Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2968
Intrebare rail-uri de +12V
Results 1 to 17 of 17

Thread: Intrebare rail-uri de +12V

  1. #1
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    Sunt curios, la sursele Enermax cu doua railuri de +12V, cum s-o face "consumul"?
    Sunt impreuna, mai intai suge dintr-un rail si daca nu ajunge trece la al doilea? Ia din ambele in acelasi timp? Care e suportul real al gaselnitei asteia? In afara de cifra efectiva de A, ofc.
    Aficionado

    Aficionado

  2. #2
    A student of the Force Gogu's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,820

    Default

    Nu stiu la Enermax cum este, dar la Antec NeoPower o linie are 18A si cealalta 15A, dar curentul maxim pe ambele nu poate depasi 32A.

    PS. Vad ca asa e si la Enermax, cine citeste specs-urile de pe site afla.
    15+18 max 32, 18+18 max 35.
    You can fuck off to Tibet and I shall have men, nutters from Parkhurst, dressed in yeti suits up Everest with meat cleavers ready to chop your tarty fucking legs off.

  3. #3

    Default

    Am intrebat, va spun cand primesc raspuns.

  4. #4
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    Da, asta ar fi una, dar cu ce e mai bine sa fie 2 railuri decat una singura de 25A, de exemplu. Ca oricum nu ajungi sa-ti consume atata...
    Aficionado

    Aficionado

  5. #5
    Tech Support Varzmaster's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,178

    Default

    Tensiune mai curata, caldura degajata mai mica, eficienta mai mare. All-in-all nu este "o treaba" chiar atat de importanta. Dar pentru maniaci...

    Iar din cate am vazut cum sunt astea pe interior, nu mi se pare ca se poate "o compensare" reciproca a rail-urilor... dar trebuie sa studiez mai atent.
    P: Soft is for softies. Real men use soldering irons.™
    N: Heaven is for pussies. Real men go to hell.™

  6. #6

    Default

    Mda, si eu stiam ca nu se pot compensa reciproc. Adica daca vrei sa stresezi unul in exces te lovesti repede de pragul superior chiar daca celalalt someaza. Teoretic, insa, doua railuri ar trebui sa fie mai stabile atita vreme cit nu depasesti capacitatea niciunuia.

    Dar vezi aici despre Noisetaker 370W: http://www.materiel.be/alims/psu351_430w/page7.php

    Au vu de ces tableaux, nous pourrions commenter que ces tensions sont excellentes, ce qui est absolument vrai. Cependant, nous devons ajouter qu'avec notre configuration overclockée, nous n'avons pas pu terminer une session de 3DMark03 et CPUBurn plantait le PC. Dans les deux cas, nous avions droit à un gel de l'écran comme lorsqu'un overclocking important n'est pas stable. Ce n'est qu'en réduisant progressivement notre overclocking à 1.9V et 200x11 au lieu de 2.15V et 200x12 que nous sommes parvenus à exécuter CPUBurn et 3DMark03 sans plantage.

    Alors que l'Enermax 353 watts n'a posé aucun problème, on peut s'étonner que la 370 watts ne suive pas. Selon nous, cela est à imputer à la séparation du +12V en deux lignes de 13 et 14 ampères là où la 353 watts propose une ligne unique de 26 ampères. Etant donné les 2.15 V de vcore infligés à notre Barton 2500+, la ligne +12V dédiée à la carte mère et au processeur semble insuffisante pour stabiliser la configuration.


    Culmea e ca 353W-ul pare fix aceeasi constructie minus dual rail-ul de pe +12.
    stealthy pc Northwood 2.4B @ 3.0GHz @ 1.28v | TR 948U + FBA09A12M @ 5v | GA-8IPE1000 | 2x512MB KingMax DDR400 | Sapphire R9500@9700 + Zalman ZM80C | M-Audio Sonica Theater | Seagate 7200.7 SATA 120GB + Vibe-Fixer | Memorex True 8x DVD-RW | Chieftec BX01BBB + Antec 120mm @ 5v + Rubber Bolts | Enermax Noisetaker 370W | Akasa Fan Control Jr. | Hyundai Q17A

  7. #7
    A student of the Force Gogu's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,820

    Default

    Nu am inteles nimic, nu stiu franceza.
    You can fuck off to Tibet and I shall have men, nutters from Parkhurst, dressed in yeti suits up Everest with meat cleavers ready to chop your tarty fucking legs off.

  8. #8
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    Altavista translate

    Within sight of these tables, we could comment that these tensions are excellent, which is absolutely true. However, we must add qu'avec our configuration overclockée, we n'avons not been able to finish a session of 3DMark03 and CPUBurn planted the PC. In both cases, we had right to an important gel of l'écran like lorsqu'un overclocking n'est not stable. This n'est qu'en gradually reducing our overclocking to 1.9V and 200x11 instead of 2.15V and 200x12 that we managed to carry out CPUBurn and 3DMark03 without planting.

    Whereas l'Enermax 353 Watts n'a posed any problem, one can s'étonner that 370 Watts does not follow. According to us, that is to be charged to the separation of the +12V in two lines of 13 and 14 amps where 353 Watts proposes a single line of 26 amps. Being given 2.15 V of vcore inflicted to our Barton 2500+, the line +12V dedicated to the mother chart and the processor seems insufficient to stabilize the configuration.

    Worldlingo

    Within sight of these tables, we could comment on that these tensions are excellent, what is absolutely true. However, we must add that with our overclockée configuration, we could not finish a session of 3DMark03 and CPUBurn planted the PC. In both cases, we had right to a gel of the screen as when an important overclockingis not stable. It is only by gradually reducing our overclocking to 1.9V and 200x11 instead of 2.15V and 200x12 that we managed to carry out CPUBurn and3DMark03 without planting.

    Whereas Enermax 353 Watts did not pose any problem, one can be astonished that 370 Watts does not follow. According to us, that is to be charged to the separation of the +12V in two lines of 13and 14 amps where 353 Watts proposes a single line of 26 amps. Being given 2.15 V of vcore inflicted to our Barton 2500+, the line +12V dedicated to the mother chart and the processor seems insufficient to stabilize the configuration.

    Worldlingo rulz.
    aaa... google?
    Aficionado

    Aficionado

  9. #9
    HabarNam zap's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    crazypc.ro HQ
    Posts
    237

    Default

    Sa inteleg ca sursa de 370W e mai proasta decat aia de 353W? Dual rail sux?

  10. #10

    Default

    Eu n-as zice...Din 15 surse vandute nimeni nu s-a plans pana acum.

    Am facut un sistem intreg bazat pe acea sursa: A64 3000+, Leadtek 6800, 1GB ram. Omu isi tine sistemu 230x10 si totul ii merge f bine.

    Am mai vazut eu reviews in care Sp94 iese in fata lui Xp120, iar eu le-am testat pe amadoua si imi da tocmai invers.

    Acu ce sa zic....din cate surse Enermax s-au dat pana acum n-am avut absolut nici o reclamatie. Si s-au dat ceva....

  11. #11

    Default

    Eu am sursa asta de 370W Noisetaker, si nu am de raportat decat de bine pana acuma Very silent ..
    Hi! I’m a signature virus! Add me to your signature and watch me spread

  12. #12
    Adminisrtator dios's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucureşti
    Posts
    4,063

    Default

    Depinde la ce le folosesti. Uite de exemplu cineva cu Vapochill a avut probleme cu NeoPower, care are 2 rail-uri, nu-i pleca, in schimb cu TruePower 430W mergea bine mersi. Ala la startup suge 10-12A si pesemne in contextul unui sistem destul de OC-at (A64 2600+MHz, BH-5 etc) deja depasea un rail d-ala.
    Aficionado

    Aficionado

  13. #13
    A student of the Force Gogu's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,820

    Default

    E mai ciudat cu NeoPower si cu TruePower, nu e vina sursei e o chestie de incompatibilitate.
    Am testat mai serios NeoPower-ul, eventual vin si cu poze soon, dar ideea e ca e o sursa excelenta.
    You can fuck off to Tibet and I shall have men, nutters from Parkhurst, dressed in yeti suits up Everest with meat cleavers ready to chop your tarty fucking legs off.

  14. #14

    Default

    QD, intrebare intrebatoare: care e diferenta intre seriile coolergiant si fma? in afara de carcasa si ventilatoare? ca io ma kiorasc pe specificatiile lor si mi se par identice...

  15. #15
    OC Addict PesteImputit's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    cu nasu in PC
    Posts
    783

    Default

    @qd mai io nu cred ca tinea 3000+ in 10*230 (provided ca ala e pe 939) poate 9*230
    Q6600 G0 @ TR Ultra 120 | Abit IP35PRO cooler mod | 2x2Gb Mushkin XP2-6400 | 2x Ati 3850 on TR HR03A | 2x WD2500KS | Seagate ST3250620AS | WD5000KS @ PackardBell external rack | SevenTeam 750EAD | CM Stacker 831 | Behringer FCA-202 + Eurorack UB1002 | Monitor Audio B2 + JVC JA-S77 | Logitech G5+G15|.... etc
    overcklocked .... laptop ?
    Overclocked C4

  16. #16

    Default

    Peste, era pe socket 754.

    tomsky: seria coolergiant are carcasa din aluminiu si pana la 530W 3 fanuri in loc de 2.
    Apoi mai sunt 4 sata fata de 2 (cel putin EG465 are doar doi conectori sata).
    FMA nu are facilitatea "smart fan" - adica nu se invart fanurile dupa ce sursa se opreste.
    EG465 are o singura linie de 12V....
    Si in general seria FMA e mai ieftina.

  17. #17

    Default

    got it. adica pt un a64 o/c si eventual 2 6800gt in sli un coolergiant de 600 conteaza.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vand sursa Vantec iON2 350W, 20A pe linia de 12V
    By pasatoiutd in forum Closed
    Replies: 11
    Last Post: 01-06-2006, 20:29
  2. Sursa buna.
    By Predator in forum Carcase si Surse
    Replies: 91
    Last Post: 20-02-2006, 11:33
  3. Lanparty NF4 + Venice: Doar 2.6GHz?
    By Alice in forum Crazy Overclocking
    Replies: 71
    Last Post: 12-12-2005, 13:26
  4. intreabare legata de dual rail la surse
    By faraonu in forum Carcase si Surse
    Replies: 4
    Last Post: 11-04-2005, 15:47
  5. +12V intrebare
    By AStateOfMind in forum Carcase si Surse
    Replies: 5
    Last Post: 31-01-2005, 12:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •