ca computer nu avea probabil.
    dupa o jumatate de ora ma suna inapoi si imi spune ca da.. minune.. este pe stoc.
    intrebarea fireasca pe care o pun atunci e ca daca il comand... cand pot intra in posesia lui.
    raspunsul m-a blocat: "asta nu as putea sa va spun!"
    what?
    ii spun multumesc si ii inchid telefonul.
    Last edited by Dragos Saraolu; 24-04-2008 at 18:55.

  15. #45

    Default

    1. Zi-mi tu un singur magazin care are situatia stocului online perfecta !
    2. De unde putea sa stie duduia respectiva cand poti tu veni sa-l salti, fara sa-i spui
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  16. #46

    Default

    Ce tare, cautati cel mai mic pret si apoi pretindeti cele mai bune servicii .
    Don't worry, Catalyst 9 will fix all.

  17. #47

    Default

    Quote Originally Posted by Artanis View Post
    1. Zi-mi tu un singur magazin care are situatia stocului online perfecta
    emag
    daca scrie ca e pe stoc sau stoc limitat.. ma duc si in 30 de min il am

    Quote Originally Posted by Micutzu View Post
    Ce tare, cautati cel mai mic pret si apoi pretindeti cele mai bune servicii .
    chiar nu le caut.. de aia prefer sa iau mai scump dar sa ma duc direct sa il ridic decat sa ma chinui cu toti prostii.

  18. #48

    Default

    Pai atunci ce ai cautat la Mediadot? Ei au preturi foarte mici..sunt recunoscuti pentru asta....

  19. #49

    Default

    pai nu era nicaieri noctua pe stoc

    l-am luat de la senorg

    si degeaba ai preturi mici daca nu ai produsele... asa fac si eu un magazin online cu toate produsele la 10 ron... si pun in oferta ce e mai meserias... dar pe stoc am doar chibrituri.
    si intra fraierii... sa vezi ce vanzare de chibrituri fac

  20. #50

    Default

    Nu te opreste nimeni sa faci asta. Pana una alta cei de la Mediadot au ceva vanzari...

  21. #51

    Default

    sa fie ei sanatosi

  22. #52
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    SirAndrew pe ce lume traiesti? Doar importatorii au stocuri intradevar, magazinele online in general au doar o baza de date care se actualizeaza in functie de stocurile importatorilor si in realitate foarte putine produse pe stoc, mai mult de ochii lumii. Daca la un magazin online apare pe stoc inseamna doar ca exista la importator iar termenul standard de livrare este 24 ore necesar aducerii produsului de la importator si livrarii acestuia, aici de obicei magazinele se misca mult mai repede decat importatorii. Eu am cumparat de la ei si o sa mai cumpar deoarece nu am avut probleme care sa nu se poata rezolva prin telefon, am incercat sa fac sisteme si la altii dar aici imi iese cel mai mic pret total. Important este ca daca vezi ca persoana de la telefon nu se pricepe invat-o tu ce sa faca si o sa constati ca merge , chiar nu am dat de rea vointa din partea lor deoarece atunci schimbam macazul si eu.

    LE: ai te rog grija putin la vocabular, nu prea se incadreaza cu acest forum.
    Last edited by Dragos Saraolu; 24-04-2008 at 18:54.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  23. #53

    Default

    Am mai finalizat o comanda ieri, 2 HDD-uri WD AAKS de 640GB, livrare prompta, desi modelele respective nu prea le gaseam nicaieri in Buc. (tinand cont ca este si o saptamana in care mai mult nu se lucreaza decat se lucreaza). Deci cel putin pana acum, cele 3 experiente cu mediadot s-au incheiat cu bine pt. mine.
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

  24. #54
    Member EvilGod's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Pitesti
    Posts
    103

    Default

    stai pana o sa ai probleme cu ele si tre sa le duci la garantie

  25. #55

    Default

    Multumesc pt. incurajari
    E8400|TR XP90+Panaflo M1A|GA-G33M-DS2R|2xPanaflo L1A|Sapphire HD 5750 1 GB|2x2GB DDR2 800+ Vitesta|WD6400AAKS|Dell 2209WA|Saitek Eclipse II|MX310

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •