Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
ddr3 sau ddr2? frecventa vs latente

View Poll Results: ddr2 sau ddr3

Voters
34. You may not vote on this poll
  • ddr2 4gb muskin xp2-6400 1066mhz 5-5-5-15

    28 82.35%
  • ddr3 2x1gb +2x1gb cu asus p5k3 deluxe la 1333mhz si 9-9-9-26

    7 20.59%
Multiple Choice Poll.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 35

Thread: ddr3 sau ddr2? frecventa vs latente

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default ddr3 sau ddr2? frecventa vs latente

    buna ziua.

    am o decizie grea de luat.

    Sa achiztionez ddr3 cosair 4x1gb(2x1+2x1gb) care au latente mai mari(9-9-9-26) si un hard mai mic(500gb) sau ddr2 4gb muskin xp2-6400 care sa le fugaresc pana la 1066 cu 5-5-5-15 cu un hard de 750gb

    ma gandesc ca pt ddr3 sau iau ca si placa de baza asus p5k3 deluxe iar pt ddr2 asus ip35 pro.
    ca procesor e8400 cu zerother modelul nou.

    probleme care leas putea vedea.
    1. indezvoltarea biosurilor pt memorii
    2. latente prea mari pt ddr3
    3.limita care o poate atinge p35
    4. intrarea "pe un taram" necunoscut=> ddr3.
    5. PLACA DE BAZA poate sa duca 2 kituri identice?????? o problema destul de spinoasa.

    vreau parerile celor mai avizati in ceea ce priveste latente sau frecventa? 1333 sau 1066/9-9-9-26 sau 5-5-5-15. Asta e marea intrebare.

    vista cere pt jocuri gen crysis sau pro street 2 sau 4gb? Asta fiind o alta intrebare fffff importanta. adica sa nu inceapa sa se miste greu cu 2gb.

  2. #2

    Default

    DDR3 1800/2000 ar merita.....1333 cu 9-9-9 sigur nu merita, nu vei obtine asbolut nici un spor de performanta in plus, din contra. Singura recomandare ar fi sa astepti 2-3 saptamani poate iti iei o placa cu P45.

  3. #3

    Default

    Cam la ce fregventa si latente ar trebui sa mearga ddr3 ca sa fie mai bune ca ddr2 sa zicem 1200 cu 4-4-4-12?
    E8400 | TP45 HP | 2x1 GB CRUCIAL | Sapphire HD3870X2 | WD3200AAKS | ASUS DVD RW SATA | CHIEFTEC 500W | ZEROtherm NV120 | PHILIPS 17"

  4. #4
    pui de raton spiderr's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1,853

    Default

    ddr2 la 1200 cu 4-4-4- ... nu gasesti asa usor

    ninjas killed my family ==> need more money for kung-fu lessons

  5. #5
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,423

    Default

    Quote Originally Posted by iULICA_M4A1 View Post
    Cam la ce fregventa si latente ar trebui sa mearga ddr3 ca sa fie mai bune ca ddr2 sa zicem 1200 cu 4-4-4-12?
    Deja peste 1600 cu latente 7-6-6-x sau 6-6-6-x un 1200 cu 4-4-4-12 este prins, depinde oricum si de chipset, si de implementare.
    Mai depinde si de benchmark, in pi1m nu o sa vezi diferente mari, dar in 32M da.


    In cazul asta 1333 cu 9-9-9 este o petarda, sau nici macar petarda nu se poate numi .
    Votez pe ddr2.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  6. #6

    Default

    Gandeste-te altfel...1200 cu 5-5-5 prind multe kituri, si tot este mai bine decat 1333 cu 9-9-9

  7. #7
    DFI Tweaker
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    749

    Default

    Mda,dar 1333 ratate 9-9-9 este foarte posibil sa mearga 7-7-7 sau chiar mai strans,deci depinde....

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default

    sau.... vinde cineva un kit crucial balixtix cu cipuri d9gmh :d. mas multumi cu 2gb dar

    pan la urma vista ii trebuie 2 sau 4gb?

  9. #9
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,423

    Default

    Daca nu duc cel putin 1600 cu 7-6-6 sau 6-6-6 atunci degeaba .
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  10. #10
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default

    ok. as face o stransursa si mai mare de bani si as lua ddr3 1600mhz cu 7-7-7-21. dar doar 2gb. se merita ca si spor de performanta sau ramane doar ceva in cifre, in 3dmark?

  11. #11
    OC Club alex17 GTX's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Targoviste
    Posts
    975

    Default

    Quote Originally Posted by raresvintea View Post
    pan la urma vista ii trebuie 2 sau 4gb?
    Pentru Crysis iti trebuie mai mult de 2GB. In daily use (un FF, un YM si un wAMP) vista consuma in jur de 1GB (din cauza superfetch banuiesc). Mi s-a intamplat de multe ori cand instalam cate un joc sa nu pot sa mai fac altceva deoarece cei 2GB erau folositi din plin. Deci pentru vista recomand 3-4 GB de ram.

    Uite aici Mushkin D9GMH 2GB
    E8400 Q746A | 2Gb Gskill D9GMH | DFI LanParty P35 DK T2R-S |
    Gainward Bliss 9800 GTX| Antec Nine Hundred |Tuniq Tower

  12. #12
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default

    ok deci tot 4gb raman la comanda DAR am vazut ca sa lansat p45 sau se asteapta si noi placi video de la ati, fapt ce ma duce la ieftinerea unor componente. in romania cam dupa cat timp ajung niste piese noi si automat si ieftinirile?

    sporul de performanta versus capacitatea de procesare(4gb) care castiga?

  13. #13
    OC Club alex17 GTX's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Targoviste
    Posts
    975

    Default

    Daca te joci si vrei si Vista ia-ti 4 GB sau macar 3.
    Sunt mai multe lucruri de care ar trebui sa tii cont:
    - P45 e ultimul chipset care suporta DDR2
    - vine nehalem (only ddr3) si din cate imi aduc aminte in 2009 trece si amd pe DDR3 -> se ieftinesc mult.
    ....
    E8400 Q746A | 2Gb Gskill D9GMH | DFI LanParty P35 DK T2R-S |
    Gainward Bliss 9800 GTX| Antec Nine Hundred |Tuniq Tower

  14. #14

    Default

    Vine Nehalem, dar mai intai vine Nehalem cel scump, asa ca ~un an de acum inainte sigur nu schimbi platforma

  15. #15
    OC Club alex17 GTX's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Targoviste
    Posts
    975

    Default

    Quote Originally Posted by Monstru View Post
    Vine Nehalem, dar mai intai vine Nehalem cel scump, asa ca ~un an de acum inainte sigur nu schimbi platforma
    Tocmai... un an trece foarte repede si nu are rost sa dai acum o gramada de bani pe DDR3(nu prea performante)....
    E8400 Q746A | 2Gb Gskill D9GMH | DFI LanParty P35 DK T2R-S |
    Gainward Bliss 9800 GTX| Antec Nine Hundred |Tuniq Tower

  16. #16
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default

    merita ddr3 dar doar 2gb!!! si o frecventa de 1600mhz cu 7-7-7-21? decat 4gb de ram 5-5-5-15 1066mhz si cu un viitor nefast in ceea ce priveste investirea a inca 620 in ram pt inca 2 gb ddr3!

    duce p35 p5k3 deluxe asemenea fsb?

    va rog ziceti parera voastra.

    pt cei 2gb de ram fac un efort si renunt la cumpararea unui hard,

    vista=ram mult din cate am inteles iar eu as dori ca impreuna cu un 9800gtx sa joc crysyi la 1280x1024 fara nici o problema si eventual cu mesul deschis in backgraoud.

    analizati bine si datimi un raspuns

  17. #17
    Super Moderator Dragos Saraolu's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,467

    Default

    Ia DDR2 4GB banale si asteapta sa apara GTX260, astfel stai linistit o perioada buna, eu zic ca vreo 2 ani. Sporul dat de memorii in real life este infim, nu se simte, pe cand un GTX260 il vei simti la orice ora in jocuri. Daca vrei o optimizare a sistemului specifica-l intreg, cu ai deja si ce mai cumperi.
    i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FTW 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"

  18. #18
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default

    ar fi 2 varinate

    I e8400
    4gb ram muskin xp2-6400
    9800gtx
    abit ip35 pro
    hdd 750gb

    II e8400
    2gb ram 1600mhz
    asus p5k3 deluxe
    9800gtx
    fara hard

    care ar fii cea mai buna, tinand cont ca as dori vista, si jocuri bune catre f bune(crysis, bioshock etc)
    in cazul celei dea doua varinta ideea unui upgrade este nula in afara de un hard, ma refer la mem ram.

  19. #19
    OC Club alex17 GTX's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Targoviste
    Posts
    975

    Default

    Prima varianta. DDR3 nu se merita acum!
    E8400 Q746A | 2Gb Gskill D9GMH | DFI LanParty P35 DK T2R-S |
    Gainward Bliss 9800 GTX| Antec Nine Hundred |Tuniq Tower

  20. #20
    DFI Tweaker
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    749

    Default

    Prima varianta,dar schimba acel Abit

  21. #21
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,423

    Default

    E bun si acel abit, chiar foarte bun .

    Si eu votez pe prima varianta...
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  22. #22
    OC Club alex17 GTX's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Targoviste
    Posts
    975

    Default

    Quote Originally Posted by Iubitel View Post
    Prima varianta,dar schimba acel Abit
    Adica cu DFI LANParty UT DK P35-T2R / T2RS
    E8400 Q746A | 2Gb Gskill D9GMH | DFI LanParty P35 DK T2R-S |
    Gainward Bliss 9800 GTX| Antec Nine Hundred |Tuniq Tower

  23. #23

    Default

    cei cu HDD ala de 750?! sau e ca sa te incadrezi in buget?
    ma gandeam ca ar fi fost mai bun un seagate de 1TB sau daca e prea scump 2x500 AAKS.
    faci un raid 0 din 2xvolume de 80MB si restul de 400MB ii bagi intr-un raid 1 ce zici?!

  24. #24
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default

    mie frica de raid pt ca se pierd date intro fractiune de secunda.

    de ce nu as alege dfi-ul care pan' la urma este o placa traznet: nu controleaza automat ventilatoarele si se incinge tare northbrige-ul. as dori 2 placi de retea, asta fiind prezent la abit

  25. #25

  26. #26
    OC Club alex17 GTX's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Targoviste
    Posts
    975

    Default

    Quote Originally Posted by raresvintea View Post
    mie frica de raid pt ca se pierd date intro fractiune de secunda.

    de ce nu as alege dfi-ul care pan' la urma este o placa traznet: nu controleaza automat ventilatoarele si se incinge tare northbrige-ul. as dori 2 placi de retea, asta fiind prezent la abit
    1. 40-45C ti se pare foarte mult? Asta in cazul in care e plin de praf heatsink-ul.
    2. Si daca ai parte de un traznet.. sau poate pur si simplu se arde placa de retea din cauza ISP-ului (mai sunt si cazuri de astea).. pa garantie.

    Quote Originally Posted by Monstru View Post
    Maximus
    E clar... monstru a devenit fan ASUS.
    E8400 Q746A | 2Gb Gskill D9GMH | DFI LanParty P35 DK T2R-S |
    Gainward Bliss 9800 GTX| Antec Nine Hundred |Tuniq Tower

  27. #27
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default

    la dfi trebuie facut update de bios pt a functiona cu e8400?

  28. #28
    OC Club alex17 GTX's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Targoviste
    Posts
    975

    Default

    Quote Originally Posted by raresvintea View Post
    la dfi trebuie facut update de bios pt a functiona cu e8400?
    La DK-ul meu nu a fost nevoie.
    E8400 Q746A | 2Gb Gskill D9GMH | DFI LanParty P35 DK T2R-S |
    Gainward Bliss 9800 GTX| Antec Nine Hundred |Tuniq Tower

  29. #29
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    bucuresti dr taberei
    Posts
    421

    Default

    deci pan la urma se merita chiar si noile aparute ddr3 1800mhz? prin asta ma refer la cateva fsp uri in plus sau cateva secunde bune la o dezarhivare etc.....

    ca si placa de baza un msi care merge cu p45 sau x38 etc

  30. #30

    Default

    Pai daca "se merita" sau nu depinde atat de performante cat si de pret. Evident, deja incepe sa se vada sporul de performanta, dar cat anume vom putea vedea exact doar in urma unor teste riguroase. Poate cine stie, cat mai curand in vara asta vom avea parte si de asa ceva

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 25-09-2007, 12:22
  2. Replies: 0
    Last Post: 20-09-2007, 12:53
  3. Ce frecventa de DDR2 sa aleg?
    By dod0 in forum Intel
    Replies: 6
    Last Post: 15-05-2007, 17:52
  4. Schimb sau vand 1Gb. DDR2 > DDR
    By Tropy in forum Closed
    Replies: 9
    Last Post: 13-03-2007, 09:34
  5. Replies: 19
    Last Post: 21-02-2007, 00:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •