Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Q9450 & Rampage Formula - OC
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 91

Thread: Q9450 & Rampage Formula - OC

  1. #1
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default Q9450 & Rampage Formula - OC

    Salut. Am o mica problema in ale overclockingului, am reusit sa duc Q9450 la 3600 Mhz (450 x 8) dar un core imi tot crapa in Prime95, sa inteleg ca nu ii dau destul voltaj, acum rulez cu 1,325 V in BIOS, are ceva vdrop in load, ajunge chiar la 1,26 V in load cu LCC Disabled (Load Calibration......), mai mult de 62 de grade nu am avut pe coreuri. Setarile actuale de voltaje sunt:


    --------------------------------
    *Extreme Tweaker
    FSB Strap to North Bridge: 400MHz
    FSB Frequency: 450
    PCIE Frequency: 105

    DRAM Frequency: DDR2-900MHz
    DRAM Command Rate: 2N
    DRAM Timing Control: Auto
    DRAM Static Read Control: Auto
    Ai Clock Twister: Auto
    Ai Transaction Booster: Auto

    CPU Voltage: 1,325 V
    CPU PLL Voltage: 1,5 V
    North Bridge Voltage: 1.41 V
    DRAM Voltage: 2.1V
    FSB Termination Voltage: 1,36V
    South Bridge Voltage: 1.050V
    SB 1.5V Voltage: 1.50V
    Loadline Calibration: Disabled
    CPU GTL: 0,67 X
    NB GTL: 0,67 X
    DRAM * REF: Auto
    CPU & PCIE Spread Spectrum: Disabled

    www.myrmidoni.com/_upload_/Q9450@3600Mhz.jpg


    Astept niste recomandati. Va multumesc!
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  2. #2
    DFI Tweaker
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    749

    Default

    Pai,hmm,posibil...Incearca cu mai mult voltaj,vezi ce se intampla,1.26 nu e chiar asa mult,dar nu ai nici un proc extraordinar.Poti sa mai dai un pic la Nb,Sb,joaca-te cu GTL,asa pot sa vin si eu sa zic,dau 4 ghz intr-un e8200 cu 1.1v si imi crapa in Orthos,oare nu e suficient voltaj ?

  3. #3
    B a n n e d M3kk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miercurea Ciuc
    Posts
    2,425

    Default

    De ce pui Loadline Calibration: pe Disabled?

    Incearca sa te joci cu voltajele de GTL.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3Dmark2006 Score Calculator


    ---------------------------
    "Remember, when you are testing memory products, you are not only testing the memory, but essentially the motherboard capabilities."

  4. #4
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Eu ma refeream daca stiti alte setari de bios care imi pot fi benefice cand overclockez procul, de exemplu am citit ca CPU GTL si NB GTL te ajuta sa mai scazi voltajul din proc si NB in anumite cazuri.

    Quote Originally Posted by M3kk View Post
    De ce pui Loadline Calibration: pe Disabled?

    Incearca sa te joci cu voltajele de GTL.
    E o problema cu Loadline Calibration cu placa asta si quad (cu dualuri nu e nici o problema), am citit pe forumuri si majoritatea se plang de problema asta, daca il lasi enabled cand incerci sa faci overclock iti ruleaza perfect in Prim95 si alte programe de stres dar crapa in idle, asa am patit eu aseara, imi mergea perfect in Prime95 si cand isi schimba prime-ul threadul luam BSOD cu LCC Enabled.

    Problema mea majora e ca nu stiu cand crapa daca e de la NB sau voltajul procului, va intreb pe voi cum va dati seama cand e nevoie de mai mult voltaj pe NB?

    Quote Originally Posted by Iubitel View Post
    dar nu ai nici un proc extraordinar.
    Asa sunt eu norocos tot timpul, niciodata nu am avut noroc de procesoare bune.
    Last edited by DjDaLiu; 13-06-2008 at 12:31.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  5. #5

    Default

    Concret...

    DRAM Static Read Control: Disabled
    Ai Clock Twister: Light
    Ai Transaction Booster: Disabled
    Relaxed Level - 2

    CPU Voltage: 1,325 V
    CPU PLL Voltage: 1,5 V
    North Bridge Voltage: 1.475 V
    DRAM Voltage: 2.1V
    FSB Termination Voltage: 1,38V
    South Bridge Voltage: 1.150V
    SB 1.5V Voltage: 1.50V
    Loadline Calibration: Enabled
    CPU GTL: 0,61 X
    NB GTL: 0,63 X
    DRAM * REF: Auto
    CPU & PCIE Spread Spectrum: Disabled

    Incearca odata cu FSB Termination 1.3 si apoi cu FSB Termination 1.38, si vezi in fiecare situatie ce se intampla.
    Incearaca setarile de mai sus, si daca ai probleme poti seta 0.63 la CPU GTL si 0.67 la NB GTL. Daca si atunci ai probleme lasa-le pe auto.

  6. #6
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Dupa 20 min de Prime95 temperaturile au ajuns la 73 grade pentru proc, nu e cam mult?
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  7. #7

    Default

    Este stabil sistemul acum?

    Gandeste-te totusi ca vorbim despre un quad-core la 3600Mhz...ce turatie are fan-ul de pe Big Typhoon?

  8. #8
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Quote Originally Posted by Monstru View Post
    Este stabil sistemul acum?

    Gandeste-te totusi ca vorbim despre un quad-core la 3600Mhz...ce turatie are fan-ul de pe Big Typhoon?
    1300 RPM si mai am un fan tot de 120 mm ce bate direct pe NB la 800 RPM. Din pacate nu a fost stabil, mai inainte am luat BSOD, este foarte ciudat ca nu crapa nici un core in PRIME95 si iau BSOD din senin, acum am ridicat voltajul la NB la 1,45 V, inainte era la 1,41 V.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  9. #9

    Default

    Deci deja avem alte manifestari...e bine Acum joaca-te putin cu voltajul in NB si in FSb, atat in sus cat si in jos, cu fiecare in parte. O sa fie stabil al un punct.

  10. #10
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Quote Originally Posted by Monstru View Post
    Deci deja avem alte manifestari...e bine Acum joaca-te putin cu voltajul in NB si in FSb, atat in sus cat si in jos, cu fiecare in parte. O sa fie stabil al un punct.
    Sper sa ma insel in legatura cu setarea LCC si am lasat-o pe ENABLED, din ce am citit pe net aia provoaca random BSOD in idle la quaduri daca e pusa pe ENABLED acum sunt cu procul la 1,3 V in BIOS, 1,28 V real si nu variaza in LOAD sau IDLE. De obicei dupa 20-30 min de Prime iau BSOD, astept sa vad.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  11. #11
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Am luat BSOD dupa 40 min de prime cu NB la 1,45 V asa ca am sarit inca un pas cu voltajul la NB la 1,47 V si am pus si FSB la 1,36 V.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  12. #12

    Default

    Atentie, nu intotdeuna mai mult inseamna mai bine, si unele voltaje sunt interdependente, de aceea ti-am spus sa testezi la diferite setari

    Oricum, odata gasite setarile, o sa mai poti sa mai scazi putin vcore-ul.
    Last edited by Monstru; 13-06-2008 at 14:24.

  13. #13
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Quote Originally Posted by Monstru View Post
    Atentie, nu intotdeuna mai mult inseamna mai bine, si unele voltaje sunt interdependente, de aceea ti-am spus sa testezi la diferite setari

    Oricum, odata gasite setarile, o sa mai poti sa mai scazi putin vcore-ul.
    Asa e, am luat BSOD exact dupa 40 min si a 2-a oara cu valorile de voltaj un pic marite la NB si FSB. Incerc altceva.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  14. #14

    Default

    Un amic (care citeste forumul, dar n-are user inca ) avea aceeasi problema, dar cu un E8400. Isi lua BSOD de 2-3 ori pe zi. Rezolvarea a venit de la niste valori pentru GTL-uri. 61-61-61 pentru E8400 al lui. Cauta niste valori pentru Quad pe 45nm.
    show version | include ([0-9]*)(_\1)+

  15. #15

    Default

    Raptor.....GTL-urile depind de vcore ,VTT (vFSB in cazul asta) si vPLL. Nu poti generaliza, in principiu e bine sa incepi de la multiplicatorul mai mare si sa scazi treptat pana obtii stabilitatea dorita.

  16. #16
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Rezolva problema cu racirea cpu (sa nu treaca de 60 grade in quad prime - un TRUE cuventilator de 2500 rpm reglabil, sau ce vrei)
    V nb la fsb-ul ala ar trebui sa fie de ajuns max 1.40 volt.
    Pune vcore in load sa fie 1.35 volt si temp sa nu treaca de 60 grade si eventual sa faci testele si cu alte module de memorie.
    Eu am avut ceva probleme asemamatoare pe un Q6600 care peste 65 grade facea probleme chiar daca maream vcore, acuma este perfect stabil la 3500mhz cu 1.328 vcore load, dar il tin la max 60 grade prime
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  17. #17
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Am revenit si sunt total confuz, am reusit si la 3200 Mhz si la 3600 Mhz stabilitate cu diferite valori in BIOS dar imi crapa compul intr-un singur test si anume Blend din Prime95, am facut OCCT 2 ore, Memtest, Prime95 Small FFT 9 ore fara nici un fel de probleme insa in Blend nu-mi da nici o eroare dar iau BSOD dupa 1-2-5 ore fara motiv, compul este stabil in orice aplicatie daily use, chiar nu inteleg ce se intampla.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Q9450@3200MhzB.jpg 
Views:	116 
Size:	176.6 KB 
ID:	31162  
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  18. #18
    Moderator poparamiro's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Arad
    Posts
    1,825

    Default

    Blend streseaza si memoria deci posibile probleme la memorie (chiar daca nu ai erori in memtest - am intilnit destule cazuri cint nu erau erori in memtest si crapa in 3dm 2001 din cauza setarilor mem)
    Ai testat blend cu alte module de memorie ? , umbla la setari la memorie (frecventa mai mica sau timinguri mai relaxate sau lasa single channel sa te lamuresti daca problemele sunt de la memorie)
    MAI BINE RAMINEAM LA KR7A-RAID

  19. #19

    Default

    Ok, acum posteaza aici setarile memoriei precum si tipul acesteia ca sa vedem unde e buba

  20. #20
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    A-Data 4 x 1 Gb 800 Mhz

    5-5-5-15 - 2,1 V
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  21. #21

    Default

    Ma intereseaza si partea asta din setari

    FSB Strap to North Bridge: 400MHz
    FSB Frequency: 450
    PCIE Frequency: 105

    DRAM Frequency: DDR2-900MHz
    DRAM Command Rate: 2N
    DRAM Timing Control: Auto
    DRAM Static Read Control: Auto
    Ai Clock Twister: Auto
    Ai Transaction Booster: Auto

  22. #22
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Quote Originally Posted by Monstru View Post
    Ma intereseaza si partea asta din setari

    FSB Strap to North Bridge: 400MHz
    FSB Frequency: 450
    PCIE Frequency: 105

    DRAM Frequency: DDR2-900MHz
    DRAM Command Rate: 2N
    DRAM Timing Control: Auto
    DRAM Static Read Control: Auto
    Ai Clock Twister: Auto
    Ai Transaction Booster: Auto
    Singura modificare din ce ai scris tu mai sus e DRAM Static Read Control: Disable.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  23. #23

    Default

    DRAM Static Read Control: Disabled
    Ai Clock Twister: Light
    Ai Transaction Booster: Disabled
    Relaxed Level - 2
    Asta ai incercat? Daca da si tot nu merge, testeaza cu Relaxed Level din pas in pas peste 2. Daca nici asa nu merge....incearca sa folosesti strap 333

  24. #24
    DFI Tweaker
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    749

    Default

    Zice bine Monstru ce zice,incearca cu PF mai relaxat,chit ca vei fi penalizat putin la performanta,dar se poate sa gasesti stabilitatea.Daca nu si nu,mai dai un pic de voltaj in nb,tot trebuie sa mearga pana la urma.

  25. #25

    Default

    A....nu...vorbeam de Maximus....nu va merge mai bine cu mai mult voltaj in NB in cazul asta, exista niste interdependente malefice intre anumite voltaje care scapa ochiului neantrenat, iar problema lui vine din alta parte. Maximus are un comportament delicios atunci cand vine vorba de prea mult voltaj in NB la anumite frecvente, nu prea ii place chestia asta.

  26. #26
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Am montat in comp cei 2 Gb Team Group D9GMH, daca si cu astea sunt probleme urmeaza sa reinstalez sistemul de la 0 pentru ca cu A-Data in comp spre surprinderea mea am luat BSOD in OCCT fara nici un fel de OC.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  27. #27
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Am incercat tot ce se putea incerca sa gasesc stabilitatea si nu am reusit, o sa incerc sa pus un bios mai vechi, daca nici cu ala nu reusesc am sa schimb placa.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  28. #28

    Default

    Daca erai din Bucuresti as fi venit sa arunc un ochi la sistemul tau, ma intriga comportamentul si te asigur ca nu placa de baza este de vina.

  29. #29
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Quote Originally Posted by Monstru View Post
    Daca erai din Bucuresti as fi venit sa arunc un ochi la sistemul tau, ma intriga comportamentul si te asigur ca nu placa de baza este de vina.
    Cred ca am rezolvat problema in proportie de 90%, se pare ca ultimul BIOS (0403) nu era pe placul placii de baza si am pus penultimul (0401), am rulat toata noaptea OCCT si BLEND in Prime95 si a mers ca uns la 3200 Mhz. Sper sa fi fost asta problema. Dupa ce o sa fiu convins in proportie de 100% ca sistemul e stabil la 3200 Mhz o sa trec si la urmatorul pas si anume 3600 Mhz.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

  30. #30
    CS:S MyrmidonI Team DjDaLiu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Posts
    172

    Default

    Cam asta e rezultatul final, va multumesc la toti pentru ajutorul dat!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Q9450@3600Mhz.jpg 
Views:	203 
Size:	279.5 KB 
ID:	31233  
    Last edited by DjDaLiu; 17-06-2008 at 07:30.
    || Q9450 + Prolimatech Megahalems || ASUS Maximus 2 Formula 1901 ||
    || OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB || Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X ||
    || 2 x WD 640 GB AAKS || Antec P180 + Antec True Power Quatro 850W ||
    || Plextor 810SA + Samsung SH-S223Q || Steelseries Xai + Taito + Logitech G15 v2 ||

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 14-06-2008, 17:54
  2. Vand Intel q9450 sigilat cu garantie la 950ron
    By unrealgeb1978 in forum Closed
    Replies: 2
    Last Post: 03-06-2008, 11:37
  3. Cumpar Q9450 sau E8400 sau E8500
    By DjLeco in forum Closed
    Replies: 9
    Last Post: 16-05-2008, 13:46
  4. Vand procesor Q9450
    By gmc in forum Closed
    Replies: 2
    Last Post: 11-04-2008, 07:57
  5. Asus Maximus Formula WC
    By ibm390s in forum Closed
    Replies: 2
    Last Post: 10-04-2008, 14:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •