Results 1 to 10 of 10

Thread: Help Pls! Probleme ddr3

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    12

    Exclamation Help Pls! Probleme ddr3

    Hello,

    DHX TWIN3X 2048 MB DDR3 / 1333 MHz / 9-9-9-27

    Am aceste memorii pe ASUS P5E3-deluxe si nu vor nicicum sa mearga la 1333mhz si timingurile specificate, doar la 1066mhz 8-8-8-20. In bios nu se pot seta manual (am ultimul bios de pe site de la asus: 1001), nu apare optiunea de 1333mhz in lista cu frecventele. Procesorul instalat este Q6600. Ar fi cumva limitate memoriile de fsb-ul procesorului (stiam ca s-a scos treaba asta la placile noi).

    Astept orice parere, solutie, sfat...
    Thx

  2. #2

    Default

    Ce strap folosesti?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    12

    Default

    Totul e pe auto in bios nam schimbat nimik, am increcat mai multe configuratii dar orice i-as face nu apare optiunea de 1333 in lista cu frecventele

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    12

    Default

    Se poate sa fie de la bios si sa-l astept urmatorul?

  5. #5

    Default



    Frecventa memoriilor depinde bineinteles de FSB si de strap. Vezi in cazul fiecarui strap (200, 266, 333 sau 400) la ce frecventa poti pune memoria, tinand cont ca FSB-ul tau stock este 266. SIgur gasesti 1333, sau ceva apropiat.

    Strap-ul il setezi in bios-ul acestei placi la FSB/RAM

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    12

    Default

    Deci pana la urma oc e solutia, la 266 in lista de frecvente dupa 1066 apare 1600 si 1800, ultimele 2 intre 2 stelute

  7. #7

    Default

    Ia pune strap 333 si vezi ce apare

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    12

    Default

    La 333 apare 1333, problema e ca nu stau eu linistit daca e in oc procesorul, vroiam sa mearga totul la setarile implicite. Merci de ajutor

  9. #9

    Default

    Man, daca selectezi strap 333 nu faci nici un o/c la procesor. O/c faci daca setezi FSB-ul la 333

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    12

    Default

    Revin dupa mai multe incercari: orice strap as alege nu apare 1333 in lista cu frecvente, cea mai mare fiind 1066 in afara de AUTO unde mai urmeaza si 1600 si 1800. Doar daca modific fsb-ul cu greu reusesc sa dau de 1333. Nu imi pot explica de ce nu merg memoriile la 1333 cum au fost proiectate. Si totusi, nu imi limiteaza procesorul memoriile ?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DDR3 intra timid in scena
    By Micutzu in forum General Hardware
    Replies: 17
    Last Post: 04-06-2007, 06:38
  2. Replies: 1
    Last Post: 10-04-2007, 06:13
  3. Replies: 19
    Last Post: 21-02-2007, 00:40
  4. Probleme MB-ul sau cu sursa...
    By rares. in forum General Hardware
    Replies: 12
    Last Post: 15-09-2006, 19:52
  5. probleme cu Leadtek FX5200 A340 TD
    By vincento in forum Help!
    Replies: 6
    Last Post: 01-11-2005, 19:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •